Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Isceljivanje arhetipa Bika

Veliki zemljani trigon početkom ove nedelje poziva na skidanje vela i otkrivanje same strukture znaka Bika. U ovo vreme sa četiri retrogradne planete (od ukupno 10) Univerzum nas poziva da se zagledamo u Sebe i pronađemo iskru suštine, koja kada sija jasno – mi živimo svoju svrhu, spajajući Dušu sa telom. To jedinstvo je Celina, odnosno osnova isceljenja.

Znak Bika nas uči da prepoznamo materiju oko sebe, ali i u sebi. Naše telo i fiziologija predstavljaju nosače Bića, a Duh se zahvaljujući telu inkarnira, otelovljuje. Iako je arehtip Device primarno vezan za mudrost fiziologije, pre nego što stignemo do šestog znaka, potrebno je staviti fokus na ono što želimo. Bik nas tu ispituje. Jer ono što Bik želi jeste plodnost, stvaranje, materijalizacija. Pod uplivom Venere i Meseca, sada je pravo vreme da se zapitamo: na kom nivou živimo svog Bika? Svako od nas ima ovaj znak u svom natalnom krugu. Nekome će on vladati kućom finansija, nekom kućom ljubavi, karijere, itd... ali svako ima upliv ovog znaka – njegove povlastice, kao i slabe tačke.

Bahove cvetne esencije

Prema učenju dr Baha, cvetne esencije omogućavaju isceljenje osobe, a ne bolesti. Kada se u nama desi disbalans na energetskom, odnosno emotivnom nivou (jer emocije su energije u pokretu), tada vremenom dolazi i do nagomilavanja simptoma, što dovodi do bolesti. Međutim, treba prepoznati da su ti simptomi tek posledica uzroka, i da telo nikada nije ni zdravo ni bolesno, već je ono samo materijalizacija energije svesti. Svest je energija koja prenosi informaciju telu, otključavajući ga za život ili ga, pak, zaključavajući, odnosno blokirajući ga usled nedostatka informacije. Tada se stvara anti-život, emocije niske vibracije se gomilaju, i vremenom telo ulazi u disharmoniju. Upravo na ovom nivou cvetne esencije deluju, dajući informaciju harmonije, sklada, toka života i vitalnosti kroz prirodu. Spoj energije cveta i sunčeve svetlosti nosi zapis vibracije srca planete Zemlje i srca Sunca, u najčistijem obliku. Ova informacija na suptilan i nežan način podseća naše biće na primarnu harmoniju i celovitost.

Prva faza disbalansa

Kada govorimo o unutrašnjoj ravnoteži našeg bića, možemo prepoznati da se disbalans javlja u nekoliko faza. Prva faza nastaje kao inicijalna opomena da negde u sistemu nedostaje svetlosti, tj. svesti. Simptom nas tada upozorava da nešto novo treba da spoznamo. Primarni simptomi su uvek na nivou misli, pa tek onda na nivou emocija, i tek na kraju (ako ignorišemo upozorenja) na nivou organa i samog tela. Zato je važno prepoznati svoje misli, i naučiti govor emocija. A kada jednom prepoznamo, tada je na nama da donesemo odluku i delamo na vreme, isceljujući disbalans u samom začetku. U ovoj fazi mi kompenzujemo nedostatak određene energije, emocije, informacije. Na primer, ukoliko osoba oseća nesigurnost i neodlučnost neko vreme, kompenzovaće taj nedostatak preteranom demonstracijom volje, moći i dominacije, pa ukoliko i to potraje, može doći i do tiranije. Ova faza ne traje dugo, i često dovodi do vraćanja u prvobitan problem nesigurnosti, ali sada produbljujući simptom u potpunu nesigurnost, gubitak smisla i depresiju.

Druga faza disbalansa

Kada se disbalans održava dovoljno dugo, ulazi se u drugu fazu koja je kao crna rupa iz koje se osoba teško sama izvlači. Ovo stanje je poznato i kao dekompenzacija, i astrološki odgovara simbolici planeta koje su u određenom znaku u padu. Za izlazak iz ove „crne rupe“ potrebno je puno energije, puno svetlosti svesti. Tek nakon što osoba izađe iz ovog stanja, moguće je raditi na povratku u balans i pozitivni nivo osnovnog arhetipa (karaktera) koji živi.

Esencija Gentian i arhetip Bika

Bik živi impuls Ovna kroz težnju za materijalizacijom. Principi Energetske astrologije nam govore da osnovni krug materijalizacije odgovara Veneri i Jupiteru, 2. i 6. energetskom centru. Jer kada smo u prepoznavanju tada kreiramo. Kada vidimo blagostanje (6. centar i Jupiter) tada nas Venera oživljava dajući nam snagu otelovljenja Duha u materiji. U članku o arhetipu Bika, vidimo na koji način Jupiter uslovljava evoluciju ovog znaka i izražavanje njegovog vladara - Venere: Bik je zapravo prerušeni Jupiter i stoga mi vezujemo novac i sva materijalna dobra za njega. Međutim, Bik govori i o zavodljivosti, čulnosti, želji jer sam Zevs je Evropu oteo privučen njenom lepotom sa željom za oplodnjom i uživanjem.

Međutim, šta se dešava kada Bik ne vidi jasno, sumnja u sve, i time projektuje negativan pogled na svoje resurse i mogućnosti oko sebe i u sebi? Odustaje. Odugovlači. Tvrdoglavo se drži jedne te iste priče zarobljen u svoje sumnje i pesimistične vizije.

- “Sumnjam u sve i retko imam rešenje.”

- “Teško mi je da gledam pozitivno na stvari.”

- “Teško mi je da verujem u pozitivnu budućnost kada sam siguran da se sadašnjost ne može promeniti.”

Ovo su samo neke od izjava blokiranog 2. i 6. centra, gde se vremenom zbog njihovog ponavljanja javlja depresija, obeshrabrenost i potpuna bezvoljnost. Cvetna esencija koja odgovara ovom stanju je Gentian, a u zavisnosti od planete koja ukazuje na glavni upliv disbalansa, Gentian će se dodati odgovarajućoj planetarnoj esenciji (Venera ili Jupiter).

Ova esencija jača snagu volje, rešenost i izdržljivost, što je često ulenjenim Bikovima potrebno. Lenjost ne postoji kao emocija, već samo kako posledica bezvoljnosti. Kada ne vidimo moguće rešenje, kada smo pesimistični i ne osećamo inspiraciju, lenjost se nameće kao stanje, pa uspeh izmiče. Za Bika je važno da svoj uspeh može konkretno da izmeri. Važno je da je cilj postignut. Harmonično razvijen ovaj tip ličnosti zna da ne mora sve odmah (Uran u padu) i da nema odustajanja (Mars u izgonu), već da lagano (Venera) i uporno ide ka cilju (Jupiter), a neuspeh prepoznaje samo kao neophodnu lekciju ka uspehu. Tako da kada Bik nešto postigne i ostvari, to je trajno i za dalje generacije plodno i održivo (egzaltiran Mesec).

Kompenzacija Bika – esencija Willow

Međutim, ukoliko je osoba predugo obeshrabrena, bezvoljna i sa snažnim osećajem neuspeha, često jedini izlaz vidi u okrivljavanju drugih. Ogorčenost, osujećenost, razočaranost, osećaj nepravde i uvređenosti sada stupaju na snagu i traže krivca. Na ovaj način se odgovornost prebacuje na nekog drugog, bez želje da se uzrok problema sagleda u sebi. Ukoliko se ovaj osećaj izdaje i nepravde predugo neguje, osoba često trpi bol u zglobovima, jer iako se agresija izražava na spolja, auto-agresija i samodestrukcija su mnogo dublje i snažnije. Ovakav način rešavanja primarnog problema osobu vodi samo u ćorsokak.

Bahova esencija koja odgovara ovom kompenzatornom stanju je Willow, što je esencija za pomirenje i praštanje. Osoba dobija snagu da izađe iz pozicije žrtve i osećaja “jadna ja”, prihvatajući promenljivost života tako što prihvata i poraze i gubitke i teškoće kao sastavni deo savršenog nacrta Istine života. Podjednako kao što uživa u uspehu, prepoznaje teškoće kao deo uzvišene pravde, nakon čega se vraća harmoničnom Gentian tipu – i ohrabrenju da život nije opasna borba za opstanak, već put stvaranja kojim se korak po korak, ciglica po ciglica, gradi cilj kroz nepoznate dimenzije u kojima konflikti, porazi i gubici predstavljaju samo znakove pored puta.

Dekompenzacija Bika – Wild Rose

Ukoliko Willow stanje pređe u hronično, dolazi do dekompenzatornog stanja u kome se osoba još više udaljava od sebe, stvarajući hronični disbalans koji na kraju dovodi i do fizičkog oboljenja. Nakon dugotrajne ogorčenosti i osećaja nepravde, dolazi do apatije, rezigniranosti i potpunog odustajanja i gubljenja interesovanja i entuzijazma. Venera je ugašena, Mesec se zatvorio, ne komunicira, odvaja se od drugih, okoline i života, a Jupiter više ni u čemu ne prepoznaje smisao. Esencija koja ovde omogućava isceljenje je Wild Rose, koji je inače, u AstroHealingu, pomagač za sve Venere u vodenom elementu (kada emocije potpuno nadvladaju osećaj zadovoljstva i sreće).

Pasivnost, nezainteresovanost i odustajanje su česte kod arthetipa Bika. Iako ovaj znak vlada čulima, kada osoba dođe do ovog nivoa blokade, ni jedno zadovoljstvo više ne budi želju, kreativnost, vitalnost. Na fizičkom nivou se može javiti anemija, nedostatak minerala i vitamina i generalni gubitak vitalnosti. Rezigniranost dovodi do problema sa kičmom, posebno u lumbalnom delu, loše cirkulacije i smanjenog libida. Wild Rose okreće pažnju ka životu, otvara nas i čini zainteresovanijima, budeći time energiju i otvarajući primarno Venerin, 2. energetski centar.

Kada se blokada na ovom nivou razbije, osoba se ponovo oseća željnom života, optimizam se vraća, i vremenom snaga prepoznavanja lepote, hramonije i čistote dovodi do realizovanja sopstvene Istine. Dovodi do materijalizacije sreće, blagostanja i uspeha, svega onoga za čim arhetip Bika teži.

Ukoliko se prepoznate u nekoj od ovih faza, pogledajte u kojoj natalnoj kući se nalazi znak Bika, kojim oblastima života vlada Venera, i šta je ono što je ugrožava, a šta podržava njenu komunikaciju sa Jupiterom. Za sve one koji imaju Sunce u ovom znaku, ovaj period predstavlja portal za isceljenje svih sumnji i odlaganja.

Ovo je vreme isceljivanja za sve jer nas stacionarno direktni Jupiter kroz Devicu uči procesu koji je neophodan put ka uspehu, retrogradni Pluton u Jarcu nam daje snagu transformacije sistama koji do sada nije funkcionisao, retrogradni Mars i Saturn u Strelcu pozivaju da preispitamo ciljeve i svoj pogled ka njima, podsećajući nas da otvorimo sebe ka još većoj, kolektivnoj dimenziji – služenju nečemu većem od nas (dispozitor Jupiter u Devici) i sve to u velikom, zemljanom trigonu, trouglu manifestacije sa Suncem, Venerom i retrogradnim Merkurom na kraljevskom stepenu Bika.

Vreme je za manifestaciju Lepote, Harmonije i Čistote.

Dobrodošli na Zemlju - planetu kojom vlada arhetip Bika.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD