Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07.03. do 14.03.2016.

Ekonomska situacija u Americi nastavlja da jača, uprkos zabrinutosti da je recesija iza ugla. Za sada nema dokaza za glavna usporavanja, na koja navode Saturn i Neptun. Možda će to biti dovoljno da pomogne vladi da ostane pri odluci o povećanju kamatne stope, iako su mnogi verovali da se ovo neće desiti zbog pada berze između 1. januara i 12.  februara. Stvari se menjaju sa približavanjem promenljivog T-kvadrata, kao što smo videli u avgustu prošle godine.

U prošle tri nedelje većina tržišta je ostvarila rast od 10%, a najimpresivniji je ruski MICEX koji je imao najveći skok od 2008, kao i brazilski Bovespa koji je posle pada u januaru 4. marta imao rast od skoro 35%. Slična je situacija i sa mazutom, zlatom i srebrom.

Sva ova ludnica i uzbuđenje zbog finansijskih tržišta i političkih debata, koje početkom godine niko nije očekivao, potpuno je u skladu sa kosmičkom dinamikom. Nalazimo se u promenljivom T-kvadratu, uključujući preterivanje koje ide od Jupitera, fantaziju od Neptuna i zabrinutost od Saturna. Na sve to, sada Sunce, a za njim Merkur, pa na kraju Venera, ulaze u konjunkciju sa Suncem u Ribama ovog meseca, dodajući gas iracionalnosti, koja se lako pretvara u histeriju. Verovatno ćemo se kretati između radosti zbog izobilja koje prelazi u paniku tokom ovog perioda od marta do juna 2016, dok je aspekt na vrhuncu svog izražavanja. Pošto je reč o promenljivom T-kvadratu, ni na čemu se nećemo dugo zadržavati. Ovo je kao klackalica koja ne može da se odluči na kojoj strani želi da bude. Ili kao vaga, neko ko je konstatno neodlučan.

Kao što je u prošlonedeljnoj kolumni istaknuto, mart počinje sa praskom, dok se bajkovito Sunce približava promenljivom T-kvadratu Jupitera, Saturna i Neptuna, što je vrlo divlja kombinacija i slika svetskih političara i predsedničkih kandidata koji će se osećati kao da su u vreloj vodi. Opozicija Sunca i Jupitera (8. marta) predstavlja vrlo specifičan geokosmički potpis, koji donosi velike promene, slično kao kad Venera krene direktno posle retgrogradnog hoda, i obrnuto. I evo nas, metali i akcije naglo rastu, ali da li će se sad taj trend preokrenuti? Ovde leži lepota finansijske astrologije kao sredstva za tempiranje vremena. U ovakvim vremenima se dešava obrt na tržištu u 82% slučajeva.

Prošlonedeljna kolumna se takođe bavila temom Marsa koji je prelazi u znak Strelca 5. marta, gde ostaje do 27. maja, kada će se u retrogradnom hodu ponovo vratiti u Škorpiona. Mislim da se ni jedan trgovac zlata neće razočarati Marsovim boravkom u znaku Škorpiona, kad cene zlata skaču, počev od 10. stepena pred ulazak u ovaj znak (što se desilo sredinom decembra) i nastaviće se do poslednjih dana, sve dok je tu. Ko promaši ovo, promašio je najbolju priliku za trgovinu od 2013. godine. 

Kao što kaže izreka, dobar si onoliko koliko je dobar tvoj poslednji potez. A pred nama su veliki izazovi na tržištu od 23. marta do 27. juna.

Možda vam se ne sviđa ton ovih izbora za predsednika ali u tipičnom fazonu Saturna/Neptuna leži i izvesna doza apsurda. Sa pozitivne strane, možemo da se zavalimo i gledamo najzabavnije predsedničke izbore ikad. I to zahvaljujući rođenom-u-Blizancima-pod- lunarnom-eklipsom, Donaldu Trampu, koji se ponaša na političkom establišmentu kao niko pre njega i niko ga neće zaustaviti. Ali kako se ovaj fenomen vidi u kontekstu geokosmičkih tumačenja? Kakav li će biti kraj?

Hajde da krenemo od ideje da je u toku promenljivi T-kvadrat između Jupitera (u Devici), Saturna (u Strelcu) i Neptuna (u Ribama). Jedini promenljivi znak koji nedostaje su Blizanci, koji je eto slučajno baš znak gospodina Trampa i Marka Rubia („Malog Marka“ kako ga Tramp zove u debatama). Priroda promenljivih znakova je prilagodljivost, fleksibilnost i promenljivost. Bilo koja akcija urađena pod ovim uticajem je sklona promeni, bez obzira na svu njenu veličanstvenost. Zato nije iznenađenje što je najuobičajenija zamerka koji kandidati imaju da je onaj drugi lažov. Hilari Klinton je lažov u vezi sa pričom o mejlovima, i sa načinom na koji se nosi sa Bengazijem. Ted Kruz je lažov koji zadaje niske udarce da bi pobedio. Marko Rubio je u najnezavidnijoj poziciji sa glasovima. Berni Senders nikad neće ispuniti svoja obećanja, pa je i on lažov. I naravno, Donald Tramp je konstantno kritikovan za svakodnevno menjanje stavova kako vetar duva, dok u isto vreme poriče da to radi. Nisu ga razumeli. Ali za većinu ljudi, i on je lažov. Saturn u kvadratu sa Neptunom je vreme kad će lažovi dobiti priliku da budu čuti, izloženi u javnosti i onda javno osramoćeni. U svemu ovome ima dosta humora, i upravo nam to omogućava da izdržimo do novembra. 

Kao što se puno puta naglasilo u ovoj kolumni, pod kvadratom Saturna i Neptuna u promenljivim znacima, ne možete verovati svemu što čujete ili pročitate. Niko ne poštuje ni istinu ni činjenice. Niko nije odgovoran, svako krivi nekog drugog. To je spektakl, svedoci smo nečeg vrlo posebnog što se nikad nije desilo u američkoj politici. Kad budu bili sledeći izbori 2020, Saturn, Jupiter i Pluton će biti u Jarcu, što je mnogo ozbiljnija kombinacija od ove sad u promenljivim znacima. 

Opušteno, Ameriko. Ne možemo promeniti ovu dinamiku. Sve se menja oko nas. Pravila (Saturn) više ne važe, što uopšte nije loše, osim ako vaš doživljaj realnosti ne zavisi od zacrtanih pravila (mislim na ljude sa naglašenim fiksnim znacima).

Da li ovo ono čemu smo težili, Ameriko? Ljudi napokon dobijaju moć, kao što loša politika gubi moć, baš kako je kvadrat Urana i Plutona od 2012 – 2015 obećao. U tipičnom fazonu Plutona, revolt koji se skupljao tokom ovog perioda sada izbija na površinu i ne može se zaustaviti. Ovo će promeniti sve što smo ranije mislili da važi u politici. Ove godine, pravila ne važe, bar ne do početka septembra. Do tada će promenljivi T-kvadrat oslabiti, a na njegovo mesto će doći Jupiter koji ulazi u miroljubivi i kooperativan znak Vage, u sekstil sa Saturnom. Razum će se vratiti.

U međuvremenu, hajde samo da uživamo u ovom jedinstvenom političkom spektaklu dok traje. I ne brinite o veličini svojih ruku. Fokusirajte se na veličinu svojih srca i vizije za bolje vreme koje dolazi. Ipak je Neptun u Ribama još narednih 10 godina. Budite ili inspirisani ili ćete se osećati izdano i kao žrtva. Svaka odluka koju napravite se bazira na izboru između ove dve teme, sve dok je Neptun u Ribama.

        

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD