Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

Isceljivanje arhetipa Blizanca

Blizanci su pre svega radoznali, ali i vrcavi ljudi. Često ih možemo svrstati u površne, ali to nikako nije njihova suština. Naprotiv, njihova duboka težnja je da dosegnu suštinsko znanje (na šta ih poziva suprotni znak Strelca), ali u toj njihovoj znatiželji često mogu izgubiti kompas i zalutati u beskrajnoj potrazi za još nečim novim, drugačijim, neistraženim... jer možda se u baš tom nečem drugom krije prava priča i ključ za otkrivanje one dubine kojoj teže. Tada, Blizanci upadaju u začaranu igru u kojoj zaboravljaju ko su i u drugome traže potvrdu, pravac i usmerenje. Mitološki, ovaj prvi ljudski znak ukazuje na dvojnost koju svako od nas u sebi krije, ali posebno kod Sunca u Blizancima ego i svest o sebi može biti dvostruka – gde se misli i reči ne slažu sa osećajem i emocijama, što vodi u dezorjentaciju, jer ovde je Jupiter u izgonu, pa osoba ne vidi čemu teži i koji je smisao svega. Prvi simptom da je Blizanac ušao u disbalans je osećaj nesigurnosti.

„Toliko toga sam naučio-la i opet mi deluje da ništa ne znam, ne mogu, ne uspevam...“

„Sumnjam u svoje odluke, ne znam više šta da mislim.“

„Važno mi je šta drugi misle o tome pre nego što odlučim.“

Iščitavanje bezbroj  knjiga, pohađanje mnoštva različitih kurseva i radionica kako bi se naučila još jedna nova tehnika koja će upotpuniti staru, kako bi se upoznala još neka nova osoba, koja će osvetliti iz svog ugla problem i ponuditi rešenje, kod Blizanaca stvara zavisnost od drugih, što im dodatno povećava osećaj nesigurnosti, nedostatak samopouzdanja i odvojenost od svoje intuicije i instikata. Međutim, potreba da se sve uradi najispravnije moguće dovodi do toga da se sve radi „na pola srca“, površno, u iščekivanju „pravog načina“. Ovde leži predrasuda da su Blizanci površni.

Kada govorimo o arhetipu Blizanaca, ovo se odnosi na sve one koji imaju Sunce, Ascendent, Mesec ili vladara Ascendenta u Blizancima.

Cvetne esencije za balansiranje arhetipa Blizanca

Ukoliko osoba pokazuje značajan pad samopouzdanja, osećaj nemoći da se osloni na svoje odluke, kao i inferiornost, planetarna esencija za Sunce, uz Bahovu esenciju Cerato, biće prvi korak u uspostavljanju balansa. Kada klijent ne oseća jasno šta je ono što zaista želi jer ima puno ideja, mogućnosti, a samim tim i misli, onda bi planetarna esencija Merkura bila podloga Bahovoj esenciji Cerato. U svakom slučaju, Cerato je osnovna esencija za tretman nesigurnosti i pada samopouzdanja. Često će se potreba za ovom esencijom pokazati u nizu pitanja koja klijent postavlja, bez obzira da li je dobio ili čak čuo odgovor. U ovom slučaju je potrebno proveriti da li nesigurnost leži u nedostatku i neprepoznavanju pravog odgovora, ili je ipak sama suština potrebe i pitanja osobe ona za koju osoba ni sama nije sigurna da li je ispravna – tada se kao podloga Cerato daje planetarna esencija Meseca, koja nas vraća bliskosti sa samim sobom.

Cerato je esencija koja nas vraća komunikaciji sa našim „unutrašnjim glasom“, dubokom potrebom i prepoznavanjem bića. Jer Jupiter, koji je u znaku Blizanaca u izgonu, upravo traži da siđemo u naše dubine kako bismo pronašli usmerenje i odgovor. Cerato omogućava sazrevanje ideje, misli ali i načina donošenja odluke. Šta je prava Istina zavisi od našeg najintimnijeg unutrašnjeg osećaja, stava i uverenja, i tek u dodiru sa tim delom, u dubini kontakta sa sobom, možemo reći da se na sebe možemo osloniti . Cerato je cvetna esencija koja suptilno povezuje energetski krug Sunca i Merkura, dajući osobi slobodu da sama oseti moć odlučivanja. Samostalna i samosvesna odluka izražena u svojoj autentičnosti je stub samopouzdanja.

Kompenzatorno stanje – Vine

Ukoliko se stanje nesigurnosti predugo živi, Blizanci mogu upasti u Vine stanje, u samu suprotnost nesigurnosti. Preterana sigurnost, koja se neretko nameće drugima, ubeđenost u ispravnost svog stava i dogmatizam dovode do preuzimanja moći u svom okruženju, dominaciji i tvrdoglavosti. Stav da „ja znam šta je u tvom najboljem interesu i imam prava da na tome insistiram“ je samo odbrambeni mehanizam duboke nesigurnosti. U jednom trenutku se otišlo previše u jednu krajnost, i sada sistem teži drugoj krajnosti, koja je vrlo drugačija pravoj prirodi Blizanaca. Ovde oni postaju fanatici, ponekad i tirani u nametanju svog mišljenja, previše pendantni i uskogrudi, fokusirani na uvođenje reda i nefleksibilnost, što sve Blizance tako željne društva može dovesti u situaciju da ih drugi ljudi vrlo izbegavaju. Ovo kompenzacijsko stanje uglavnom ne traje dugo, ali ukoliko potraje, dovodi do povećanog krvnog pritiska, a često i do okoštavanja usled nefleksibilnosti.

Sve ovo ukazuje da Blizanci imaju ogromnu moć odluke, samo u disbalansu nesigurnosti ova moć je blokirana ili ponuđena drugome da njome barata. U kompenzatornom Vine stanju ta neizražena moć se sada previše naglašava, pa kao vulkanska sila stvara erupciju koja u suštini teži balansu – samouverenost u svoje stavove i lakoća komunikacije sa drugim ljudima, lagano pronalaženje rešenja i znanje gde može pronaći pravi odgovor, a da se u tom traganju ne izgubi.

Dekompenzatorno stanje  - Wild Oat

Vine stanje za Blizance nije dugo izdrživo, i ono što nakon toga sledi jeste dekompenzacija, kada oživljavaju najnižu simboliku Jupitera u izgonu – gubitak smisla i cilja kome teže. Osećaj unutrašnje praznine, dezorjentacije i konstantna težnja ka intimnom ispunjenju i radosti života koja izmiče jer... nekako... osoba se više ni u čemu ne pronalazi. Posao, odnosi, ciljevi... ništa više nema smisla, sve je uobičajeno, osrednje, bez istinskog zadovoljstva koje nadahnjuje ka sledećem koraku. U ovom stanju ono što se dodaje planetarnim esencijama (koje se određuju u zavisnosti od energetskog centra koji je primarno u disbalansu) je Wild Oat.

Jupiter nikada ne odustaje, pa tako ni ovo stanje nije depresivno, ali je ipak osećaj nesvrsishodnosti i nedostatak jasnoće i ciljeva onaj koji dovodi osobu u stanje izgubljenosti. U ovom stanju se ponovo ogleda osnovna zamka Blizanaca koji započinju puno toga, ali čim se pojavi nešto novo oni se predomišljaju, odustaju, kreću u to novo, i tako ostaju u začaranom krugu površnosti. Wild Oat je esencija koja se inače daje i prilikom izbora škole ili fakulteta, međutim, kada se uzima nekoliko meseci omogućava osobi da se spusti u dubine svojih potreba i tu sagleda pravi cilj, svoj „unutrašnji poziv“. Daje podršku u odabiru puta, što dovodi do vizije života koju svako od nas nosi u sebi. A ovo je osnovna potreba Blizanaca – jer kada Blizanac prepozna svoj cilj, oslušne najintimniju potrebu svoje duše tada će imati i snagu odluke, i moć izražavanja, i naravno – lakoću misli i delanja.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD