Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.04. do 11.04.2016.

Šta se dešava kad se tržišta otvore sa Mesecom u Jarcu, videćemo na primeru Dow Jones Industrial Averag-a koji je odmah posle otvaranja pao za 100 poena. Sat vremena kasnije se oporavio od svih gubitaka. Do zatvaranja je imao najveći skok u 2016. godini, u stvari, ovo je najveći nivo koji je dostigao od 7. decembra prošle godine. Desilo se upravo ono što je veče ranije bilo definisano na ovaj način: “Danas lunarni ciklus može početi kao medveđi ali će se završiti kao bikovski”. Iako je 1. april svetski Dan šale za akcije na berzi je bio savršen.

Međutim, ovaj dan nije bio tako prijatan u ostalim delovima sveta. U Aziji, Australiji i Japanu zabeleženi su veliki padovi akcija, kao i na evropskom tržištu. Pa opet, u nekim drugim krajevima, u Kini i Indiji tržišta su u glavnom stajala dobro i pravila skokove tokom prošle nedelje.

Druga tržišta su se ponašala čudno. Na primer, evro je dostigao svoju najveću vrednost od 15. oktobra. Čovek bi pomislio da će sa slabijim dolarom zlato i srebro postići veću cenu ali su zapravo pali prošle nedelje. Srebro je bilo posebno slabo, sa 16.17 koliko je imalo 22. marta palo je u petak na 14.78. Situacija sa mazutom nije ništa bolja. Sa 41.90 je u petak pao za 12.5%.

Iza nas je stvarno neobična nedelja. Uobičajen odnos između tržišta je pukao, a isto to se desilo sa nacijama i ljudima širom sveta u vezi sa njihovim dogovorima. Nama je jasno zašto se ovo dešava, s obzirom da pratimo moćni uticaj promenljivog T-kvadrata između Jupitera, Saturna i Neptuna.

Trenutno se nalazimo između prve i druge faze (od ukupno četiri) “neverovatnog niza prolećnih geokosmičkih potpisa”. Druga faza započinje 17-18 aprila, +/- deset dana kada Mars i Pluton krenu retrogradno. Ovo je vrlo izazovna kombinacija jer obe planete predstavljaju moćne principe. Mars ima snagu ratnika i može biti vrlo agresivan, posebno u znaku Strelca, približavajući se Saturnu. Strelac predstavlja ideologije, poput religioznih ideologija, što sada se odnosi na Srednji Istok. U tom smislu, ovo je eksplozivan period i vreme pretnji po ljudske živote koji mogu biti ugroženi od nasilnika koji, poput ovih dveju planeta, nisu spremni na kompromise. Ovo je sigurna smrt za onog koji izgubi bitku jer niko nije zainteresovan da ide na “win-win” kombinaciju, u kojoj oba aktera pobeđuju. Neko mora da padne, da plati cenu - i to debelo. Strelac takođe vlada putovanjima, pa treba biti ekstremno obazriv tokom ovog perioda.

Da li ima nečeg pozitivnog u svemu ovome? Naravno, uvek je ishod ovih energija vrlo pozitivan, posebno za istraživače i one koji se bave pronalaženjem važnih otkrića koja će pomoći čovečanstvu. Takođe je pozitivno za atletičare koji u ovom periodu mogu da probiju svetske rekorde. Isto važi i za finansijska tržišta koja će prevazilaziti dosadašnje rekordne uspone ili padove. Na polju finansija to zavisi od dugova, poreza i sveukupne potrošnje. Evo nas ponovo na istom. Da li smo na ivici bankrota? Nemojte se iznenaditi ako centralne banke zaprepaste svet objavom o najnovijoj monetarnoj politici, koja će biti suprotna onome što su do sada propagirale.

Još jednom promenljivi T-kvadrat (koji uključuje Jupitera, Saturna i Neputna) napada. Kao što je već puno puta komentarisano u ovoj kolumni u poslednjih nekoliko meseci, ovaj kvadrat donosi promene. Ono što je danas važno već sutra će se promeniti. Sa Saturnom i Neptunom ne možete verovati onome što pročitate ili čujete sve do septembra ali je najveća koncentracija ove energije između marta i juna 2016. Prošle nedelje vlada je bila protiv podizanja kamatnih stopa, za razliku od decembra kada su bili za. Sad u sredu Yellen je izjavila da se njoj ne žuri sa tim. Napred – nazad. Vlada nije jedina koja menja mišljenje kako vetar duva ili ima problema sa prethodno datim izjavama. Vrhovni sud se sapleo o dva slučaja (Jupiter je u kvadratu sa Saturnom). Iran se više ne drži ranije date objave u vezi sa nuklearnim oružjem.

Da ponovimo. Ne možete verovati onome što pročitate, čujete ili vidite pod ovim aspektom. Saturn traži istinu, integritet i odgovornost. Neptun teži da jasno izrečeno drugačije protumači i nađe da je u pitanju izdaja ili nesporazum međunarodnih razmera. Rezultat njegovih akcija je da ono što mislite da ste se dogovorili više ne važi kad jedna strana poželi nešto drugo. Lojalnost i čast se ne važe. I ovo se ne tiče samo Gospođe Klinton i njenih tvrdnji oko email servera, već i Trampovih konstantnih menjanja pozicija po pitanju ozbiljnih tema, poput abortusa i potencijalnih kazni ženama koje ih žele, a sada – čekaj malo – danas će najverovatnije doktori koji izvrše abortus biti kažnjeni, a ne žene.

Vidite kako to ide, Neptun stvara iluzije, deluzije i konfuzije. Eto to možemo da očekujemo od centralnih banaka širom sveta, vrhovnih sudova, političara i geopolitičara. Svi misle da znaju kuda idu ali niko nema mapu sa tačnim koordinatama (niti razumevanje za posledice svog ponašanja). Niko nije odgovoran i svako krivi nekog drugog.

I šta sad da radimo? Pa, Neptun je najsrećniji kad možemo da se udobno smestimo, opustimo, uživimo u ulogu posmatrača i uživamo. To je jedini lek. Ako se previše uključite u sve ovo, bićete pod stresom u noćnoj mori problema koji postaju sve kompleksniji. Pustite. Gledajte šou. I znajte da posle 10. septembra Jupiter ulazi u Vagu, a Saturn pravi poslednji kvadrat sa Neptunom. Zdrav razum i poverenje će se vratiti, Vrhovni sud će dobiti svog sledećeg sudiju i izaći iz haosa, a vrednost date reči će ponovo postati važna. Ovo nije vreme kad uzimate ozbiljno dogovore. To ćete raditi posle septembra. Za sada se klonite neprilika i opasnosti, izvršite neko istraživanje, isplanirajte neki biznis, ako vam išta bude ostalo kad platite porez do kraja roka 15. aprila.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD