Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Veliki trigon

Konfiguracija je veliki aspekt, koji predstavlja minimum tri planete uključene u jednu planetarnu sliku, pa možemo govoriti o velikoj konjunkciji, što je stelijum, o velikoj opoziciji, velikom trigonu, velikom sekstilu i o velikom kvadratu.

Ako se ona pojavi, neovisno od toga što svi imamo određene aspekte kojima su planete povezane i stupaju u interakciju, sa konfiguracijom imamo još jedan poseban sprat, nivo, poseban znak gde se radi o umrežavanju, o konektovanju na jedno mnogo veće biće koje ide kroz nas.

Mogli bismo reći da je aspekt ljudska osobina, ljudsko uobičajeno sećanje. Ipak, konfiguracija to prevazilazi, čineći jedno veliko biće, koje ima specifičan značaj za naš život.

Veliki trigon je konfiguracija koja prirodno spaja znake istog elementa u celinu, pošto je jedan element razbacan po zodijaku u tri dela, i tada nastaje posebno oživljavanje. Ovo definitivno jeste jedan vrlo bitan aspekt života, zato što je trigon onaj koji nas već prirodno spaja sa 5. kućom, sa znakom Lava i Suncem  jer je prirodni trigon koji postoji između 1. i 5. znaka upravo onaj koji dovodi do spajanja Ovna i Lava. Putem trigona spajamo se sa svetlošću. To je vredna osobina koja ukazuje da u sebi nosimo lakoću, integraciju koja nas vodi putem ispunjenja, putem svetla.

Kad su 1 i 5 spojeni, to znači da su dve vatre, dva naša dela spojena, i to je život. Kod Velikog trigona imamo još i spajanje između druga dva dela 5  i 9, a samim tim 9 i 1. To su tri vatre spojene u jedno biće, odnosno tri života jer je vatra život, pa su to tri života integrisana u jedno.Cilj razvoja svesti je integracija - integracija svesti, te svetlosti. Tri dela  u jednom daju probuđeno biće.

Prirodno spajanje 1 i 5 koje nastaje putem trigona, ono koje nam daje osećaj lakoće zapravo počinje od pozitivnog sećanja na ono što smo nekada radili u prethodnoj inkarnaciji, zato što je 5. kuća vatra koja nam dolazi iz prethodnog života. Tu su nam spojeni još neki delovi našeg bića, još jedan deo koji živi ispred nas, koji se već inkarnirao u budućem životu jer  je 9. kuća, onaj deo koji nam dolazi sa druge strane, naš budući Ja. Svrha Velikog trigona jeste da kružeći ovom energijom natus prirodno pronalazi svoje težište u samom centru. Veliki trigon je najbolja kapija natusa za dolazak u centar horoskopa.

Nekada ćemo otkriti ljude sa Velikim trigonom i videti da su inertni u određenom smeru, a jedno od tumačenja prirode Velikog trigona i kaže da on daje inertnost i lenjost jer se čini da natus ne mora ništa da radi u životu. Nemamo bolju kapiju za otvaranje ka svom centru, ka svom heliocentričnom Ja, ka svom višem Ja od Velikog trigona ali je razvoj svesti nešto što čovek sam mora da radi. Neki ljudi imaju izuzetan dar, što Veliki trigon jeste, ali tom energijom ne kruže jer nije dar ni u jednom od predaka, niti u nekoj našoj inkarnaciji u kojoj smo postavili dobru infrastrukturu, dar je u tome da od ova tri bića dobijemo jedno potpuno novo, četvrto biće. To je preduslov da natus postane kanal za jednu potpuno novu dimenziju realnosti.

Veliki trigon traži da ne živimo sa uobičajenim sećanjima jer on daje više nego što očekujemo, više nego što možemo da zamislimo. Veliki trigon prevazilazi naša očekivanja i samo naša očekivanja od njega mogu da budu granice, on sam je mnogo više. On nije samo ono što se čini, on nije tri puta trigon – tri puta trigon daje ono što bismo možda očekivali ili želeli, ali kada su ti trigoni umreženi Veliki trigon daje mnogo veće mogućnosti. Za to je potrebno da natus pronađe balans unutar sebe i zato Veliki trigon omogućava natusu da održavajući lakoću, bez ikakve borbe, samo kružeći prirodom energija planeta koje su u Velikom trigonu, održavajući njihov balans, da kroz jednu od njih dođe do onoga što je sam centar horoskopa.

Za Veliki trigon je potrebno samo da se otvorimo, potrebno je da samo pozovemo, prizovemo, zamolimo; potrebno je da sve to uradimo vrlo lagano. Ne sedi li Buda u jednom trigonu, nije li uopšte meditacija u kojoj se sedi ono što prirodno predstavlja trigon? Kad to uradimo, mi prirodno ulazimo u centar sebe, prirodno budimo svoje više Ja, to heliocentrično Ja.

Veliki trigon je tek jedna osnova koja spaja tri različita dela jednog istog elementa po zodijaku, nalazi im smisao, pa tako, budući da imamo 4 elementa i razlikujemo 4 tipa Velikog trigona, osnovni, vatreni, zemljani, vazdušni i vodeni. Od posebnog značaja od svih ovih trigona je Veliki vodeni trigon, zato što nam omogućava da se otvorimo ka eteričnom svetu, odakle idemo i na više nivoe. Voda je ona koja nas otvara, i ako uspemo da spojimo tri različita stanja vode – što će reći, tri elementa vode ili vodu u tečnom stanju, čvrstom stanju i vodu u gasovitom stanju, da ih spojimo u jednu vodu – vodu koja je istovremeno i čvrsta i tečna i gasovita, što je ta tačka na 0°Celzijusa gde pod određenim pritiskom postoji trojno stanje vode, to je stanje svesti. Veliki vodeni trigon ima potencijalno tu mogućnost da natusu obezbedi tu vrstu protočnosti koja je neophodna za ono što predstavlja četvrto biće.

Svako od nas ima heliocentrični horoskop. Možemo pogledati kako je on izgledao u trenutku našeg rođenja i to je slika našeg višeg Ja. Da li ga mi možemo živeti zavisi od toga koliko ga propuštamo kroz sebe i ta sposobnost propuštanja našeg višeg Ja ide kroz zrake svetla koje zovemo anđelima. Kažemo da je stepen anđela upravo 21° Vodolije, gde su tri vode spojene u jedno, gde je stepen Neptunove egzaltacije, što je prvi preduslov za spiritualno otvaranje.

Kada se uđe u taj centar putem bilo koje od ovih kapija – bilo da je u pitanju Veliki vodeni trigon, zemljani, vazdušni ili vatreni, natus odatle, iz samog centra počinje da deluje. To stvaranje je zapravo vrh piramide oživljen u samom centru jer piramida sama po sebi jeste Veliki trigon koji ima 4 stranice, a svaka od te 4 stranice predstavlja Veliki trigon jednog elementa. Zato sve piramide i jesu građene od centra ka podnožju – prvo je nastao centar i onda je sve nastajalo odatle na dole. One nisu građene kamen po kamen, nego iz potpuno druge realnosti zato što piramida predstavlja vezu s jednom višom realnošću. Onog trenutka kada natus u sebi probudi tu tačku unutar centra, on se direktno povezuje s onim što zovemo centar duše, a što je 15° Raka. To je tačka kroz koju prolazi svo znanje, gde se povezujemo sa sasvim drugim nivoom naše realnosti i gde automatski, direktno propuštamo svoju svetlosnu prirodu i živimo svoje više Ja.

Odatle nastaje manifestacija na 4 strane, na 4 nivoa. Zato piramida nije trostrana nego četvorostrana – zato imamo 4 trougla, imamo 4 velika trigona, i svaki od tih velikih trigona je zamišljen da obezbedi natusu da iz te takozvane ravni dođe u centar, jer je jedna od stranica ovog Velikog trigona uvek u centru. Trigon nas zapravo uvodi u novu dimenziju.

S toga, ako to imamo kao specijalnu postavku koju smo nasledili, s kojom smo rođeni, potrebno je da je aktiviramo, da sami nešto uradimo i sa tim ćemo postati oni koji umeju da upravljaju jednim elementom. To je osnova kroz koju ćemo propuštati i obezbediti druge delove sebe.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD