Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Bono Vox - susret sa inspiracijom

Da je vreme retrogradne Venere pravo vreme da se konačno sretnete sa osobom koja Vam je bila inspiracija, kojoj ste napisali pesmu, posvetili svetsku turneju - ovih dana primer je pevač i frontmen Irskog benda U2, Bono Vox. Naime, pre tačno 12 (simbolika retrogradnosti) godina, Bono je napisao pesmu „Walk On“ koju je posvetio Aung San See Kyi – burmanskoj opozicionoj prodemokratskoj političarki, koja je svetskoj javnosti poznata po višegodišnjem boravku u kućnom pritvoru i svojoj nenasilnoj borbi za demokratiju i ljudska prava zbog čega je 1991. godine dobila i Nobelovu nagradu za mir a koja joj je konačno i uručena, 16. juna, 2012. godine, u vreme retrogradne Venere...

Bono je čekao 12 godina da je lično upozna, a ona čak 24 (opet simbolika retrogradnosti) da ponovo kroči na tlo Evrope, za koje je posebno vezana još od 1967., budući da je na Univerzitetu Oxford (na kojem upoznaje i svog pokojnog supruga, Michaela Arisa, britanskog državljanina koji je studirao tibetansku civilizaciju i sa kojim dobija dva sina) studirala politiku, filozofiju i ekonomiju. Dvadeset i četiri godine je čekala i da joj budu lično uručene nagrade, priznanja koja su joj dodeljenja za vreme njenog boravka u kućnom pritvoru koji se zavrišio 2010, a koji je sa prekidima i nastavcima trajao ukupno 15 godina.

Njeno ime je izvedeno od imena njenog oca (Aung San), majke (Kyi) i bake (Suu). Njen otac se smatra ocem moderne burmanske vojske, pregovarao je sa Britancima 1947. godine o osamostaljenju Burme, a iste godine je i ubijen u atentatu. Naredne, 1948. godine, Burma je proglasila nezavisnost. Njena majka je bila ambasador u Indiji i ona je pratila svoju majku, školujući se i u Indiji. Nakon završetka studija na Oxfordu, radila je i Ujednijenim Nacijama, u New York-u.

Međutim, njen život dobija jedan sasvim novi tok, kada se 1988. godine vraća u Burmu kako bi se brinula za bolesnu majku. Iste godine u Burmi se dešavaju masovne demonstracije i budi se želja za demokratizacijom zemlje. Aung San See Kye ulazi u politiku, vođena Gandijevom filozofijom nenasilja u želji da i ona da svoj doprinos demokratizaciji. Demonstracije su ugušene, na vlast je došla vojna hunta koja se protivila njenom delovanju, pa je 20. jula, 1989. godine prvi put završila u kućnom pritvoru. Bila joj je ponuđena sloboda, ako napusti zemlju. No, ona je to odbila, i na opštim izborima 1990., „Nacionalna liga za demokratiju“, na čelu sa Aung San See Kyi, odnela je uverljivu pobedu. Međutim, vojna hunta je poništila izbore i odbila da preda vlast. Čitava međunarodna zajednica je osudila vojnu huntu, a nagrade međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda su počele da pristižu ovoj hrabroj ženi. Dobila je na desetine nagrada i odlikovanja u mnogim državama. O njoj su napisane brojne knjige, a Bono Vox, kao što sam već rekla, napisao joj je pesmu „Walk On“, koja se nalazi na albumu „All you can’t leave behind“. Pesma „Walk On“ je napisana iz perspektive njenog supruga, Michaela Arisa, koji nije mogao da vidi svoju ženu od 1995. do svoje smrti od raka, 1999. godine. To je sve inspirisalo pevača grupe U2, Bona Voxa, da napiše pesmu ovoj ženi.

Ali, da li je Bonova opčinjenost ovom ženom ustvari njegova opčinjenost svojom majkom koju je izgubio u svojoj 14. godini?! Naime, sa 14 godina njega je pogodila strašna tragedija. Tokom dedine sahrane umire mu i majka. Neki tvrde da je taj događaj uveliko uticao na njega, te učinio da saoseća sa ljudima koji pate. Bono odrasta i sazreva ranije, što se može videti kroz tekstove njegovih pesama, a i sam bend, U2, na čijem je čelu Bono Vox, je veoma politički angažovan, i to posebno u sferi ljudskih prava i sloboda. Bono izrasta u sjajnog tekstopisca i svoj novac i vreme, za razliku od svojih kolega, troši na razne humanitarne aktivnosti...

„Ja imam veliki problem sa smrću jer uvek pred očima imam istu smrt, uvek je moja majka ta koja umire, uvek nanovo gubim središte Svemira i moram izmisliti nešto novo...“

Mesec-Neptun konjunkcija

Bono u svojoj karti ima na vrhu 9. kuće (inostranstvo, svet) Mesec (žena) na 2º Škorpiona, gotovo na stepenu egzaltacije Plutona, ali i na stepenu pada Meseca (3º Škorpiona), i u konjunkciji sa retrogradnim Neptunom (zatvor, izolacija) što je u ovom slučaju i slika Aung San See Kyi čiji je život ugrožen, ali koja ima i ogromnu unutrašnju snagu, i koja se nalazi u kućnom pritvoru (Mesec u padu) i nekoj vrsti izolacije (konjunkcija Neptun). Pored toga, ovaj Mese i Neptun su u sekstilu sa Jupiterom u padu u 12. kući, što dodatno upotpunjuje sliku žene (Mesec) kojoj su ugožena prava (Jupiter u padu), ali koja je očito na strani pravde (sekstil). Da je ovde baš u pitanju i slika osobe koja traži pravdu potvrđuje i pozicija Jupitera na zvezdi Polis, koja se direktno vezuje sa traženjem pravde i istine.

U Neptunu „živi“ i Mars sa 29º (čekanje, nešto što dugo traje) iz Riba (zatvori, izolacija), pa je Aung San See Kyi u kućnom pritvoru provela ukupno 15 godina. Mars na 29º Riba je i slika vojne hunte koja joj „krade“ (29º) pobedu na izborima 1990. godine, i koja je i stavlja u kućni pritvor. Mesec je i prirodni signifikator za majku i sasvim sigurno ovde predstavlja i Bonovu majku, donekle... Četvrta kuća primarno govori o roditelju suprotnog pola, pa sam vrh 4 (majka) u blizini zvezde Algol, u karti Bona Voxa, govori o nekom vidu opasnosti po majku, porodicu – što se njemu i dogodilo kroz rani gubitak majke. Venera je vladar i 4 (majka) i 3 (sve što napišemo), tako da upravo u njegovoj Veneri mi vidimo i pesmu „Walk On“ koju je posvetio ovoj burmanskoj političarki, odnosno svojoj majci... Venera je u Biku, znaku Mesečeve (majka) egzaltacije, pa su njegove pesme pune emocija i namenjene pre svega ženi...

Spaljeni put u horoskopu Burme

Nadalje, ono što je zanimljivo je sledeće. U karti Burme, na vrhu 11 (ljudska prava, parlament) nalazi se Mesec u separacionoj (prošlost) konjunkciji sa Neptunom (pritvor, izolacaija) koji je i vladar 4 (opozicija), pa je ovo isto slika Aung San See Kyi, opozicione političarke koja iza sebe ostavlja pritvor, koja je borac za ljudska prava (11. kuća), a koja je danas i poslanik u parlamentu (11. kuća) Burme.

Zanimljiva je pozicija Meseca – radi se o 17º Vage, što je deo Spaljenog puta (od 15º Vage do 15º Škorpiona) i sasvim sigurno „osetljivo“ mesto i ide u prilog svemu onome što je Aung San See Kyi preživela... Pa, i u karti Bona Voxa, Mesec/Neptun konjunkcija se takođe nalazi u predelu Spaljenog puta, zar ne?!

I na kraju, u još jednoj karti postoji Mesec/Neptun konjunkcija. Radi se o samoj karti Aung San See Kyi. Njeno vreme rođenja nam nije poznato, i zato ćemo koristiti njen sunčev horoskop (Sunce tačno na Asc). Mesec je na 12º (zatvori, pritvori) Vage (politika), skoro na samom početku Spaljenog puta (15º Vage) i prešavši preko Neptuna, nalazi se u 4. kući (kuća, dom) – što bi bila slika žene koja iza sebe ostavlja kućni (Mesec i četvrta kuća) pritvor (Neptun)...

Polarna zvezda i humanitarna prava

Album All you can’t leave behind“ na kojem se nalazi pesma „Walk On“ je objavljen 30.10.2000. godine. Sekundarni Asc Bona Voxa se nalazio tada na 16º Ovna u egzaktnom sekstilu sa njegovim vrhom 5 (kreacija, ljubav, koncerti, ali i sreća) na 16º Blizanaca, u čijoj se neposrednoj blizini početkom juna meseca ove godine dogodio prelazak Venere preko diska Sunca, što je sasvim sigurno „pokrenulo“ kuću ljubavi, stvaranja, koncerata, sreće iz karte Bona Voxa. Ako uzmemo i to da je vrh 11 (parlament, ljudska prava) u karti Burme na 16º Vage, onda u ovome imamo i sliku nekih novih, lepših dešavanja u parlamentarnom životu ove zemlje, kao i u sferi ljudskih prava i sloboda u vremenu ispred (Aung San See Kyi je aprila meseca 2012. sa svojom političkom partijom na održanim izborima osvojila potreban broj glasova za učešće u parlamentarnom sistemu Burme). Sekundarni Mesec Bona Voxa se 30.10.2000. nalazio na 7º Bika, upravo na njegovoj natalnoj Veneri, vladaru 3 – pesme koje piše, ali i vladaru 4 – majka, tako da sve ovo još jednom govori o tome da je sa puno emocija (Mesec) pesmu „Walk On“ posvetio ovoj ženi, a ujedno i svojoj rano preminuloj majci.

Sekundarna Venera (pesme) Bona Voxa je tada bila na 27º Blizanaca i na natalnom Suncu (ugled, ali i nagrada, odlikovanje)Aung San Suu Kyi. Zanimljivo je da je i vrh Bonove sekundarne 3. kuće (sve što napišemo, naše reči), na dan početka svetske turneje U2 koja je bila posvećena ovoj ženi, i koja je nosila naziv „360“ jer je obuhvatila čitavu zemaljsku kuglu, počela 30. juna, 2009. u Barseloni, u 20h, a završila se 30. jula, 2011. u Kanadi, zaradila najviše novca u istoriji svih turneja – bio upravo na 27º Blizanaca! Njegove reči koje je izgovorio tada, na početku turneje, njegove pesme – sve je to bilo namenjeno upravo njoj...

Na 28º Blizanaca 55’ se trenutno nalazi zvezda Polaris iz konstelacija Mali Medved, Uran prirode i ima veze upravo sa humanitarnim organizacijama, ljudskim pravim, humanističkim poslovima, utiče na princip i parametar Istine, ukazuje na sve male zemlje i narode koji su deo većih zemalja, i koje započinju svoju borbu za oslobađanjem, ukazuje na početak svega što je novo – nove države, Novo Doba... Upravo se zbog toga i New York vezuje za 28º Blizanaca, kao grad u kome je sedište Ujedinjenih nacija kojeimaju primarnu ulogu u zaštiti ljudskih prava.

Burma se, kao zemlja, nalazi na putu demokratizacije, na putu zacelivanja rana iz prošlosti, a burmanskoj političarki brojne međunarodne humanitarne organizacije ovih dana odaju počasti, uručuju odlikovanja koja su joj bila dodeljena mnogo pre... Kako se radi o zvezdi u Vrhu repa Malog medveda, a rep simoblizuje prošlost i dugove, onda su sve nagrade, priznanja koja se ovih dana uručuju Aung San See Kyi – ono što joj prošlost i duguje...

Zanimljivo je da na dan Bonovog susreta sa Aung San See Kyi, 18. juna 2012 u Oslu, tranzitno Sunce upravo došlo na 27º Blizanaca, kada joj je on uručio nagradu Amnesty International-a, kao i priznanje grada Dablina koje joj je bilo dodeljeno pre 12 (opet simbolika retrogradnost) godina, što je puna aktivacija zvezde Polaris na 27º Blizanaca.

Kako se u njenoj sunčevoj karti Venera nalazi u 11 (ljudska prava) i predstavlja neki vid njenog „ličnog Urana“, onda je zanimljiv i podatak da je na dan kada je prvi put stavljena u kućni pritvor (20. jula, 1989.) – njena sekundarna Venera, njen „lični Uran“ - bila isto na 27º Blizanaca!

Turneja 360

I na kraju, pogledajmo i samu kartu za početak velike svetske turneje koju je bend U2 posvetio Aung Sang See Kyi. Kao što sam već rekla, ona je počela u Barseloni, 30. juna, 2009. godine, u 20h, a završila se 30. jula, 2011. u Kanadi.

U istoriji turneja, ovo je najuspešnija turneja kada je reč o zaradi. Ono što nama, kao astrolozima, ne sme da promakene je upravo pozicija Meseca (žena) u 10 (reputacija turneje), u Vagi (politika, javnost) i na 24º, stepenu koji vezujemo za seriju 12, znak Riba, Neptuna, retrogradnost, pa je ovo upravo slika žene koja je zbog svog političkog opredeljenja u nekoj izolaciji, zatvoru. Zanimljivo je da se i ovde Mesec nalazi u predelu Spaljenog puta u trigonu sa egzaltiranim Neptunom u kojem „živi“ Uran (sloboda) gotovo na stepenu egzaltacije Venere (ljubav), pa je ovo i slika njenog oslobađanja. Ona je, naime, 2010. i puštena iz kućnog pritvora. Ono što je posebno važno je sledeće - 15. maja, 2012, Venera je krenula retrogradno upravo sa 24º Blizanaca, što je egzaktni trigon sa Mesecom iz karte početka turneje, pa je još tada bilo najavljeno od strane Univerzuma da se Bono Vox može sresti sa svojom inspiracijom baš u vreme retrogradne Venere 2012! Ako svemu dodamo i to da baš ove godine Bono u direkcijama ima vrh 3 (razgovor) na 24º Blizanaca, onda je ovo još jedna potvrda da je vreme retrogradne Venere 2012. za njega posebno vreme, jer mu donosi komunikaciju sa osobom kojoj je toliko toga posvetio...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD