Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astrologija dece Kod za astrologa Astro teme Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Karmička astrologija Mundana astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji odmor i radno vreme Instituta Dragi studenti i klijenti, od 05. jula idemo na kolektivni odmor, pa nas možete dobiti do tada svakog radnog dana od 12h do 18h na info@keplerunited.org ili na telefone 011.267.31.92 ili 064.387.222.4. Nakon toga se vidimo ponovo od 28. avgusta 2017. Uživajte u letu!
» prikaži celu vest
Posebna predavanja tokom leta u Kanadi i Njujorku Od 28. jula do 22. avgusta Lea i Aleksandar Imširagić će održati niz predavanja i seminara u Torontu (Kanada), kao i u Njujorku. Predavanja u Kanadi će obuhvatiti praktične treninge iz Energetske Astrologije, kao i posebnu obuku iz Karmičke Astrologije, dok će predavanje u Njujorku biti posvećeno solarnoj eklipsi baš 21.08. na tačan dan solarne eklipse, te će predavanje i seminar biti posvećeni ovom značajnom trenutku.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Priručnik prediktivne astrologije Upravo je izašla iz štampe jedna izuzetna knjiga o prediktivnim astrološkim tehnikama. Autor knjige je turski astrolog Oner Dozer, a samo delo je pre nekoliko godina već objavljeno u Americi i Engleskoj gde je postalo nezaobilazno štivo za sve ljubitelje praktične primene prognostičkih veština. Sada je ovu knjigu moguće naručiti i na srpskom jeziku.
» prikaži celu vest
Astrološki intervju u LA Times-u i Guardianu-u o predsedničkim izborima u Americi ISAR-ov tim astrologa je uoči predsedničkih izbora u Americi sproveo brojna istraživanja, i tom prilikom su američki vodeći mediji napravili intervju sa članovima odbora ove Međunarodne astrološke organizacije. Aleksandar Imširagić je svoj doprinos obeležio tumačenjem astroloških karti kandidata ali i njihovom mitološkom simbolikom kroz priče Fiksnih zvezda.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Duhovni Životinjski Vodiči Sa radošću vas obaveštavamo da je izašla nova knjiga Aleksandra Imširagića: Duhovni Životinjski Vodiči - kako ovladati energijom svojih predaka. Ova knjiga predstavlja udžbenik ali i spoj astrologije i energetske psihologije na potpuno jedinstven način, prepoznatljiv u istraživačkom radu Aleksandra Imširagića. Usaglašavanje drevnih šamanskih znanja, psihologije i moderne astrologije otkriva novo poglavlje u radu na sebi.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda devete kuće (prvi deo)

Svako saznanje i viši um svoje osnove ima u prirodi 8. Devet nikada nije bila samo informacija, ni znanje koje se stiče, makar i na fakultetu, ako je ono informativnog tipa. Devet, za razliku od 3 koja jeste informacija, predstavlja sintezu, odnosno spoznaju. Do nje se može doći samo prolaskom kroz 8, jer postoji jedna tačka koja je zajednička za sve. Iz te tačke, zahvaljujući činjenici da je ona suština, može se dati svaki odgovor i svako znanje – to je spoznaja.

Deveta kuća je odgovor na svako pitanje – kao što 3 pita (učenik), 9 odgovara (učitelj). Devet zna sve jer je prešao reku, uspešno je prošao tu tačku na koju se uvek može vratiti i reći ono što i sam po prvi put spoznaje.

Tako je nastala prva religija, prva duhovonost i prvi viši um.

Devet nosi nadu jer se zna da iza 8 nečega ima, pa je i prva religija iskustveno znanje, iskustvo u kome je smrt pobeđena – nakon toga ostaju samo priče.

To je i drugi brak u koji će natus ući, i započeti novi život jer je prvi brak 7, pa ako on nestane natus odlazi u 8 – on strahuje jer izaći iz braka izgleda kao ulazak u neku malu smrt (iskustvo je nestabilno, čovek se oseća drugačije jer je izgubio nešto što je navikao da on jeste). Ali onog trenutka kada osoba započne nešto novo to je 9.

Od 1 do 8 postoji jedan život, a nakon toga počinje u metafizičkom smislu nebeski život. Tada počinje i život u prenatalnom periodu za svakoga pojedinca, jer u je 8 tunel u kome se začinje, a 9 je materica (Jupiter egzaltira u Raku). U ličnom horoskopu se mogu posmatrati kuće od 9 do 12 kao prenatalni period.

Devet ima neverovatnu moć da u sebi sadrži sve – brojevi sabrani od 1 do 8 daju ukupan zbir 36, a zbir 3+6 daje 9. Život postaje kompletan samo ako postoji taj konačni najmanji zajednički sadržalac koji je 8, i tek se tada prvi put dobije totalni zbir 9, čovek zna sve. Za običan život to može biti konačno iskustvo smrti jer tada natus spoznaje sve i sve mu je jasno.

Čovekova misija o kojoj uvek 9 govori jeste da nebo bude na zemlji, da nebo i zemlja nikada ne budu odvojeni – da se to što čovek sazna, nažalost tek kada ostane bez tela, može saznati i dok je u telu i da se nebo može živeti na zemlji, da u fiziologiji natus može živeti potpuno znanje koje nije samo intelektualno.

Astrologija je primarno definisana prirodom 11. kuće, koja je vezana za Urana, Vodoliju i način brzog mišljenja iz kog se dobija odgovor na osnovu jednog simbola. Ali da bi se 11 moglo dobiti, čovek mora biti 9, jer je treća kuća od 9 upravo 11. Odgovori koje čovek dobija kao astrolog su dobijeni na osnovu sintetskog znanja koje on ima u 9 – tako je 9 kuća praosnova svakog astrologa, jer kada neko počne da misli iz 9 on misli jedanaesticom.

Svaka granica je uvek predstavljena 8. Kućom, a 9 je novi početak, te je stoga i 9 kuća inostranstvo jer je osma kuća ničija zemlja, i ne pripada nikome. Tako, 9. kuća na samom početku opisuje početak novog sveta, uz samu granicu, a ovo je i početak u vremenu za natusa ako je u nekoj zemlji (ako se neka planeta nalazi na početku 9. kuće to je ono što se događa kada natus uđe u zemlju). Sve što ide nakon toga opisuje događaje koji se nižu u vremenu, ili ako je reč o prostoru, opisuju događaje i mesta koji su u unutrašnjosti te zemlje; i konačno sve što je na samom kraju je ono što će se na kraju tog boravka u inostranstvu desiti, pre nego što natus izađe.

Dakle, 9 kuća predstavlja nadu i mogućnost za nešto drugo. Šta god da je život bio, čovek veruje da će ukoliko bude studirao, ako bude učio i završio fakultet, on imati šansu da započne neki novi život.

Devet je čoveku neophodno kao put, kao tačka koja kaže da će sve biti dobro – to je vladar 9, Jupiter i znak Strelca. U meri u kojoj je serija 9 jaka toliko postoji nada i sreća da 8 može da se prevaziđe. Zato i čovek koji ima 1 i 9 snažno, a 8 veoma oštećeno, ne može da pređe reku već ide na nebo gde će njegov život da trči u novo začeće. Devet ga neće spasiti samo po sebi, ukoliko 8 nema harmoničnu vezu.

Ako natus ima samo podršku iz 9, a nema podršku vezanu za 5, i pritom je 8 loše, tada ne proživljava tu priču na zemlji nego ide na nebo, što je novi početak. Devet ne može da spase natusa, ako nije snažna primarna vatra koja je vezana za 5, što je zemlja ispod horizonta, baš kao što ne može imati unuka ako nema svoje dete.

Tačka dodira između vremena i prostora je tačka prelaza između 9 i 10, i tu gde se dobija iluzija vremena i postojanja u vremenu nastaje sudbina, sistem koji je nastao od natusovih uverenja.

Devet su prostranstva bez vremena, koja kako dolazi do kolapsa prostora na obodu ostavlja utisak nečega što se zove vreme. Kolabiranje prostora jednako je vreme – bez kolabiranja bi postojala akaša koja je non stop prisutna, prostor bez vremena, sve mogućnosti u svakom trenutku; ali ono što kaže da je čovek danas i ovde, a ne drugde, to iskustvo je sudbina, taj dodir vremena i prostora.

Devet je jedno od najmoćnijih mesta ako je zasnovano na 8 – to je druga kuća od 8, kao profit od investicije i kuća koja će dati ogromno bogatstvo, ako investiranje postoji. Jer sve što se uloži negde kao seme nastavlja da raste.

Potrebno je pažljivo osmotriti ovu silu koju je natus već dobio trenutkom rođenja. Ukoliko 9. kuća ne radi na način na koji natus očekuje, postoje i vladar 9. kuće, Jupiter, znak Strelca – dakle, ima minimum 4 kanala kroz koja se može oživeti maksimum života.

Koliko god univerzalna misija bila da se živi život na zemlji, svaki natus ima svoju ličnu misiju i ličnu svrhu koja je opisana njegovom serijom 9. Ako čovek živi sa svojom misijom, on prevazilazi sve prepreke – one su odbačene, svi dugovi su plaćeni, i nema čega plašiti. Ali potrebno je proći, i to podrazumeva da se ne može slediti bilo koja 9 već se proći kroz lično 8, stvoriti sam svoju religiju i veru, ma kako se to zvalo i šta god to bilo.

Ukoliko je 9 non stop oživljeno, svakog puta stvaranje počinje iznova, i samo tada priča 9. kuće jeste priča dodira kosmosa i druge obale, drugog sveta, odakle izvire duhovnost.

Ono što je najznačajnije u prirodi 9. kuće je da pobedi strah i smrt, da bude toliko živo u životu natusa da straha više nema, i da bi se to moglo odvijati ona stalno mora da se vraća na 8, stalno oživljava i stvara novo nikada ne stvarajući sistem. To je stvar spoznaje koja omogućava lagan prelaz.

U natalnom horoskopu čovek je već dobio određenu sudbinu vezanu za 9. kuću. Kada se to projektuje u svakodnevni život, kroz nju su opisana daleka prostranstva koja će mu omogućiti da tamo ima svoja iskustva, možda započne i neki novi život, ali da bi došao dotle, uvek se posmatra da li prvo može da prođe svoje 8.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD