Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28.03. do 04.04.2016.

Većina berzi je prošle nedelje dostigla velike skokove između 14. i 21. marta, da bi krajem prošle nedelje opet pale. Na primer, mazut je, prateći dobro stanje akcija, 22. marta imao dobitak od 60%, što je najveći skok od 4. decembra i znak da je očekivani pad, koji je usledio poslednjeg radnog dana pred Uskrs, deo dugoročnog ciklusa pod kvadratom Saturna i Neputna sa jedne, i Jupitera i Saturna sa druge strane. Zlato i srebro se ne drže baš najbolje. Naravno, Mars je izašao iz Škorpiona, a Mars u znaku Strelca tradicionalno nije dobar period za plemenite metale. Posle 27. maja će se vratiti u znak Škorpiona, a do tad će i Pluton krenuti retrogradno 17. i 18. aprila, tako da će plemeniti metali imati generalno uzev dosta dobru godinu.

Prvi deo predikcija vezanih za “neverovatan niz geokosmičkih potpisa ove godine”, kako su nazvane i protumačene u skorašnjem intervjuu sa nemačkom novinarkom i astrološkinjom Antonijom Čangsdorf, o čemu je bilo reči u prošloj kolumni, se sada potvrđuje. Prvi talas je bio na snazi između 6. i 26. marta i imao je čak deset važnih geokosmičkih potpisa u kratkom vremenskom periodu. Počeo je sa Solarnom eklipsom u Ribama 8. marta, u egzaktnoj opoziciji sa Jupiterom u Devici. Upravo se završio drugi prolazak Jupitera kroz kvadrat sa Saturnom u sredu 23. marta, samo jedan dan posle napada terorista u Belgiji. U petak 25. marta Saturn je krenuo retrogradno, a istog dana Venera je ušla u promenljivi T-kvadrat sa kvadratom Jupitera i Saturna, čime se završila prva runda ovog “neverovatnog niza geokosmičkih potpisa”. Mnoga svetska tržišta su bila zatvorena na Veliki Petak 25. marta. Međutim, isto tako su mnoga tržišta pala u četvrtak, uključujući berze, plemenite metale, mazut i valute. Možda je to zato što se radna nedelja završila jedan dan ranije.        

Proći će meseci ili čak godine pre nego što zaista budemo shvatili sile koje vode ove izbore… Republikanska partija je na ivici kolapsa… trebaće nam duboko razumevanje trenova da bismo shvatili zašto mladi studenti koji zahtevaju besplatan internet i njegove beskrajne izbore sada podržavaju socijaliste čije se vrednosti prilično razlikuju od njihovih… Kako to da je Republički senator uprkos Capitol Hill-u jedini izbor za Republikance? I kako to da je žena toliko uključena u skandale u vezi sa svojim privatnim i profesionalnim životom postala favorit koji će najverovatnije osvojiti Beli Dom?”, The Arizona Republic Editorial Board, “Godina koja je promenila politički život” 22. mart 2016.

Pa, oni zapravo samo ne poznaju mundanu astrologiju. Nisu svesni moćnog promenljivog T-kvadrata koji se dešava na nebu između avgusta 2015. i septembra 2016, sa centralnim fokusom  u martu i junu 2016. U kolektivnoj aroganciji (ili prosto nezananju) čovečanstva, skoro da nema ni malo svesti, niti volje da se prihvati veza koja postoji između ciklusa kosmosa sa ciklusima ljudskih aktivnosti. “Kako gore, tako dole” – ako i možemo da pročitamo ovu poruku na vratima raja, očigledno ne možemo da je ukapiramo.

Većina dobitaka na berzama pre četvrtka je posledica odluke svetskih centralnih banaka. ECB je 10. marta iznenadila tržišta širom sveta jačim stimulacijama nego što je iko mogao da očekuje. Nedelju dana kasnije, Odbor Federalnih Rezervi je objavio da ipak neće podići kamatne stope. Samo tri meseca ranije, vrlo su ubedljivo objavili da će podići kamatne stope četiri puta tokom 2016. Sada su poništili tu odluku, izjavivši da će ih možda podići samo dva puta dok kraja godine.

Zašto se menjaju stavovi? Zato što je svetska ekonomija toliko slaba da se bankari centralnih banaka plaše još jedne recesije? Ili ima i drugih razloga? I koji će biti efekat ovih monetarnih stimulacija od strane centralnih banaka? Očigledno, rast ekonomije. Oni hoće inflaciju. A ako budu imali moć (i nezavisnost) koju su imali u proteklih 7 godina, dobiće to što žele. Dobiće inflaciju pod aspektom Jupitera u opoziciji sa Neptunom, kad akcije i roba nastave sa bikovskim trendom. Oni će stvoriti eksploziju blagostanja pred američke predsedničke izbore (i ko čini tu uslugu?). Da, još uvek je medveđi trend na berzama ali kako se budu približavali kritičnoj tački, sve će pući i vrlo iznenada će se preokrenuti na bikovski trend. Onda će imati problem kako ohladiti “pregrejanu” ekonomiju i berze. Ovo pitanje centralne banke pokušavaju da odlože za period posle izbora, dok ne mine i poslednja pretnja po njihovu nezavisnost i moć.

Počelo je proleće i većina planeta se okuplja u veoma moćnu konfiguraciju, od sad pa do juna. Prvi deo je završen. Sledećem ćemo svedočiti 17-18. aprila kad i Mars i Pluton krenu retrogradno. Treći deo ćemo gledati oko 26. do 30. maja, sa trećim i poslednjim kvadratom Jupitera i Saturna, u isto vreme kad se Mars bude vratio u znak Škorpiona. I onda ćemo imati četvrti i poslednji deo ove kosmičke slagalice od 13. do 17. juna, kad Saturn bude kvadrirao Neputna, a Neptun krene retrogradno, u isto vreme kad se Mars okrene direktno.

Ovo nije obično doba u kosmosu. Isto tako, ovo nije obično doba na putu čovečanstva. Vrlo je sve specijalno. Tržišta će verovatno biti vrlo dinamična, kao i svetska politika i mundani događaji. Uživajte u ovom fascinantnom periodu, ali se čuvajte opasnosti i držite se na sigurnom.

                      

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD