Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro Mitologija

Ovan, Cetus i Crvenkapa

Mitovi su utkani u živote svih nas od pamtiveka, ali su često vrlo komplikovani našem logičnom umu za razumevanje. Susreti sa mističnim, za um nelogičnim i nemogućim, situacijama sprečavaju dublje razumevanje suštine date priče. Tako su na osnovu mitova nastale bajke i priče, i kao takve su lakše usvojene i prezentovane budućim naraštajima. Mnoge generacije su odrasle na ovim pričama. Mnoge bajke i priče su se tokom vremena modifikovale u skladu sa evolucijom ljudskog bića, kao i trenutnom kolektivnom svešću. Međutim, neke priče ne gube na svojoj snazi i ponavljaju se iz generacije u generaciju.

Čitajući svojoj deci priče, mnogi nisu nikada ni razmišljali o njihovom dubljem značenju. Takođe, svako od nas je kao mali imao neku priču koju je najviše voleo. Baš ta priča oslikava srodnost sa njegovim tipom ličnosti.

Ova paralela između priča, mitova sa horoskopskim znacima i sazvežđima, omogućava nam da bolje razumemo astrološke znake, fiksne zvezde, a što je najvažnije – da bolje shvatimo sebe.

CRVENKAPA

Crvenkapa je svima dobro znana priča, koja se prenosi sa kolena na koleno. Priča o devojčici, baki i vuku je idealna priča preko koje možemo bolje razumeti znak Ovna, kao i sazvežđe Cetusa, koje se kroz ovaj znak proteže. Sam naziv priče ima veze sa znakom Ovna jer on predstavlja crvenu boju, kao i glavu. Ako malo dublje uđemo u značenje ove priče, videćemo da se kroz nju proteže priča o tri generacije, majci, ćerki i baki. Majka poverava svojoj ćerki zadatak (da kroz šumu sama ode do bake), bez ikakvog razmišljanja o mogućim opasnostima i posledicama. Ovakvo ponašanje je tipično za znak Ovna, samostalnog snalaženja kroz život, posebno u ranoj mladosti, kao i učenje na sopstvenim greškama. Odgovornost ovom znaku nije jača strana. I mitološka priča Ovna ima ovu poruku, gde majka šalje svoju decu samu na put, na letećem Ovnu. Na tom putu Hela (žensko dete) pada sa Ovna, gde se naglašava da je ženski deo ovog znaka slab. Zato žene sa ovnovskom pričom često imaju dominantniju mušku energiju. Kako u znaku Ovna i Saturn i Venera imaju loše dostojanstvo, na neki način vidimo i povezanost sudbine bake i unuke, kao i porodičnu priču koja se genetski prenosi. Dalje u ovoj priči imamo susret crvenkape sa vukom, što govori o opasnosti kojoj se gleda  u oči i a ne prepoznaje se. Tako da je prisutan i deo naivnosti, kao i neiskustva usled mladosti. Na ovaj način nas znak Ovna uči životu sticanjem ličnog iskustva, kao i suočavanjem sa posledicama naših akcija. Skretanje sa puta u potrazi za lepotom, nasladom je ovde izvesno, baš kao što je i crvenkapa skrenula sa puta dublje u šumu, berući cveće i jagode. Deo priče kada vuk pojede baku i crvenkapu i boravak u njegovoj utrobi najviše odgovara sazvežđu CETUS-kit (utroba čudovišta). Ovaj deo u životu najviše sliči suočavanju sa posledicama. Boravak u zatvorenom prostoru (bolnice, zatvor, domovi), strah, panika, zarobljenost u sopstvenom telu, depresija i mnoge druge bezizlazne situacije. Ovo je prolazna faza kada se Ovan suočava sam sa sobom i često nakon toga dobija zrelost i novi smer u životu. Dolazak lovca-spasioca (Mars, Sunce) koji spasava baku i Crvenkapu je izlazna faza iz ovakvih stanja. To prepoznajemo i u priči o sazvežđu Andromeda, koja se takođe prostire kroz znak Ovna. U toj priči ulogu lovca spasioca igra Persej koji spasava okovanu devojku. Ovo je trenutak kada Mars, Sunce pronalazi svoju Veneru. Zaključak koji bi mogli da izvedemo iz svega ovoga je da je muška energija koja je dominantna, u stvari u stalnoj potrazi za svojim ženskim delom. Tek tada se Ovan može osetiti celovitim.

Ljudi kod kojih je ova priča dominantna mogu imati iskustva ranog odvajanja od roditelja, neodgovornog ponašanja majke, a bliskost sa bakom. Slične sudbine unuke i bake. Kako se u priči nigde ne spominje otac, to daje i situacije kada u odgajanju glavnu ulogu imaju ženski članovi porodice, do toga da otac i ne postoji, ili se idealizuje. Samostalno probijanje kroz život, neposlušnost. Susret sa opasnošću, kao i faze izgubljenosti, zarobljenosti i izolacije. Intenzivna iskustva u mladosti. Karakteristična je crta i hrabrosti, kao i susret sa spasiocima, ili igranje uloge spasilaca nakon izlaska iz Cetusa.

U ovoj karti imamo isprepletanu priču o Ružnom pačetu i Cvenkapi. Crvenkapu prepoznajemo u poziciji Sunca i retro Merkura u znaku Ovna u kvadratu sa Mesecom iz Jarca. Otac ovde može biti nepoznat ili negde daleko, jer je i Mars kao vladar 4 u Ribama. Retro Merkur  kao vladar 7 kuće igra ulogu Venere. Sa druge strane Venera kao vladarka 10 - majka je u kvadratu sa Uranom. Tako da se vidi nemoć majke (verovatno materijalne prirode - druga kuća), koja nije mogla da brine o svojim ćerkama i dala ih je drugima na staranje - Vodolija, Uran i 11 kuća. Ovaj kvadrat uključuje i priču o ružnom pačetu i osećaj odbačenosti koji živi u ovoj karti. Mars kao vladar Ovna simbolično priča o lutanju kroz šumu (Ribe), kao i o susretu sa vukom. To se u životu ove osobe ogleda kao lutanje po tuđim domovima, a kasnije po svetu u potrazi za sigurnom lukom, domom. Na tom putu je bilo i prepreka i opasnosti.

Ovan je ovde dao i hrabrost (egzaltirano Sunce) da se osoba u ranom detinjstvu otisne u samostalni život i kroz mnoge prepreke snađe, sazri i odraste. Život u domovima i hraniteljskim porodicama je bio sazrevajući put ove osobe, koja sada iskustveno pomaže deci koja su u sličnoj situaciji. Na taj način zauzima ulogu spasioca u životima drugih.

U ovoj karti priča o Crvenkapi takođe igra bitnu ulogu. Ovan na ASC, na fiksnoj zvezdi Baten Caitosa, iz sazvežđa Cetusa, naglašava buran period detinjstva i mladosti. Takođe vidimo da je Mesec, kao i u prethodnoj karti, u Jarcu u 10 kući - majka, što ističe odnos nje, majke i bake. I ova osoba je kao veoma mala data na staranje baki. Ovan na ASC i Mars kao vladar u konjunkciji sa Venerom pričaju burnu priču mladosti u potrazi za svojim ženskim delom, kao i skretanje sa puta zarad lepote i ljubavi. Velika ljubav i rani odlazak od kuće ali i osamostaljivanje u ranom periodu. Baten Caitos iz sazveždja Cetus, govori i o periodu izolacije (boravak u bolnici), nakon koga osoba menja svoj životni put i dolazi do sazrevanja. Takođe sada iskustveno pomaže i radi sa drugim ljudima, zauzimajući ulogu spasioca. U ovoj karti prepoznajemo sve faze priče o Crvenkapi. Osamostaljivanje u ranoj mladosti, sazrevanje kroz vid izolacije i prenošenje iskustva drugima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD