Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.04. do 18.04.2016.

Prošlonedeljne aktivnosti na tržištima su se ispoljile u vrlo klasičnoj Uran/Pluton simbolici, u kombinaciji sa promenljivim T-kvadratom Jupitera, Saturna i Neptuna. Drugim rečima, berze su bile svakakve -  jedan dan jake, drugi slabe, sa znacima bikovskog trenda, pa odmah zatim medveđeg. 
 
Bio je mlad Mesec 7. aprila u bliskoj konjunkciji sa Uranom, koja se desila tek u nedelju 9. aprila, i u kvadratu sa Plutonom. To je u skladu sa Uranovim zakonitostima ponašanja plus, minus tri dana. A kako se Uran ponaša? Pre svega, eratično. Uran (kao Merkurova viša oktava, a ovde mislimo na retrogradnog Merkura) ne poštuje pravila, ni granice, ekonomskim terminima rečeno – bikovske i medveđe signale. Jedna od glavnih karakteristika koje se povezuju sa Uranom je nepredvidivost. Iznenadna promena, kao što smo imali prilike da vidimo na tržištima prošle nedelje. 
 
Promenljivi T-kvadrat, o kome je bilo dosta reči u ovoj kolumni, daje promene i utisak da ništa nije stabilno. Svemu se moramo prilagoditi i fino se naštelovati na česte promene, na svakih dan, dva. Šta to znači na tržištu videćemo na primeru Dow Jones Industrial Average-a. Prošle nedelje u utorak imao je trostruki pad, da bi se već u sredu oporavio, imajući trostruki uspon, za kojim je usledio dupli pad u četvrtak i trostruki skok u petak prvog sata, pre nego što se vratio na pad, čime je završio dan. 
 
Zlato i srebro su se iznenađujuće dobro držali, sa vrlo sličnim skokovima i padovima kao u prethodnom primeru. Ovo je tržište koje se kreće između bikovskog trenda (što je sugerisano skorašnjim stimulansima od strane centralnih banaka) i medveđeg, što je očigledno iz nekoliko tehničkih signala. Šta se zapravo dešava, saznaćemo uskoro kad Mars i Pluton krenu retrogradno 17. i 18. aprila. 
 
„Da je Bog želeo da glasamo, dao bi nam kandidate“ – Jay Leno.
 
Uvek sam se pitao kako to da političari postanu milioneri posle - i to vrlo brzo posle – toga što su izglasani na izborima. Većina nije bila bogata pre nego što je počela karijeru u politici. Ono što je procurelo iz Panama Papers-a prošle nedelje, duduše na vrlo eruptivan način, baca svetlost na senku skrivenih računa, koje svetski političari otvaraju da bi izbegli poreze koje sami stvaraju i na njihovo plaćanje primoravaju svoje građane. To je Pluton u Jarcu na delu. Sada je Sunce u konjunkciji sa Uranom i kvadratu sa Plutonom, a Mars i Pluton se spremaju za retrogradni hod. Nove eksplozivne priče su u toku. Uran (iznenada) i Pluton (korupcija u vezi sa porezom i tajni računi otvoreni sa ciljem da se izbegne ono što sama vlada nameće kako bi kaznila korporacije u pokušaju da sačuva pare od investitora, da bi preživeli na tržištu kroz „inverzije“). Otrivanje političkih korupcija i hipokrizija dovodi do ludila, zato što je Pluton sada na sredini svog 16-godišnjeg prolaska kroz znak Jarca. Očekuje nas još puno toga, još razočarenja i zahteva naroda da njihove vođe podnesu ostavku, kao što smo videli na Islandu, prošle nedelje. 
 
Kao što je u prošlonedeljnoj kolumni rečeno: „Sada se nalazimo između prve i druge faze (od četiri) nazvane „Neverovatni prolećni niz geokosmičkih potpisa“. Sledeća faza je 17./18. aprila plus, minus 10 dana, kad Mars i Pluton kreću retrogradno. Ovo je posobno izazovna kombinacija jer obe planete predstavljaju principe borbenosti i nemilosrdnosti.“ Pluton stvara prinudu, sada u vezi sa porezima, pokrićima, tajnovitošću, a dok je u Jarcu (2008-2024) odnosi se na korupciju. 
 
Nalazimo se u ranoj fazi (od 5. aprila do 13. maja) dugoročnih geokosmičkih potpisa (ukupno ih ima 15), koji će izazivati obrte na tržištima. Ovo je neverovatan period jer ne prođe ni 5 dana bez nekog od njih. Biće talasanja. Ove nedelje bi mogao doći red na promene na tržištu valuta i roba, dok bi sledeće nedelje isto to iskusila tržišta plemenitih metala i berze. Ali glavna svar koju treba posmatrati, po mom mišljenju, je ideja da će plemeniti metali i valute napravti obrt kada se Mars bude okretao – retrogradno (17. aprila) i  direktno (29. juna), što tokom godine nećemo više imati prilike da vidimo. Takođe ćemo svedočiti doživotnom napuštanju političke scene od strane nekih političara.
 
Pošle nedelje Sunce je prolazilo kroz kvadrat Urana i Plutona. Venera će prolaziti tuda između 19. i 22. aprila. Ako mislite da su vesti bile malo lude ili vam se takvom učinila situacija na tržištu, evo još jedne slične epozode iza ćoška. Naravno, pronaći „ćošak“ neće biti lako jer je Saturn u kvatratu sa Neputnom. Saturn je prava linija, a Neptun zakrivljuje realnost. Ono što vidite i čujete nije nužno istina. Ako imate utisak da je nešto čudno ili nerealno (lice koje vidite u ogledalu), opustite se. To je Neptun koji iskrivljuje Saturnove zakone (što mogu biti zakoni zemlje). I ovo se sve dešava dok Sunce i Venera prolaze preko Urana (iznenadnost), čime postaju deo njegovog kvadrata sa Plutonom (nemilosrdnost i jednostranost), i sve to u toku ovog neverovatno moćnog prolećnog promenljivog T-kvadrata. 
 
Uživajte. Zabavljajte se. Sve može biti vrlo zabavno sve dok stvari ne uzmete previše ozbiljno (kao i sebe). Ali opet, osigurajte se da igrate sigurno. U svakom smislu.
 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD