Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.04. do 18.04.2016.

Prošlonedeljne aktivnosti na tržištima su se ispoljile u vrlo klasičnoj Uran/Pluton simbolici, u kombinaciji sa promenljivim T-kvadratom Jupitera, Saturna i Neptuna. Drugim rečima, berze su bile svakakve -  jedan dan jake, drugi slabe, sa znacima bikovskog trenda, pa odmah zatim medveđeg. 
 
Bio je mlad Mesec 7. aprila u bliskoj konjunkciji sa Uranom, koja se desila tek u nedelju 9. aprila, i u kvadratu sa Plutonom. To je u skladu sa Uranovim zakonitostima ponašanja plus, minus tri dana. A kako se Uran ponaša? Pre svega, eratično. Uran (kao Merkurova viša oktava, a ovde mislimo na retrogradnog Merkura) ne poštuje pravila, ni granice, ekonomskim terminima rečeno – bikovske i medveđe signale. Jedna od glavnih karakteristika koje se povezuju sa Uranom je nepredvidivost. Iznenadna promena, kao što smo imali prilike da vidimo na tržištima prošle nedelje. 
 
Promenljivi T-kvadrat, o kome je bilo dosta reči u ovoj kolumni, daje promene i utisak da ništa nije stabilno. Svemu se moramo prilagoditi i fino se naštelovati na česte promene, na svakih dan, dva. Šta to znači na tržištu videćemo na primeru Dow Jones Industrial Average-a. Prošle nedelje u utorak imao je trostruki pad, da bi se već u sredu oporavio, imajući trostruki uspon, za kojim je usledio dupli pad u četvrtak i trostruki skok u petak prvog sata, pre nego što se vratio na pad, čime je završio dan. 
 
Zlato i srebro su se iznenađujuće dobro držali, sa vrlo sličnim skokovima i padovima kao u prethodnom primeru. Ovo je tržište koje se kreće između bikovskog trenda (što je sugerisano skorašnjim stimulansima od strane centralnih banaka) i medveđeg, što je očigledno iz nekoliko tehničkih signala. Šta se zapravo dešava, saznaćemo uskoro kad Mars i Pluton krenu retrogradno 17. i 18. aprila. 
 
„Da je Bog želeo da glasamo, dao bi nam kandidate“ – Jay Leno.
 
Uvek sam se pitao kako to da političari postanu milioneri posle - i to vrlo brzo posle – toga što su izglasani na izborima. Većina nije bila bogata pre nego što je počela karijeru u politici. Ono što je procurelo iz Panama Papers-a prošle nedelje, duduše na vrlo eruptivan način, baca svetlost na senku skrivenih računa, koje svetski političari otvaraju da bi izbegli poreze koje sami stvaraju i na njihovo plaćanje primoravaju svoje građane. To je Pluton u Jarcu na delu. Sada je Sunce u konjunkciji sa Uranom i kvadratu sa Plutonom, a Mars i Pluton se spremaju za retrogradni hod. Nove eksplozivne priče su u toku. Uran (iznenada) i Pluton (korupcija u vezi sa porezom i tajni računi otvoreni sa ciljem da se izbegne ono što sama vlada nameće kako bi kaznila korporacije u pokušaju da sačuva pare od investitora, da bi preživeli na tržištu kroz „inverzije“). Otrivanje političkih korupcija i hipokrizija dovodi do ludila, zato što je Pluton sada na sredini svog 16-godišnjeg prolaska kroz znak Jarca. Očekuje nas još puno toga, još razočarenja i zahteva naroda da njihove vođe podnesu ostavku, kao što smo videli na Islandu, prošle nedelje. 
 
Kao što je u prošlonedeljnoj kolumni rečeno: „Sada se nalazimo između prve i druge faze (od četiri) nazvane „Neverovatni prolećni niz geokosmičkih potpisa“. Sledeća faza je 17./18. aprila plus, minus 10 dana, kad Mars i Pluton kreću retrogradno. Ovo je posobno izazovna kombinacija jer obe planete predstavljaju principe borbenosti i nemilosrdnosti.“ Pluton stvara prinudu, sada u vezi sa porezima, pokrićima, tajnovitošću, a dok je u Jarcu (2008-2024) odnosi se na korupciju. 
 
Nalazimo se u ranoj fazi (od 5. aprila do 13. maja) dugoročnih geokosmičkih potpisa (ukupno ih ima 15), koji će izazivati obrte na tržištima. Ovo je neverovatan period jer ne prođe ni 5 dana bez nekog od njih. Biće talasanja. Ove nedelje bi mogao doći red na promene na tržištu valuta i roba, dok bi sledeće nedelje isto to iskusila tržišta plemenitih metala i berze. Ali glavna svar koju treba posmatrati, po mom mišljenju, je ideja da će plemeniti metali i valute napravti obrt kada se Mars bude okretao – retrogradno (17. aprila) i  direktno (29. juna), što tokom godine nećemo više imati prilike da vidimo. Takođe ćemo svedočiti doživotnom napuštanju političke scene od strane nekih političara.
 
Pošle nedelje Sunce je prolazilo kroz kvadrat Urana i Plutona. Venera će prolaziti tuda između 19. i 22. aprila. Ako mislite da su vesti bile malo lude ili vam se takvom učinila situacija na tržištu, evo još jedne slične epozode iza ćoška. Naravno, pronaći „ćošak“ neće biti lako jer je Saturn u kvatratu sa Neputnom. Saturn je prava linija, a Neptun zakrivljuje realnost. Ono što vidite i čujete nije nužno istina. Ako imate utisak da je nešto čudno ili nerealno (lice koje vidite u ogledalu), opustite se. To je Neptun koji iskrivljuje Saturnove zakone (što mogu biti zakoni zemlje). I ovo se sve dešava dok Sunce i Venera prolaze preko Urana (iznenadnost), čime postaju deo njegovog kvadrata sa Plutonom (nemilosrdnost i jednostranost), i sve to u toku ovog neverovatno moćnog prolećnog promenljivog T-kvadrata. 
 
Uživajte. Zabavljajte se. Sve može biti vrlo zabavno sve dok stvari ne uzmete previše ozbiljno (kao i sebe). Ali opet, osigurajte se da igrate sigurno. U svakom smislu.
 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD