Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Devojka sa polja zelenih

Bosiljka je rođena podno planine Povlen. Divljina u kojoj je rođena izrezbarila je i po njenom licu i po njenom karakteru očigledne tragove. Niti ona ima želju da to prikrije, niti joj vreme menja izraz. Akcenat kojim govori u najmanju ruku je neobičan, čudan.

Pitala sam je: ”Kako zna kada je rođena, datum i vreme?” Rekla mi je : “Znam, verujem mojoj majci. Moja majka je pametna i mudra žena. Majka je rekla da me rodila dva dana pred svetog Iliju (Sveti Ilija je 2. avgusta) i da se održavala seoska preslava. Nosila me tek rođenu na preslavu jer je dolazio popa iz Valjeva, te su me krstili baš na Svetog Iliju. Hteli mi dati ime Ilinka, ali majka nije dala, rekla je : “Dete već ima svoje ime, zove se Bosiljka”.

“Obišla sam zemaljsku kuglu, Emira – nastavlja Bosiljka svoju priču. Videla sam sve četiri strane sveta, završila velike škole, rodila dvoje dece. Nemam mira, a ne mogu da nađem sebe!”

Bosiljka je, reklo bi se, sitnija žena, ima riđu kovrdžavu kosu. Drži se u stavu kao da se brani. Samo čeka. Čeka da neko nešto kaže, da ospe rafal straha iz sebe u sopstvenu odbranu.

“Ja sam treće dete koje je majka rodila u selu u štali, sama je pupak presekla. Malo se oporavila i donela me u kuću. Kaže majka da je i leti na Povlenu u noć bila potrebna vatra da bi se ogrejali. Posle mene je majka rodila još troje dece.”

Bio je to težak život, stomak više prazan nego pun. Haljinice od seljačkog grubog platna, bose noge. Kaže da se seća svega. Kaže da je imala pet godina kada je majka rodila najmlađeg brata. Stajala je u dovratku stare kuće kad je majku “snašao” porođaj. Nije stigla otići do štale, nije stigla spremiti vode. Čula je majku kako je zove : “Boso, Bosiljka ‘ćeri, daj mi nož, daj mi vode…”

Dok je Bosiljka pričala o svojoj majci, kao da je sve ispočetka proživljavala… Stiskala je usne zubima, progutala suzu, zastala i kao da je u trenu celu večnost prebacila iza sebe.

Znak sa neba

Bosiljka je zaista veoma neobična, posebna osoba. Rođena je u danu kada je bilo pomračenje Sunca (pet sati pre njenog rodjenja). Ona priča o vilama i vilenjacima, o druženju sa mrakom i divljinom. U njenom astrološkom kodu (natalnoj karti) postoji slika svega onog o čemu ona priča.

Bosiljka je na ascendentu Vodolija, pa zaista pomalo i deluje vanvremenski. Malo je divlja i previše svoja. Sam vladar ascedenta Saturn je u prvom polju u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom, koji joj i daje tu grubost. Kada Bosiljka priča, čovek ne zna u kom vremenu ona govori. Ona priča događaje od pre četrdeset godina i događaje od pre četiri meseca na isti način sa istim doživljajem. Njene oči su kao bioskopsko platno, sve što ona govori, njene oči oslikaju. Ima neobične žuto - braon oči.

Pitala sam je : “Šta vas je navelo da želite da razgovarate sa mnom, jeste li hteli nešto da me pitate?”

“Ne znam ni sama, imala bih svašta i da pitam i da ispričam. Jedna žena mi je ispričala o tebi kada sam putovala za Kinu.”

Bosiljka nije persirala. Imala je svoju neposrednost i verovatno me je počastila svojom bliskošću jer kako kaže – “veruje samo sebi i nikome više!” Sva je satkana od intuicije i od osećaja. Ona ima Mesec u egzaktnoj konjunkciji sa Merkurom i u kvadratu sa Neptunom. Bosiljka ima, kako sama kaže ”direktnu vezu sa Bogom” (Jupiter u prvom polju u trigonu sa Neptunom iz devetog polja). Kada pominje Boga, pokazuje prstom na svoje srce.

Život u novoj porodici

Kada je Bosiljka imala deset godina, otac ju je dao svom bratu Miroljubu u Valjevu. Stric Miroljub je bio inženjer u “Krušiku”. Oženio se doktorkom Divnom iz Bosne. Nisu mogli da imaju dece. Bosiljka kaže da su je stric i strina voleli kao da su je oni rodili, ali ona je patila za majkom.

“Da li ti veruješ Emira, ja sam preko dana išla u školu i slušala strica i strinu i samo sam ćutala. Jedva sam čekala noć, da svi legnu. Onda bih ja ”išla u moje selo i uvukla se majci u skute i mirisala majčin dah”. Sva sam bila na oprezu, plašila sam da me stric i strina ne otkriju.” Ona priča kao da je majka u drugoj sobi, a ne desetine kilometara od nje. Razumela sam o čemu mi priča. Nisam joj postavljla dodatna pitanja, a i da jesam, kad Bosiljka priča ona je u tom trenutku o kome priča, a ja sam samo posmatrač.

Bosiljka je u Valjevu završila medicinsku školu, a potom su je stric i strina upisali na fakultet u Beogradu. Studirala je biologiju. “Valjda je to jedini fakultet koji sam ja mogla završiti iz duše i srca” – govorila je Bosiljka o svojim studijama. Nikada nije imala momka. Po završetku studija vratila se u Valjevo gde su je stric i strina upoznali sa Vladimirom. Samo par meseci kasnije Vladimir je zaprosio Bosiljku.

I tako se u maju 1991. godine Bosiljka udala za Vladimira. ”Vlada je bio kulturan i fin mladić, ali nikako nisam osećala sebe u njemu. Što god bih ja rekla on bi se povlačio i prepuštao to nešto meni. Gledala sam ga i čitala mu misao: “Njemu ne treba niko, jer je sam sebi dovoljan, a to je bila i naša zajednička osobina. Kada sam decu rodila, on je opet bio samodovoljan. Napravili smo veliku kuću u Valjevu. Dobar posao, dvoje dece, čovek bi rekao sve je po planu. Ipak, moje srce je bilo prazno. Ja i Vlada smo postajali stranci, komšije, sustanari. Deca su odrasla, otišla da se školuju po svetu. Ja sam ih podržavala. Ja sam takođe krenula po svetu, u raznim istraživačkim ekspedicijama. Išla sam svugde, samo da ne budem kući.

Vilenjak se spustio na Zemlju

Onda je Bosiljka, u svojim traganjima i traženjima sebe krajem marta 2012. godine ugledala, kako ona kaže, “namirisala” drugi deo sebe u čoveku koga ona zove “Vilenjak”. Progresivna Venera je došla u konjunkciju sa Neptunom i egzaktno aktivirala njenog Jupitera u prvom polju.

“Nevena ima 22 godine, a sin Miloš 20 godina – nastavlja Bosiljka da se otvara - Kada je Nevena završila gimnaziju i konkurisala za studije u Amsterdamu, ja sam joj sve ispričala o meni i njenom ocu. Zagrlila me je i rekla: “Znam majko. Ja volim i tebe i oca i meni je važno da budeš sretna. Ako ti je lakše, a ti se razvedi od oca! ”Miloš je tek krenuo u gimnaziju, on je bio isti njegov otac Vladimir. Bio je čutljiv i samodovoljan. Mnogo sam ga volela ali on je bio dalek i nedostižan za mene. Znam da me voli i poštuje ali on nema tu šta da pokazuje i priča”. Čudila se Bosiljka svom sinu Milošu koji ima baš njezin karakter!

“Osetila sam čoveka kako miriše, ali ne na parfem, ne na šampon – osetila sam miris njegove kože. Kad smo se pogledali oči su nam se zalepile. Nismo ništa pričali, nismo bili sami. On je govorio sa poslovnim partnerom. Govorio je na isti način kao i ja. Od tog dana naše duše se nisu više nikad razdvojile. Kao da se drže za ruke pa po svetu hodaju same za sebe. Kao da nikog više nema, samo nas dvoje”.

Kako je Bosiljka, kao u nekom transu pričala o svom otkrovenju, otkrivala je sebe u nekom drugom. O tome je sanjala. Pričala je detalje nekog trenutka, a onda bi se glasno nasmejala kao da se podsmeva samoj sebi.

Bosiljkin problem je bio što je nju bilo sramota da prizna sebi i svetu da je našla svog čoveka. Nekako sam uhvatila njenu nit i počela da joj pričam o njenoj Veneri u Devici, o toj nekakvoj sramoti i krivici koju nosi. Ona ima Veneru na vrhu 8. polja – veliki je to izazov za ovako “divlju ženu”! Kada kažem divlju ne mislim ništa loše, ona je meni pored svih iskustava i znanja koje je posedovala delovala netaknuto!

Pitala sam je pred kim ne može da izgovori to što je muči. Kroz priču sam shvatila da deca znaju, a predpostavljam i muž da zna. Ona je na moje reči odmahivala rukom, kao da je to nevažno za nju.

Pa, ko je onda – pitala sam ja?

“Ljubav je da voli i ne prosuđuje, da prima i daje, a da ne misl o tome” – govorila je Bosiljka. “Strah me je Emira, ako majka dozna umreće od tuge”.

Ja sam bila potpuno sigurna da njena majka može prihvatiti svaku istinu baš onakvu kakava ona jeste. Pomogla sam Bosiljki da prođemo kroz vreme da procenimo hoće li joj nebo biti naklonjeno. Ona se opet nasmejala glasno i rekla: Nemoj to da gledaš, ja znam da je nebo na mojoj strani ali majka mi je sve bliža zemlji. Pa, baš zato – rekla sam ja – idite oboje kod majke. Otvorite svoju dušu i recite joj da ste sretni. Nema te majke koja neće prihvatiti sreću svog deteta.

Rasplet

U junu 2012. Bosiljka se usudila i sve ispričala majci. Plakala je, klela samu sebe… a majka je samo gledala. Na kraju Bosiljkine drame majka je samo rekla: “Šta ćeš ‘ćeri, od Boga je. On se ženio nije. Da je žudio za decom, dosad bi ih imao petoro. Znam mu ja familiju, nije on prvi što se nije oženio. Čula sam da je otišo u svet, a od kad mu je majka umrla ni u selo ne dolazi. Braća su mu po svetu. Bosiljkina majka je sve znala o “Vilenjaku”, a Bosiljki bi drago što njena majka ništa ružno za njega ne govori.

Bosiljka je progledala, jer za nju je najvažniji sud u životu bio majčin. Ona ima Saturn (vladar ascendenta) u opoziciji sa Mesecom (majka), pa je strah od majke i eventualne odbačenosti od nje svakako velik. Ovo se naročito odnosi na majčinu procenu njenog partnera, jer se ova opozicija formira preko ose prve i sedme kuće!

“Kako sada dalje, pitala me je? Ja ne mogu jednog čoveka ljubiti, a od drugog prezime nositi.”

S’pravom je Bosiljka brinula kako će se razići sa formalnim partnerom (mužem).

Sa Vladanom nisam mogla razgovarati, ni kakvu ćemo kuću zidati, ni kakvo ime deci dati, a sada mu trebam reći da imam drugog čoveka. Ona nije mogla da ne kaže do kraja sve.

Dok smo razgovarale Bosiljka je ušla u jednu drugu ulogu. Verovatno se tako ponaša i kada je biznis u pitanju. Postala je najednom čutljiva i samo me je slušala.

Savetovala sam je da posle Božića u januaru ove godine ode kod Vladana i lepo mu kaže da je vreme da se raziđu na jedan “ljudski način” (tako je Bosiljka to nazvlaa) i da nema potrebe da ga provocira suvišnim pričama niti objašnjenjima. Sa malo reči se mnogo više kaže. Neka mu ukaže poštovanje i iznese svoj predlog.

Bosiljka se razvela 29.3.2013. Vladan je rekao : “Kako ‘oćeš, znao sam ja to, samo sam čeko da ti dođeš i kažeš…” nije više ništa govorio.

Kad pogledate kartu tog dana kada su se razveli, čovek bi rekao da je to bio jednostavan razvod. Sunce i Uran su bili u egzaktnoj konjunkciji, tu je bila i Venera i Mars i sve to u trigonu sa njenim planetama iz sedmog polja, iz znaka Lava.

Saturn i Mesec u konjunkciji su napravili fiksni T-kvadrat sa nepremostivom opozicijom između planeta u Lavu i nje same - Saturna u Vodoliji. Ovo je za Bosiljku bilo teško iskustvo.

Hoće li “životna ljubav” zaceliti rane starije od nje same ostaje nam da vidimo. Bosiljka je nekako splasnula, i sada nema više onu strast u očima i oštrinu glasa. Neophodno je da se vrati životu i punoći svakodnevnice. Rekla mi je da nema više nikakav strah u “utrobi”, ali ima prazninu.

Ispričala sam joj da je to potpuno prirodan proces i da sada treba da popunjava prazninu u “utrobi” lepim i laganim stvarima koje ona želi da radi. Savetovala sam je da obrati pažnju na ishranu. Njena Venera u Devici, na vrhu 8. polja (transformacija) može mnogo da joj pomogne da nauči voleti pre svega sebe. Pričale smo o hrani. Ono što danas uzmemo u usta, na kakav način, to sutra postaje naša neminonost! Neko bi to nazvao sudbinom. Shvatila je i razumela.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD