Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Jod konfiguracija

Svaka konfiguracija koja je sačinjena od minimum tri dela predstavlja jedno biće, za razliku od aspekta. T-kvadrat i Veliki Krst jesu konfiguracije srodne Saturnu i direktno nas povezuju sa određenom potrebom nekog pretka, što stoji kao jaka želja, jaka ambicija ili jak duh za nešto što se kod nas kanališe, a konfiguracija nas otvara ka tome.

Veliki trigon je sasvim drugačiji, to je velika jupiterovska priča, dok Lotos konstelacija omogućava da spojimo svoje dve inkarnacije.

Međutim, postoji jedan poseban odnos, jedan poseban ugao koji se zove Jod.

Jod konfiguracija nastaje tako što se prirodno spajaju 1. i 6. znak, dajući ugao od 150°. Ugao od 150° ne spada ni u jedan od ptolomejskih aspekata i to je jedan od razloga zbog čega se 6, 8, 12, pa i 2. kuća u tradicionalnoj astrologiji smatraju malefičnima, zato što ne postoji ni jedan glavni aspekt kojima se te kuće povezuju sa 1.kućom.

1. kuća se povezuje sa 3. sekstilom, sa 4. kvadratom, sa 5. trigonom, sa 7. opozicijom, međutim 6. i 8. kuća su one sa kojima se međusobno ne vidi. Ove aspekte je Kepler definisao i uveo u astrologiju. Iako kvinkunks nije snažan, glavni, primarni aspekt, on natusa povezuje bilo sa slikom bolesti, što je 6. kuća, sa mogućnošću opasnosti ili smrti, što je 8. kuća.

Gde god da imamo ugao od 150° stvari su nedorečene, nezavršene. Iako nema veliku snagu, ukoliko se kvinkunks pretvori u kvadrat putem dispozicije, ili u opoziciju, ili u težak, negativan aspekt on ima tendenciju da bude dosta neudoban.

Jod podrazumeva dva kvinkunksa i jedan sekstil koji je između, i obeležava se znakom Y, rašljama koje se formiraju ovom konfiguracijom, spajajući prirodno Devicu I Škorpiona, i vidimo da je ovde centar ili suprotna tačka od tačke natusa upravo ona koja se nalazi u balansu, koja se nalazi u Vagi, između dve različite stvari - jedna je Devica, druga je Škorpion. Devica se uvek vezuje za fiziologiju, koja se preko reke Škorpiona povezuje sa nekim pretkom, a ovde se otvara kanal za komunikaciju dva različita pretka koja moramo da pomirimo putem Joda. Jod nas otvara kao Neptun, stvarajući ulaz u eterični svet.  Kroz Jod natus ima fiziologiju koja je striktni provodnik osobina koje nisu lako pomirljive i mora da ih živi kao jedno. Stoga Jod nikada nije lagana kombinacija i ako fiziologija nije dovoljno snažna, Jod je jedan od faktora koji ukazuje na zdravstvene probleme.

Natus može imati ozbiljnih zdravstvenih problema jer jedna tačka koja ovde predstavlja 1. kuću biva pritisnuta sa dva kvinkunksa, dva kvinkunksa koji natusa spajaju i sa 6, sa potencijalnim bolestima, i sa 8, sa potencijalnim opasnostima, sa smrću. Reč je o komunikaciji između predaka. Oni predstavljaju  par koji se nije usaglasio, već je ostao nerazrešen i taj njihov dijalog se unutar nas sprovodi kroz tačku koja prima dva aspekta od 150°.

Ta tačka se zove Božiji prst i poznata je kao tačka sudbine. Ona je prosto sama po sebi rešenje, najmanji zajednički sadržalac za dva različita koda koja ovde spajamo. Stoga upravo tako i rade rašlje, pokazujući šta se nalazi ispod zemlje, da li je voda tu ili nije, kao što Jod konfiguracija pokazuje dva neusaglašena pretka za čiju komunikaciju smo mi kanal. Natusu nije lagano da uđe u taj svet ispod, u to polje gde žive preci koji nisu međusobno slični, ni srodni. Spojiti te dve suprotnosti u sebi daje veliku vrednost, izuzetan kvalitet i nešto što je iznad očekivanog.

Da bi se spojile te dve različitosti potrebno je imati snažnu fiziologiju, i onda ovakva kombinacija postaje vrlo spiritualna, ne samo u klasičnom smislu, već postaje i vrlo sjajan sudbinski pokazatelj natusu da može da se otvara ka višim, posebnim znanjima i da bude sjajan kanal. Velika je stvar spojiti različitosti svojih predaka. Za razliku od T-kvadrata gde imamo jedan kanal za neku osobinu, neki prejak, izuzetno jak utisak osobe koja je iz naše prošlosti, pretka kojeg kanališemo, ovde uvek imamo dvoje koji se kanališu kroz nas.

Moramo obratiti pažnju na to kako je u konkretnom slučaju postavljen ovaj Jod da bismo znali u kojoj meri natus može da, spojivši neke neobične, različite stvari zapravo bude specijalan, da bude rešenje, vođen da leči, popravlja, isceljuje. Uvek Jod gledajmo kao Neptuna i ako hoćemo da vidimo kakav nam je Jod, treba da se otvorimo polju našeg Neptuna i pogledajmo šta nam on nudi, kakve duhove mi provodimo. Sa ovim ulazimo, tražimo vode i Neptuna rašljama, provodimo neko sećanje, koje nam daje mogućnost da se određene stvari koje su dugo ostale nerešene unutar nas poprave.

Vrlo je važan 0° Device u ovom smislu jer zaista predstavlja suštinu fiziologije koja ovde biva konektovana na suštinu te reke odakle smo potekli, na tu genetiku, reku predaka, na one koji više nisu živi. Naša fiziologija se povezuje sa onim što više nije živo i to kanališemo preko nje. Uvek ćemo pričati o osobini nekog pretka ali su te stvari vrlo zahtevne za planetu koja predstavlja Božiji prst ili planetu koja je u vrhu samog Joda.

 

Primer: Jung

On ima dosta kodova koji pokazuju naklonjenost psihologiji. Ne samo što ima Neptuna na vrhu 3. kuće nego i Plutona u 3. kući, a sa njima Mesec, što je vrlo važno. Međutim, Pluton se zapravo nalazi u Jodu, on je vrh Joda sačinjenog od Jupitera, Marsa i Plutona koji je u 3. kući, na 23°, i on svakako vrlo duboko ulazi u intelektualni deo. 23°daje buđenje, a u to vreme njegovog rođenja tu se još nalazio Algol, zvezda koja nas povezuje sa nekim prauzrokom čitavog polja karme i događaja u životu, odnosno, sa uzrokom svega onoga što imamo u svojoj psihi.

Pluton prima kvinkunks od Marsa i kvinkunks od Jupitera, pa treba posmatrati prirodu tih planeta i odakle deluju. Ovde je Jupiter u 8, a Mars je u 11, dajući mu da spaja simbole – 11. kuća vlada simbolima, ne samo astrologijom nego i svim simbolima uopšte, a 8. kuća je istraživanje povezano sa 3. On bi morao da u sebi može to da spoji, da nađe novo rešenje, da nađe nove modele za ono što će imati preko Mars-Jupiter sekstila. Mars-Jupiter sekstil je ovde nešto što mu sigurno daje jedan akademski background jer je Mars vladar 9. kuće a Jupiter vladar 10. i Jupiter inače već govori o potrebama za akademskim znanjem, međutim, sve to mora da se spusti kroz Plutona. Njegova uloga je da napravi neku promenu. Pluton će zahtevati duboku promenu tražeći duboke spoznaje, zahtevajući da se uđe jako duboko. U ovom slučaju je dobra stvar što je Venera kao dispozitor tog Plutona u sekstilu sa njim.

Nekada kada postoji Jod to biva previše jako i čovek to ne može da izdrži, posebno ako je ta planeta koja je tu veoma teško postavljena i naročito ukoliko natus nema dobar kanal kroz koji može da je ispolji. U ovom slučaju Pluton u 3. kući mu zaista daje mogućnost da on uđe mentalno u korene  jer ga ova Venera podržava da to sve poveže sa određenim iskustvima koja su vezana i za porodicu i za osećanja – dispozitor odlazi u znak Raka. Ovo tada stvara potrebu da se načine promene unutar važeće paradigme i priča njegovog Plutona koji se ovde nalazi u 3. kući svakako o tome govori.

Ovo je jedan primer uspešnog Joda. Jod ne mora uvek da bude ovako uspešan, može da bude vrlo težak ali je ovde vrh u konjunkciji sa egzaltiranim Mesecom, a dispozitor je Venera u sekstilu s tim i uglavnom bi se ovde moglo zaključiti da ima dosta potencijala, iako sigurno nije lagano.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD