Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Duh, duša i telo Saturna

Prva planeta koja spada u grupu vidljivih planeta je Saturn. Unutar jednog kruga, Saturn ima svoje mesto u 10. znaku, znaku Jarca, što je znak njegovog sedišta. Međutim, pored toga, on ima još nekoliko mesta koja su ključno važna za njegovo postojanje. To je 10. znak od 10. znaka, što je 7. znak ili Vaga, gde je mesto njegove egzaltacije.

Ako se posmatra ono što je preko puta toga, to je 1. znak, Ovan, znak njegovog pada, a nasuprot znaka u kome je njegovo sedište, Jarca, nalazi se znak Raka, gde je Saturn u izgonu. Znači, Saturn zauzima četiri ključne pozicije unutar jednog primarnog kardinalnog krsta. On definiše taj krst, kao glavni simbol koji nosi na vrhu svog simbola, formirajući kvadrat. Kvadrat je ono iza čega Saturn, između ostalog, stoji, ali pored njega, takvu sliku ima još jedino Mars. Mars naime zauzima po istim ovim pozicijama kvadratnu formu.

On formira svoje sedište u 1. znaku, egzaltaciju u 10. znaku, izgon u 7. znaku i pad u 4. Kvadrat stoji iza obe ove planete. Svakako se uzima da je Mars po prirodi kvadrat, da je sam po sebi zgusnuti kvadrat. Za Saturna se pak smatra da je njegova pozicija primarno vezana za konjunkciju, iako on ima  određene elementa kvadrata, i sve ono što se naziva negde malefičnim, svakako se vezuje za ove dve planete. Saturnova priroda je konjunktivna po svemu, zato što je primarno vezan za 10. kuću, odnosno za istu onu koja je i jedan. To je jedan sa nulom. Ali ako se govori o prirodi kvadrata Marsa, i prirodi kvadrata Saturna, može se reći da je tipičan Marsov kvadrat onaj kvadrat koji je rastući. Dakle Mars u svom desnom kvadratu (dekster kvadratu), rastućem, dolazi u tačku svog pada. To je ono što bi ga činilo malefičnim i što bi mu davalo posebnu prirodu pada. Ako bi išao u levi kvadrat, on bi išao u znak svoje egzaltacije. To svakako daje uvid da se razume da će svaki levi (sinister, opadajući) kvadrat kod Marsa imati simboliku koja ima tendenciju da uspe u životu, ali onaj koji je rastući, u prirodi Marsa govori o padu. Slična stvar je i kada se govori sa druge strane za Saturna. Naime, Saturnov kvadrat bi bio onaj koji je opadajući, dok bi rastući bio onaj koji bi predstavljao pre svega Marsovu prirodu. Mars i Saturn su veoma srodni i slični. Njihova priroda je de+nisana i time što sve ono što je Mars u mladosti, postaje Saturn u starosti. Saturn je ništa drugo nego vrlo odrastao Mars, ono što se događa u vremenu. Sve što je Saturn danas je samo posledica nekadašnje akcije ili nekadašnjeg Marsa. Priča o Marsu i o Saturnu je priča o uzroku i o posledici. Nivoi uzroka, nivoi uzročnog delovanja postoje na nivou Marsa. Nivoi posledičnog, na nivou Saturna. Potrebno je posmatrati mitologiju. U tom modelu primarni Mars, primarna slika uzroka, uzročna konstelacija je konstelacija Perseja. Primarna posledična konstelacija je konstelacija Herkula i ovo je slika o uzroku i o posledici. Ovo je primarna slika zakona karme, rukovođenog sa ove dve planete. Ne može se posmatrati Saturn, a da se ne gleda Mars jer je nemoguće znati odakle uzrok dolazi. Da bi neko shvatio Saturna, neophodno je da razume Marsa.

Kakva je to posledica o kojoj govori Saturn? O čemu on govori kroz Marsa? On govori o svemu onome što je vezano za vreme, i jedan zakon koji je veoma širok, koji je veoma veliki, koji je toliko veliki koliko najdalji čovekov vid može da dosegne. To je najdalja planeta koju ljudi vide. On obuhvata širu stvarnost koja može da se dokuči i govori o tome da sve što neko učini jednom mora da padne. Svaka simbolika Marsa konačno dolazi u svoj pad. I Saturn u 1. znaku nosi sećanje na pad jer je Saturn u padu u znaku Ovna. Padanje je zakon gravitacije. Padanje je ono čime Saturn konačno vlada. I on kaže – „ako se baci nešto, koliko god to bilo u jednom trenutku gore, negde će pasti.“ I  sila koja upravlja tako da sve stvari budu privučene jednom težišnom tačkom je  definisana Saturnom. Vrlo prost zakon, ali vrlo prožimajući, sveobuhvatan, koji se ne može izbeći. Gde god da se nalazimo u svemiru, uvek smo u gravitacionom polju. Možda nismo na svakom mestu u gravitacionom polju Zemlje, ali u nekom polju uvek jesmo. Ne treba zaboraviti da ako se uđe u polje izvan Zemlje, i dalje se kruži u gravitacionom polju, ne samo Sunca, već u gravitacionom polju Galaksije kojoj Zemlja pripada. Ono što je fascinantno kod Saturna je da koliko god vukao neku akciju da padne, on je zapravo samo dovodi u red. On je samo dovodi u to kretanje koje je sveprožimajuće, koje kaže da se svako biće kreće oko svoje ose brzinom koja je oko 1 mah, da se kreće oko Sunca brzinom koja je oko 108 000 km/h, da se kreće oko Galaksije preko 700 000 km/h. On svaku akciju čoveka baca u te krugove po kojima se čovečanstvo kreće. Sve ovde pada, ali ne pada u inerciju, već samo dolazi u tačku inercije, kojom rukovodi gravitacija, ali koja kaže šta je ispravno, koja govori o tome da je čitav prirodni zakon, da je čitav Kosmos, upravljen po tome, odnosno, da svaka akcija koja u sebi ne sadrži modele gravitacionog kretanja ima za posledicu prisilno dovođenje u tu tačku, u gravitaciju. Stoga, sam oblik nečega već daje inteligenciju toj stvari, počev od oblika zgrade, do formiranja čoveka ili šoljice kafe, uključen je zakon gravitacije. Ako oblik nije u redu, pada. Stoga, da li jedna akcija natusa može da bude potencijalno neispravna? Natus može probati, ali ga Saturn uvek vraća u tu tačku. I šta onda svaki aspekt Saturna u horoskopu govori drugo, nego o sili gravitacije, o jednoj sili koja natusa vuče u tačku kojoj ne može da se odupre.

Stoga je Saturn jedna forma jer upravlja gravitacijom koja je neminovno vezana za materiju. On je forma iz koje se uči. On je forma koja je inteligentna. On predstavlja inteligenciju oblika. Svaki oblik, jednako je inteligencija, jednako je sudbina.

To je polje koje astrolozi izučavaju. Oni to mogu zvati vreme, mogu tražiti gravitaciju unutar vremena, posmatrati kako su tela na nebu bila postavljenau jednom vremenu, gledaju i u drugo, i u treće, i iz toga, iz te inteligencije oblika vremena izvlače inteligenciju čoveka, bića, izvlače oblik. Misterija života je u tome što sve što ima oblik ima i inteligenciju. Nosi priču. Nosi poruku koju astrolozi tumače.

Marsova priroda, priroda akcije je prava linija i on hoće da ide direktno i kaže „moj put je pravi jer je prav i najkraći put!“ Svako će reći da je najkraće rastojanje između bilo koje dve tačke prava linija, međutim Saturn kaže da nije. On kaže da je najkraće rastojanje upravo ta kriva linija, što je Marsu strašno teško da razume. Zašto Saturn kaže „kriva linija“? Zato što da bi se došlo do znaka Vage, mora se boraviti u Jarcu, postati Saturn, da bi onda Saturn mogao da dođe u znak Vage i da on doživi egzaltaciju preko ovoga.

Ispravnost svega nikada nije u direktnom, već u indirektnom. Ispravno kretanje bilo čega u jednom odnosu nikada nije direktan put, nego je indirektan, a taj indirektan je zapravo kosmički direktan. Ono što ljudi zovu indirektnim u uobičajenom životu, u sebi podrazumeva strpljenje koje postoji, koje Marsu često nije drago jer ne razume. To je sposobnost da se bude istrajan, da Mars može da traje.

Kosmičko kretanje je kružno, stoga se ono čini indirektnim u svakodnevnom životu. Naime, kružno kretanje je najkraće rastojanje između bilo koje dve osobe.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD