Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11. do 18. aprila 2016.

Za razliku od prošle, sada nam dolazi jedna mirna i vrlo kreativna sedmica. Očekuju nas susreti, konkretni razgovori i poslovna putovanja jer Merkur iz Bika sada glavnu reč vodi. Imaće on nekoliko aspekata od sekstila sa Neptunom, kada se želja ili san javi, preko trigona sa Jupiterom, gde sa lakoćom ostvaruje svoje zamisli, do trigona sa Plutonom, kada nastaju nove, dobre i plodonosne promene.

A pored Merkura i Venera će imati svojih trenutaka. Ona će pretvoriti strasti u nešto trajno i stabilno (Venera trigon Mars, trigon Saturn). Ono što je izvesno je da će neke Venere malo pogledati unazad i ukoliko je bilo nečega što ih nije ispunjavalo, sada neće ponoviti istu grešku, već će krenuti napred u sigurne i stabilne odnose. Ali postoje i one retrogradne Venere čije su ljubavi ostavile traga, pa će sada pokušati da izmire prošle odnose. Saturn je već uveliko u svom retrogradnom hodu, ali i Mars kreće krajem sedmice, pa će se pozabaviti određenim pitanjima. Moram naglasiti da Venera pravi trigon sa Saturnom početkom sedmice, ali kako ona pravi trigon sa konjunkcijom dveju planeta koje često nazivaju najtežim aspektom u kosmosu (Mars konjunkcija Saturn), svakako je spajanje ovih energija i pravljenje trigona sa ekvidistancom od izuzetnog značaja i prilično ćete osetiti tu energiju tokom cele nedelje. Ono što budete sada započeli, sledećeg ponedeljka će vam stići kao konačan rezultat, zato posebno budite pažljivi sa onim što činite ili što vam se događa na polju ljubavi i finansija.

Pored Marsa, i Pluton se priprema da krene retrogradno. Iako je on često i dugo retrogradan, trenutak kada zajedno sa Marsom kreće istim hodom, govori dosta o vašim prošlim akcijama i nezavršenim poslovima, a o čemu je tačno reč, pokazaće polje kojim Mars trenutno tranzitira. Najviše će se osetiti prozvanim Škorpioni.

Prvog dana Mesec je u Blizancima i iz sata u sat njegovi se aspekti menjaju, a sa promenljivom prirodom Blizanaca i vaše mišljenje i raspoloženje. Taj dan je najbolje da provedete u pripremama, svakodnevnim obavezama koje uključuju dosta kretanja.

A od utorka kreće vrlo kreativan period. Mesec u Raku, Merkur u sekstilu sa Neptunom, a Venera u trigonu sa Marsom. Ovo je dan kada trebate sve svoje planove i želje konstruisati i krenuti u realizaciju. Pokušajte da obavite što više razgovora, a nebo će vas odvesti na pravi put i kod pravih osoba, koje vam mogu pomoći u vašim zamislima. Vaše je samo da sa ovim Mesecom koji je ovde vrlo nežan i ličan, definišete svoje planove. Kako je i Venera u aspektu sa Marsom, neki će imati vrlo lep ljubavni susret. Ali neće vam ljubav biti u prvom planu. Ova Venera (u Ovnu) nije sanjar, a ni romantičar, ona je ovde vrlo aktivna, strastvena, ali i poslovna. Finansije su te koje će je zanimati i njena energija će biti usmerena na to šta treba da pokrene (Ovan) da bi poboljšala svoje finansijsko stanje. Merkur već ima rešenje, treba mu samo njena energija da pokrene realizaciju.

Romantičari u ovom periodu mogu da zaborave na ljubavne snove i sanjarenje jer, sve i da to žele, ovo nije period za ljubavne avanture. Ukoliko već imate partnera i ako niste zadovoljni odnosom, sada ga sigurno nećete ni menjati jer će vam energija biti usmerena na druge stvari. Želećete samo da se primirite i osvarite ono što samo vi želite. Sa ovom Venerom, poželećete samostalnost, da se što više istaknete i da što više učinite samo za sebe. Iako Venera sve čini zarad ljubavi, sada toga neće biti. Sada ćete sve što možete učiniti samo za sebe. Volja vam je jaka i iskoristite to u svoju korist.

Sa Mesecom u Lavu vas u četvrtak očekuju kratki putevi (Merkur trigon Jupiter) koji često mogu značiti i dodatnu zaradu (Merkur u Biku, Jupiter u Devici), a ako ste više merkurijanski tip, onda će ovaj aspekt biti usmeren ka obrazovanju i sticanju konkretnih znanja. Ovo nisu spiritualne i duhovne veštine, ovo su razni tečajevi, seminari, auto škole ili škole jezika, koje ćete raditi radi boljeg načina života i bolje zarade. Ovaj Merkur ne gubi vreme, a njegova duhovnost dolazi iz savladavanja raznih prepreka uz detinju lakoću. Bik je mlad znak i nema u sebi ničega što bi mu drugi zamerili, a često i on sam vidi samo jednu, onu dobru stranu u svemu i u svakome.

A poslednjeg dana Merkur je neke stvari već rešio, mudro ćuti (Merkur trigon Pluton) i oseća se moćno. Kada neke stvari skromno radimo i ćutimo, kada smo tihi, a samo dobre i konkretne rezultate ostavljamo iza sebe, dobijamo moć koja nas dalje motiviše, nagrađuje i daje snagu za dalje.

A ono što je jače i od samog Plutona ili jednako istu snagu ima jeste retrogradni Mars. Koliko vas ovaj Mars može srušiti, toliko vam snage može dati. Ova retrogradnost nije negativna, ipak se nalazi u znaku Strelca, a njegov dispozitor u Devici, pa će se promene osetiti na poslu, u svakodnevnom životu ili na polju obrazovanja. Naravno, ne možemo izbeći one svakodnevne nelagodnosti koje idu od Marsa, posebno prvih dana dok se prilagodimo njegovoj retrogradnosti, pa budite spremni na ljutog ili nezadovoljnog partnera, razmirice na poslu, na odgađanje puta, probleme sa tehnikom, elektronikom i mnogo drugih stvari u zavisnosti od polja kojim vam tranzitira. Pokušajte biti što mirniji jer će njegov zadatak biti da vas svaki put razljuti. Takav je on. Ali dobra strana svega jeste što će duže biti u jednom polju, pa će to polje probuditi i aktivirati sve njegove aspekte. Tu nosi izazov, ali i potencijal.

Sa izazovom uvek ide i rizik, ali bez rizika nema ni pobede. Ne budite lenji posmatrači i ne klonite se samo nevolja, već živite. Čak i da pogrešite, znajte da to nije greška već iskustvo koje vas je dovelo na put na kojem i trebate biti. Živite svaki svoj put, svaki svoj dan i uživajte u svakom svom trenutku, svesni njegove neponovljivosti.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD