Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.05. do 09.05.2016.

“Svaka odlična organizacija zna da je daleko, daleko sigurnije pogrešiti zajedno sa većinom, nego biti u pravu sam.”, John Kenneth Galbraith, ekonomista i diplomata

Evo nam trikstera u svom najboljem izdanju. Merkur je krenuo retrogradno 28. aprila i tačno tada je Banka Japana iznenadila svet ekonomije izjavivši da neće smanjiti interesnu stopu. To je za posledicu imalo automatski pad japanskog berzanskog indeksa sa 17.572 na 16.652, da bi se podigao na 16.666 pre zatvaranja pred dugačak odmor. Ove vesti su zaustavile sekundarni reli koji je počeo na drugim svetskim berzama i većina je pala u poslednja dva dana, nakon zabeleženog uspona 21. aprila na sredini Venerinog prolaska kroz kvadrat Urana i Plutona, što je bilo opisano u poslednje dve kolumne, kao važan geokosmički potpis. Mnogi analitičari tvrde da je ovo sad veliko. Da li su u pravu? Ne znam, ali sve dok Saturn kvadrira Neptuna, ne verujte ničemu što pročitate, čujete ili vidite.

Saturnov kvadrat sa Neputnom može da bude posebno jak. Ništa nije tako veliko kako ga svetski lideri opisuju, i ništa nije tako strašno kako ga vidi njihova opozicija i svi mi ostali iz pozicije straha. Problem je shvatiti šta je istina, a pod ovim aspektom maskiranja i okrivljavanja drugih, istinu je teško naći i tako će ostati sve do septembra. Najteže je verovati drugima, a posebno onima koji su na pozicijama lidera. Pitajte Brazilce kako im je, sad kad je čudan fenomen u toku. Dok je njihov predsednik na ivici da bude smenjen, a ekonomija pred bankrotom, Bovespa indeks dostiže svoj najviši nivo u proteklih godinu dana. Ajde da vas vidim. A opet, nema potrebe da budemo pod stresom u pokušaju da ukapiramo šta se ovde stvarno dešava. Trenutno se nalazimo u “Neverovatnom prolećnom nizu geokosmičkih potpisa”, a sada se i Merkur pridružio Marsu, Plutonu, Jupiteru, i Saturnu u retrogradnom hodu. To je podosta hoda u nazad u kosmosu. Zato uopšte nije iznenađujuće što se mnogi na planeti Zemlji baš tako i osećaju.       

Dakle, ovo je vrlo aktivno vreme na nebesima. Ne samo što je pet planeta retrogradno (što je zaista puno), uključujući i trikstera Merkura, već ćemo sledeće nedelje imati veliki trigon Venere i Sunca u Biku sa Jupiterom u Devici i Plutonom u Jarcu. Kako je ovo zemljani trigon, to obično znači – pare. Ova obećavajuća kombinacija počinje 3. maja i traje do 13. maja. Može da se odnosi na mazut, s obzirom da 9. maja Jupiter kreće direktno. Zbog ovoga nije pametno ići previše na medveđi trend na berzi. Da, roba verovatno može da padne u ovom periodu, posebno kad retrogradni Merkur dođe na 23 stepen Bika, u težak aspekt sa njujorškom berzom. Ako nastavi da pada, to znači snažan reli koji će ga pratiti. Drugi razlog za ovo je što su i Merkur i Mars retrogradni. Oni tipično daju lažne signale na berzi, pa berza danas može izgledati medveđe, što će se promeniti oko sredine maja, tačnije 10. maja, blizu Merkurovog prolaska preko Sunca (vrlo redak događaj - Merkurova eklipsa) 9. maja. Svaka berza koja ne obrne trend kad se Merkur okreće retrogradno, ima tendenciju da to uradi na sredini Merkurovog hoda. Imajte u vidu da je Mekur retrogradan od 28. aprila do 22. maja i planirajte aktivnosti u skladu s tim.

Zaostavština. To je tema Saturna i znaka kojim vlada, Jarca. Sada je Saturn u teškom kvadratu sa Neptunom, što je okidač za rešavanje do sada nerešenih pitanja svega onoga što je u vezi sa Saturnom, bilo da su u pitanju zakoni, tradicija ili čak zaostavština. Ova godina 2016. je vreme za rušenje zaostavština.

Evo u čemu je dilema:  Saturn vlada realnošću, a Neptun fantazijom i deluzijom, uz razne druge stvari. Realnost Amerike je slaba ekonomija u poređenju sa istorijskim standardima. Amerika se jedva drži iznad signala koji označava recesiju. Jeste, ovo je vreme kad i drugi narodi pate pod recesijom, poput Brazila, Rusije, Japana, dobrog dela Evrope, Južne Amerike i Afrike. Pa opet, sedam godina posle “Velike recesije” predsednik nastavlja da veruje da se ekonomija dobro drži zato što nije pala još dramatičnije tada, zaslugom izuzetnih odluka Odbora federalnih rezervi i Bena Bernanka. Ali 7 godina zanemarljivog rasta ne služi dobro Obaminoj zaostavštini, pa čak ni Benovoj, osim ako izenadno ne doživi uspeh u narednih 8 meseci.

Po mom mišljenju, ovo je tačno ono što će predsednik Federalnih rezervi nastojati da uradi, ali iz potpuno drugih razloga. Obama želi da njegova zaostavština bude pozitivna, a Odbor ne želi predsednika koji preti da će je uništiti. Međutim, ako Bil Klinton ima nešto protiv Obame, onda Obama ima veći problem nego Odbor. Odbor možda nije u stanju da proizvede ekonomski procvat kako bi eliminisao najveću zamerku Republikanaca da je ekonomija slaba. Ako im se to oduzme, gube svoj najveći argument protiv Klintona i Demokrata. Ali bez Klintonove pomoći, Obama neće imati nikoga u Beloj kući ko će zaštiti njegovo uverenje (iluziju?) da je bio odličan presednik.

Budući da i Bela kuća i američka centralna banka rade prekovremeno u nastojanju da proizvedu ekonomski bum do izbora, mislim da ne treba biti previše pesimističan. Saturnov kvadrat sa Neptunom ne daje posebno jaku ekonomiju ali u normalnim uslovima, ovaj aspekt bi vodio u recesiju. Međutim, uz kvadrat Neptuna i Saturna sa Plutonom u Jarcu, imamo dosta manevara iza scene koji projektuju potpuno drugačiju sliku od realne.

Skoro sve je u potpunosti laž sa skrivenim motivima. Prave priče još nisu ispričane. Zato se udobno smestite i uživajte u zabavi Neptunovih vrednosti. Sigrno će biti još nekoliko omaški i loših kalkulacija na putu onih koji stvaraju ovu iluziju. Ako želite da zamišljate one na vlasti, setite se moderne verzije Keystone Cops, pa će vam biti mnogo lakše da se probijete kroz “Neverovatni prolećni niz geokosmičkih potpisa”.

Što se tiče Amerike, neka uči iz lekcije Vodolija: “Volim te, ali nemoj da to shvatiš lično.”

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD