Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31.10. do 07.10.2016.

Očekivani “oktobarski šok” zbog prolaska Marsa kroz kvadrat Plutona i Urana se napokon odigrao u petak 28. oktobra, poslednjeg dana tranzita kada je Mars napravio kvadrat sa Uranom. Pored novih neslavnih saznanja o aktivnostima Trampa u izbornoj kampanji (da je HRC potkupljivao ljude da se bore za Trampa), imali smo dva zemljotresa u centralnoj Italiji (što je vrlo prirodna kombinacija Marsa sa Plutonom i Uranom), uznemiravajuća otkrića o Fondaciji Klinton zbog kojih će FBI ponovo otvoriti slučaj “email servera”.

Bila je ovo neobična nedelja i za finansijska tržišta. Berza je u Japanu i Kini ojačala, međutim, u Hong Kongu i Australiji cene su pale, a u petak je Hang Seng dostigao najniži nivo još od 1. septembra. U Evropi smo imali velike skokove i relije u Nemačkoj i Holandiji, a padove londonskog FTSE i ciriškog SMI, koji je sada na najnižem nivou još od Brexita. Nije ništa drugačije ni u Americi, gde je NASDAQ napravio najveći skok u utorak (na kritični dan obrta) i onda naglo sve rasprodao. Posle izjave FBI da će ponovo pokrenuti slučaj Hilari Klinton, pale su DJIA i S&P. Zlato i srebro su bili u porastu prošle nedelje.

I ove nedelje imamo zanimljiva nebeska dešavanja. 29. oktobra Venera je napravila egzaktnu konjunkciju sa Saturnom, a u subotu 5. novembra ulazi u trigon sa Uranom. Ovo prethodi nastupajućem trigonu Saturna i Urana koji će biti centralna tema od 4. decembra 2016. do 11. novembra 2017. godine. Ovako dug planetarni ciklus je uvek kroz istoriju bio u korelaciji sa dugoročnim ciklusima na tržištu, pa će biti interesantno posmatrati rast cena sledeće nedelje. Jedno od pravila je da svako tržište koje je u padu, sa teškim aspektom Venere i Saturna postaje dobar kandidat za obrt i početak relija. Nekoliko berzi, plus mazut, je bilo u padu krajem prošle nedelje, a ovog vikenda se dešava konjunkcija Venere i Saturna. To je takođe simbol žene pod pritiskom (Venera žena, Saturn pritisak). Hilari Klinton se sigurno tako oseća od petka, kako se ovaj aspekt približava.

Pre dve nedelje je 12 značajnih nacionalnih i internacionalnih astrologa na ISARovoj konferenciji predvidelo pobedu Hilari Klinton na ovim predsedničkim izborima. I sam sam početkom avgusta došao do istog zaključka. Naravno, mnoga javna mnjenja ukazuju na tu mogućnost. Međutim, sada se taj zaključak dovodi u pitanje od kako je WikiLeaks objavio izvesne neregularnosti (čak ilegalne radnje), tvrdeći da su Klintonovi povezali svoju neprofitnu fondaciju sa političkim aktivnostima, a onda sve zataškali i ometali istraživanja Kongresa i FBI. Da li je moguće da su i javna mnjenja i astrolozi pogrešili u proceni pobednika? Ako je tako, ovo će biti najveći preokret u američkim izborima još od 1948. (kada su kandidati bili Truman i Dewey). Sve je moguće. 

Dva faktora idu u prilog pobedniku na izborima. Prvo, američki dolar raste, skoro da je premašio 100, što je najviše od aprila 2003. godine. U prethodnim kolumnama sam objasnio 16-godišnji ciklus povezan sa porastom dolara u kome Republikanci pobeđuju. To se desilo 2000., 1984., 1968. i 1952. godine. Od 1900. bio je samo jedan izuzetak od ovog pravila 1944. godine kada je pobedio Frenklin Ruzvelt. Ne verujem da će se to desiti ove godine jer Odbor neće povisiti kamatnu stopu, a dolar raste čak i preko 99.11 koliko je imao važnog dana kritičnog obrta 25. oktobra. Kako se ovaj trend nastavlja, mogao bi da još više ojača.

Drugi faktor se dobija odgovorom na pitanje: Kog kandidata podržavaju oni koji dobijaju od pada dolara? Multinacionalne trupe koje obično stoje iza Republikanske partije. Ovaj put, međutim, oni podržavaju demokratskog kandidata. Ovaj faktor ima veze sa tačnim datumom rođenja Hilari Klinton, koji se blago ispravlja sa svim ovim dešavanjima. Postoji velika kontraverza među astrolozima da li je rođena u 8.02 ili u 20.00.

2009. jedan astrolog je tvrdio da je lično video njen izvod iz matične knjige rođenih na kome je pisalo 2.18, dok opet neki astrolog tvrdi da je pre mesec dana zvao državu Ilinois i koristeći posebne metode istraživanja (tako što bi mu službenik govorio samo “ne” na svako njegovo pitanje) otkrio da je pravo vreme 2.18. Kasnije se utvrdilo da ovo nije verovatno i zbog nekih njegovih spetljanih izjava koje je davao, a astrološki rečeno, pre svega zato što bi u tom slučaju Saturn tranzitirao preko njene natalne 4. kuće (Nadir) od januara 2016., što nije vreme za ispoljavanje u javnosti, već za rešavanje ličnih porodičnih pitanja. Saturn pokazuje koja je naša stanica u životu, s obzirom na to gde se nalazi u natalnom čartu. Što je više postavljen u natalnoj karti, to je osobi lakše da prati njegove cikluse, generalno uzev. Što je niže postavljen, to je komplikovanije ostvariti ono što se podrazumeva pod spoljnim uspehom – moguće ga je postići ali mora biti podržan u potpunosti sa prethodnim odlukama i akcijama. Nema bega od odgovornosti kada je Saturn u ovako izazovnim tranzitima kao sada. U spiritualnom smislu, ovo je vreme intenzivnih karmičkih iskustava, što ne isključuje gubitak na izborima. Međutim, ovo vreme uzimam samo kao sredstvo za predikcije i smatram da je tačno samo ako bi stvarno izgubila. Pa opet, u tom slučaju ne bi bilo ni važno. To bi bio njen kraj u politici.

           

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD