Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarni ciklusi

Solarni ciklusi vezani su za fenomen sunčanih pega ili kako se drugačije naziva – fenomen sunčanih vetrova.

Sunce se okreće oko svoje ose, stvarajući magnetno polje koje je vrlo jako jer je Sunce ogromno. Magnetne sile se okreću, tj. rotiraju na isti način kao što rotira i Sunce ali se ne rotiraju istom brzinom zato što na polovima stepen rotacije nije isti kao na širini, tako da, kako vreme prolazi, dolazi do istezanja, tj. izbijanja magnetnih sila i kada dođe do maksimuma te magnetne sile pucaju što izaziva jako magnetno polje koje podstiče nuklearne reakcije. Na Suncu se događa fuzija što je spajanje dva elementa u jedan. Na Zemlji se ne može izazvati kontrolisana fuzija, izaziva se samo kontrolisana fisija - u nuklearnim reaktorima, a do fuzije dolazi pri eksploziji hidrogenske bombe, ali se ona ne može kontrolisati. Eksplozije do kojih dolazi kod izvijanja magnetnih sila su toliko velike da njihov prečnik može dostići i do 50000 km, što je kao pet planeta veličine Zemlje.

Velika količina tih elektro-magnetnih sila mogu da izazovu bitne promene u čitavom energetskom i elektro-sistemu na planeti Zemlji. Početkom 2001. godine kada su se poslednji put dešavale sunčeve pege, jedan deo Kanade je ostao bez struje, pa postoji realna bojazan da bi sateliti u orbiti Zemlje mogli biti oštećeni ili da bi im se mogao promeniti pravac kretanja ili da bi, u najgorem slučaju, oni takva zračenja mogli da prepoznaju kao nuklearni napad i dati neku vrstu odgovora na njih. U naučnom svetu se ove erupcije uzimaju kao značajan događaj.

Sunčeve pege, tj. pojačani efekti reakcija fuzije se pojavljuju u aproksimativnom periodu od 11 - 11,5 godina, ali nekada se mogu desiti i varijacije. Prema ovome se može napraviti određena zakonitost i dati određena vrsta predviđanja na svakom nivou - ne samo na naučnom, već i na svakodnevnom nivou - kako sunčane pege utiču na život pojedinca.

Ruski naučnik Čijevski koji je bio fizičar i astronom istraživao je načine na koje efekti 11-to godišnjeg solarnog ciklusa utiču na događaje na Zemlji i kakvi su efekti u društvenom smislu. On je istraživao period od 500 g. pne, sve do njegovog doba i pronašao je modele koji su se uvek ponavljali u istom ritmu. Tolerancija može biti od 1 do 2 godine. Čijevski je objavio da je Ruska revolucija povezana sa aktivnostima Sunca, zbog toga bio u zatvoru skoro 30 godina. Podela na 4 dela ovog ciklusa od 11 godina je izvršena u zavisnosti od aktivnosti Sunca. Od perioda kada je Sunce najviše aktivno kada su pege izražene, do perioda kada se potpuno smiruje.

Čijevski je podelio 11 godišnji Solarni ciklus na 4 socijalna perioda:

Period 1 - Period mira ili represije (potiskivanje, suzbijanje): Prve 3 godine. Narodne mase su u apatiji ili represiji, povoljan period za edukaciju i stvaranje novih mreža i udruženja. Prvi personalni kompjuter je pušten u promet kada je bio minimum aktivnosti.Minimum solarne aktivnosti donosi mir, manjak sloge ili jedinstva među narodom, izbor konzervativaca, autokratski, vladavina manjine. U ovom periodu ne postoji pozitivna energija ujedinjavanja jer solarne pege nastaju kao efekat spajanja suprotnih elemenata i kada je manje tih aktivnosti i ljudi su razdvojeniji - ne ujedinjuju se.

Period 2 - Period povećanja aktivnosti: Naredne 2 godine. Postepeno povećanje tenzije, stvaranje koalicija, prve akcije, moguće eskalacije sukoba, pa i ratova. Povećanje solarne aktivnosti. Povećanje uzbuđenja kod naroda, rast nadražljivosti, uspon novih lidera, novih ideja i izazov za elitu na vlasti zato što dolazi do iskrivljivanja magnetnog polja koje počinje da menja magnetnu strukturu i da izaziva veću aktivnost.

Period 3 - Period maksimuma aktivnosti: Sledeće 3 godine (godinu dana pre maksimuma, godina u kojoj je maksimum i godina iza toga). Tada se događaju jake promene u strukturama vlasti, posebno smene autoritarnih vlasti.Maksimum solarne aktinosti daje maksimum uzbuđenja i razdraženja, izbore liberala ili radikala - uvek se ide na jednu ekstremnu stranu, masovne demonstracije, pobune, revolucije, ratovi i odluke i rešavanja najhitnijih i neodložnih zahteva. Ovo su ritmovi koji se zaista poklapaju sa socijalnim zbivanjima i kada se rade predikcije, važno je uzeti aktivnosti sunčevih pega.

Period 4 - Period smanjenja aktivnosti: Poslednje 3 godine. Opadajuća solarna aktivnost. Slamanje aktivista od strane vlade jer gube podršku. Mase postaju ravnodušne, apatične i bezvoljne. Period traženja mira.

Ako se pogleda 11-to godišnji ciklus Sunca, lako se može zaključiti da je to deo ciklusa koji formiraju Saturn i Uran koji svakih 45 godina ponavljaju isti aspekat. Ako se 45 godina podeli na 4 dobija se da su Saturn i Uran na svakih 11 - 11,5 godina u konjunkciji, kvadratu, opoziciji i ponovo u kvadratu. Ciklusi Saturna i Urana u svojoj punoj simbolici predstavljaju prekid (Saturn) elektro-magnetnog polja (Uran), a konjunkcija, kvadrat i opozicija su slika tog prekida. Iako Sunce ima svoj štit - elektro-magnetni omotač, ono biva “srušeno” na svakih 11 godina, kada Saturn i Uran dođu u aspekat. Svaku od ovih važnih godina solarne aktivnosti treba proveriti astrološki, i videti kako je ona povezana sa aktivnošću i pozicijom Saturna i Urana. Ono što se nameće kao vrlo zanimljivo pravilo jeste da kad god se Saturn i Uran nađu u konjunkciji, kvadratu i opoziciji, a to se istovremeno dogodi u godini kada je najveća solarna aktivnost - tada dolazi do najvećih, ključnih promena. Godine 1968. je bila opozicija Saturna i Urana i tada je bilo mnogo važnih događaja.

Druga stvar koja je od velike važnosti jeste kolika je ta solarna aktivnost sama po sebi jer nisu sve sunčeve pege jednake po intenzitetu. Nekada ima samo 4 - 5 sunčevih pega, a nekada ih ima do 100. Kada ih ima više, upliv na događaje je dramatičniji i jači. Ali takođe treba pratiti šta se dešava sa primarnim odnosom Saturna i Sunca jer je to ona primarna opozicija, zato što Vodolijom vladaju Saturn i Uran. Sunce zahteva spajanje suprotnosti a sa druge strane se pojavljuje primarni - mitološki problem između Urana i Saturna, između oca i sina, ko će biti na vlasti i ko koga skida sa vlasti - Saturn koji je vreme ili Uran.

Za neke ljude period solarne aktivnosti je vrlo uspešan period i oni mogu da u to vreme daju svoj maksimum. Za mase je ovo period koji traži dramatične promene. Ali da nema ovih solarnih vetrova, teško bi postojao period stvaranja nečeg novog.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD