Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Jod konfiguracija

Svaka konfiguracija koja je sačinjena od minimum tri dela predstavlja jedno biće, za razliku od aspekta. T-kvadrat i Veliki Krst jesu konfiguracije srodne Saturnu i direktno nas povezuju sa određenom potrebom nekog pretka, što stoji kao jaka želja, jaka ambicija ili jak duh za nešto što se kod nas kanališe, a konfiguracija nas otvara ka tome.

Veliki trigon je sasvim drugačiji, to je velika jupiterovska priča, dok Lotos konstelacija omogućava da spojimo svoje dve inkarnacije.

Međutim, postoji jedan poseban odnos, jedan poseban ugao koji se zove Jod.

Jod konfiguracija nastaje tako što se prirodno spajaju 1. i 6. znak, dajući ugao od 150°. Ugao od 150° ne spada ni u jedan od ptolomejskih aspekata i to je jedan od razloga zbog čega se 6, 8, 12, pa i 2. kuća u tradicionalnoj astrologiji smatraju malefičnima, zato što ne postoji ni jedan glavni aspekt kojima se te kuće povezuju sa 1.kućom.

1. kuća se povezuje sa 3. sekstilom, sa 4. kvadratom, sa 5. trigonom, sa 7. opozicijom, međutim 6. i 8. kuća su one sa kojima se međusobno ne vidi. Ove aspekte je Kepler definisao i uveo u astrologiju. Iako kvinkunks nije snažan, glavni, primarni aspekt, on natusa povezuje bilo sa slikom bolesti, što je 6. kuća, sa mogućnošću opasnosti ili smrti, što je 8. kuća.

Gde god da imamo ugao od 150° stvari su nedorečene, nezavršene. Iako nema veliku snagu, ukoliko se kvinkunks pretvori u kvadrat putem dispozicije, ili u opoziciju, ili u težak, negativan aspekt on ima tendenciju da bude dosta neudoban.

Jod podrazumeva dva kvinkunksa i jedan sekstil koji je između, i obeležava se znakom Y, rašljama koje se formiraju ovom konfiguracijom, spajajući prirodno Devicu I Škorpiona, i vidimo da je ovde centar ili suprotna tačka od tačke natusa upravo ona koja se nalazi u balansu, koja se nalazi u Vagi, između dve različite stvari - jedna je Devica, druga je Škorpion. Devica se uvek vezuje za fiziologiju, koja se preko reke Škorpiona povezuje sa nekim pretkom, a ovde se otvara kanal za komunikaciju dva različita pretka koja moramo da pomirimo putem Joda. Jod nas otvara kao Neptun, stvarajući ulaz u eterični svet.  Kroz Jod natus ima fiziologiju koja je striktni provodnik osobina koje nisu lako pomirljive i mora da ih živi kao jedno. Stoga Jod nikada nije lagana kombinacija i ako fiziologija nije dovoljno snažna, Jod je jedan od faktora koji ukazuje na zdravstvene probleme.

Natus može imati ozbiljnih zdravstvenih problema jer jedna tačka koja ovde predstavlja 1. kuću biva pritisnuta sa dva kvinkunksa, dva kvinkunksa koji natusa spajaju i sa 6, sa potencijalnim bolestima, i sa 8, sa potencijalnim opasnostima, sa smrću. Reč je o komunikaciji između predaka. Oni predstavljaju  par koji se nije usaglasio, već je ostao nerazrešen i taj njihov dijalog se unutar nas sprovodi kroz tačku koja prima dva aspekta od 150°.

Ta tačka se zove Božiji prst i poznata je kao tačka sudbine. Ona je prosto sama po sebi rešenje, najmanji zajednički sadržalac za dva različita koda koja ovde spajamo. Stoga upravo tako i rade rašlje, pokazujući šta se nalazi ispod zemlje, da li je voda tu ili nije, kao što Jod konfiguracija pokazuje dva neusaglašena pretka za čiju komunikaciju smo mi kanal. Natusu nije lagano da uđe u taj svet ispod, u to polje gde žive preci koji nisu međusobno slični, ni srodni. Spojiti te dve suprotnosti u sebi daje veliku vrednost, izuzetan kvalitet i nešto što je iznad očekivanog.

Da bi se spojile te dve različitosti potrebno je imati snažnu fiziologiju, i onda ovakva kombinacija postaje vrlo spiritualna, ne samo u klasičnom smislu, već postaje i vrlo sjajan sudbinski pokazatelj natusu da može da se otvara ka višim, posebnim znanjima i da bude sjajan kanal. Velika je stvar spojiti različitosti svojih predaka. Za razliku od T-kvadrata gde imamo jedan kanal za neku osobinu, neki prejak, izuzetno jak utisak osobe koja je iz naše prošlosti, pretka kojeg kanališemo, ovde uvek imamo dvoje koji se kanališu kroz nas.

Moramo obratiti pažnju na to kako je u konkretnom slučaju postavljen ovaj Jod da bismo znali u kojoj meri natus može da, spojivši neke neobične, različite stvari zapravo bude specijalan, da bude rešenje, vođen da leči, popravlja, isceljuje. Uvek Jod gledajmo kao Neptuna i ako hoćemo da vidimo kakav nam je Jod, treba da se otvorimo polju našeg Neptuna i pogledajmo šta nam on nudi, kakve duhove mi provodimo. Sa ovim ulazimo, tražimo vode i Neptuna rašljama, provodimo neko sećanje, koje nam daje mogućnost da se određene stvari koje su dugo ostale nerešene unutar nas poprave.

Vrlo je važan 0° Device u ovom smislu jer zaista predstavlja suštinu fiziologije koja ovde biva konektovana na suštinu te reke odakle smo potekli, na tu genetiku, reku predaka, na one koji više nisu živi. Naša fiziologija se povezuje sa onim što više nije živo i to kanališemo preko nje. Uvek ćemo pričati o osobini nekog pretka ali su te stvari vrlo zahtevne za planetu koja predstavlja Božiji prst ili planetu koja je u vrhu samog Joda.

 

Primer: Jung

On ima dosta kodova koji pokazuju naklonjenost psihologiji. Ne samo što ima Neptuna na vrhu 3. kuće nego i Plutona u 3. kući, a sa njima Mesec, što je vrlo važno. Međutim, Pluton se zapravo nalazi u Jodu, on je vrh Joda sačinjenog od Jupitera, Marsa i Plutona koji je u 3. kući, na 23°, i on svakako vrlo duboko ulazi u intelektualni deo. 23°daje buđenje, a u to vreme njegovog rođenja tu se još nalazio Algol, zvezda koja nas povezuje sa nekim prauzrokom čitavog polja karme i događaja u životu, odnosno, sa uzrokom svega onoga što imamo u svojoj psihi.

Pluton prima kvinkunks od Marsa i kvinkunks od Jupitera, pa treba posmatrati prirodu tih planeta i odakle deluju. Ovde je Jupiter u 8, a Mars je u 11, dajući mu da spaja simbole – 11. kuća vlada simbolima, ne samo astrologijom nego i svim simbolima uopšte, a 8. kuća je istraživanje povezano sa 3. On bi morao da u sebi može to da spoji, da nađe novo rešenje, da nađe nove modele za ono što će imati preko Mars-Jupiter sekstila. Mars-Jupiter sekstil je ovde nešto što mu sigurno daje jedan akademski background jer je Mars vladar 9. kuće a Jupiter vladar 10. i Jupiter inače već govori o potrebama za akademskim znanjem, međutim, sve to mora da se spusti kroz Plutona. Njegova uloga je da napravi neku promenu. Pluton će zahtevati duboku promenu tražeći duboke spoznaje, zahtevajući da se uđe jako duboko. U ovom slučaju je dobra stvar što je Venera kao dispozitor tog Plutona u sekstilu sa njim.

Nekada kada postoji Jod to biva previše jako i čovek to ne može da izdrži, posebno ako je ta planeta koja je tu veoma teško postavljena i naročito ukoliko natus nema dobar kanal kroz koji može da je ispolji. U ovom slučaju Pluton u 3. kući mu zaista daje mogućnost da on uđe mentalno u korene  jer ga ova Venera podržava da to sve poveže sa određenim iskustvima koja su vezana i za porodicu i za osećanja – dispozitor odlazi u znak Raka. Ovo tada stvara potrebu da se načine promene unutar važeće paradigme i priča njegovog Plutona koji se ovde nalazi u 3. kući svakako o tome govori.

Ovo je jedan primer uspešnog Joda. Jod ne mora uvek da bude ovako uspešan, može da bude vrlo težak ali je ovde vrh u konjunkciji sa egzaltiranim Mesecom, a dispozitor je Venera u sekstilu s tim i uglavnom bi se ovde moglo zaključiti da ima dosta potencijala, iako sigurno nije lagano.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD