Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Lotos konfiguracija

Konfiguracija, ako postoji u horoskopu, uvek predstavlja biće zato što je sačinjena od najmanje 3 dela. Konfiguracija mora imati minimum 3 tačke, pa je stoga tumačimo kao potpuno poseban entitet. To više nije jedna planeta koja možda ima neki odnos sa nekom drugom planetom, već biće sa svojom  prirodom i ulogom, koje živi kroz nas.

Baš kao što postoji upliv fiksne zvezde, tako postoji i upliv određene konfiguracije. Ona je nastala iz slika ostalih tela i čini poseban entitet.

Međutim, svaki Veliki trigon ima svoja tri ugla i na taj način svakako poseduje veliku mogućnost da se manifestuje, da se izrazi u još nekom elementu i retko ćemo naći čist Veliki trigon koji nema i neku opoziciju, što već formira kombinaciju Zmaja.

Ta forma nam uvek kaže da je potrebno da Veliki trigon ili veliku priču svesti, svetla, protočnosti propustimo kroz svoju genetiku i rešimo određen genetski, karmički problem ali se to pre svega odnosi na ljude kroz koje mi živimo ili koji žive kroz nas, koji su delovi naših gena, naše genetike, jer kad god imamo priču o Zmaju imamo i priču o precima.

Onog trenutka kada uspemo da rešimo tu opoziciju, da nađemo jedinstvo suprotnostima, mi prirodno dobijamo oblik Lotosa.

Lotos konstelacija je Veliki trigon spojen sa dva sekstila, u čijem se centru nalazi jedna planeta. Dva sekstila i trigon čine Lotos i daju vrlo sretnu i vrlo posebnu kombinaciju jer  aktiviraju Veliki trigon. U startu postoji Veliki trigon, iz koga se aktivacijom, putem opozicije, formira model Zmaja, da bi u sledećem koraku nastao Lotos.

On je specifičan po tome što, za razliku od Velikog trigona, nikada ne spaja znake istog elementa, već spaja znake istog polariteta. 4 elementa stvaranja su u jednoj osmici stvaranja definisana vazduhom i vatrom, sa dva muška elementa u gornjem delu osmice i vodom i zemljom, kao dva ženska elementa, u donjem. Vazduh je najređi element i zgušnjava se u stvar koju vidimo kao vatru, a vatra u svojoj gušćoj formi daje vodu koja dolazi do elementa zemlje.

Lotos spaja vazduh i vatru ili vodu i zemlju, i u tom smislu Lotos je praktična priroda Velikog trigona. Primarni trigon spaja 1. i 5. kuću, pa prirodna vrednost trigona i jeste u tome što ume da spoji natusa sa kućom svetla, sa znakom svetla. Prirodni trigon ide ka 5. znaku, Lavu, koji je znak života. Srednje rastojanje između 1 i 5 je upravo na 0° Blizanaca koji je početni stepen prvog ljudskog znaka.

Spajajući nas sa 5. kućom on nas ne spaja samo sa kućom svetla, sa kućom radosti i ljubavi, zadovoljstva, već vrši integraciju naše dve inkarnacije - našeg sadašnjeg života sa prethodnim, zato što je vatra našeg prethodnog života vezana za 5. kuću. Onog trenutka kada uspemo da u sebi objedinimo te dve stvari, dobijamo energiju ljubavi. To što zovemo ljubavlju je zapravo sposobnost da živimo vrednost našeg prethodnog života. Ako je natus u harmoničnom odnosu sa svojom prethodnom pričom, sa svojim prethodnim životom, on će ovde doživljavati svetlo i imati zadovoljstvo, ljubav, energiju.

Ako nije u skladu sa tim, imaće problem i to je osnova svega.

To je blagodet trigona koji predstavlja nit, vezu jednog sećanja, svetla, zraka svetla koji prolazi iz prethodnog života i spaja s ovim ovde, dajući nam tu veliku energiju.

Ipak, 0° Blizanaca je Hermes tačka, pre svega zato što je u trenutku kada je Hermes kao asteroid otkriven on bio upravo na ovom stepenu, i što je vrlo logično mesto za njega budući da Hermes i jeste onaj koji predstavlja Merkura. Uopšte nije slučajno otkriven na tom mestu i u svim daljim hermetičnim radovima uzimamo 0° Blizanaca kao jedno od najznačajnijih, najbitnijih stvari u razvoju čoveka, koji ide putem integracije svojih delova.

Upravo je u tome simbolična vrednost Lotosa. Lotos konstelacija omogućava da u osnovi živimo spoj dva života u jednom, a iza toga, u Hermes integraciji, dolazi do spajanja čak tri života u jedan. I zato je naš prvi korak da integrišemo svoju sadašnju i prethodnu inkarnaciju.

Lotos konstelacija nam daje dobro sećanje, dobru povezanost sa stvarima koje smo nekada činili, u nekoj drugoj inkarnaciji, dajući nam sada jaku podršku da ispunimo tu misiju. Lotos je velika sreća i nije slučajno dobila to ime – ona predstavlja model stvaranja. Lotos je u indijskoj i egipatskoj tradiciji cvet koji ima simboliku nastanka. Jednostavno, da bismo mogli da ispunjavamo svoju ulogu, svoju misiju, neophodno je da u jednom trenutku u svom životu stvorimo taj Lotos. Lotos se stvara tako što rešavamo opoziciju, suprotnosti koje smo dobili od svojih roditelja, od svojih predaka, tu genetiku svojih suprotnosti koju ćemo videti u odnosu sa partnerom, koju ćemo videti u odnosu sa decom, sa prijateljima, sa svim ostalima oko nas jer oni nisu ništa drugo nego samo slike, uloge naših predaka, koji su isto tako bili međusobno drugačiji ili suprotni. Spajanje toga daje nam veliki znak, daje nam jednu laticu lotosovog cveta, mogućnost da možemo da manifestujemo, da praktično živimo blagodeti trigona.

Lotos je probuđeni Merkur, čovek koji prenosi kroz sebe upravo to znanje. Isus je imao Ascendent upravo u ovom znaku, od 0° do 1°  Blizanaca zato što je to cela priča Hermesa njegova veština da ode u podzemni svet i da se odatle vrati. To je čovek koji može da živi dva života odjednom, da živi dve prirode.

U vazdušnom Lotosu je središnja planeta u vazdušnom znaku i ima podršku vatre. To je specijalan Lotos koji je okrenut ka davanju, ka stvaranju. Osoba koja ima vazdušni Lotos može dobiti veliku podršku u kreiranju.

Pored vazdušnog, postoji i vatreni Lotos koji će imati srednju planetu u vatrenom znaku i biće podržan od strane druge dve planete iz vazdušnih znakova. Vatreni Lotos dobija energiju od ove dve planete koje su međusobno u trigonu. To je prirodan raspored, to je prirodno kruženje energije. I jedno i drugo je veoma vredno i veoma je značajno ali ovde nam uvek ukazuje na to da će u jednom slučaju to biti osoba koja će preko Lotosa moći da kreira, da deluje, da nešto stvori, da pokrene i da ono što nastane bude sjajno, a sa druge strane će osoba dobijati podršku od druge dve planete ili druge dve osobe da uradi ono što hoće.

Vodeni Lotos dobija podršku od dva zemljana znaka. Voda deluje na zemlju, jer prirodno energija ide iz srednje planete. Ako imamo vodeni Lotos, znamo da ćemo imati nekoga u datoj simbolici – kada govorimo o vodenom delu uvek najviše mislimo na one stvari koje su vezane za emocije, ako je još znak Raka u pitanju, onda je to povoljna energija koju dobijamo iz porodice, preko majke.

Kada govorimo o zemljanom Lotosu, on bi bio prirodno taj gde je zemlja podržana od dva vodena znaka. Zemljani Lotos je sjajna stvar da natus materijalizuje stvari – sve ide ka njoj, ona prosto to privlači i čini da su sve stvari jako okrenute ka njenoj prirodi.

Lotos konfiguracija je specifična po tome što vrlo harmonično kruži energijom između dva srodna elementa.

Uloga ovoga je vrlo velika, to je velika misija i uvek treba imati na umu da je Lotos biće koje živi u dve inkarnacije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD