Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

2012

Usuditi se proceniti dešavanja tokom 2012. nije „mali zalogaj“ jer je u pitanju godina koja je po mnogima posebna, egzotična i presudna u razvoju svesti čovečanstva. Novi potop, kataklizma, kolektivno „uzdizanje“ ili zapravo ništa od toga? Koji astrološki faktori bi trebalo da ukažu na dovoljan broj avatara koji nas, nesavršene i nedovoljno svesne, ipak, uprkos tome što iskazujemo radost i zadovoljstvo zbog dolaska ove posebne godine bacanjem pirotehničkih sredstava, vode na viši nivo na kojem nema petardi, Pink-a, a ni glamuroznog Mosta na Adi koji puštamo u promet na egzaktan kvadrat Merkura u izgonu i Marsa koji je dispozitor Urana (most), jasno ukazujući na nivo kolektivne (ne)svesti?

Godina pred nama jeste godina velikih promena jer je karakteriše prelazak Jupitera u Blizance, završni „udarac“ Saturna u Vagi i prelazak u Škorpiona, definitivni prelazak Neptuna u znak Riba, prelazak Mesečevih čvorova u Bika i Škorpiona, kao i već aktuelni kvadrat Urana iz Ovna i Plutona iz Jarca. Ovo je definitivno godina promena i početka uspostavljanja novih sistema vrednosti. No, Pluton je u Jarcu, znaku koji ne vezujemo za budućnost, već prošlost, a Pluton je još uvek granica našeg Sunčevog sistema kao najudaljenija planeta – vrata za više nivoe, i sigurno je da je njegov uticaj od presudne važnosti za proboj u druge dimenzije, pa je pitanje da li ćemo uspeti da se vinemo do neslućenih visina, daljina, dubina pre njegovog prelaska u znak Vodolije 2023, jer pred „vratima“ je troglavi Kerber pa proći mogu samo odabrani. Nije sporno da vrata ima, pitanje je samo da li baš ove godine prolazimo svi, bez izuzetka, ili će se vinuti samo poneki Ganimed, a ostali biti „prinuđeni“ da izdrže kako znaju i umeju  „čišćenje“ Plutona čiji tranzit kroz Jarca ruši granice, transformiše genetiku, menja vreme i stvara ništavilo iz čega će se tek nakon 2023. ulaskom Plutona u Vodoliju, Neptuna u Ovna i Uranom u Bliznace roditi Fenix!

Ova godina je samo jedna od ključnih godina tranzicije, gde će „vrata“ mnogi probati da otvore uz pomoć kvadrata pomalo nasilnog Urana u Ovnu, ne znajući da se upravo tada aktiviraju najsigurnosniji sistemi zaštite, jer lozinka nije sila izražena kvadratom Urana koja neminovno uključuje alarm, već potpun mir i tišina koje ni Kerber ne oseća i ne čuje...

Ovom prilikom pozabavićemo se procenom 2012. ne iz ugla tranzita koji će se odigrati, već iz ugla samog trenutka početka godine, koji poput svakog rođenja ima snagu da opiše ceo period, odnosno celu godinu. Budući da je Zemlja podeljena na 24 vremenske zone, nova godina ne počinje istovremeno u svim delovima planete, već najpre na najistočnijem 180. meridijanu i taj trenutak zapravo predstavlja momenat rođenja godine na nivou cele planete (ako izuzmemo važnost Griniča kao standardne odrednice) i sliku potencijala koji možemo očekivati.

Godinu značajno definišu Uran i Jupiter na nultim stepenovima ukazujući na novine u njihovoj simbolici i skladu sa znacima Ovna i Bika. Za očekivati je stoga nove proboje na nivou nauke, tehnologije, patenata, posebno novih vrsta naoružanja, ali i sredstava komunikacije i saobraćaja budući da je u pitanju Uran a u konjunkciji sa zvezdama iz Pegaza (Leteći konj). No, kako je dispozitor Urana u kvadratu sa Merkurom, a Kerb (zvezda iz Pegaza) je u prirodi Mars-Merkur, to svakako možemo očekivati i povećan broj saobraćajnih nesreća, posebno u avionskom saobraćaju, a moguće i kao posledicu terorističkih napada i otmica budući da je u pitanju Mars u ljudskom znaku i u konjunkciji sa zvezdom Denebola koja može ukazati na atentate i katastrofe. Ovo potvrđuje i Merkur koji se nalazi na zvezdi Masim iz Herkula, a Herkul je ispunjavao postavljene zadatke što može odgovarati, budući da je u kvadratu sa malefikom na nezgodnoj zvezdi, simbolici plaćenika.

S druge strane, kako je u pitanju intelektualni znak Device, a Merkur i u konjunkciji sa zvezdom Atria iz sazvežđa Južni trougao, to možemo očekivati i mnoga nova znanja, tajna povezivanja, naglašeniju aktivnost tajnih udruženja koja vladaju svetom.

Jupiter će ukazati na nove sisteme vrednosti, nove finansijske postulate, a kao rezultanta kvadrata Merkura i Marsa, to i na početak koji sledi nakon određenog sukoba, problema, a koji će se zasnivati na snažnoj finansijskoj osnovi i određenom odnosu jer je Jupiter u trigonu sa Plutonom u zemljanom Jarcu orbisa 7º. No, i Uran je istovremeno u kvadratu sa Plutonom orbisa 7, pa će svakako neki važni odnosi „popucati“ moguće i na vrlo dramatičan način. Uticaj vrlo moćne muške osobe biće od važnosti za ceo svet na šta upućuje Sunce u konjunkciji sa Plutonom, a istovremeno u trigonu i sa Jupiterom, kao i Marsom, pa evo pokušaja vladavine iz vrlo moćnog centra, ali i mogućnosti pada određenih drevnih struktura jer će Sunce put kroz Jarca završiti kvadratom ka Saturnu – ukloniće ga neko kome veruje i koga štiti i poštuje (Sunce voli Saturna), a ko uopšte nema ista „osećanja“ (Saturn u znaku Sunčevog pada), a ko ima podršku potpuno „nevidljivih“ sila (trigon Neptun iz Vodolije, koji iz ovog znaka takođe Sunce ne podržava).

Veoma je zanimljiva i pozicija Meseca kao glavnog nosioca opšte atmosfere koji se nalazi u skoro egzaktnoj konjunkciji sa Uranom, potvrđujući dinamičnost godine koja je pred nama, potpuno neočekivane obrte, naglašenu „vatrenost“, potrebu za borbom, oslobođenjem, koja može rezultirati i žrtvama jer je prvi aspekt koji pravi kvadrat sa Plutonom, nakon sledi kvadrat sa Suncem, pa ćemo biti svedoci suprotstavljenih interesa naroda i vođa. Pozicija na Deneb Kaitosu (zvezdi iz Cetusa) je vrlo zahtevna, budući da može ukazati na velike katastrofe, ali istovremeno biti i inicijacija za najdublje promene bilo na nivou uma bilo tela (što je logična posledica), jer je dispozitor u Devici, znaku koji simboliše fiziologiju. No, ovladavanje umom, što za posledicu ima i ovladavanje telom, može biti vrlo, vrlo problematično, jer je zajedno sa Mesecom tu i Uran koji će svakako um činiti vrlo nemirnim, duše rastrzanim, kao i telo, pa su uz kvadrat od Plutona u Jarcu, mogući opet neki „čudni“ virusi, na šta upućuje i dispozitor u Devici, a izvor može biti ljudska greška ili, pak, namera...

No, nakon toga Mesec hvata našu sjajnu Venericu u Vodoliji, a kako nam ovaj horoskop ima trajnost od 24h (poput solarnog povratka gde posmatramo šta će se desiti u okviru od 24h), to je Mesečev poslednji aspekt upravo sa Venerom, a „uhvatiće“ je sa Alferaca (zvezda iz Andromede), pa uz aktiviranog Meseca i Urana na Pegazu, kao i Jupitera na Mirahu (pojas Andromede) koja je vrlo srećna zvezda koja govori o dobroj sreći, lepoti, slavi, plodnosti i opraštanju, to možemo očekivati i da godina bude obojena velikim ljubavima i velikim umetničkim postignućima (Pegaz).

Andromeda je konstelacija iz Kraljevske porodice kojoj pripadaju i Kefej, Kasiopeja, Persej, Pegaz i Cetus, pa uz Herkula koji je potomak Perseja, imamo jasnu sliku naglašene priče primarnih sazvežđa, onih koja govore o uzroku i posledici, a ove godine mnogi će poput Andromede imati želju da se oslobode. Želje se uvek ispunjavaju samo je pitanje kako ih u svom umu definišemo. Andromedu u jednoj verziji oslobađa Persej ubivši Cetusa, u drugoj završava u Cetusovoj utrobi. I jedno i drugo je oslobođenje – samo je pitanje nivoa. Neke Andromede bi pre živele sa Persejem nego u Cetusovom stomaku, a neke pre završile u stomaku kita sa šansom da prođu kao prorok Jona...

A da bismo tako prošli potrebno je prihvatanje neminovnosti kojih će ove godine biti u izobilju, a na tome treba da budemo zahvalni jer su šansa za napredak na lestvici razvoja...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD