Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

26. XII 2011 - 01. I 2012

Svetske berze su, uglavnom, pale na dno, u ponedeljak prošle nedelje, posle kvadrata Venere i Saturna, a zatim su se do kraja nedelje oporavile, pod mnogo živahnijim tranzitom Jupitera. Poslednji planetarni događaj će se desiti 25. decembra - stacionarno direktan Jupiter. Ovo je veoma važno jer se Jupiter nalazi između Ovna i Bika, što je tačka u Zodijaku koja se odnosi na vrh berzanskih indeksa u SAD. To znači da su dugoročni ciklusi američkih akcija dostigli najviše vrednosti kada se Jupiter nalazio između 23° Ovna i 7° Bika. Srednje rastojanje je 0° Bika. Jupiter se 25. decembra okreće i stacionarno je direktan na 0° Bika. On će sve do 7. marta ostati između 0 - 7° Bika. Nekad u ovom periodu očekujemo da 15,5 mesečna faza 4-godišnjeg ciklusa akcija dostigne najvišu vrednost. Astrološki idealno vreme može biti blizu 25. decembra, ali to se može desiti na bilo kom stepenu do 7° Bika, i da se još uvek uklopi u ovaj kriterijum, kao što je detaljno opisano u ovogodišnjoj knjizi Prognoze za 2012.

            Takođe, možemo zapaziti jedan od bikovskih obrazaca za preokret na berzi kao što je opisano u našem poslednjem i najnovijem Petom tomu knjige: “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 5: Price Objectives and Technical Analysis” (“Osnovna knjiga za tempiranje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi, Peti tom: Ciljane cene i tehnička analiza”). Ovaj obrazac je poznat kao "međutržišno odstupanje medveda", između DJIA i S&P fjučersa koji uskoro dospevaju. Uskoro bi se isto moglo desiti i sa državnim obveznicama, a sa plemenitim metalima suprotno ("međutržišno odstupanje bika").

            Ukratko, u naredne dve nedelje bi moglo doći do izuzetno atraktivnih mogućnosti za trgovinu, kao što se vidi sa geokosmičke, tehničke i ciklusne tačke gledišta. Brokerima koji rizikuju pruža se mogućnost izuzetne zarade.

Kratkoročne geokosmičke konstelacije

            Uskoro nas očekuje tranzit Sunca sa rastućim kvadratom Urana i Plutona, koji će dominirati na nebesima (na kojem se baziraju i naše prognoze u finansijskoj Astrologiji) u periodu od juna 2012. - marta 2015. Ovaj solarni tranzit će se desiti 22. decembra, kada Sunce napravi opadajući kvadrat sa Uranom, i 28. decembra, kada napravi konjunkciju sa Plutonom. Napominjemo da će u ovom periodu berze rasti. U normalnim okolnostima trebalo bi da posle ovog skoka dođe do oštrog preokreta i pada. Kažemo "u normalnim okolnostima", jer se berze za praznik ne ponašaju "normalno". Praznične berze mogu, ali ne moraju da prate ono što se "normalno" dešava. Na kraju krajeva, berze čak nisu ni otvorene 3 od ovih 6 dana, a promet je veoma mali i ostala 3 dana kada su otvorene. Možda nećemo ni primetiti efekat ovog tranzita sve do prvih nekoliko dana sledeće godine.

Dugoročna razmišljanja i priče tranzita

            U ime svih u MMA kompaniji, g. Merimen želi da poželi svima vama srećne praznike. Takođe želi još jednom da izrazi svoju zahvalnost svima vama koji ste poslali pisma podrške za naše usluge i tekstove o proučavanjima koje objavljujemo, kao i lične najlepše želje za njegovo izlečenje koje ste slali.

            Znamo da mnogi od vas koji čitaju ovaj berzanski izveštaj imaju izvesna astrološka znanja. Dakle, dozvolite nam da podelimo sa vama lične tranzite i progresije za koje g. Merimen veruje da su se odrazili na njegov problem sa vidom.

            G. Merimen: “U pitanju je levo oko, kojim u natalnom horoskopu vlada Mesec. Ali ja takođe verujem da Neptun, kada je aflikovan, ima veze sa vidom, jer on predstavlja "oblačnost" u pogledu osobe, kao i izmaglicu. Neptun vlada Ribama, tako da planete i tranziti kroz znak Riba takođe mogu da utiču na to da osoba ne vidi dobro.

            U mom progresivnom horoskopu, Merkur je upravo krenuo retrogradno i nalazi se u šestoj kući bolesti - na 23° Riba - ni manje ni više (pravi trigon sa mojom natalnom Venerom, pa za sad dobro vidim sa povezom preko jednog oka). Kada sam počeo da pišem ovogodišnju knjigu Prognoze za 2012, za koju verujem da je izazvala stres koji je doveo do distorzije vida (lekari ovo nisu potvrdili), tranzitni Saturn je pravio kvadrat na moj natalni Mesec na 21° Jarca.

            Nakon opsežnih testova, i mnogih koji me tek očekuju, lekari me uveravaju da ću jasnije videti za 90 dana, ili tamo negde krajem februara. Možda. Ali, u narednih 19 godina, moj progresivni Merkur će i dalje biti retrogradan, tako da nisam sasvim siguran u to. Svoj solarni povratak koji je sutra kasno popodne (24. decembra), provešću u Skotsdejlu u Arizoni, Amerika. Solarni povratak se dešava na Mlad Mesec, koji je samo jedan stepen udaljen od 19-godišnjeg pomračenja Sunca, koje se deašva na 2° Jarca (na mom Suncu). Naredni početak ovog 19-godišnjeg ciklusa će se poklopiti sa direktnim okretanjem progresivnog Merkura. Dakle, šta god da se dešava i kroz šta budem prolazio u životu, biće deo novog 19-godišnjeg ciklusa. Ovaj ciklus će se završiti sa Uranovim povratkom za 19 godina.

            Svakih 19 godina, kada započinje 19-godišnji ciklus pomračenja (čvorovi u konjunciji sa natalnim Suncem) je važan period u životu svih ljudi. Na primer, za mene je to bilo pre 19 godina, kada sam napustio brokersku zajednicu na Vol Stritu gde sam radio kao podpredsednik za robne fjučerse. To je bilo kada sam počeo da pišem seriju knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi koje su definisale moj doprinos ovoj oblasti, i moje nasledje, ako hoćete. Prethodni 19-godišnji ciklus pomračenja bio je na moj rođendan 1974. Tada sam napustio oblast psihologije i socijalnog rada da bih pisao Evolutivnu Astrologiju, koja je u to vreme, takođe, definisala moj doprinos ovoj oblasti. Pre toga, sam preskočio treći razred i iz drugog se upisao u četvrti razred jer sam bio sjajan u matematici (znao sam da množim i delim, kada smo učili sabiranje i oduzimanje). Ceo moj život se tada promenio i ja sam počeo da pišem. Suština ovoga je da: ako se pomračenje Sunca dešava na vaš rođendan, ili ako su, na vaš rođendan, Severni ili Južni mesečev čvor u orbisu od 18 stepeni od natalnog Sunca, vaš život će se značajno promeniti na veoma upečatljiv način. Obratite pažnju kada se ovo dešava, jer se svake godine dešavaju najmanje dva solarna pomračenja. Jedno može da vam se desi sledeće godine, posebno ako ste Bik – Blizanci ili Škorpija - Strelac.

            Za one koji se ne razumeju u Astrologiju, dozvolite mi takođe, da kažem da tranziti Urana i Plutona utiču na moje natalne planete još od 2008, na isti nepredvidiv način kao i na sve koji su rođeni u prvoj nedelji godišnjih doba (od 21. – 28. marta, od 21. – 28. juna, od 21. – 28. septembra, i od 21. – 28. decembra). Utiču na moj život na isti uzbudljiv i neočekivan način, kao i na svakog drugog ko ima planete na ovim stepenovima, što verovatno ima većina vas koji ovo čitate. Iako ovaj ciklus iznenadnih promena i dramatičnih obrta utiče na većinu ljudi u svetu, moram da kažem da sam ja zaista blagosloven. Oduševljen sam što živim u ovim vremenima, i nadam se svim srcem da ću biti u mogućnosti da vidim ovu planetu – i njene stanovnike – kako izlaze iz ovog perioda i nastavljaju renesansu u komunikaciji koju smo svi zajedno stvarali u proteklih 20 godina. Svi smo povezani, a ja iskreno verujem da je to odredište (put) naše kolektivne evolucije.

            Veoma se radujem susretu sa mnogima od vas u Cirihu i Amsterdamu sledećeg meseca. Budite dobro, i uživajte u božićnim i novogodišnjim praznicima!”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD