Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Zastani na tren

Bilo bi dobro da počnete da živite svesno sada i ovde. Lunacija u Ovnu oslikava novu energiju i početak novih ciklusa u prirodi. Univerzum je beskrajno nežan i razume nas ljude, dajući nam okolnosti uvek za naše najveće dobro. U ovoj lunaciji ćemo malo zastati, praktično ćemo svih 28 dana biti „u mestu“.  Dok je ceo kosmos u najvećoj brzini, nama se čini da je sve stalo. Evo zašto: Vreme je da donesemo važne odluke. Pre svih, odluku oslobađanja  od straha.

Energija je uvek živa i u pokretu, a to čini da snaga karaktera –  odnosa sa samim sobom – bude polazište vaše lične i duhovne energije. Svi drugi odnosi u životu samo oslikavaju vaš stav prema sebi. Taj odnos prema sebi daje boju i  kvalitet  svakom iskustvu. Nije važno koje vam je iskustvo u ovom trenutku potrebno. Da li tražite romantičnu ljubav, više uspeha i poštovanja u poslu, širi krug prijatelja ili izobilje svake vrste. Samo pustite, oslobodite se!

Nedavno smo imali pomračenje Sunca u znaku Riba i dobili ste svi poruku da pronadjete skriveno blago u sebi, koje je, ništa drugo, do sama vera u dobro, u Boga, u ljubav. Ovo je vreme da ILUZIJA postane VIZIJA!

Ovan, predvodnik, najimpulsivniji, onaj koji ne zna šta znači zastati, sada je stao. Vreme je da Ovnovi odluče koliko će svetlosti i radosti primiti u svoj život. Bez polazne tačke u vlastitom biću struja ljubavi će i dalje teći pored vas, a sreća kojoj težite ostaće daleki san. Vi ne morate da se krećete, pustite neka se ka vama kreću ljudi, događaji, okolnosti. Vi samo budite. Samo svedočite životu.
Ali ne morate zauvek ostati zaglavljeni, pa čak ni vrlo dugo. Prevaziđite dramu ushićenja u  svemu što doživljavate i ostvarićete energetsku promenu lične energije koja će vas povezati iskrenim nitima ljubavi. Vaš partnerski odnos u toku ovog zastoja oko 12. aprila ima lepu konekciju i poravnanje.

Bikovima ova lunacija otkriva uverenja zasnovana na strahu, koja ih odvajaju od svoje istinske moći, i čine da se osećaju izgubljeno i usamljeno. To stanje zapravo odbija ljubav kojoj težite, stvarajući u vama duhovnu tamu koja briše radost iz svakog iskustva i odnosa. Probudite se, pogledajte svet u najlepšim bojama proleća. Ne dajte da vas negativnost menja. Kretanje vašeg života u ovom trenutku se zaglavilo u energetskoj blokadi pesimizma. Imate veliku podršku univerzuma da se odblokirate i propustite kroz sebe ljubav sve do 19. aprila. Onda ćete proći kroz iskustvo Punog Meseca 22. aprila i sve što je višak i što preliva pustite da ode, što god i ko god to bio!

Blizanci su kroz ovu lunaciju svedoci da se može i bez vazduha (nijedna planeta nije u elementu vazduha). Vaše misli (vazduh), neostvarene želje iz prethodnih vremena (života) oblikovale su vaše stavove. Vreme je da u sebi pronađete izvor svih vaših namera. Način na koji se budete ponašali prema sebi će odrediti vašu viziju. Svaka vaša emocija, reč ili delo proizlaze iz vašeg samoposmatranja, u koje ulazite usporavnjem kretanja od 23. aprila. Potpuni zaokret ka sebi je 29. aprila. Bez ljubavi prema sebi nema ni moći otvaranja prema drugima. Ovo je vreme duboke transformacije, samospoznaje i otkrivanja ljubavi u sebi.

Rak kroz ovu lunaciju dobija već poznati impuls naglosti, što nije tema. Neophodno je uvideti da je svako od nas veličanstvena duša koja poseduje telo, razum i emocije. Ako dopustimo duši da upravlja našim životima, onda će nas ona inspiracijama dovesti do blagostanja, jer je duša nadahnuta Višom svesti. Ako budete gubili energiju na sve i svašta nećete imati osnovnu hranu za svoju dušu –energiju. Duša je onaj deo čoveka koji je stvoren po modelu Kreatora. Volja duše, koju ponekad sputava volja uma, ne može pronaći radost u sebi. Sada je neophodno pronaći izvor radosti u sebi i svemir će ti uzvratiti radosnim okolnostima. U dane Punog Meseca 22. aprila odlazi od vas sve ono što ne možete kontrolisati i što vam ne treba. Samo pustite!

Lavovima je osnovna potreba sloboda i kreativnost. U ovoj lunaciji Lavovi su egzaltirani svešću o svojoj kreativnosti. Čovek je krajnje slobodan, obdaren slobodnom voljom koju ni jedno biće na ovoj planeti nema. U tome je lepota čoveka. Sloboda je neizmerni dar od Boga. Ovo vreme je namenjeno da izgradite sebe, trebate biti sam svoji kreatori. Priliku za konekciju sa andjelima imaju Lavovi 9. aprila i sigurna sam da će kreirati najlepša dešavanja za sve nas. Manifestaciju lepote imaćete od 1. do 3. maja. Lavovi su tragaoci, svojom radoznalošću omogućavaju razumevanje prirode, energije izobilja, oni znaju kako da ispune svoj život savršenom radošću, kako da otkriju u sebi izvor sreće i mudrosti. Širite sreću jer imate šta da širite.

Devica je znak naše fiziologije. U njoj su sadržane sve funkcije našeg tela. Devica je najvrednija u zodijaku, što god da to znači za vas. Ljubav je hrana koja je čini zdravom. Najviša namera ljubavi jeste širenje u svakoj tački puta, a ljubav će se širiti ako joj se pruži prilika za to, od svog izvora (Boga) do svog odredišta (vašeg srca). Da biste ostvarili njen puni potencijal, ljubav morate početi tražiti u sebi, u vlastitom biću, u vlastitom životu. Ovo vreme je baš za Device osmislilo plan kao svrhu svog postojanja okretanje unutra. Polako usporavjte svoje aktivnosti od 21. aprila i potpunu tišinu i silazak u sopstvo uradite od 29. aprila. Nadjite sve ono što je plan vaše duše, imate tri nedelje na raspolaganju. Uživajte u miru, tišini, blagostanju i na kraju svedočite izobilju vaših potreba!

Vage su u ovoj lunaciji najdirektnije pozvane da prođu kroz iskustva svojih partnera. Koliko je viši nivo svesti kod pojedinca (Vage) toliko je ovo vreme plodnije za vas. Osnovna lekcija je svest o sebi, upravo kroz druge ljude. Mnogo je lepši život kad se čovek ne opterećuje time šta će drugi misliti o njemu i da li će uopšte misliti o njemu. Potreba da vas svi vole nije ništa novo, ali bi novi mogao biti rast sujete i malog ega. Samo se probudite i postanite svesni sebe. Gledajte svog partnera i videćete sebe.
Sujeta je potreba za dokazivanjem sopstvene više vrednosti. Nijedan čovek nije savršen. Neko je malo razvijeniji u jednoj oblasti života, neko u nekoj drugoj. Ne znači da sutra ili sledeće godine neće biti obrnuto. Poenta odricanja od sujete nije ubijanje ambicije i želje za uspehom, poenta je ne raditi nešto da bi se čovek dokazivao pred drugima, nego da bi živeo bolje i sebe ostvario. Podrška sa svih strana za samospoznaju je do 19. aprila, a onda slede mali ispiti, samo da biste uvideli dokle ste stigli.

Škorpionima se lunacija dešava u 6. Polju - fiziologije i dnevnih rutina. Ovo vreme nosi poruku da je upravo neophodno negovati nežno svoje telo i biti u ljubavi sa sobom. Strah vas odvaja od jednote od celovitosti. Najveća blokada, odnosno prepreka je škorpionska percepcija odvojenosti, odnosno dualitet. Čemu "ovo je moje, a ovo je tvoje", ili "ja nemam...", ili "ja nisam...". Uđite u novu priču jer stara stvara zabludu koja kreira takvu stvarnost. Iskustva su takva samo zato što na taj način percipirate ostatak sveta. Ljubav se može graditi samo između svesnih osoba. Nesvesne osobe ne mogu uzvratiti ljubav, već samo razmenjuju želje, očekivanja, i na kraju razočarenja. Proverite svoju ljubav, svoj nivo svesnosti: kada se neka vaša želja sukobi sa željom voljene osobe? Gde tada nestane ljubav, ako je uopšte bila? Ne postoje teškoće u odnosima sa drugima. Jedina teškoća je u vama. Problem nisu drugi, već samo vaš način reagovanja u odnosu na njih. Imate svo vreme na raspolaganju, saznajte zašto je to tako.

Strelčevi već izvesno vreme uče lekciju koja se zove fokusiranje, ili usmeravanje pažnje na tačku. Lepo je surfovati na talasu ali iskustva ljubavi su upravo čestice talasa. Potražite pomoć od partnera oko 14. aprila da biste otkrili svoje blokade. Blokade je sasvim lako uočiti čim se otvorite iznutra. Ima bezbroj načina, a jedan je taj da sebi postavite glavni životni cilj i da sve u životu podredite tom cilju. Onda se svakodnevno preispitujete da li je to što trenutno mislite, osećate, govorite, pišete ili činite u smeru postizanja tog cilja ili je u kontradiktornosti sa njim. Tako ćete prepoznavati svaku stvar, okolnost, osobu koja mu se protivi - to su blokade.
Svaka promena iziskuje prvo promenu u sebi. Ono razmišljanje i delovanje koje vas je dovelo u partnersku krizu, ne može vas dovesti do romantične ljubavi. Vežbajte, osluškujte poruke svoga tela jer se bliži vreme vašeg fokusa na formalni partnerski odnos. Bljesak radosti za vas je 3. maja. Uživajte u tom danu gde god bili!

Jarčevima lunacija pada u 4. polje - koren, a već dugo je Pluton u znaku Jarca, gde će još dugo i ostati, pa je neophodno činiti radikalne i korenite promene. Ne morate poništavati iskustvo kao da ste time promašili čitav život. Prvi princip koji morate vratiti sebi i u sebe je bezazlenost. Možete odbaciti svoje znanje, knjige, zaboraviti religiju, svoje emocije, fiziologiju... Možete se ponovo roditi, postati bezazleni – a nije neophodno umreti. Očistite svoj um od svega što vas uznemirava, od onoga što niste sami spoznli, od svega što je pozajmljeno, od svega što je došlo iz tradicije, konvencija, što vam je bilo dato od drugih – roditelja, učitelja, zajednice. Samo se oslobodite suvišnog prtljaga. Budite jednostavani, budite dete. Uzmite datu ljubav oko 18. aprila kao nagradu za postignuto jer putovanje će dugo trajati!

Vodolije su u ovoj lunaciji ratnici (radnici) Svetlosti. Lepo je što će ostatak sveta dobiti podršku od svake Vodolije koju poznaje ali to nije tema na ličnom planu. Na ličnom planu je otkrivanje sećanja. Neostvarene želje ostaju nam u srcu. Nekada su te neostvarene želje ozbiljna blokada u vodolijanskim dušama. Zašto je to tako i zašto morate patiti zbog toga kada i onako ne dajete mnogo na mišljenje drugih ljudi. Zašto se Vodolijama ne da stariti, zašto, zašto...
Zato što se svaka želja sastoji od određenih sila, dobrih, loših, ili pomešanih. Kao neka mentalna slika one prate vašu dušu kuda god ide, a kada se ponovno rodite, ove slike se ispoljavaju kao sklonosti ka određenom ponašanju. Otuda ide mnogo strahova da se opustite i budete konačno ono što jeste. U prvoj nedelji aprila imaćete kao bljesak munje istine, a krajem meseca, tačnije 22. aprila neka vaša ljubav bude najoriginalnija kreacija. Ako niste na ovom nivou svesti ovo može biti vreme naglih prekida postojećih partnerskih odnosa.

Ribe su i kroz ovu lunaciju na svojoj uzvišenoj misiji. Ukoliko niste na ovom nivou svesti, možete ući u ozbiljne konflikte, pre svega sa samim sobom. Osetite gde ste sada u ovom vremenu. Mislite li ili osećate da Ljubav nije odnos? Verujete li da je ljubav stanje bića? Da li ste u stanju ljubavi? Da li je živite? Savršena ljubav poništava strah jer ne postavlja želje, zahteve, ne manipuliše, ne osuđuje. Ljubav jednostavno postoji. To je filozofija ljubavi Riba na nivou talasa. U ovom trenutku svedočite čestici, materijalizaciji ljubavi kroz ljude, događaje, okolnosti. Pustite šta drugi pričaju i misle.
Šta vas briga što ljudi često nazivaju ljubavlju interes! Ako prihvatite da su ljudi „naučili“ da porede ljubav sa vrlinom i da je žive na način koji je prihvatljiv drugima i vama će biti lakše. Samo Ribe imaju potencijal da shvate suštinu ljubavi. Voleti druge znači potpunu sreću i bez njih, bez straha da ćemo im naneti bol, bez težnje da ih zadivimo, bez strepnje da će prestati da nas vole, da će nas napustiti. U prvoj nedelji maja obasjajte svet bezuslovnom ljubavlju!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD