Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Isceljivanje aspekata – korak 1

Koliko puta do sada ste se pitali: “Šta mi to danas rade zvezde, pa se osećam kao da sam ustala na levu nogu? Nisam ovo baš ona ja koja mogu da budem, nešto sam zakočena, blokirana, zabagovana… tu negde u dubini postoji ona verzija mene koja zna da je sve lakoća i lepota, i da se ništa u stvari ni ne mora, ali danas je, nekako, baš teško do nje dopreti. Možda je nešto u zvezdama? Ili sam loše sanjala? Nešto sam zaboravila i čini mi se kao da mi je tu ispred nosa, a opet... ne vidim.“

Iako bih mogla prebaciti odgovornost na zvezde ili na bilo kog drugog (to možda nije moje, zbog nekog/nečeg drugog se tako osećam) što bi mi dalo osećaj olakšanja... ipak se usuđujem da poverujem Saturnu koji kaže – da bi napravila promenu (Uran), moraš preuzeti 100% odgovornosti. OK, ali da li sam ja odgovorna i za aspekte koji su u ovom trenutku preteški kao sam Sizifov kamen?

Principi AstroHealing-a podrazumevaju da smo svi mi kreatori sopstvenog života u onoj meri u kojoj smo spremni da preuzmemo odgovornost. Kada se usudimo da pogledamo toj aždaji u oči, koja se samo čini kao preteški zid preko kog treba da pređemo ili zgradurina na plećima koju ne smemo da pustimo, nagon koji nas uvek pretekne u reakciji i kaže baš ono što smo sebi obećali da nećemo nikad više, slabost koja nas čini nemoćnim i opet, tako ranjivim... baš tada, baš tu, baš tu aždaju – treba zajahati.

Sve to što nam se čini da je tako daleko od nas i da to nikako nama ne pripada, posebno ne te emocije bola, tuge, frustracije, straha, besa, ljutnje... sve to što je sigurno neko drugi izazvao... ukoliko se usudimo da prihvatimo kao svoje, kao sebe, tek tada imamo priliku da iscelimo. Isceljivanje je zaista sjedinjenje jer kada postanemo jedno sa onim što odbacujemo, dobijamo moć da preobrazimo svu tamu u svetlo, u onu suštinu koja zna da obuhvati sve fasete našeg bića. Tada svaki težak aspekt postaje super dobar.

Da li svako može isceliti svoje aspekte? Ne baš. Ne može svako. Svaki aspekt može biti isceljen ali samo onaj ko preuzme odgovornost, ima ključ za isceljenje.

O ovome nam u astrološkoj i mitološkoj simbolici jasno govori Kiron, koji je bio prvi iscelitelj. Kiron je planetoid koji se kreće između Saturna i Urana, i svojom vrlo eliptičnom putanjom omogućava da se nešto što je determinisano, ograničeno, teško (u simbolici Saturna) preobrazi u svest, promenu, sjedinjenje, slobodu (Uran).

AstroHealing jeste kironovska oblast, ali da bismo zaista dobili taj ključ (simbol Kirona je u obliku ključa) potrebno je proći 7 stepenika preuzimanja svesti kako bismo aktivirali energiju odluke za promenom (o 7 stepenika biće više reči u narednim tekstovima). I tek tada, imamo izbor: take a blue pill or take a red pill. Preuzmi odgovornost i progledaj ili ostani tu gde jesi, ponavljajući stare šablone koji se kroz genetiku prenose naizgled samo menjajući oblik.

Nije lagano preuzeti odgovornost ali je još teže zatvarati oči i osećati se bespomoćnim. Odgovornost nam daje moć, sposobnost da u svakoj situaciji imamo odgovor koji samo od nas zavisi. Odgovornost znači da svesno biramo onaj teret koji ćemo poneti, koristeći ga kao resurs i gorivo za put, ostavljajući krivicu sa strane. Odgovornost nije krivica. Krivica nas samo iskrivi i tada ne vidimo jasno. Odgovornost nam daje snagu govora. Reč koja zna da spoji ono što smo generacijama odbijali i odbacivali.

Svako od nas ima tu svoju Reč. Astrološka karta daje uvid u te ključne reči koje naše telo, duh i duša pamte. Reči koje smo potpisali u Planu naše Duše kada smo birali baš ovaj život, kao vibracije koje će nam pokazati ključ, ukazati na Put i dati moć da sami izaberemo. Reči koje nam omogućavaju da prestanemo da budemo reaktivni i postanemo kreativni. Jer suština naše duše jeste da kreiramo život po nacrtu i planu koji smo potpisali.

Bez obzira na sve, ja duboko prihvatam sebe.

Zato, hajde da se usudimo na trenutak da kažemo sebi: „Sve to – moje je. Ja sam odgovorna. Ja preuzimam odgovornost. Ja prihvatam sebe baš takvu kakva jesam.“ A zatim se otvorite i oslušnite reakciju unutar sebe.

Ovo je korak 1, koji je uvek početna tačka u radu sa klijentima. Možda deluje teško, komplikovano – ali sam princip AstroHealing-a je jednostavnost. Svaki naredni korak nudi jednostavne tehnike, lagan pristup, jasan sistem, jer je i priroda lagana. Sve nam je dato vrlo jednostavno, toliko da uvek imamo protivotrov odmah tik uz otrov. Samo smo zaboravili da ga potražimo, u frci od pronalaženja krivca za trovanje. Nije aspekt taj koji je kriv – on je vrlo prav. Naša je odgovornost zašto je kvadrat, a ne trigon – a ako je to tako, onda je i na nama da ga iscelimo.

Ko drži ključ?

Kiron, prvi astrolog, onaj koji je mogao da pročita dar svakog svog učenika nosi znanje koje otkriva od čega smo svi sačinjeni. Pozicije planeta u trenutku rođenja su samo slika neba koje oslikava sve pozicije Potke u tom trenutku, zamrznutog takta vremena i vibracije niti tkanja, usađene od položaja planeta do položaja nukleotida u našem DNK. A sa druge strane, transcedentene planete nose zapise prethodnih i budućih inkarnacija jer one su van vremena kakvo poznajemo, izvan hronokratora Jupitera i Saturna, izvan uglavljenja prostora i vremena. Upravo spoznaja i tih zapisa, omogućava pojedincu da se prepozna i otključa svoj potencijal, prepoznajući sebe u jedinstvu sa celim čovečanstvom, van vremena i prostora. Ove planete nose zapise kojima osoba može pristupiti tek u nadsvesnom stanju, prolazeći kroz posredničku potku - kroz inicijaciju Kirona.

Mitovi dolaze iz sećanja predaka i čudesno se pobuđuju u kolektivnoj svesti u trenucima otkrića i imenovanja fizičkih tela – planeta i asteroida. Godine 1977. kada je Kiron otkriven, primetićemo trend koji poziva na otkrivanje svega onoga što je transcedentno, na buđenje kolektivne svesti, alternativnog isceliteljstva, okultizma, ekologije, kao i tajnih inicijacijskih učenja. Kiron je mitološki bio veliki astrolog – učitelj koji je inicirao iscelitelje, ratnike i čudotvorce. Prema Robertu Grevasu u “Grčkim mitovima”, Kiron je bio sveštenik Kentaura, koji su bili Tračani. Bio je vešt u lovu, medicini, muzici, gimnastici, ratovanju i astrologiji. On je osnivač drevnog isceliteljskog hrama Asklepijena, a bio je učitelj mnogim drevnim herojima i ratnicima. Njegov deda je bio Uran (nebeski otac), baba Gea (majka Zemlja), a roditelji Hronos i Rea, ali je on rođen iz nezakonite veze Hronosa koji je uzeo oblik konja i Filirije, morske nimfe. Tako je Kiron u stvari poluživotinja, polučovek, koji se u solarnom pleksusu spajao u besmrtno biće, poteklo i od vode i od zemlje. “Kao najsavršenija ravnoteža između životinjske i ljudske prirode koja je ikada postojala, Kiron je bio usaglašen sa tajnama kako instinkta tako i intelekta.” (Ričard Noul)

Iako Kentaur, Kiron je svoju ratničku energiju živeo na uzvišeniji način, obučavajući svoje učenike različitim majstorstvima. Kiron je bio delatni učitelj majstora, učeći ih da je majstorstvo potpuna oduhovljenost, svesno utelovljenje naše najviše suštine ili najviše oktave duboko u nama. Kiron koji povezuje Saturna sa Uranom, govori o uvođenju uranovske energije u Saturnovu formu na zemlji. On spaja Božanski deo sa životinjskim, otkrivajući čoveka, a time postajući i najveći iscelitelj. Njegovi učenici su dolazili kod njega da otkriju svoju sudbinu, a Kiron im je pokazivao put ispunjenja svog najvišeg potencijala. Kiron bi prvo identifikovao dar učenika, a onda bi zatim integrisao taj dar u punu svesnost. U svojim isceliteljskim hramovima, Kiron je koristio majstorstvo regresoterapije, uvodeći bolesne osobe u sećanja iz prethodnih života, kako bi se zablokirani čvorovi mogli identifikovati i preseći, a zatim bi im otkrivao njihov dar. Kiron iscelitelj je radio još i sa kristalima, cvetnim esencijama ali i sa otrovima.

Priča dalje kaže da se jednog dana Kiron otrovao Herkulovom strelom koju je Herkul napravio po Kironovom uputstvu. Tako otrovan, proživljavao je agoniju jer je bio besmrtan i nije mogao da umre. Istražujući lek za svoju bol, on je iznedrio mnoge lekove. Kasnije se Kiron dobrovoljno predao da bi Prometej mogao da oslobodi vatru iz podzemnog sveta. I time je izgubio besmrtnost. Udružio se sa Plutonom, potpuno sjedinjujući duh i materiju i omogućavajući vatri svesti da se uzdigne.

Iz perspektive evolutivne astrologije, njegovo mitološko povezivanje sa Plutonom, kao i astronomsko otkriće Kirona i njegovo korišćenje u astrologiji donosi zaista kironovske mogućnosti otključavanja i druge strane Potke, otkrivajući astrologu i dajući klijentu mogućnost isceljenja bića. Biti isceljen, biti ceo, znači prepoznati sebe u svom punom potencijalu, otključati svoju Potku, prepoznati je u jedinstvu sa Univerzalnom Potkom, i ujediniti svoj životinjski i svoj božanski deo. Koristeći Kirona u tumačenju kako natalne karte, tako i tranzita, astrolog dobija izuzetno vredan ključ kojim klijenta može inicirati u njegov istinski identitet.

A kada smo na svom identitetu imamo imunitet u potpunosti. Tada smo isceljeni.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD