Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.05. do 23.05.2016.

Još jedna nedelja u stilu retro Merkura je za nama. Većina indeksa akcija je neznatno rasla početkom nedelje tačno do središnje tačke njegovog hoda 10. maja, da bi zatim počela da opada. Za većinu, stopa rasta i pada ove nedelje kretala se unutar istih vrednosti kao prošle, što je tipično za drugu polovinu hoda retrogradnog Merkura. Pa ipak, bilo je izuzetaka, kao na primer u Australiji gde je ASX indeks pao na najniži nivo u proteklih 9 meseci ili u Kini, gde je Shanghai indeks pao na najnižu vrednost u protekla dva meseca. Međutim, i ovo je tipično za retrogradnog Merkura. Jedan deo sveta je u usponu, drugi u padu, ali većina sveta je na klackalici gore, dole u sve manjem i manjem opsegu trgovanja.

Trgovina robe je imala malo više života nego inače. Mazut je dostigao $47.02/barel 12. maja, što je najveća cena za 6 meseci. Zlato je sa cene koju je dostiglo (1306) 2. maja samo dva dana pre nego što će Merkur krenuti retrogradno, 10. maja palo na 1258.30, što je tačno na sredini Merkurovog hoda. Sa srebrom se, kao i obično, desilo nešto dramatično. Sa 18.06, što je bila njegova vrednost 2. maja, sada se – rasprodalo. Ovo se poklapa sa tumačenjima ciklusa. Takođe se poklapa sa proučavanjem Marsovog kretanja, posebno sa Marsom koji se vraća u znak Strelca. Međutim, to može biti i posledica heliocentričnog Merkura koji sada ulazi u Strelca (13-24 maja), što obično donosi bikovski trend.

Da li je iznenađenje to što opasan momak i ratnički nastrojen Mars može da zaustavi Trikstera Merkura?

Plemenitim metalima problem pravi dolar, koji je počeo da jača. Mada je stvar u nečemu ipak dubljem od toga. Problem na svim tržištima prave centralne banke i njihove nejasne poruke, koje čine da vrednost dolara raste. Pre dve nedelje banka Japana nije dozovolila monetarne olakšice (kojima bi stimulisala porast ekonomije), kako se očekivalo. Prošle nedelje se predomislila. Tako se desilo da je dolar skočio, a druge valute (poput evra i jena) naglo pale, povlačeći i plemenite metale i akcije. Sada imamo tri centralne banke koje su promenile prvobitne odluke o monetarnoj politici u poslednjih mesec dana: prvo ECB (Evropska centralna banka), pa OFR (Odbor federalnih rezervi), a sada i BJ (Banka Japana). Ovo su klasični uticaji retrogradnog Merkura i Marsa, uz Jupitera i Saturna u T-kvadratu sa Neputnom: ne možete verovati ničemu što čujete, pročitate ili vidite ovih dana. Čak je i Donald Tramp promenio mišljenje o monetarnoj politici i odlučio da prihvati fondove kampanje, iako je do sada bio čvrsta stava da neće.

Pod ovakvim aspektima, obećanja se prave da bi se prekršila.

Ova nedelja je značajna iz jednog neobičnog razloga: nema nijednog glavnog geokosmičkog aspekta tranzitnih planeta od 14. do 21. maja. To nas navodi na pomisao da koji god da se trend trenutno odvija, ostaje na snazi. Tržišta koja su u padu će nastaviti da padaju, a ona koja su u porastu će nastaviti da rastu. Osim ako ne bude tako (ništa se ne može sa sigurnošću tvrditi pod retrogradnim Merkurom i Marsom, koji ne daju garancije da će se ono što je bilo ranije preslikati i u budućnosti). Čini se verovatnijim da će svetski lideri (i političari i bankari) nastaviti sa predomišljanjem u nastojanju da nam skrenu pažnju sa svog nedoslednog ponašanja.

Čak iako planete ne prave glavne aspekte jedne sa drugima, ima nekoliko zanimljivih dešavanja u kosmosu. Jedno od njih se odnosi na heliocentričnog Merkura koji započinje svoj 11-dnevni prolazak kroz znak Strelca, što će se odvijati od 13. do 24. maja. Kao što je navedeno u prošlonedeljnom članku, biće fascinantno jer on po sebi donosi nagle promene cena plemenitih metala i valute (koji obično rastu), ali se dešava pred kraj Merkurovog retrogradnog hoda, što je vreme relativne stabilnosti tržišta. Šta će biti dominantnije? Da li ćemo videti uticaj obe manifestacije? Za sada je jači retrogradni Merkur.

Drugi test trenutne kontradiktornosti Merkurove teorije nestabilnosti  će biti 21. maja, kada bude bio pun Mesec preko znakova Blizanci - Strelac. Ovaj pun Mesec će biti u konjunkciji sa Marsom, takođe. Obično bi ovo uticalo na tržišnu i političku nestabilnost (hvalisave objave koje možda nisu sasvim istinite, iza kojih slede ljutiti kontraargumenti neistomišljenika). Aspekt se dešava tokom vikenda, pa se verovatno više odnosi na političare nego na tržišta. Obratite pažnju na tržište žitarica, na čije promene jako utiče Mesec. I narav i temperatura napolju će biti vreli.

“Veliki umovi raspravljaju o idejama, prosečni o događajima, a mali o ljudima” - Admiral Hyman G. Rickover, izjavio 5.maja 2016 za list Arizona Republic

Mi ćemo ipak razmišljati na kratko o ljudima, posebno o Donaldu Trampu, rođenim pod punim Mesecom, u stvari na lunarnu eklipsu preko ose znakova Blizanci-Strelac, kao što će se desiti 21. maja. To je čovek koji sa punom snagom raspravlja o ljudima, dok sa manje volje razgovara o idejama, a posebno ako treba da iznese detalje, na primer, kako bi on lično uradio to što predlaže drugima. Mnogo je jači kad može da okrene temu sa ideja na ljude. Kao što sam kaže, ne voli da detaljiše u vezi sa svojim idejama (kojih ima puno, kao Blizanac-Strelac) jer želi da drži sve mogućnosti otvorene.

Međutim, kad priča o ljudima, tu je najači jer je talentovan za pravljenje brenda od ljudi, pa slike koje napravi o njima dugo ostaju urezane u umove mase. To je impresivno pokazao savršeno brendirajući svoje oponente – “Mali Marko”, “Lažljivi Ted”, “Niskoenergični Džeb”, “Nepoštena Hilari”, itd. Čudi me da niko nije njega nazvao, na primer “Cmizdravi Donald”, “Donald Kako Vetar Duva” ili čak “Topovsko Đule” pošto ga je Hilari zvala “Klimavi top”, što nije tako jako da bi se urezalo. Čovek prosto iskoristi svaku priliku da pokaže svoju nadarenost za nadevanje imena, što je jedan vid Blizanačko-strelčevske razigranosti. Međutim, sa Marsom u Lavu, ovo može biti (i često jeste) uvredljivo, a čak se može protumačiti i kao napad na oponenta. Ovo je još naglašenije u natalnim kartama onih koji imaju planete u Raku, pošto Rakovi zahtevaju odanost. Gospodin Tramp ima konjunkciju Venere i Saturna u Raku, pa je vrlo fokusiran na one koji mu nisu lojalni. Kao što voli da naglasi, ne voli da gubi. Uradiće sve šta treba kako bi pobedio. Ovo nije čart nekoga ko ume da dostojanstveno prihvati poraz.

Pa ipak, najvažnije pitanje za sve bi bilo – da li on može da dobije izbore. Kao astrolog, mislim da to nije moguće utvrditi samo iz njegovog čarta i tranzita. Govoriću više o ovome u sledećim kolumnama ali za sada bih skrenuo pažnju na jednu pojedinost. Tranzitni Saturn će biti u konjunkciji sa njegovim Mesecom i u opoziciji sa Suncem malo pre inauguracije 20. januara. Ovo je mač sa dve oštrice.  Saturn na Mesecu obično nije vreme nečije popularnosti. Više asocira na gubitak, i to na duboko razočarenje. A opet, tranzitni Saturn u opoziciji sa njegovim natalnim Suncem može označiti vrhunac profesionalnog života. U isto vreme daje i veliku energiju, pa ovo može biti period velikog uspeha ali i stresa.

Može li on da pobedi? Da, sa tranzitnim Saturnom u opoziciji sa njegovim Suncem. Ali prvo će doživeti veliki gubitak sa Saturnom u konjunkciji sa Mesecom. Mogu li obe teme biti prisutne u januaru 2017? Da. Verovatno neće biti laka pobeda kako misle glasači Klintonove i kako javno mnjenje pokazuje. Hilari ima velike šanse da dobije izbore više nego ikad ranije (sa izuzetkom izbora za senatora pre par godina u Njujorku). Oboje imaju Marsa u Lavu, što je tipično za predsednike Amerike. Ovo takođe ukazuje na pakleno dobru zabavu ako se ikada nađu zajedno u debati, biće dobro skoro kao sa Dženet Jelen, što bi moglo da se desi ako Tramp pobedi.

I dalje se držim svog saveta: zavalite se udobno u fotelju i uživajte u šou izbora za predsednika Amerike kakve nikada do sada niste gledali. Meč između “Nepoštene Hilari” i “Donalda Topovsko Đule” deluje obećavajuće.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD