Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. Maja do 06. Juna 2016.

Prošla nedelja je bila fascinantna - nedelja Merkurove post-retrogradnosti. Merkur je krenuo direktno za vikend 22. maja i započeo baš lep reli u utorak, koji se održao tokom cele nedelje. Mazut je prešao 50.00 jedinica prvi put posle 7 meseci. Dolar je porastao prvi put u protekla dva meseca, što je posledica odluke Odbora da u junu podigne kamatne stope. Ova odluka nije baš dobro uticala na zlato i srebro koji su imali novi višemesečni pad.

Prošla nedelja nije bila značajna samo zbog Merkura, već i zbog Jupitera koji je zavšio poslednji od tri kvadrata sa Saturnom 26. maja. Evo zašto je to važno. Trenutno se odvija promenljivi T-kvadrat između Jupitera, Saturna i Neptuna. Svi su u teškom aspektu jedan sa drugim. Međutim, egzaktna opozicija Jupitera sa Neptunom se dogodila samo jednom 5. avgusta 2015. Ako dozvolimo mesec dana orbisa, imamo period od 17. avgusta do 17. oktobra. To je bilo važno vreme za tržišta i odluke centralnih banaka. DJIA je napravila svoj 4-godišnji ciklični pad 24. avgusta (kao i mnoga druga tržišta koja su imala važne faze ciklusa tada). Ovo je vreme blizu grčke krize i vreme u kojem je kineska centralna banka odlučila da juan padne u odnosu na dolar. Tada je Odbor odlučio da neće podići kamatne stope, iako su svi očekivali da hoće. Zato su tržišta bila izuzetno nestabilna kada su potom centralne banke donele ono što je kasnije nazvano odlukama pod znakom pitanja. I Kina i Odbor su kasnije promenili mišljenje, verovatno zažalivši zbog konfuzije koje su izazvali time, što je obrazac koji se ponavlja sve vreme dok smo pod T-kvadratom: ne možete verovati onome što pročitate, vidite ili čujete. Centralne banke (i političari) vrlo lako promene mišljenje odmah posle svake glavne odluke koju donesu. Takva je priroda uticaja planeta u promenljivim znacima u teškom aspektu jedne sa drugom.

Sledeći period sa T-kvadratom smo imali 26. novembra 2015. kada je Saturn napravio prvi kvadrat ka Neptunu, kosmički fenomen koji će se nastaviti do 10. septembra 2016. Tokom tog perioda Jupiter je završio svoj drugi i treći kvadrat sa Saturnom, čiji se uticaj završio 26. maja. Zato je ovaj period između 26. novembra i 26. maja bio vrlo izazovan za tržišta. Kad pogledamo unazad, videćemo dugoročne cikluse pada zlata, srebra i akcija tokom tog perioda.

Ova nedelja je posebno važna jer će Sunce i Venera biti na središnjim stepenovima Blizanaca, odakle će napraviti veliki kvadrat ka T-kvadratu Jupitera, Saturna i Neptuna od 1. do 4. juna. Sa Venerom možemo opet očekivati velike promene na političkoj sceni, u direktnoj vezi sa obrtima trenda na mnogim tržištima, ali pre svega se ovo tiče valute, akcija, soje i mazuta. Zanimljivo je primetiti da će izveštaj o zaposlenosti u Americi izaći u petak 3. juna. Očekujte burne reakcije na njega.

“Ekonomija je produžetak politike u svakom smislu” – Peter J. Turchi, koji je parafrazirao Carl von Clausewitz-a, za prismo uredniku u Wall Street Journal-u, 25.maja 2016.

Nego, hajde da popričamo malo o astrologiji i politici. Radikalni preokret u svetu politike i ekonomije pod kardinalnim klimaksom 2008-2015 je jedna stvar. Neptun u Ribama je druga, i to prilično suprotna stvar.

Kardinalni klimaks teži da izazove transformacije društva, obično protiv istorije i kulture onih koji čine to društvo. Zbog toga svuda raste veliki bes između populacija. Promenu nije lako prihvatiti, posebno kad je čovek nemoćan pred odlukama koje će napraviti promene, što je sada slučaj koji objašnjava pucanja i disfunkcionalnost današnjih američkih stranaka. A sada, pod kvadratom Neputna i Saturna 2015-2016 nivo nepoverenja usmeren na političke lidere i političke sisteme je verovatno veći nego ikad. Otuda je ovo poziv i alarm političkim liderima, poput Bernija Sandersa i Donalda Trampa.

Trampov slogan “Make America Great” poziva na vrednosti prošlih vremena. U slučaju Bernija Sandersa, radi se o želji da pogura stvari ka budućnosti gde će vlada imati drugačiju ulogu, milostiviju i zaštitničku, koja će svima omogućiti zadovoljenje osnovnih potreba. On je revolucija unutrar demokratskog sistema. Tramp je revolt protiv – čega? – glupih izvršnih odluka koje su dovele Ameriku do ekonomskog i vojnog kraha, što su svi širom sveta iskoristili, kako se naslućuje iz njegove poruke.

Tako da Tramp predstavlja posedice odluka i akcija lidera iz političkog i bankarskog sveta pod Kardinalnim klimaksom, što on i njegove pristalice pod uticajem Saturna u kvadratu sa Neptunom vide kao “promašaj”. Tramp je vrlo marsovski tip, a Mars je u konjunkciji sa njegovim natalnim ascendentom u vatrenom znaku Lava. Bernijev pokret predstavlja drugi veliki kosmički tranzit koji se trenutno odvija na nebu – Neptun u Ribama, 2012-2026.

Kako astrologija vidi ove komičke kontradikcije? Ja mislim da je Neptun u Ribama pokret ka socijalizmu, i uprkos verovanjima konzervativaca, ovaj pokret će nastaviti da raste tokom 2016. godine i pod Bernijem.  A ako Tramp predstavlja Marsa i njegove posledice kardinalnog krsta, pa, Mars je trenutno retrogradan u američkom čartu još najmanje 80 godina, počev od 2008. Strela kosmosa je usmerena u pravcu protiv rata i nasilja, čak iako su trenutno u porastu dok je Uran u Ovnu, kao deo kardinalnog krsta. Ovo će se uskoro promeniti, verovatno čim uđe u Bika (2018) ili najkasnije do 2026. kad Saturn i Neptun zajedno pređu znak Ovna.

Poenta je u tome, sviđalo mi se ili ne, da je Berni Sanders trenutni simbol promena, revolucije, kako je on zove, ka rastućem političkom socijalizmu širom sveta do 2026. To ne znači da će on dobiti izbore 2016. U stvari, još uvek ne znam ko će pobediti (javiću vam posle ISARovog simpozijuma 2016.). Stvar je u tome što obojica imaju izglede za pobedu, kao što je objašnjeno u prošloj kolumni. Bez obzira na to ko će pobediti, čak i ako to bude Tramp, Neptun u Ribama naglašava principe socijalizma, koje propagira Senders i koji se neće zaustaviti 2016. Mogu biti privremeno narušeni, ali će sve više i više ljudi želeti vladu koja im pruža više.

Jedino pitanje je: ko će platiti za sve to? Šta će se desiti sa nacionalnim i svetskim dugom u 21.veku? Nisam siguran da će se ovaj eksperiment – ovaj pokret, ova revolucija – dobro završiti. Na kraju, jedna od loših strana Neptuna u Ribama je globalni haos.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD