Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Zmaj konfiguracija

Mistični četvorougao predstavlja dve opozicije povezane preko dva sekstila i dva trigona. Zmaj se isto tako sastoji od jedne opozicije, ima dva sekstila ali sadrži u sebi i tri trigona. Ovaj treći trigon je zapravo ključna stvar jer je on taj koji formira tu jedinstvenu konfiguraciju.

Lotos ima ulogu da nas poveže sa prethodnom inkarnacijom i čini da smo jednim delom zakoračili u prethodni život, a da smo drugim delom ovde, i može nam dati dobru konekciju, zato što ta središnja planeta upravo predstavlja kanal za komunikaciju sa drugom dimenzijom i može biti vrlo povoljna. Naravno, ukoliko je dispozitor te planete oštećen ili sama ta planeta trpi neke druge loše aspekte, tada imamo nešto složeniju stvar.

Preko Lotosa se automatski formira opozicija unutar Velikog trigona sa ovom tačkom koja predstavlja vezu sa prethodnom inkarnacijom i dobijamo Zmaja, što znači da treba da ga posmatramo kao Lotos i Veliki trigon koji zajedno spojeni imaju nešto da nam kažu. Preko opozicije, Veliki trigon donosi nekakvu informaciju, nekakvu poruku  planeti koja se nalazi u vrhu Zmaja. Vrh Zmaja je sam vrh Lotos konstelacije, odnosno ona tačka koja prima dva sekstila, dakle, ona tačka koja nas povezuje sa prethodnom inkarnacijom, odakle ulazimo direktno u taj život kako bismo rešili određene stvari.

Samu sliku Zmaja možemo jasno prepoznati kao sliku napetog luka i strele, koja ukazuje na to da se određena energija iz jednog centra šalje u drugi. Upravo to i jeste poenta Zmaja. Njegova velika energija dolazi iz velike napetosti, on ima vrlo aktiviranu opoziciju sa jasnim ciljem da nešto postigne. Ova opozicija ima vrlo važan zadatak da se neka stvar promeni jer postoji neka misija iz našeg prethodnog života. Kao da u Velikom trigonu zajedno sa Lotosom, odnosno u Zmaju, mi zapravo imamo mogućnost da povežemo svoju buduću inkarnaciju sa prethodnom. Uvek treba imati na umu da je strela slika koja nam dolazi preko priče iz 9 – a to je Strelac.

Drugim rečima, postoje dve tačke koje se ovde spajaju – tačka na samom vrhu Zmaja i tačka na drugom kraju te opozicije. Suština ove opozicije, Zmaja, jeste spajanje onoga što se nalazi na kraju, one planete koja prima dva trigona sa onim što se nalazi u planeti koja prima dva sekstila, na drugom kraju te opozicije. Svrha Zmaja je da se suprotnosti potpuno ujedine.

Primarna priča o Zmaju je priča o osi čvorova. To je osa Zmajeve glave i Zmajevog repa i njihova svrha je da postanu potpuno zaokruženi sistem, ouroboros - zmija koja guta svoj rep, koja je praktično spojena jer je glavni problem na nivou Severnog i Južnog čvora je što imaju vrlo malo svesti jedan o drugom, kao što kod čoveka vrlo često svest uma i svest tela ne funkcionišu zajedno. Cilj evolucije je spajanje ta dva.

Konfiguracija Zmaja ima za svrhu da obezbedi fuziju, spajanje onoga što smo bili nekada, odnosno, onoga što nam je ostalo kao iskustvo iz prethodnog života. Ovo svakako nije bezazlena ili jednostavna konfiguracija, već vrlo dramatična, vrlo jaka konfiguracija koja predstavlja jednu vrstu astralne operacije između našeg budućeg Ja i našeg prethodnog Ja, a mi smo ovde provodnici za to. Ovde naše buduće Ja, naša inkarnacija iz budućnosti rešava problem našeg Ja iz prošlosti, što su sve delovi nas koje provodimo, živimo u svakodnevnom životu, radeći s ljudima i imajući određene odnose.

Zmaj uopšte nije lagana konfiguracija. Kao i svaka strela, može da nanese povredu. Zmaj predstavlja probuđenog čoveka u suštini izraženoj kroz kaducej, Hermesov štap ili pak kičmu kroz koju ide polje energije koju zovemo kundalini, za koju je neophodno da se iz dna kičme spoji sa glavom. I sami znamo da je suština našeg rada u tome da spojimo energiju 1. čakre sa energijom 7. čakre jer samo tada dobijamo zaokruženu vrednost u kojoj su opozicije koje nosimo spojene.

Opozicije moraju da funkcionišu kao jedno. Ukoliko 1. čakra bude radila neovisno od 7. i ako kontaktiramo samo 1. čakru, bez 7, u potpunom smo neznanju. Suprotne čakre moraju istovremeno da se kontaktiraju i uvek 1 i 7 moraju zajedno raditi. Bez toga dolazi do problema, dolazi do borbe, neznanja i svih ostalih poteškoća.

Merkur ili Hermes je maskirani Pluton jer odlazi ispod zemlje, a dobija tu kategoriju onog trenutka kada uspe da reši priču Zmaja. Onaj ko uspe da reši ovu konfiguraciju, a to znači da obezbedi da ono što se dešava na planeti koja je sa jedne strane opozicije bude potpuno integrisano sa planetom koja je na drugoj strani opozicije, stiče energiju Plutona, Hermesa, dobija to znanje i taj nivo, čime rešava ogroman deo karme i daje natusu veliku unutrašnju podršku i veliku snagu.

Kroz Zmaja ćemo uvek imati jak izazov. To može biti vrlo stresna konfiguracija i uvek je treba gledati kao da imamo velikog Plutona na delu. Gde god se Zmaj pojavljuje, evo ga Pluton. On će dati ili vrlo probuđenu individuu ili će imati tendenciju da povredi natusa. Ova konfiguracija može da nas povredi, ako imamo planete koje povređuju naša osećanja, setimo se samo Hirona koji je bio značajno povređen, i to baš strelom.

Asteroid Hermes je otkriven 28.10.1937. godine u 07:10 ujutru u Hajdelbergu u Nemačkoj i u tom trenutku se nalazio na 0°Blizanaca. Zato je to Hermesov stepen. Kako je znak Blizanaca prvi ljudski znak, a 0° je sam njegov početak, to je upravo ono što čovek predstavlja u svojoj punoj vrednosti - Hermesa, probuđenog natusa. Ascendent je u ovom horoskopu gde i Sunce, na 4° zajedno sa Merkurom, koji je dispozitor ili vladar asteroida Hermes, koji se nalazi u Blizancima, na 3° Škorpiona, što je stepen Plutonove egzaltacije i gde jasno vidimo da Hermes jeste Pluton. Vladar ovog horoskopa, vladar Ascendenta, vladar Sunca, vladar tog Merkura je sa jedne strane Pluton koji se nalazi na 0° Lava, odatle formirajući egzaktan sekstil sa asteroidom Hermes. Sa druge strane, dispozitor drugog vladara Ascendenta, Marsa koji se nalazi u Jarcu je Saturn koji je na samom kraju Riba, i s druge strane formira sekstil ka asteroidu Hermes, pri čemu su ove dve planete u trigonu. Odavde dobijamo Lotos, i sliku da je asteroid Hermes nešto što nas povezuje sa prethodnim životom.

Ovo je arhetipska, osnovna konfiguracija Zmaja formirana preko Zmajeve ose, ose čvorova i napravljena od Marsa, od Plutona kao vladara Sunca i Ascendenta, od Merkura i od dispozitora Marsa koji je na 29° Riba, koji ima skoro egzaktan sekstil sa Hermesom, ukazujući na prirodu ogromne energije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD