Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Poseidon i Amfitrita

Koja je ključna razlika i glavna tajna koja se otkriva kad se spozna gde se Poseidon nalazi u horoskopu, a ne Neptun? Poseidon je Bog mora, nastao od Ree i Hronosa. Poznato je da je Hronos svu svoju decu progutao, osim Jupitera, ali po jednoj priči nije uspeo da proguta ni Poseidona.

Kasnije, on zajedno sa Zevsom oslobađa preostalu braću iz utrobe Hronosa. Ta priča u kojoj su svi, sva braća i sestre, Zevsova i Poseidonova bila u Hronosovoj utrobi, naravno preživeli ali u jednom zatvorenom delu, je priča o teretu sudbine. To je ona priča u fazi svačijeg života kada je Saturn prekrio horoskop, kada ga teško aspektira, i kada natus oseća da malo ili ni malo ne živi svoj život, da je zatvoren u utrobi vremena gde živi, čekajući oslobođenje. Taj glas nade dolazi primarno od Zevsa, ali i od Poseidona, a savim sigurno i od Neptuna. Konačno, znakovima Riba i Strelca vlada Jupiter, pa ako je Neptun suvladar znaka Riba, logično je da među njima mora postojati veza. Preko koje kuće i kog znaka, preko kojih planeta? Da li je to preko Jupitera ili preko Neptuna? Šta je ono što daje nadu i oslobađa?

Zevs je kralj bogova. On je 9, ali je takođe i 10, kao 10. kuća od 12, kroz koju sva božanstva idu, kontakt čoveka sa svemirom i bogovima. Tu je mnoštvo. ali jedan je kralj, i o tome svaka monoteistička religija govori. Dvanaesta kuća ili ono što je pod jurisdikcijom Poseidona primarno kao rimskog Neptuna, jeste kanal, primarni dodir sa ustavom svemira, primarna konekcija čoveka. Ako se posmatra krug, Jupiter koji predstavlja 9, postaje Vrhovni bog Olimpa. On vlada svime što je na Zemlji. On je dobio svoje imanje, svoju dvojku. Dva od bilo čega predstavlja ono što čovek ima, ono čime vlada, na isti način na koji svakim natusom vlada neki duh iz 12.

Poseidon, u svojoj ranoj istoriji poznat i kao onaj koji nosi zemljotrese i izaziva titraje vode, kao njegov primarni brat sa kojim oslobađa svet, kao 3. kuća od 9. kuće, dobija jurisdikciju nad Ribama, nad morem. Poseidon je sam 11. Ne samo što je egzaltiran u 11. znaku kao Neptun, već je Poseidon 3. kuća 9. – kao Zevsov brat – a ono što on ima (što je njegovo 2) i oblast kojom upravlja – jesu Ribe. Isto tako, sestra Demetra, koja je sad opet 3. kuća od posmatrane, vlada plodnošću, znakom Bika. Ona je dobila jurisdikciju nad svim onim što predstavlja Demetra ili Ceres u rimskoj mitologiji. Upravlja konkretnim plodovima, a njena ćerka Persefona je ona koju je Had odveo u podzemni svet, i po tome je najpoznatija. Sledeća u nizu je Hera, Zevsova supruga i sestra, upravlja, između ostalog, majčinstvom, pa samim tim i znakom Raka. Hestija ili Vesta (u Rimskoj mitologiji) je čuvala ognjište, vatru, što je Sunce, ali je njena glavna funkcija bila čistota, odnosno devičanstvo. Vestalke su bile sveštenice u Rimu, device koje su čuvale plamen. I konačno, poslednji brat je Had, sav od odnosa načinjen (Vaga), jer uspeva da pronađe svoju Persefonu. Had dobija vladavinu nad podzemnim svetom.

Tako se dobija jedan krug, podeljen između ovih šestoro braće i sestara. Svako je predstavnik jednog znaka, idući od Zevsa i svako je dobio nešto u 2, svoje imanje, svoju vrednost konačno.  Međutim, ovde je jako značajna činjenica da je Poseidon onaj koji egzaltira u znaku iza njegove vladavine, jer iako Poseidon (Neptun) primarno vlada Ribama, egzaltira u 12.kući od sebe, što otvara osnovnu priču o primarnoj prirodi i ulozi Poseidona. Reč je o tajni upravljanja životom, koja kaže da onaj  iza natusa, njime vlada. Svakim čovekom vlada njegovo nesvesno, priroda njegove 12. kuće i duh za koga je on primarno provodnik.  Ali retko ko je iz 12. kuće samo jedan duh. Natus je mešavina mnogo upliva, mnogo uticaja.

Poseidon predstavlja primarnu konekciju natusa sa svojim duhom zaštitnikom, sa svojim čuvarem i onim što je nevidljivo ali izuzetno provodno. Tamo gde je Poseidon, tu je naglašena mogućnost da se otvore kapije Neba, kapije koje natusa vode ka višim bićima. Ipak da bi se ovo razumelo potrebno je uzeti sledeću činjenicu u obzir: prirodna 12. kuća je uvek 4. kuća od 9, i ako je duša Boga vezana za natusovo 12, onda je njegova zemaljska duša vezana za njegove pretke, za 4 – za 4. kuću. Izvesno je da će konekcija koju natus uspostavlja sa svojom višom prirodom, sa svojom prirodom koja ide iz 12. kuće ići primarno preko Meseca ili iz 4. kuće, jer je neophodno da se u taj model četvorke, preko koga se inače primaju sve informacije, sva genetska struktura i Mesec, sipa ono što dolazi iz 12.  

Stoga ne treba da čudi i što je Poseidon imao upravo 27 žena ili 27 Meseca, što predstavlja 27 lunarnih kuća, koje se dobiju ukoliko se jedan zodijak podeli na 13°20’, i to je ono što se koristi kao model Lunarnog zodijaka. To je veza između natusovog kosmičkog i ljudskog dela, između serije 12 i 4 ili između Poseidona i samog Meseca. On mora biti provodnik duha ili života koji nije samo duh predaka, već predstavlja jednu tajnu, kako bi postao biće sa oživljenim posebnim, božanskim delom.

Poseidon je otkriven 29.maja 1987. godine. Za njegov horoskop se uzima trenutak zore kada Sunce dolazi na Ascendent. Sunce nalazi u Blizancima, a vladar Asc-a, Merkur na 29° Blizanaca, dok se Poseidon našao na 29° Vage, formirajući tačan trigon ka Merkuru, koji je usput u snažnoj aplikacionoj konjunkciji sa Mesecom na 28° 54’ Blizanaca.

Šta je dakle Poseidon?

Neko ko je spojen sa Mesecom, neko ko je potpuno Merkur sa Mesecom u jakom trigonu, preko 29°, preko mesta gde se vrata kosmosa otvaraju. To je polje procepa. Kraj svakog znaka nudi mogućnost za otvaranjem specijalnih zona realnosti, i daje vidovitost, intuiciju jer je Merkur u egzaktnom kontaktu sa samim Poseidonom, ujedno preko Meseca. U konjunkciji sa njima je Mars u znaku Raka odmah ispred, što još jedna strana, budući da je Mars vladar 12. kuće. Mars je u znaku Raka, u znaku svog pada i ima opoziciju sa samim Neptunom, što nam daje primarnu sliku razumevanja šta se može dobiti od ovog Poseidona. Sa jedne strane on je medijum. Daje sposobnost  natusu da ima spoznaju, vizije, da bude otvoren ka nevidljivom svetu. Ali isto tako, sa druge strane, ukoliko postoji određena negativna pozicija ovog asteroid, daje davljenje, ili pijanstva. Sve ovo što ide iz 12. kuće i u opoziciji je sa Neptunom, pa je jasno da se ovde radi o jednoj nižoj vrsti provodljivosti negativnih entiteta. To daje mogućnost zavera,ludila u krajnjoj slici, potpune mentalne nestabilnosti. To je vladar 12. kuće u opoziciji sa Neptunom, a sam po sebi veoma slab. Neophodno je shvatiti da Poseidon mora biti jako senzitivan, jako osetljivo biće. On je napravljen tako da vibrira na poslednjim stepenima, na krajnjem stepenu jednoga znaka i da je u aspektu sa Merkurom i Mesecom ili će ga privući ova prejaka, negativna, teška energija koja će formirati opoziciju ka Neptunu. U ovoj karti se može videti još jedan momenat, a to je da je ovde formiran egzaktan Jod preko samog Ascendenta I Sunca s jedne strane i Plutona i Neptuna sa druge, koji sasvim sigurno može biti veoma neudoban, opasan i po faktorima mogućnosti za trovanjem i za stradanjem, ali sigurno i po svim onim stvarima koje se tiču odnosa. Poseidon neće dati sretnu priču u odnosu, ne samo zato što su se Saturn i Uran našli u njegovoj 7. kući u trenutku otkrića, već zbog jasne činjenice da je imao jako mnogo žena, sa kojima je imao decu i taj deo daje mogućnost da njegova priča vezana za brak, (jer konačno svi ovi sedmi stepenovi su uključeni u jedan Jod) jeste ona koja je ovde mnogo više vezana za tajnu, za neko skrivanje. Zašto je ova Venera koja je ovoliko jaka i koja je dispozitor tog Poseidona kao vladar njegovog znaka, u 12. kući i uklještenom znaku pa čak i u određenoj opoziciji sa Plutonom? U svakom slučaju je tajna, kada je ljubav u pitanju, kada je 29° Vage u pitanju, to nikako nije priča za brak. Poseidon ne može da da priču koja je vezana za brak. Može da da jaku čulnost, naglašenu strastvenost i daje veću mogućnost i za seksualnim uživanjima nego sam Zevs, jer je ovde Venera posebno jaka, ali mora se razumeti da je ovo slika sjajne žene i slabog muškarca. Kod Poseidona se vidi mnogo bolja Venera nego što je Mars.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD