Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Zmaj konfiguracija

Mistični četvorougao predstavlja dve opozicije povezane preko dva sekstila i dva trigona. Zmaj se isto tako sastoji od jedne opozicije, ima dva sekstila ali sadrži u sebi i tri trigona. Ovaj treći trigon je zapravo ključna stvar jer je on taj koji formira tu jedinstvenu konfiguraciju.

Lotos ima ulogu da nas poveže sa prethodnom inkarnacijom i čini da smo jednim delom zakoračili u prethodni život, a da smo drugim delom ovde, i može nam dati dobru konekciju, zato što ta središnja planeta upravo predstavlja kanal za komunikaciju sa drugom dimenzijom i može biti vrlo povoljna. Naravno, ukoliko je dispozitor te planete oštećen ili sama ta planeta trpi neke druge loše aspekte, tada imamo nešto složeniju stvar.

Preko Lotosa se automatski formira opozicija unutar Velikog trigona sa ovom tačkom koja predstavlja vezu sa prethodnom inkarnacijom i dobijamo Zmaja, što znači da treba da ga posmatramo kao Lotos i Veliki trigon koji zajedno spojeni imaju nešto da nam kažu. Preko opozicije, Veliki trigon donosi nekakvu informaciju, nekakvu poruku  planeti koja se nalazi u vrhu Zmaja. Vrh Zmaja je sam vrh Lotos konstelacije, odnosno ona tačka koja prima dva sekstila, dakle, ona tačka koja nas povezuje sa prethodnom inkarnacijom, odakle ulazimo direktno u taj život kako bismo rešili određene stvari.

Samu sliku Zmaja možemo jasno prepoznati kao sliku napetog luka i strele, koja ukazuje na to da se određena energija iz jednog centra šalje u drugi. Upravo to i jeste poenta Zmaja. Njegova velika energija dolazi iz velike napetosti, on ima vrlo aktiviranu opoziciju sa jasnim ciljem da nešto postigne. Ova opozicija ima vrlo važan zadatak da se neka stvar promeni jer postoji neka misija iz našeg prethodnog života. Kao da u Velikom trigonu zajedno sa Lotosom, odnosno u Zmaju, mi zapravo imamo mogućnost da povežemo svoju buduću inkarnaciju sa prethodnom. Uvek treba imati na umu da je strela slika koja nam dolazi preko priče iz 9 – a to je Strelac.

Drugim rečima, postoje dve tačke koje se ovde spajaju – tačka na samom vrhu Zmaja i tačka na drugom kraju te opozicije. Suština ove opozicije, Zmaja, jeste spajanje onoga što se nalazi na kraju, one planete koja prima dva trigona sa onim što se nalazi u planeti koja prima dva sekstila, na drugom kraju te opozicije. Svrha Zmaja je da se suprotnosti potpuno ujedine.

Primarna priča o Zmaju je priča o osi čvorova. To je osa Zmajeve glave i Zmajevog repa i njihova svrha je da postanu potpuno zaokruženi sistem, ouroboros - zmija koja guta svoj rep, koja je praktično spojena jer je glavni problem na nivou Severnog i Južnog čvora je što imaju vrlo malo svesti jedan o drugom, kao što kod čoveka vrlo često svest uma i svest tela ne funkcionišu zajedno. Cilj evolucije je spajanje ta dva.

Konfiguracija Zmaja ima za svrhu da obezbedi fuziju, spajanje onoga što smo bili nekada, odnosno, onoga što nam je ostalo kao iskustvo iz prethodnog života. Ovo svakako nije bezazlena ili jednostavna konfiguracija, već vrlo dramatična, vrlo jaka konfiguracija koja predstavlja jednu vrstu astralne operacije između našeg budućeg Ja i našeg prethodnog Ja, a mi smo ovde provodnici za to. Ovde naše buduće Ja, naša inkarnacija iz budućnosti rešava problem našeg Ja iz prošlosti, što su sve delovi nas koje provodimo, živimo u svakodnevnom životu, radeći s ljudima i imajući određene odnose.

Zmaj uopšte nije lagana konfiguracija. Kao i svaka strela, može da nanese povredu. Zmaj predstavlja probuđenog čoveka u suštini izraženoj kroz kaducej, Hermesov štap ili pak kičmu kroz koju ide polje energije koju zovemo kundalini, za koju je neophodno da se iz dna kičme spoji sa glavom. I sami znamo da je suština našeg rada u tome da spojimo energiju 1. čakre sa energijom 7. čakre jer samo tada dobijamo zaokruženu vrednost u kojoj su opozicije koje nosimo spojene.

Opozicije moraju da funkcionišu kao jedno. Ukoliko 1. čakra bude radila neovisno od 7. i ako kontaktiramo samo 1. čakru, bez 7, u potpunom smo neznanju. Suprotne čakre moraju istovremeno da se kontaktiraju i uvek 1 i 7 moraju zajedno raditi. Bez toga dolazi do problema, dolazi do borbe, neznanja i svih ostalih poteškoća.

Merkur ili Hermes je maskirani Pluton jer odlazi ispod zemlje, a dobija tu kategoriju onog trenutka kada uspe da reši priču Zmaja. Onaj ko uspe da reši ovu konfiguraciju, a to znači da obezbedi da ono što se dešava na planeti koja je sa jedne strane opozicije bude potpuno integrisano sa planetom koja je na drugoj strani opozicije, stiče energiju Plutona, Hermesa, dobija to znanje i taj nivo, čime rešava ogroman deo karme i daje natusu veliku unutrašnju podršku i veliku snagu.

Kroz Zmaja ćemo uvek imati jak izazov. To može biti vrlo stresna konfiguracija i uvek je treba gledati kao da imamo velikog Plutona na delu. Gde god se Zmaj pojavljuje, evo ga Pluton. On će dati ili vrlo probuđenu individuu ili će imati tendenciju da povredi natusa. Ova konfiguracija može da nas povredi, ako imamo planete koje povređuju naša osećanja, setimo se samo Hirona koji je bio značajno povređen, i to baš strelom.

Asteroid Hermes je otkriven 28.10.1937. godine u 07:10 ujutru u Hajdelbergu u Nemačkoj i u tom trenutku se nalazio na 0°Blizanaca. Zato je to Hermesov stepen. Kako je znak Blizanaca prvi ljudski znak, a 0° je sam njegov početak, to je upravo ono što čovek predstavlja u svojoj punoj vrednosti - Hermesa, probuđenog natusa. Ascendent je u ovom horoskopu gde i Sunce, na 4° zajedno sa Merkurom, koji je dispozitor ili vladar asteroida Hermes, koji se nalazi u Blizancima, na 3° Škorpiona, što je stepen Plutonove egzaltacije i gde jasno vidimo da Hermes jeste Pluton. Vladar ovog horoskopa, vladar Ascendenta, vladar Sunca, vladar tog Merkura je sa jedne strane Pluton koji se nalazi na 0° Lava, odatle formirajući egzaktan sekstil sa asteroidom Hermes. Sa druge strane, dispozitor drugog vladara Ascendenta, Marsa koji se nalazi u Jarcu je Saturn koji je na samom kraju Riba, i s druge strane formira sekstil ka asteroidu Hermes, pri čemu su ove dve planete u trigonu. Odavde dobijamo Lotos, i sliku da je asteroid Hermes nešto što nas povezuje sa prethodnim životom.

Ovo je arhetipska, osnovna konfiguracija Zmaja formirana preko Zmajeve ose, ose čvorova i napravljena od Marsa, od Plutona kao vladara Sunca i Ascendenta, od Merkura i od dispozitora Marsa koji je na 29° Riba, koji ima skoro egzaktan sekstil sa Hermesom, ukazujući na prirodu ogromne energije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD