Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ti misliš da postojiš

Uvek si slobodan da se predomisliš i da izabereš drugačiju budućnost ili drugačiju prošlost. R.Bah

Rad na sebi uvek kreće od misaonog procesa, od reči, od glasa, od tišine... ali ako ne možeš čutati, onda ćeš biti ućutkan. Promenjivi krst na nebu i u njemu mlad Mesec u Blizancima, savršene okolnosti za „ućutkivanje“. Počnite da ne mislite, počnite samo da BUDETE.

Teško je. Nije lako, ali nije nemoguće. Svaki Blizanac treba da zna ko je, da ima neograničene mogućnosti i da nauči kako da upravlja  njima. Svojom svesnošću može da učini zaista mnogo. Zamislite šta sve onda može da učini grupa ljudi koja ima u sebi probuđenog Blizanca.

Blizanci su svesni da im je misao, reč, najveća moć. Univerzalni zakoni nam pokazuju da život nagrađuje dela, a ne misli, ideje ili želje. Namere bez akcije su samosabotaža. Ovo je vreme kada možete svoju misao spustiti duboko u svoje korenje, kroz stopala duboko u zemlju.  Osvestite moć ove discipline jer sve što spustite u zemlju sigurno će da raste. Samo od vas zavisi šta će izrasti: mirisni cvet ili korov? Partnerski odnos je prvi na listi izazova već 9. juna, samo zato što je partner vaše ogledalo. U noći punog Meseca videćete sliku vašeg unutrašnjeg bića. Imate izbor da ga prihvatite baš tako kako jeste ili da odustanete. Iznenadne odluke će doneti rešenje od 27. juna. Sretno!

Rakovima lunacija pada u polje podsvesti gde su najveći resursi svih nas. Teško je Rakovima ne raditi ništa, ne razmišljati uopšte, teško im je jednostavno biti jer ih je moderni način života naučio na brz život, na stalnost pokreta i misli. Glavni ključ za nežne Rakove jeste osvestiti šta je najvažnije. Važna je zahvalnost. Zahvaljujte na svemu lepom oko sebe, ali i na onom manje lepom. Lepo vas uči gde je vaše mesto, gde ste vi na svojoj vibraciji u svom domu. Manje lepo vas uči da bi trebali gledati više u lepe stvari, da treba staviti fokus na lepotu, na lakoću, na jednostavnost. Vreme ove lunacije zahteva da promenite svoj mentalni softver i da se vratite emociji. Da li ste u tome uspeli, osvestiće te kroz svoju vertikalnu osovinu - decu i roditelje, u noći punog Meseca 20. juna. Moj savet je da zaista uđete u meditaciju dva dana pre punog Meseca i dva dana posle punog Meseca.

Lavovi su kroz ovu lunaciju pozvani da osveste postojanje jedine „sudbine“ koja se LJUBAV zove. Vaša sudbina je da ostanete u ljubavi. Sve je u vama, pa čak i drugi  ljudi, samo, nekada to ne možete videti pred olujom okolnosti i nesporazuma materijalnog sveta. Budite nežni prema sebi. Strpljivi i puni razumevanja. Što budete strpljiviji prema sebi, imaćete više strpljenja i razumevanja i za druge. Može biti da je ovo povoljno vreme za smanjenje ega. Potom dolazi vrlo prirodno samospoznaja da NIKO NIJE SAVRŠEN – SVI SMO SAVRŠENI! Naučite da prihvatite svaku svoju osobinu, manu i vrlinu, kako na sebi tako i na drugima. Osuđivanje i kritikovanje nije stil velikih, probuđenih duša. Samo tako je vrlo lako voleti, pre svega sebe na jednak način kao i druge. Budite sami sa sobom 9. juna u podne da primite poruku univerzalne ljubavi.

Devicama je zaista u ovom trenutku neophodno veliko poverenje, pre svega u same sebe. Spoznajte da verovati samo u ono što vidite nije nikakva materijalna činjenica. Upravo suprotno je sada na sceni – vi vidite (doživljavate) samo ono u šta zbog svoje uslovljenosti verujete. Čime ste uslovljeni? Pitanje traži odgovor i pokreće mentalni softver - analiza, analiza... Svako pitanje ne zahteva nužno i odgovor. Šta je ljubav zaista, kako izgleda stvarnost, kakva je prava priroda ljubavi? Odgovor je samo u vama. Pun Mesec 20. juna će doneti oštrinu prelivanja emocija kroz porodične odnose. Reči neće biti od koristi, a još manje unutrašnji monolozi. Lek je propuštanje.

Vagama je ovo vreme rezervisano za spoznaju da jednostavno znate da je sada sve baš tako kako treba biti, i da se sve uvek događa s nekim razlogom. Ovim stavom razvijate poverenje u vođstvo koje vas vodi nepogrešivo i mudro. Nije poželjno brinuti oko problematičnih odnosa vaših roditelja ili članova porodice jer to može uticati na vas. Možete osetiti neku grižu savesti ili da ne živite u skladu s očekivanjima vaših roditelja. To će vam uskratiti da slobodno ostvarite lepe partnerske odnose. Bez obzira koji strah imate, poradite na opuštanju, tada nema više “trebanja” ili “moranja”, niti strogih pravila o tome kako bi stvari trebale izgledati. Zaista ćete biti u prilici krajem juna da svedočite oslobađanju svojih potencijala i ljubavnih veština.

Škorpionima je jasno da postoje dva načina življenja. Jedan okrenut strahu, a drugi okrenut ljubavi. Življenje okrenuto strahu vas nikada ne može odvesti u dubok odnos, a dubina je vaša potreba i smisao partnerskog odnosa. Možda je previše okretanja na unutra, to vas vodi u stanje gde ostajete zatvoreni, ne dopuštajući drugom da prodre u vas do samog vašeg jezgra. Dopustite partneru da dopre do vašeg jezgra, ne bojte se da je to izuzetno rizično i opasno za vas. Već 9. juna ćete biti u prilici da pustite. Jednom kad su sve vaše tajne otkrivene, jednom kada se vaša skrivenost razotkrije, jednom kada se potpuno ogolite, šta će partner učiniti? Nikad se ne zna. Strah postoji u svemu tome. Zbog toga se i ne otvarate. Ako nađete smisao svoje tajnovitosti mogli biste u zadnjoj nedelji juna uživati u partnerskom odnosu i od 1. jula ići na neka lepa putovanja.

Strelac je u ovoj lunaciji u velikom izazovu. Ako se oslanjate na partnerovu podršku kako bi se osećali dovoljno dobro, odnos će se teško održati. Biće napeto, teško. Može vam se baš dogoditi ono što  nikad nije. Može se roditi sumnja. Ne mislim kako nikad ne trebate posumnjati u sebe, što je i nemoguće, već da vas sumnja ne sme u ovom vremenu prožimati. Nije partnerov glavni zadatak da vas čini sigurnima u sebe. Postoje prilike kada ono što želite ne može doći u vaš život jer nije pravo vreme ili svemir (Bog) ima druge planove za vas, ali je često glavni razlog zbog kojeg ne dobijate ono što želite otpor. Upravo sada imate veliki otpor. Čini mi se da ipak svemir (Bog) ima bolji plan za vas. Sa strpljenjem uđite u prvu nedelju jula i prepustite se užitku ljubavi!

Jaračevi su sa ovom lunacijom na zadatku dnevnih dešavanja. Nije dobro zamerati jer to u suštini znači da želite videti kako se druga osoba oseća krivom ili postiđenom, što su destruktivne emocije. Biti u odnosu s nekim ko se oseća krivim ili postiđenim nikada neće voditi prema trajnom, uspešnom i čvrstom odnosu. Mnogo toga će se kroz vreme ove lunacije vraćati i ponavljati. Dakle, počnite gledati na stvari drugačije. Život se ne događa sam od sebe, on zahteva naše učestvovanje.

Vodolijama je lunacija u petom polju ljubavi i kreativnosti. Sami ste u harmoniji sa sobom, ali kako je sa drugim ljudima, kako je sa partnerom? Ako se oslanjate na partnerovu podršku kako bi se osećali dovoljno dobro, odnos će imati turbulencije. Prava ljubav znači istovremeno prihvatanje osobe onakva kakva je, uz istovremeno pomaganje  da bude što bolja. Kada volite nekoga, jedan od najlakših i najjednostavnijih načina na koji možete izjaviti ljubav su reči. Zato pazite, one su sada skoro suvišne jer rečima ne možete iskazati ono što osećate. Oko 20. juna su reči nepotrebne, mogu samo izazvati nesporazum.

Ribe mogu voleti iskreno i duboko, voleti samo jednu osobu zbog onoga kakva je u celini, sa svim svojim manama i vrlinama. Medjutim u ovom vremenu (a trajaće to) zaljubljenost Riba može biti istovremena zaljubljenost u više različitih osoba. Recimo, žena Riba može biti zaljubljena u dva totalno različita momka jer u njenoj glavi oni daju jednog savršenog. U svom umu ona kombinuje njihove osobine i misli da je zaljubljena u obojicu ali najverovatnije ne voli ni jednog. Ovo stanje stvara ranjivost. Kada smo ranjivi, dopuštamo partneru da nas vidi dublje i da zaviri u našu dušu. To nam pomaže razvanje osećaja poverenja, koji se ne može razviti ni s hiljadu reči. Prvobitna lutanja, nesporazumi će uroditi plodom ljubavi u prvoj nedelji jula meseca.

Ovnovi su neumorni u stalnom počinjanju. Uopšte ne primećuju da sve vreme idu unazad i da se mogu zaista polomiti od strasti bez kontrole. Ne postoji ništa otrovnije za odnos od stalnog nadmetanja ko je bolji i ko može više podneti. Ljudi s lepim odnosima mogu jasno videti partnerove dobre kvalitete i ne osećaju potrebu za dokazivanjem da su bolji. Jedini način da budete sretni zbog partnerovih kvaliteta je da ste svesni i zahvalni za svoje i njegove sposobnosti. Čuvajte se teških reči i nesporazuma jer sve je to samo iluzija, a može biti i samoobmana.

Bikovima ova lunacija pruža velike mogućnosti. Ljubav bi mogla imati konstruktivan uticaj na vašu ličnost. Otkriće i pokazati ono najbolje u vama, a da vi niste ni znali da to uopšte posedujete. Ljubav uliva sigurnost i poverenje, što ćete retko gde naći. Ona daje neverovatnu i neopisivu energiju, volju za životom, budi kreativnost u vama. Pojačava doživljaj vrednosti, pokreće vas da radite stvari o kojima ste samo maštali. Budite samo prisutni, ne trudite se da nametnete svoje stavove. Vaše zanimanje za život bi moglo biti drugačije, kvalitetnije. Jednostavno budite sa svakim iskustvom, promatrajte misli i emocije bez otpora, bez obzira kakve su. Misli i uverenja postaju vaše, samo kada ih vi proglasite vašim osobnima. One nemaju uticaja na vas, ako im vi sami ne date tu snagu i moć. Pustite reči, one vam sada ne trebaju.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD