Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.05. do 16.05.2016.

Donald Trump je u utorak izjavio da će on najverovatnije zameniti predsedavajuću Odobrom federalnih rezervi Dženet Jelen, ako bude izabran.  

“Ako mislite da bitka između Trampa i Hilari može da bude nezgodna, samo sačekajte da se okomi na Dženet Jelen sa njenim Mesecom u opoziciji sa njegovim natalnim Marsom na Ascendentu”, drugi intervju za YouTube kanal “Neverovatni prolećni niz geokosmičkih potpisa”, 25. marta, 2016.  

Tržište roba je nastavilo sa padom u odnosu na skok od 20.-21. aprila, što je bio kritičan period obrta sa tri zvezdice, i vreme u kojem je Venera prolazila kroz kvadrat Urana i Plutona. U petak, na dan mladog Meseca, 6. maja, akcije su pale na najnižu vrednost od tada. Na primer, The Dow Jones Industrial Average je 20. aprila pao sa 18.167 na 17.580 u petak 6. maja, pošto je objavljen porast za samo 160.000 novih radnih mesta umesto očekivanih 200.000. Ovo je zapravo pojačalo vrednost akcija jer 1) novi poslovi se još uvek otvaraju, i 2) pošto je rast ispod očekivanja, to znači da Odobor neće podići kamatne stope uskoro. Centralne banke ne žele da Tramp pobedi zato što se boje za svoju nezavisnost. Međutim, kada je reč o tržištu roba, nepodizanje kamatne stope će uticati da se ekonomija, kao i akcije kreću napred-nazad, da bi poništili glavni Trampov argument u kampanji da je ekonomija slaba.  

Što se tiče zlata i srebra, oni se ponašaju baš u skaldu sa retrogradnim Merkurom (od 28. aprila do 22. maja), tako što je njihova vrednost prvo skakala, pa padala, pa opet skočila. Promene se odigravaju u tempu od 1 do 4 dana, čineći tržište medveđim, pa bikovskim, dajući signale prvo za jedno, pa za drugo, da bi se ispostavilo da su signali pogrešni.  

Valuta pleše isti kosmički ples uspona i padova. Izgleda da je trikster Merkur ojačan energijom Marsa, koji je takođe retrogradan do 29. juna.  

Prošla kolumna je počela rečima da veliki zemljani trigon između Sunca i Venere u Biku sa Jupiterom u Devici i Plutonom u Jarcu, obično znači – pare. Osim omiljenih Jupiterovih tranzita, koji daju privremeni rast akcijama, sada se odvija još jedan značajan geokosmički potpis. U ponedeljak će Merkur biti u eklipsi sa Suncem, što je redak fenomen koji se dešava  svega 13 puta u veku. To će sa Zemlje izgledati kao crna mrlja koja 6,7 sati prolazi ispred Sunca. Ako odlučite da je posmatrate, nabavite odgovarajuće naočare. Nisam siguran da će ovo samo po sebi uticati na tržišta ali mislim da bi 10. maja moglo da donese neke promene, budući da je to period kad će se Merkur naći na sredini svog retrogradnog hoda, što se podudara sa obrtima na onim tržištima koja se nisu okrenula kad je Merkur krenuo retrogradno 28. aprila (+/- 1 dan).  

Još jedna važna kosmička zanimljivost ove nedelje je vezana za heliocentričnog Merkura koji započinje svoj 11-dnevni prolazak kroz Strelca, od 13. do 24. maja. Ovo će biti fascinantno posmatrati zato što donosi nagle promene u ceni plemenitih metala i valute (obično rastu), ali se dešava na kraju Merkurovog retrogradnog hoda, što nije vreme kad cene rastu. Koji aspekt će biti jači? Ili ćemo možda videti manifestacije oba aspekta?  

Kao što je već navedeno, Neptun deluje ostajući skriven, vrebajući nevidljivo iz senke, pretvarajući se da je deo samog okruženja. Smišlja načine kako da ostane neprimetan da bi sproveo zaveru koju je nemoguće otkriti. Kada se ovakvo ponašanje primeni na finansijskim tržištima (ili na tržištu vrednog nakita ili umetnosti) to dovodi do krađa, pronevere, mita, prevare i manipulacije kako bi se neko obogatio na nepošten način. To se može manifestovati kao manipulacija finansijskim tržištima. Bilo je nekoliko slučajva koji su doveli do optužbi za insajderske trgovine u poslednje vreme, a sada možemo očekivati i novu rundu manipulacije tržištima od strane velikih firmi, pa čak i vlada.  

Život je tokom 36-godišnjeg kvadrata Neptuna i Saturna bio… čudan, posebno uz kvadrat Urana i Plutona od 2012-2015. Ponekad me potpuno obuzme osećaj grandioznosti kad pokušam da prizovem sve te značajne i istovremeno bizarne elemente koji su činili život ovih godina. Dok je dešavanje u toku, teško je biti objektivan. Treba malo vremena da se čovek udalji od iskustva da bi shvatio koliko je duboko. Da li je iko mogao da zamisli pojavu ISIS-a pre ovog perioda? Ili da bi izbori u Americi mogli biti između nekoga poput Hilari Klinton i Donalda Trampa, koji su, zahvaljujući svojim razmiricama, imali najveću gledanost ikada? Sa teškim aspektom između Saturna i Neptuna, osnovni psihološki problem bi bio “poverenje naspram nepoverenja”. Kome možeš da veruješ? Ovo su trebali da budu izbori na temu ličnosti i poverenja. Umesto toga, pretvorili su se u takmičenje između dva lika kojima većina Amerikanaca uopšte ne veruje.  

Osim toga, sada smo shvatili šta je sve vreme sumnjivo: finansijska tržišta mogu da budu iskorišćena, izmanipulisana od onih koji plaćaju za pristup podacima vlade neposredno pre objavljivanja tih saopštenja, kako bi uticali na cene na tržištu odmah nakon objave. Angažovanjem u ovom nepoštenom činu (Saturn kvadrat Neptun), stiču nepravednu prednost u odnosu na druge, što je čist lopovluk (takođe negativno ispoljavanje Saturna u kvadratu sa Neputnom).  

Ko plaća za ove inofrmacije? Ko ih daje? Verovatno to nećemo otkriti dok je u toku aspekt između ove dve planete (do 10. septembra) jer Neptun vešto skriva “ruku u tegli džema”.  

Dobra vest je da će se ovaj tranzit završiti, a istina će izaći na videlo. Sa Plutonom u Jarcu će do 2024. godine razotkrivanje korupcije nastaviti da izbija na površinu, a javnost će nastaviti da zahteva preuzimanje odgovornosti nadležnih. Trenutno, sa Neptunom koji magli domene Saturna, poput odgovornosti i pouzdanosti, biće teško otkriti ove aktivnosti.  

Elem, gledajući u budućnost do 2020. godine, kada će biti sledeći izbori, primećujemo da se Jupiter, Saturn i Pluton okupljaju u znaku Jarca, kojim Saturn vlada. To označava promenu od neiskrenosti i nepoverenja, čiji smo svedoci sada, ka klimi koja se zasniva na principima istine i poverenja. Ljudi misle da su obe stranke na ivici samodestrukcije i da se nikada neće povratiti. Ja se ne slažem. Mislim da će 2020. obe stranke biti vraćene na put svojih najviših standarda, gde su nekad bile. Stelijum navedenih planeta u Jarcu budi želju za jedinstvom i vrednostima koje je Amerika nekada imala i koje su je učinile velikom. To je ono što Jarac radi. To je ono što Saturn radi kad se nađe sa Jupiterom (i Plutonom). Verujem da će izbori 2020. dati lidera koji će ući u istoriju Amerike kao jedan od najvećih, kao što su bili Freklin Ruzvelt i Ronald Regan, bilo da je to Elizabet Varen ili Pol Rajan.  

Izbori 2016. su katalizator ove promene. To je tačka preokreta društvenog ciklusa koji je počeo sa konjunkcijom Urana i Plutona 1965-66. Tada je svet eksplodirao u socijalnom, političkom i finansijskom smislu, što se manifestovalo kao olujni nasilni protest pred izbore 1968. Od 2012. do 2015. bili smo svedoci erupcije nasilja, što je ovaj period učinio teškim u Americi i ostatku sveta. Klatno koje čini ogromnu društvenu promenu će učiniti da se probijemo i kroz ovaj period, kao i kroz mnoge do sada. Ja bar tako mislim. Budući da sam Jarac, verujem da se istorija ponavlja. Ali se uvek brinem da bi veliki nemački filozof Hegel mogao biti u pravu, takođe, kad kaže: Iskustvo i istorija su nas naučili da ljudi i vlada nikada nisu naučili ništa iz istorije.”  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD