Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 04. do 11. Aprila 2016.

Ova sedmica će imati vrlo naglašenu energiju Sunca. Njegova egzaltacija će u pravom smislu te reči zavladati, a u zavisnosti od aspekata (Sunce trigon Saturn, kvadrat Pluton i konjunkcija Uran) će se odigravati neki događaji. Ono što je takođe važno i što će na određenim poljima doneti promene je Venerin izlazak iz znaka Riba u ulazak u Ovna i Merkurov prelazak iz Ovna u Bika. Ljubav se sada neće zadovoljiti bajkama, slatkim rečima i snovima, već će se tražiti konkretna akcija (Venera u Ovnu) dok će Merkur misli nagoniti na materijalizaciju. Sav fokus će biti na zaradi i na pitanju kako poboljšati svoje finansije.

Prvog dana Mesec pravi atmosferu za druženje iz znaka Vodolije zajedno sa Venerom, koja je u oblacima puna ljubavi i inspiracije (Venera na 27°Riba – na stepenu svoje egzaltacije). Krajem drugog dana ulazi u znak Ovna, pa će se energije promeniti. Tada mogu da vas ponesu određeni osećaji, ushićenosti i zanesenosti. Šta god budete radili, bilo da su u pitanju poslovna ili emotivna dešavanja, budite oprezni da ne budete zaneseni idealizacijom svega. Ushićenje neće dugo trajati jer će odmah drugog dana Venera promeniti znak, a odluke donesene u danu njene egzaltacije delovaće vrlo riskantno i nerealno. Budite oprezni sa novcem jer postoji mogućnost gubitka ili krađe. Kada su ljubavne teme u pitanju, budite svesni svega jer se ljubavna obećanja lako daju ali teško ispunjavaju.

Kako je drugog dana Merkur na poslednjim stepenovima Ovna, izbegavajte bilo kakve ozbiljne razgovore, putovanja, kretanja, ali sa druge strane, Sunce je ovde jako, najjače. Egzaltirano Sunce u znaku Ovna pravi trigon sa Saturnom i pokreće jednu zdravu ambiciju. Iako će vam to probuditi želju da krenete u akciju i započnete puno novih stvari, budite pametni, uzmite u obzir riskantnog Merkura i tog dana se držite aktuelnih poslova. Ovaj aspekt (Sunce trigon Satrun) daje jaku volju, snagu i upornost koju bi najbolje bilo usmeriti na već postojeće poslove i redovne obaveze. Od sledećeg dana Merkur menja znak (ulazi u Bika), pa možete krenuti sa rešavanjem finansijskih i stambenih pitanja. Sve i da ste nekud hteli da otputujete, sada ćete se predomisliti jer ovaj Merkur ne voli kretanja bez preke potrebe.

Ono što od srede ide, uključujući i konjunkciju Meseca i Sunca u četvrtak, izazvaće prilično napete reakcije. U periodu konjunkcije Sunca i Meseca, svest je pod uticajem emocija, a emocije su takođe pod jakim uticajem Sunca, što donosi problem ega, želju za dokazivanjem, strast iznad osećanja. Egzaltacija Sunca je dobra kada su aspekti zdravi ali će do kraja sedmice Sunce imati kvadrat sa Plutonom i konjunkciju sa Uranom. Prilično napeto i vrlo nestabilno.

U sredu kada Merkur bude ušao u znak Bika, Sunce će ući u kvadrat sa Plutonom, pa su mogući razgovori o novcu, a često o nasleđu i moći. Međutim, ove ambicije više nisu radi napretka, unapeđenja, postignuća svojim radom i trudom, već je to više želja za posedovanjem, za prisvajanjem tuđe imovine, statusa, moći, po svaku cenu i na svaki način. Klonite se sumnjivih mesta i nestabilnih ljudi. Moguće su povrede rečima, ali i fizičke povrede jer je sada ovde Sunce ugroženo (Sunce kvadrat Pluton).

Na mundanom nivou moguće su oružane pljačke, napadi, eksplozije i vulkani. Još uvek je na nebu kvadrat između Saturna i Jupitera, pa sve to deluje na tihom nesvesnom nivou, a brzi tranziti samo su okidač za određene događaje. Čuvajte zdravlje tih dana i ako se osetite nemoćno, usamljeno, tužno, setite se da popijete dosta vode, istuširajte se ili ako možete plačite. Ovoj konjunkciji Sunca i Meseca u Ovnu potrebna je voda, pa se može desiti da izazove povećanu agresiju ili bes, što često ne nagoni suze, ali su suze i voda ovde lek jer gase vatru i odnose sve negativne, teške osećaje izazvane jakom energijom vatre.

Na kraju sedmice Sunce će imati jednu jaku konjunkciju sa Uranom, što često zna biti vrlo eksplozivno. Ali kako je tada i Mesec tih, blag i plodan (Mesec u Biku), ovde su velike šanse da susret ovih planeta iskoristite u svoju korist i doživite pravo buđenje. Okidač mora biti neki događaj, susret ili razgovor, često stresan, a nekad samo iznenadan i neplaniran. U meri u kojoj živite Urana, što zavisi od vaše brzine prilagođavanja iznenadnim promenama ili ne, u toj meri ćete lako i doživeti ovaj aspekt. Bilo da vam je neko predložio put, posao, novi stan ili sl. sve to može da vas uslovi na par sati pripreme ili par dana. Ako ste spremni i ako u vama pozitivan adrenalin radi i budi radosti zbog ovakvog dobrog iznendanog obrta, na dobrom ste putu da svoj život menjate po svojim željama. Inercija ili sudbina za vas mogu biti samo reči neke dobre priče. Zato, uskočite u zlatne kočije i sa Helijem, bogom Sunca, zapalite nebo, znajući da granice ne postoje.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD