Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Venerini ciklusi

Venerini ciklusi su jedni od ključnih ciklusa za naš život jer ona u suštini upravlja životom na planeti Zemlji. Ipak, Venera nije predstavnik jedino znaka Bika, budući da vlada i Vagom. Zbog ovog dvojnog vladarstva postavlja se pitanje da li je Venera koja se nalazi u nekom horoskopu primarno vezana za znak Vage ili je više vezana za znak Bika i kakva je razlika između njih.

Venera je specifična planeta. Ona se okreće oko svoje ose na način koji je drugačiji od okretanja drugih planeta. Na primer, Uran se praktično kotrlja, dok se Venera okreće u drugom smeru.  Mitološki, Venera je nastala od Urana, ali je zapravo taj čin stvaranja proizveo Saturn jer da nije kastrirao Urana, ne bi smo imali Veneru. Sa druge strane, nastavši genetski od Urana, postaje viša i starija od svih ostalih božanstava u Panteonu bogova. Od Urana je stvorena prva generacija dece, među kojima su i Saturn i neki Titani, zatim su tu njegova deca, gde spadaju Jupiter, odnosno Zevs, Pluton, Neptun, itd. Venera je starija od svih njih jer je direktan naslednik Urana a može se reći da je u srodstvu i sa Saturnom jer ne samo što je Saturn učestvovao u njenom stvaranju već joj dođe i brat.

Postoje mišljenja da je Venera u određenom momentu uletela u Sunčev sistem kao stranac i da je tu našla svoju orbitu. Iako ova teorija nije potvrđena, sama činjenica da se ona okreće suprotno u odnosu na sve druge čini je drugačijom, a pošto je najbliža od unutrašnjih planeta, ima veoma važan upliv.

Dve Venere su u međusobnom odnosu 1- 8 jer je od Venere u Vagi osmi znak Venera u Biku. 8. kuća je isto što i prva ali iz ugla kraja. Jednostavno, postoji jedna Venera vezana za Zemlju i druga vezana za nebo. To je „Nebeska Gospa“, kako su zvali Ištar u vreme Sumera, Venera  iz  znaka Vage u kojem je Saturn egzaltiran, i u simbolici 10. kuće gde je predstavljen otac i stvaralac u esencijalnom smislu. Od Venere definisane Saturnom  i vezane za znak pravde i balansa jako zavisi Venera zemaljskog tipa.

S toga smo skloni da zaključimo da je primarno mesto Venere zapravo mesto Venere u Vagi i da Nebeska Gospa pronalazi svoje mesto i ovde na Zemlji specifičnim odnosom spajanja koji je vezan za pronalaženje jedinstva i u seksualnosti, što je osma kuća od Vage, znak Bika. Svako od nas kroz svoj horoskop pripada jednoj ili drugoj Veneri, i u zavisnosti od odgovarajućeg ciklusa mi smo deca ili Nebeske Gospe ili zemaljske Venere. I jedna i druga su veoma bitne ali je zakonitost Venere i onoga što ona predstavlja zapravo jedan od primarnih zakona na ovoj planeti koji svi učimo, pre svega, preko faktora odnosa, preko znaka Vage, i kroz iskustvo sklada s prirodom, što je Mesec, odnosno egzaltacija Meseca u znaku Bika, u slici zemaljske gospe.  Dakle, imamo ljude čija je sreća okrenuta lepoti kao faktoru odnosa, kao faktoru pozicije u društvu, i imamo onaj deo koji je daleko intimniji i ljude čije zadovoljstvo zavisi od unutrašnjeg iskustva sa materijom, hranom i onim što natus u životu ima. Zbog toga je potrebno razumeti ove dve prirode.

Slika Venere koja prolazi preko Sunčevog diska je relativno redak fenomen, a dešava se onda kada dođe do tzv. donje konjunkcije Sunca i Venere. Takva Venera je uvek retrogradna, što je vrlo srodno njenom suprotnom okretanju oko svoje ose. Ovo kretanje Venere ili ova donja konjunkcija predstavlja primarno konjunkciju koja govori o tzv. „Nebeskoj Gospi“. Ovde je Venera konačno jasno vidljiva kako prolazi preko ovog diska - ovo je javna Venera iz Vage, koja staje ispred Sunca, koja je važnija od Sunca jer je u znaku Vage Sunce u padu. Dakle, imamo simboliku Venere kojoj je primarno i prirodno da bude retrogradna baš zato što je egzaltirana u dvanaestoj kući, zato što je njoj zapravo normalno da bude suprotna od uobičajenog, i zato je ona upravo u znaku Vage u svom sedištu. Isto tako, donja konjunkcija se dešava samo onda kada imamo konjunkciju unutar koje Venera trči ka Suncu i Sunce trči ka Veneri, kada se one direktno spajaju.

Takođe, postoji i sasvim drugačija konjunkcija, kada je Venera iza Sunca i kada je Sunce između Venere i Zemlje. To predstavlja gornju konjunkciju, kada je Venera u direktnom kretanju i kada Sunce nesmetano i direktno obasjava Zemlju i daje joj plodnost – tada imamo situaciju Venere u Biku. Direktna Venera je bikovska Venera.

Faza u kojoj se nalazi svako od nas zavisi od ciklusa u kojem se Venera našla u trenutku rođenja.

U svom kretanju, Venera pravi konjunkcije sa Suncem istog tipa na svakih 584 dana. Ako je retrogradna Venera u konjunkciji sa Suncem, posle 584 dana u tački 2, znači na drugom mestu, formiraće se ponovo takva konjunkcija. U narednih 584 dana to će se desiti u tački 3, pa u tački 4, zatim u tački 5. A narednih 584 dana dolazi do vraćanja na tačku 1. Ako pomnožimo tih 6 delova sa po 584 dana dobićemo ciklus od 8 godina, što znači da Venera tokom svog kretanja opisuje na nebu na svakih 8 godina figuru u obliku petokrake – pentagrama. U tih 8 godina se stvara vrlo mala razlika od skoro 2 stepena u celom tzv. sinodičkom ciklusu Sunca i Venere. Ako posmatramo na kom stepenu se ona formira u odnosu na poslednju, sledeća konjunkcija nakon 584 dana biće negde na oko 215 stepeni odatle jer će Suncu trebati 360 stepeni, jedna godina, da obiđe jedan krug, plus još kad dodamo razliku dobijamo otprilike 215, a 210 stepeni bi bila tačno osma kuća, odnosno vrh osme kuće. Odnos između Vage i Bika je odnos 1-8 i cela priča koju Venera nosi je poruka iz jednog neživog, predmetnog znaka Vage planeti Zemlji.

Jedna od najvažnijih planeta koju moramo poznavati jeste Venera jer je ona zapravo glavni zakon koji je definisan odnosima i u zavisnosti od toga imamo materijalizaciju, odnosno mogućnost da postignemo nešto ili ne. Ako napravimo u formi odnosa unutar jednog ciklusa koji traje 8 godina određenu grešku, to se manifestuje u materijalizaciji, u semenu koje pada u Biku. Drugim rečima, 8 godina je ciklus unutar kojeg bi trebalo da odgovorimo na sva pitanja koja će se od nas tražiti i koja će nam se postavljati. Šta nam je servirano zavisi pre svega od ciklusa u kojem je jedan odnos započeo, ali kako god da je to postavljeno, nakon toga seme toga pada u Bika i tu se materijalizuje. Osma kuća je kuća osemenjavanja. Tu se baca seme, tu se ono sadi tako da Vaga ili Nebeska Gospa sadi seme na Zemlji i oplođuje ovu zemlju, a definisana je samo odnosom. Svaki odnos se pretvara u materiju - drugim rečima, Venera iz Vage je nematerijalna, ona je samo odnos ali Venera u Biku je materijalna. Zato se postavlja pitanje da li smo u ovom životu rođeni u ciklusu Vage ili u ciklusu Bika; da li smo rođeni u ciklusu unutar kojeg ćemo imati ono što je već stvoreno, što je plodnost, što smo već dobili kao rezultat nekih drugih dela - što je vezano za Bika, ili ćemo imati primarnu Veneru unutar koje ćemo raditi na polju odnosa, što znači da smo u fazi unutar koje svojim odnosima tek u budućnosti treba nešto novo da stvorimo.

Ovaj ciklus Venere koji se ponavlja na svakih 8 godina i formira ovu jedinstvenu, preciznu sliku, na svakih 40 godina se potpuno uklapa sa Lunarnim i Solarnim kalendarom tako da su do 50-ih godina 20. veka upravo ta poklapanja koja je Venera formirala služila kao oficijelni sistem u čitavom svetu za korekciju vremena. Tek kad su pedesetih godina otkriveni atomski časovnici taj model je napušten, a do tad je Venera bila parameter određivanja tačnog verema. Nije li njen otac Hronos, nije li je Hronos, ipak, svojim činom stvorio, nije li to ta Venera koja je u Vagi, gde je Saturn egzaltiran zapravo ona nebeska gospa, ona prava, prva Afrodita koja odatle stvorena i koja sad osmim pogledom gleda planetu Zemlju –mrači i oblači jer je osmim pogledom gleda ali daje seme. Dakle, u zavisnosti od Vage mi dobijamo na planeti Zemlji ono što smo sami stvorili, a stvorili smo odnosima i samo njima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD