Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23. do 30.05.2016.

Konačno je Merkur krenuo svojim direktnim hodom, a sa njegovom retrogradnošću ispraćamo nesporazume, čekanja, kašnjenja i sve papirološke poteškoće. Konačno možemo predahnuti i krenuti dalje u planiranja i njihovu realizaciju.

Prvi dan će proći u obavljanju starih nezavršenih stvari i obaveza. Platite račune, sredite stare papire, a što se dogovora i sklapanje novih poslova tiče, ovo nije dan za priču o finansijama jer Venera na poslednjem stepenu Bika ne govori o dobicima, ni o novim ljubavima.

Od utorka vas čeka nova energija, a sa njom i neki novi događaji. Ulazi Venera u znak Blizanaca i kako je ovo mentalni znak, probudiće priče, koketiranja, paralelne veze, ali i interesantne ljubavi na putu. Mesec koji je pred vama nudi ljubavne dogodovštine. Međutim, odmah nakon njenog ulaska u znak Blizanaca, čeka je Mars u opozciji, pa će ovaj aspekt izazvati puno nemira i nesklada u ljubavi. Zato, u sredu izbegavajte bilo kakve ljubavne razgovore jer se mogu pretvoriti u razmirice i svađe (Venera opozicija Mars).

Ove će sedmice nebo biti prilično izazovno. Merkur je krenuo direktno ali to ne znači da je rešio sve probleme, naprotiv, on će samo uticati na svesnost trenutka i događaja koji vas okružuju, a to nekad zna biti teško. Neprisutnost ili nerazumevanje ponekad može biti izgovor, ali u sadašnjim događajima bićete potpuno svesni i prisutni, a samim tim i odgovorni za svoje postupke.

U četvrtak je ponovo kvadrat između Jupitera i Saturna, a priča o njima zahteva osvrt na planetarne aspekte koji su se dogodili 2 do 3 godine unazad. Imali smo sedam egzaktnih kvadrata između Plutona i Urana, čiji se poslednji kvadrat dogodio prošle godine, a čiji uticaj će se još dugo osećati. Na mundanom nivou započeo je pobune, promene, zemljotrese, oružane napade i ratove. Dugo su se te promene planirale, dugo se taj bes nosio, čak generacijama i stoljećima (Pluton u Jarcu). Dve muške vrlo jake planete ne znaju za pregovore, ne znaju za sporazume, oni sve vatrom rešavaju. Sve što je tada na jednom dubljem, nesvesnom nivou kreirano, sada se dešava na fizičkom i vrlo svesnom nivou. Jupiter u kvadratu sa Saturnom stvara pobune i nemire zbog ideje, religijskih shvatanja i uverenja. Okidač će kao i uvek biti brza planeta, u ovom slučaju Mars, koji u petak ulazi u znak Škorpiona i staje na 29°Škorpiona. Slika nije nimalo naivna. Poput pijanog vojnika puca ovaj Mars i ne gleda, čak i da vidi, njegova je slika potpuno drugačija od realne. Ovaj Mars nije bučan, on se ne čuje, on se tiho prikrada, ali mu je dodir smrtonosan. Na ovom stepenu Škorpiona nalazi se fiksna zvezda „Bungula“ iz sazvežđa Kentaurusa, a simbolični naziv ove zvezde je Nekada i Ubuduće (Pluton kvadrat Uran). Ako pogledamo gde bi se na samom Škorpionu našao ovaj stepen, to je sam vrh njegovog repa, u kojem se i nalazi njegova otrovna žaoka, kojom se kad dođe kraj, sam ubode. Ako se neko ne boji sopstvene smrti, on može predstavljati priličnu opasnost za druge. Zato su u ovom periodu mogući pojačani oružani sukobi, teroristički napadi, pobune, kao i druge katastrofe poput požara, zemljotresa i saobraćajnih i avionskih nesreća.

Škorpionske zemlje biće najviše zahvaćene ovim aspektom, bilo u svetu bilo na Balkanu, a to su sve zemlje u kojem je bilo često nemira, u kojem ima dosta mešovitog stanovništva i u kojem dominira stanovništvo muslimanske veroispovesti.

Na ličnom nivou, kvadrati Urana i Plutona, porušili su sve dosad što ste gradili. Možda toga niste ni svesni i možda vam sve izgleda relativno isto, samo je, eto, nekakva kriza ili trenutno stanje, ali ne. Ništa više neće biti isto i niko više neće biti isti. Vratite se unazad i pogledajte šta se to dogodilo poslednje 3 do 4 godine. Da li je u pitanju posao, materijalna situacija ili okruženje? Možda ste krenuli nekim novim putem ili izgradili neke nove planove? Možda se vratili na staro i odustali od onoga što ste planirali i dugo sanjali kao neostvareni san? Jer Pluton nije običan strah, on je zima koja se u kosti uvlači i polako poput stihije menja vaš kod. Nalazite izgovore na svesnom, podsvesnom nivou, poput okruženja i okolnosti, neki su bili sprečeni i na fizičkom, poput ugroženog zdravstvenog stanja, ali sve se skriva duboko u kodu postojanja...u kodu nesvesnog i strahu iskonskom. A da li ste ostali isti, vi lično kao osoba, to nemojte suditi sami, pitajte nekog kome verujete i u koga imate poverenja, a ko će biti iskren i objektivan. Ovo je vreme promena, neretko bolnih promena, ali pravih i neizbežnih. Prihvatite ih ma kako teške i bolne bile.

A vikend je najbolji da razmislite o svemu i sagledate sebe u prošlosti i budućnosti, ali nemojte se obeshrabriti niti misliti da ste negde pogrešili ili na neki način nazadovali. Niste nazadovali, samo su sile bile toliko jake da mali čovek ne može da utiče na promene. Zato u trenucima slabosti, sklopite ruke i zamolite za „snagu da prihvatite ono što ne možete da promenite, za hrabrost da promenite stvari koje se mogu promeniti i za mudrost da raspoznate to dvoje“.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD