Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 1. do 7. juna 2020.

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u Vagi što će staviti u prvi plan priču odnosa i emocija. Ponedeljak je dan u kojem vrlo lepo sarađuju muški i ženski princip (Mesec trigon Sunce), dok odnosi sa drugima dobijaju dozu lakoće, te možemo imati osećaj da smo podržani na svakom nivou. Data nam je prilika da zasijamo, tako da bilo koji vid promocije ili izlaska u javnost ostavlja pozitivan utisak na druge. Kako će Mesec napraviti i trigon sa Venerom, zadovoljstvo pronalazimo u zabavi, muzici, u bilo kom vidu umetničkog izražavanja, jer se ovde može postići uspeh sa svim lepim stvarima. 

U utorak, Mesec će napraviti kvadrat sa Plutonom, a potom i sa Jupiterom, tako da će stvoriti duboku potrebu za intezivnim emotivnim vezama, pa lako možemo preterati i otići u krajnost, tražeći od drugih da nam pruže „sve što nam pripada“. Emocije mogu postati još intezivnije budući da će Mesec u toku dana ući u znak Škorpiona, odakle nas može suočiti sa svim sećanjima koja se prenose kroz genetiku (Mesec kvadrat Saturn). Usled toga, često se javlja osećaj melanholičnosti ili postajemo svesni da smo previše vezani za prošlost i živimo u uspomenama. Stoga je ovo dan kada bi trebalo da priuštimo svom telu dubok odmor i mir ili da istražujemo nešto što je arhaičnog tipa. 

U sredu nas očekuju dva planetarna aspekta – Venera kvadrat Mars i Sunce konjunkcija Venera. Svaki kvadrat u sebi nosi energiju koja želi da se putem akcije oslobodi, pa u tom kontekstu govorimo o jakim i dominantnim strastima. Stoga ovaj aspekt može delovati na nas veoma snažno ukoliko ne osvestimo pravi izvor postojećih problema ili nesuglasica, koje često stvaraju osećaj nezadovoljstva. Ovde se može razviti potpuno nerealno, pesimističko stanovište da se ne možemo suočiti sa datim izazovom, neovisno od toga o kakvom se izazovu radi, a sve to kao posledica straha od razočaranja i emotivne povrede. Sa druge strane, ovaj aspekt nam daje mogućnost da budemo aktivni učesnici koji će poželeti da nešto transformišu ili promene - pre svega kod sebe, a potom se menjaju i svi ostali odnosi. Data nam je prilika da otkrijemo ono što isprva nismo videli, što nam je bilo nepoznato, te ćemo moći jasno da vidimo gde smo sebe zavaravali. Kada uspemo da pomirimo ova dva principa u sebi, postajemo celoviti i dopuštamo energiji da pravilno kruži. Za nas je jako važno da napravimo balans između muškog i ženskog principa jer živimo na planeti Zemlji, koja se upravo nalazi između Venere i Marsa. Konjukcija Sunca i Venere može aktivirati određena sećanja sa ciljem da razaznamo šta je to što želimo (ili ne želimo). Ako unesemo svetlost, odnosno svest u svoj život i svoje odnose, možemo da očekujemo, zauzvrat, balans i harmoniju u okviru istih. Na jednom nivou, Sunce predstavlja davanje, pa se možemo otvoriti za mogućnost da pružimo toplinu i unesemo radost u nečiji život. Imaćemo potrebu da kreiramo vrlo posebne stvari i bićemo okrenuti ka čulnim zadovoljstvima. Potrebno je da oživimo nešto na šta smo zaboravili, a što u nama budi osećaj zadovoljstva ili nas veoma inspiriše. Ovaj “dodir” planeta želi da nas podseti koliko smo posebni, kao bića koja imaju moć da vole i budu voljena. 

Četvrtak je dan kada nam se pruža prilika da napravimo određene pozitivne promene, a kako će istog dana Mesec ući u znak Strelca, spontano se javlja optimističan pristup ka svim stvarima, te odatle podrška i mogućnost da doživimo ekspanziju na ličnom putu.

U petak će Merkur napraviti sekstil sa Uranom, tako da nam ovaj aspekt nudi mogućnost da prepoznamo ono što nam je potrebno, ukoliko smo dovoljno otvoreni, kao i da pronađemo nova, konstruktivna rešenja. Merkur u sekstilu sa Uranom predstavlja priliku da izađemo iz ustaljenih formi i napravimo neku promenu na koju do sada nismo bili spremni. Misli se ubrzavaju, te sa lakoćom dolazimo do genijalnih ideja i otrkića. Šta god da želite sebi da priuštite, potrebna je izmena u jednoj, suštinskoj stvari, izmena navika, vrednosti ili načina komunikacije, umesto da se držimo poznatih okvira. Merkur udružen sa Uranom nam nudi priliku da se spojimo sa višim umom (ne držeći se striktno mentala), kao i da se sa lakoćom prilagodimo sopstvenom ritmu. Negujte nezavisnost i podržavajte inovativnost, postajući svesni snažnog, ali tihog osećaja prisustva.

Sunce će napraviti kvadrat sa Marsom u subotu. Ovo je aspekt koji nam donosi puno energije, volje i spremnosti da direktno delujemo. Ako ste u prethodnom periodu odlagali obavljanje određenih poslova, lako postajate motivisani da krenete u akciju. Mars uvek ima jasan cilj, dok Sunce ima volju, a budući da ovaj dan nosi tipičnu Jang energiju, može se javiti potreba za direktnim pokazivanjem, pre svega onoga što smo mogli držati u tajnosti (Mars u Ribama). Ovo je dan kada je potrebno da dozvolimo energiji i okolnostima da rade za nas, tako što ćemo naći tiho utočište unutar sebe. Ambicije nam mogu biti velike, pa vodite računa da se fizički ne opteretite. Prisutan je optimizam, sveža energija, hrabrost i velika odlučnost! Subota je dan koji možete iskoristiti za sport, pokret i akciju kako biste uspeli da kanališete energiju koju ovaj aspekt sa sobom nosi. 

U nedelju će Mesec prolaziti kroz znak Jarca, te može biti prisutna hladnoća i distanciranost, jer se izazov javlja pri suočavanju sa svojim emocijama i istinskim potrebama. Ovde se daje primat poslovnom planu, koje predstavlja polje gde se „beži u realnost“. Ipak, Duši i telu je možda najpotrebniji dubok, okrepljujući odmor koji će regenerisati sva ona stara, bolna sećanja i vratiti nas na našu esencijalnu prirodu. Zakoračite u tišinu koja će vam pružiti potpuni mir jer “mirna Duša je najbolja ležaljka za odmor”.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD