Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.06. do 27.06.2016.

Da li smo ikad imali nedelju toliko bizarnu i punu nasilja? Prošle nedelje smo bili svedoci jarosnog masovnog ubistva u gej klubu u Orlandu, posle čega je aligator u Diznilendu ščepao dvogodišnjaka i udavio ga, takođe u Orlandu, i na kraju ubistvo engleske članice parlamenta, što je u vezi sa glasanjem za Brexit koje se približava (što sad može uticati na ishod glasanja). Sve se to, na žalost, uklapa sa okretanjem Neptuna retrogradno (13. juna) i drugim kvadratom Saturna i Neptuna koji se odigrao u petak 17. juna. To je simbol patnje zbog nepotrebnog, neočekivanog i tragičnog gubitka. Sada znamo koju vrstu ludila Saturn i Neptun mogu da reflektuju na društvo, politiku i ekonomiju, a posebno kada je reč o ljudskoj patnji. Ovo vreme traži od nas saosećanje za duboki bol i tugu drugih. Ovo je pravi test (Saturn) vere (Neptun) u ljude, sistem i vladu, kao i veru u Boga.

Tržišta su takođe imala svoje bizarne epizode prošle nedelje, u skladu sa principima Saturna i Neptuna. Na primer, pre ubistva članice engleskog parlamenta, akcije su tonule bez kraja, a zlato je dostiglo najveću vrednost u poslednje dve godine, probivši kritičan nivo otpora koje je imalo na 1306-1308, prešavši na 1318.90. Međutim, dva sata kasnije desilo se ubistvo i iznenada se javno mnjenje okrenulo od podrške Brexitu (što znači izlazak iz EU) ka ostanku u Evropskoj uniji. Sa tim vestima, zlato je palo $40 po unci do zatvaranja u četvrtak, a indeksi akcija su se iznenada okrenuli i započeli jak reli.

I na ostalim tržištima su se dešavali moćni potezi. Evro je naglo pao nešto malo pre ubistva u četvrtak, a japanski jen ojačao, dostigavši tako najvišu vrednost ove godine. Bila je ovo krajnje spektakularna nedelja na tržištima, na nebu takođe, sa naglaskom na Neptunu, baš kao što smo rekli u intervjuu za YouTube kanal pod nazivom “The Incredible Spring Lineup Geocosmic Signatures.” Period između 13. i 29. juna je jedan od 4 perioda koje smo istakli kao veoma značajne periode iz kosmičkih razloga o kojima je već bilo reči.

“Neverovatan prolećni niz geokosmičkih potpisa” koji je na snazi između marta i juna se polako privodi kraju. Ostao je samo još jedan veoma važan potpis, a to je Marsovo okretanje direktno 29. juna. Svako tržište koje je trenutno u usponu ili padu u narednih 10 dana od Marsovog okretanja bilo direktno ili retrogradno nastoji da promeni pravac kretanja, +/- 10 radnih dana. Ušli smo u tu zonu sada i videli smo kako su indeksi koji su širom sveta skočili oko 17. aprila, sada u padu (DJIA, nemački DAX, holandski AEX i japanski Nikkei).

Iako je retrogradan Mars na poslednjim stepenima Škorpiona jedan od najmoćnijh geokosmičkih potpisa, što se ogleda u društvenim, političkim i finansijskim tržišnim silama upravo sada, to nije jedina kosmička sila trenutno na delu. I dalje smo pod uticajem promenljivog T-kvadrata između Jupitera, Saturna i Neptuna, koji se ne zove džabe promenljivi. Ništa ne ostaje isto. Sve se menja i to brzo. Ne možete verovati onome što čujete, pročitate ili vidite.

Od ove nedelje, počev od 20. juna Sunce ulazi u znak Raka, a tog dana će biti i pun Mesec. Rak je osetljiv, a dobra ilustracija za ovo je sparing između predsednika Obame i Donalda Trampa oko važnosti (ili nevažnosti) reči “radikalni islamski teroristi”. Ovo je vrlo interesantno jer i Obama i Tramp imaju Veneru u Raku. Ima nešto što ih obojicu golica sa ovom kombinacijom… kao da su previše osetljivi, pa uzimaju stvari previše lično i odgovaraju preteranom reakcijom, braneći se kao da su lično napadnuti. Sa druge strane gledano, ova kombinacija daje privlačnost na fizičkom nivou. Oni samo žele da budu voljeni ali ponekad ovo izražavaju kroz preveliku potrebu za ljubavlju.

I Venera će biti u Raku od 17. juna do 12. jula. Potreba za ljubavlju može biti ozbiljno testirana kad Venera bude prolazila kroz T-kvadrat sa Uranom i Plutonom od 30. juna do 7. jula. Očekujem da će Obama i Tramp da napadnu jedan drugog vrlo ozbiljno u tom periodu. Takođe očekujem da će se mnoga tržišta okrenuti tada. Sa Marsom na 23. stepenu Škorpiona sa kog kreće direktno 29. juna, gde će se pre i posle toga zadržati po dve nedelje, vrlo je verovatno da će tržišta dotaći dno, kako bi započela novi reli, i verovatno će dostići uspone kakve davno nisu zabeležili nedugo posle toga. Venera u Raku možda daje emocionalnu preosetljivost ali definitivno zna kako da napravi pare.

Kao da nije dovoljno to što brinemo oko Saturna i Neptuna u kvadratu koji izazivaju pretnje poput Brexit-a i Zitke, nego se sada suočavamo i sa ugrožavanjem slobode svetske internet mreže.

U slučaju Brexit-a Velika Britanija će glasati 23. juna o svom ostanku ili izlasku iz Evropske unije. Sa Saturnom i Neptunom u kvadratu ne postoji usaglašenost između onoga što javno menjenje kaže i na šta se kladimo da će biti. Međutim, Mars je stacionarno retrogradan u znaku kojim vlada. Škorpion je znak završetaka, ili pozitivno gledano, potrebe da se promeni i reformiše. U svakom slučaju veza Velike Britanije i Evropske unije će proći kroz značajne promene ovog leta. Sa Saturnom u kvadratu sa Neptunom put ispred njih nije sasvim jasan jer Neptun daje maglu, a Saturn vlada zemljom, pa je ova kombinacija kao trčanje u blatu do cilja koji se stalno menja, a ponekad se čak čini i da nestaje. Sa ovim aspektom treba da se zapitamo: Koja odluka će napraviti više haosa – ostanak ili izlazak?

Ovo je i slika opasnosti po zdravlje, poput virusa koji su se proširili preko komaraca Zitka iz Južne Amerike (Brazila) u SAD, a kasnije i u druge krajeve. Nosilac virusa ima neurološke i autoimune komplikacije, čak i paralizu, koja je na žalost, normalna pojava teškog aspekta između Saturna i Neptuna.

Takođe bismo uskoro mogli da imamo i redefinisanje pitanja slobode na internetu, onakvu kakvu poznajemo, s obzirom da se Bela kuća ne trudi da ga zaštiti. Da li je ovo moguće po mundanoj astrologiji? Da, jeste. Prvog septembra ćemo imati vrlo  moćnu eklipsu na 9° Device u kvadratu sa konjunkcijom Marsa i Saturna na 10-13° Strelca, i u opoziciji sa Neptunom na 10° Riba (još jedan promenljivi kvadrat). Ovaj kvadrat će napraviti veliki kvadrat prema natalnom Uranu čarta Amerike koji je na 9° Blizanaca. Uran vlada tehnologijom, sajberspejsom i internetom. Sa Marsom i Saturnom u opoziciji sa Uranom Amerike, očekuje nas velika bitka oko kontrole, sa gadnim optužbama i pokušajima da se neko optuži za gubitke (dok ti drugi pokušavaju da izbegnu optužbe i skinu sa sebe odgovornost), a sa Solarnom eklipsom sve će biti još intenzivnije.

Ima li dobrih vesti na vidiku? Pa da, ima, ako volite zlato. A dobra vest je i da se drugi kvadrat Saturna i Neptuna uskoro završava, kao i Marsov retrogradni hod. Tuga će ustupiti mesto nadi, opet. A sve dok ima nade, ima šanse za svet. Divna stvar koju astrologija prepoznaje je vreme promena kolektivnog raspoloženja.

Posle juna će se stvari definitivno promeniti, i dalje posle 10. septembra kad Jupiter uđe u Vagu i kad prođe i poslednji kvadrat Saturna i Neptuna. Onda ćemo se suočiti sa novim izazovima Urana u semi kvadratu sa Neptunom koji će imati u naredne 2,3 godine. Neptun je mnogo zabavniji u aspektu sa Uranom nego sa Saturnom. Interesantno je primetiti da je prva osmina njihovog ciklusa počela konjunkcijom 1992-1993 kada je internet postao glavni način komunikacije i vođenja biznisa širom sveta. Sve se tada promenilo. Ceo koncept procesa (u simbolu te konjunkcije) sada ulazi u period kada je svetu ponuđen izbor da uloži napor i da nastavi sa onim što je stvorio, rešavajući prvi pravi izazov od ranih 1990-ih.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD