Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 16. do 23. maja 2016.

U ovoj sedmici neće biti egzaktnih planetarnih aspekata, sem Mesečevih. Tek nas na kraju sedmice očekuje jedan izazov od Sunca i Marsa (Sunce opozicija Mars). Do srede dani mogu biti mirniji i dešavanja će se svoditi na dnevne obaveze i rutinu. Međutim, u petak Sunce ulazi u znak Blizanaca i sve će se polako promeniti. Odjednom ćete biti užurbani, imaćete osećaj da sa svime kasnite i da ste prespavali celi mesec, pa ćete želeti da nadoknadite propušteno, obavljajući više stvari u isto vreme ali će vam opozicija Sunca na 00°Blizanaca sa Marsom, doneti samo stres i nervozu. Dani koji su pred vama traže koncentraciju i smirenost. Šta god da se dešava oko vas, ne dozvolite da vas povuče.

Prvog dana Mesec u Vagi, u trigonu sa Suncem, donosi neke lepe događaje i susrete. Iskoristite ih za samo za sebe, bilo da je u pitanju frizer, neki salon za ulepšavanje ili jednostavno kupovina. Ukoliko želite da popravite svoj odnos sa partnerom učinite to prvog dana uz neku večeru ili drugog, kada nas očekuje aspekt strasti i privlačnosti (Mesec u sekstilu sa Marsom). Takođe, ako vam se neko dopada ili želite nekoga da osvojite šarmom, birajte prvi ili drugi dan sedmice. Utorak je dobar i za poslovne susrete i sastanke, jer Mars pored strasti, predstavlja energiju i akciju, a Mesec u Vagi daje smisla za diplomatiju i dobre pregovore.

Sreda je dan kada ćemo imati malo izazovnije aspekte sa Plutonom i Uranom (Mesec opozicija Uran kvadrat Pluton), pa ćete i sami biti skloni izazovima. Međutim, sekstil sa Saturnom daće vam dovoljno mudrosti i strpljenja da im odolite. Mogući su kvarovi u kući, problemi sa tehnikom ili kućnim aparatima. Šta god da se dešava, nemojte paničiti jer uvek i za sve postoji rešenje, samo je potrebno vreme.

Sledećeg dana, tačnije u četvrtak, Mesec ulazi u znak Škorpiona, a Sunce će se naći na poslednjem stepenu znaka Bika, pa se već tada treba pripremiti za dane koji vam predstoje. Budite oprezni u vožnji. Sunce je na ovom stepenu riskantno, čuvajte zdravlje, posebno je grlo ugroženo. Budite oprezni i u vožnji jer je već aktivna opozicija Sunca i Marsa, pa izbegavajte duga putovanja i brzu vožnju. Moguće su i glavobolje tih dana, kao i razne povrede glave. Povređivanje rečima, takođe.

Sunce u petak ulazi u znak Blizanaca i menja atmosferu na nebu. Kreće mesec priča, izlazaka, kretanja i mentalne aktivnosti. U periodu kada vladaju Blizanaci javlja se radoznalost, potreba za učenjem i znanjem. Mnogi će poželeti da upišu neku školu, tečaj ili seminar. Pred nama je period velike  razmene znanja i informacija i idealno vreme, ukoliko želite nešto da saznate. Nekome može već prvog dana da se javi ova potreba, pa da krene megalomanski (Sunce u Blizancima opozicija Mars u Strelcu), sve bi odjednom, a ne zna kako, pa se javi stres, pa ljutnja (Sunce opozicija Mars), pa su svi krivi, da bi se na kraju odustalo od svega. To je atmosfera sledećeg vikenda sa Suncem u opoziciji sa Marsom, i zato budite oprezni da u naletu energije i strasti ne sagorite.

Izazovan aspekt uvek daje preterivanje, zato prepoznajte tu količinu energije i umirite je. Dobra je za sport, ali opet, nemojte prvog dana poput profesionalnih sportista, iako biste se mogli tako osećati, samo ćete dobiti upalu mišića, pa ćete odustati, a onda biti ljuti i kriviti druge. U mnogo čemu ovaj aspekt vas može izazivati da se sukobite sa nekim, a posebno sa partnerom, ocem ili nadređenima. Sunce i Mesec će u subotu imati opoziciju, pa su tada posebno prozvani muško-ženski odnosi, a u nedelju svaku raspravu sa muškarcima zaobiđite.

Sunce u opoziciji sa Marsom je aspekt koji se može izbeći jer je reč o opoziciji sa svesnom planetom. Ovo Sunce je lagano, nema problem ega i lako savladava takve probleme. Njemu je jako važno da se zabavi, da bude poput deteta, da se smeje i igra. Zato mu to tih dana i priuštite. Ako imate dece posvetite im vikend, ukoliko nemate, budite vi kao deca. Izađite van, prošetajte psa, vozite bicikl ili se sa partnerom prisetite nekih igara koje ste voleli kao deca. Na primer, basket, badminton ili bacanje frizbija, a dolaze u obzir sve igre koje se igraju u dvoje ili u parovima (Sunce opozicija Mars). Okrenite izazov na zabavu. Budite ponovo dete jer, na kraju, život i jeste jedna velika igra.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD