Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Gde živi sreća u horoskopu

U svakom delu Univerzuma duša se uči određenim zakonima i pravilima. Na ovoj planeti nije uvek najjednostavnije postići stanje sreće, ali ovo je planeta Bika na kojoj Venera dominira, i gde učimo da od tačke koja predstavlja početak života i simboliku Ovna, Marsa, energije i rezultata svih ranijih iskustava, merimo kakav je naš odnos i dokle smo stigli. Ono po čemu se merimo pre nego što uđemo u 8. kuću je stanje definisano znakom Vage, znakom balansa, znakom koji odmerava u kojoj meri mi imamo određen osećaj i znakom koji nas konačno pita koliko smo bili sretni.

Cilj svakog duhovnog iskustva i cilj svih potraga je naći tu formulu u kojoj možemo biti sretni, a šta god podrazumevali pod tim, šta god nam trebalo da budemo sretni. Sve što je izvan toga nam daje disbalans na toj poslednjoj vagi, zbog čega nastaje novi krug rođenja, novi krug traženja, sve dok se ne postigne iskustvo potpunog talasa. Iz jedne čestice predstavljene znakom Ovna mi se merimo i pretvaramo u talas, talas koji je definisan znakom Vage. Ostaje samo duša, duša koja je odnos i u kojoj su sva iskustva bila zabeležena. Na kraju ćemo biti samo to pitani - koliko smo bili sretni, koliko to nosimo i taj status sreće je ono što se materijalizuje i od čega nastajemo.

Svojim emocijama i iskustvom stvaramo okolnosti u kojima ćemo se roditi, stvaramo roditelje, a ta osećanja koja nosimo u sebi predstavljaju energiju budućnosti. Sadašnji odnosi koje gradimo jednako su sutrašnjim okolnostima. S toga je pitanje sreće ključno pitanje na ovoj planeti, odnosno, koliko smo uspeli da dobacimo do 5. kuće i uspeli da budemo u ljubavi, koliko smo zadovoljni.

Lunarna faza je put kojim idemo kako bismo postigli to Sunce. Svako spontano, automatski, teži da ide ka svom Suncu. Put dolaska do svog Sunca je sudbina. Konačno, stanje sreće je spiritualni cilj iskustva na ovoj planeti, koje podrazumeva sposobnost natusa da diše zajedno sa Univerzumom, zajedno sa ovom planetom, da bude jednak sa onim što njegovo Više Ja može da živi. U onoj meri u kojoj imamo sposobnost da kroz sebe propustimo život našeg višeg Ja, da živimo svoj pravi život u toj meri smo sretni.

Ako živimo potpuno svoj život, mi smo prosvetljeni - biti sretan znači biti prosvetljen.

Uvek nam je 5. kuća bliža, važnija i prva na našem putu ka devetoj, ka svemu onome što bi nam dalo svrhu i put. Peta kuća je glavna u ovom životu ali stepen usklađenosti sa glavnim zakonom, što je Venera na ovoj planeti, daje konačan stepen sreće. Ako živimo potpuno u skladu sa njom, tada živimo u skladu sa svojim Višim Ja.

Međutim, pre nego što natus iskusi iskustvo sreće svog višeg Ja, on mora da napravi most dolaska do toga. Mi generalno imamo iskustva sreće na 3 osnovna nivoa koja se u jednom horoskopu prate, baš kao što se i generalno struktura natusa sastoji iz 3 dela – racionalnog, svesnog; iz emotivnog bića, i iz trećeg, unutrašnjeg dela koji mu daje potpunu čaroliju, dovodeći ga u sklad sa svim oko sebe.

Prva stvar koja se posmatra u jednom horoskopu je da li se benefici nalaze u uglovima, a naročito Venera, Sunce i Jupiter. Ukoliko se benefici nalaze u uglovnim kućama, postoji primarni prvi nivo i prva kapija je otvorena, kao rezultat natusove karme, odnosno zasluge koju je sam stvorio. To sada živi kroz određene okolnosti koje mu daju ulaznicu za prvu salu sreće.

Ukoliko, sa druge strane, imamo malefike na tim mestima, to predstavlja prvi razlog da  natus ne doživljava stalno svetlo, već vidi problem, vidi da nešto nije u redu, da je život težak. To je iluzija ali je činjenica koja mu otežava da vidi realno stanje stvari.

Naglašen malefik u 4. kući daje probleme u porodici. Unutar doma, polja gde bi trebalo da bude miran, natus nema mira, porodica se rastura i uvek je nesklad. U zemlji u kojoj živi postoji problem, u celoj genetici postoji problem.

Postoje situacije kada natus ima i jedno i drugo, kada ima i benefika i malefika, i dosta mešane uplive. Nekada to može biti planeta, kao npr. Merkur, ali je vladar povoljne ili nepovoljne kuće, pa će u odnosu na to davati svoje uplive. On nije tipično povoljan ili nepovoljan, nego će se bojiti u odnosu na upliv koji u sebi nosi. Dakle, uplivi na uglove ne moraju biti isti, oni mogu biti različiti, mešani, i čovek može imati kombinovane faktore. Natus će imati priliku da prođe kroz to, da sazri, da reši.

Ali, u onoj meri u kojoj ta vrata nisu širom otvorena, natusu je relativno teško da pređe na drugi stepen svoj razvoja. Ponekad izmena mesta boravka daje mogućnost da se dobiju novi uglovi, što se radi u okviru astrokartografije, gde, pronašavši pravo mesto za sebe, natus oseća da mu je život krenuo na bolje i da počinje da živi više svoj život.

Kad se kaže „planeta u uglu“, misli se pre svega na konjunkciju, a iza toga sledi i pozicija planete u datoj kući – dakle, 4., 7., 10., ili 1. Ona deluje, ali mnogo jače deluje ako je u konjunkciji s vrhom. Naravno, može se desiti da natus nema ništa tu, da taj kanal nije primarno naglašen, ali ako postoji onda je pre ostalih, i predstavlja prva vrata koja treba proći.

Sledeći nivo koji ključno definiše to osnovno stanje i koji se ne može promeniti izmenom mesta boravka jesu aspekti i pozicija i stanje Meseca kojim primamo sve što primamo. Da li osećamo radost, to nas interesuje kad posmatramo  Mesec. Ako je ugrožen od malefika, natus oseća neku tugu, bol i noseći ga u sebi, u svojoj memoriji, materijalizuje ga u vremenu i pretvara u realan, objektivan problem. Natus koji oprašta ali ne zaboravlja, materijalizuje to u stvarnost. Sve što nosimo u sebi, to uverenje naše da je nešto nekada bilo nepravedno, da neka stvar nije u redu, jednako je bolest, jednako je neznanje i problem i nešto što nas odvaja od stvarnog života, od života našeg pravog bića, našeg pravog Ja. U onoj meri u kojoj ne primećujemo da su stvari lepe nego primećujemo da nisu, u toj meri je greška, i bitno je kroz ovaj kanal, kroz kanal Meseca, raditi na sebi da se ta stvar primarno prevaziđe.

Mi smo spojili svoje roditelje jer mi stvaramo, kao što jedan odnos stvara um i telo na dve različite strane, tako i duša stvara roditelje koji će je materijalizovati i spustiti dole.

Generalno, uglovi nose primarnu priču o nekom pretku, koja sada stoji kod nas. Šta mi možemo drugo da uradimo do da u svom Mesecu nađemo mir, balans, da nađemo mesto za svakog od njih, da svakom od njih ispunimo potrebu, želju, da svakom od njih nađemo onu njegovu potrebu ispod neznanja, besa, ishitrenosti, grešaka, da pronađemo ono što je zaista bila njegova prava namera.

To znači pomiriti svoje pretke u sebi jer ako oni nisu pomireni, ako otac i majka ne rade dobro zajedno za nas, a mi još dajemo prednost jednom od njih, tada nemamo mir u duši, niti njima možemo da pomognemo.

Svi oni koji su različiti, a različiti su veoma u meri u kojoj je naša energija danas isključiva prema jednom ili prema drugom, u toj meri smo i sklopljeni od vrlo suprotstavljenih sila, koje treba da pomirimo u sebi, u svom Mesecu.

Dakle, ako se govori o prvom nivou stvaranja sreće, iskustva sreće, on se uvek sastoji u tome da te okolnosti koje smo dobili kroz uglove horoskopa možemo samo da spojimo i da pomirimo u nivou sopstvenog Meseca.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD