Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

AstroHealing druge čakre – 3. deo

Venera i Jupiter

Disbalans govori o preterivanju (Jupiter) kako bi se održalo stalno stanje sreće, zadovoljstva i bezbrižnosti (Venera). Osoba ne može da prihvati određene izazove, pa, bežeći od rešavanja problema, stvara lažnu sliku sreće i tako ulazi u stanje samoobmanjivanja. To samozavaravanje i idealizacija navode osobu da odstupi od svoje prave prirode i da neke svoje lične potrebe gurne sa strane i potisne ih. Ali, to svakako stvara latentno unutrašnje nezadovoljstvo koje vremenom postaje sve snažnije, a osoba u nemogućnosti da prizna pre svega sebi, a zatim i drugima da ima neki problem koji je potrebno da reši, poseže za raznim stimulansima (hrana, slatkiši, alkohol. droga, kupovina i sl.) kako bi održala to lažno ispoljavanje sreće i zadržala osmeh na licu. Ona to ne radi da bi prevarila druge, nego usled nemogućnosti da prihvati razočaranje u nekoga ili u nešto i da to rešava, ona samu sebe da obmanjuje da je ta situacija ili osoba savršena. Nikada se ne žali i ne priča o određenim situacijama koje je prevazilaze, uvek je sve dobro jer ima preteranu potrebu da sve vidi pozitivno i bajkovito, dok  svoj problem opisuje na duhovit način, kao da to zapravo nije ništa značajno. U glavnom, besmisao i nesvrsishodnost nečega ili nekoga sve više ovu osobu uvlače u stanje anksioznosti i u sve veću potrebu da to prikriva nekom vrstom zavisnosti. Ovaj disbalans žargonski može da se nazove “udri brigu na veselje”, jer osoba svoje prave želje i potrebe za zadovoljstvom i srećom potiskuje, a to nadomešćuje neadekvatnim načinom ostvarenja neke prividne i kratkoročne sreće. Tako se stvara unutrašnja tenzija i sve veće zavisničke krize, jer zavisnost u ovom slučaju nastaje iz potrebe osobe da iz svesti potisne neki neprijatan osećaj i zato najćešće i ne zna šta je to što joj stvara unutrašnje uznemirenje i tenziju. Ovo bežanje od realnosti i zatrpavanje hranom ili određenim supstancama i stimulansima može da dovede do preterane gojaznosti i već pomenute zavisničke sklonosti, kao i do prilične lenjosti, fizičke statičnosti i svih problema koji odatle potiču. Pored toga, loš odnos Venere i Jupitera na fizičkom nivou dovodi i do hormonskog disbalansa i PMS sindroma, problema u menopauzi, a ponekad opisuje i problem sa dijabetesom. Na emotivnom i mentalnom planu ova neravnoteža opisuje promenljivo raspoloženje i osećaj ljubomore koji nastaje usled vezivanja osobe za emociju potrebe za srećom (Venera) koja nije ispunila neka očekivanja (loš odnos sa Jupiterom). Ovde u glavnom postoji i zavist jer osoba nije zadovoljna (ošte’ena Venera).  Usled potrebe za poređenjem (Venera) uvek joj se čini da je druga strana bolja (Jupiter). Iz ovoga nastaje dualnost, a samim tim i neke moralne dileme i moralna etiketiranja, a kako druga Venerina čakra i šesta Jupiterova čakra čine drugi energetski prsten koji sačinjava Neptuna i devetu čakru, ovde lako dolazi do nepoverenja i razočaranja u sebe ili u druge.

Kada su ova dva centra u balansu, osoba može da prevaziđe bilo kakvu dualnost i stvori osećaj jedinstva, zadovoljstva, kao i osećaj sopstvene vrednosti zbog ispunjenja ličnih očekivanja. Ima snažnu sposobnost uživanja u unutrašnjoj i spoljnoj lepoti i na toj osnovi gradi harmonične odnose sa drugima, mogućnost da u svoj život privuče šta želi i kreira sama neki vid lepote (u umetnosti) koji će podeliti sa drugima.

Venera i Saturn

Loš odnos Venere sa Saturnom suštinski predstavlja najveći problem za 2. čakru, jer osoba umesto zadovoljstva i sreće ima osećaj krivice, duga, nesavršenstva, stida i greha. Osoba kao da se nalazi u nekom začaranom krugu u koji je uvodi strah od više sile ili Božje kazne jer nas 7. Saturnov energetski centar povezuje sa višim sferama i Bogom i govori o karmičkim zadacima i lekcijama, što i jeste karmički krug. Duboko u svemu je greška i osoba ima stalni osećaj da je nešto kod nje veoma pogrešno, pa iz osećaja straha da je drugi ne odbace ili iz osećaja duga i krivice prema nekome ili zbog nečega, ne dozvoljava sebi da pogreši i teži ka savršenstvu. Ali i kada uradi nešto savršeno, opet nije zadovoljna i misli da može još bolje ili još više. Ovde Venera mora na neki način da se iskupi i sa Saturnom u disbalansu u glavnom upotrebljava razne načine samokažnjavanja i odricanja, čak može da pribegava mazohizmu. Koliko god da nešto dobro uradi i dalje postoji neka greška i krivica, mora da se iskupi i to projektuje na druge, pa oni nikada nisu savršeni, uvek im nešto fali ili su vrlo grešni (npr. zbog seksualnosti jer seks je prljav). Zbog velike dualnosti i jakog sukoba između dobra i zla, osoba je sklona da prosuđuje najpre sebi šta je dobro i ispravno a šta ne, a potom i drugima, pa je to stalno traženje krivice ili krivca u sebi ili u drugima. Zadovoljstvo i patnja idu zajedno, ovo je arhetipski pokazatelj primarnog greha Adama i Eve i suštinski, uvek se na neki način odbacuje Venera (kao žena, kao zadovoljstvo, uživanje, seksualnost, što je u hrišćanstvu post petkom na Venerin dan). Venera dozvoljava uživanje i prepuštanje, a ovde se stalno robuje nekom autoritetu i veruje se da se nešto mora, tako da aspekt moranja osobu uvodi u određene blokade i rigidnost kako na fizičkom planu, tako i na emotivnom i mentalnom. Usled stalnog nezadovoljstva svojim postignućima, zbog perfekcionizma, straha od greške i od toga kako će je drugi proceniti, ova osoba je u glavnom u grču, stalno se brani i žali jer je preuzela suviše obaveza na sebe, ali nikako ne može da podnese kritiku od drugih, iako ima stalni osećaj krivice i nesavršenstva. Isto tako, može imati i tendenciju da preuzme tuđe greške na sebe i da sebe krivi što je neko drugi uradio nešto pogrešno, što opet stvara određene frustracije i blokade. Ovaj aspekt dovodi u pitanje plodnost, problem sa ukočenošću kičme u lumbalnom delu, problem sa bubrezima (npr. kamen u bubregu).

Kada su Venera i Saturn u balansu, osoba je sposobna da uživa u ljubavi, u svojim i tuđim postignućima,  ne prosuđuje i ne okrivljuje druge i sposobna je da prihvati svoje i tuđe nesavršenstvo. Umesto da se stavlja u službu sudije i da određuje šta je vredno, a šta nije vredno poštovanja, ona jednostavno dozvoljava da ta viša sila stvarno ide kroz nju. Ova osoba je pravi vernik jer oseća to Saturnovo prisustvo gore i u stanju je da i u najtežim životnim situacijama podjednako vidi lepotu života kao i u pozitivnim situacijama. Tim svojim stavom, velikim strpljenjem, tolerancijom i sposobnošću da pusti određene stvari bez prosuđivanja, ona kao učitelj privlači i leči druge ljude koji imaju problem te vrste samim svojim postojanjem, jer je uspela da se izdigne iznad ovog najizazovnijeg arhetipa.

Svi aspekti Venere sa transcedentnim planetama daju joj potrebu da ostvari uzvišenije ciljeve i da se konektuje na neke više ili na kolektivne sfere.

Venera i Uran

Venera i Uran u lošem odnosu govore o visokom nivou netolerancije koju osoba poseduje. Venera je inače planeta zadužena za sklad i harmoniju, ali kada nije dobro postavljena sa Uranom, vladarem 8. čakre koju sačinjava kruženje 3. Sunčeve i 5.Merkurove čakre, što je mentalni nivo osobe, ovo je velika potreba za razdvajanjem, kritikovanjem ili odbacivanjem. Iz ugla 2. čakre gde Venera funkcioniše na podsvesnom nivou, ovaj disbalans govori da osoba zbog svoje velike mentalne potrebe za slobodom, originalnošću i inovativnošću može podsvesno da ima netoleranciju prema svojim stvarnim unutrašnjim potrebama i željama. Rezultat je nesvesno kontradiktoran sistem vrednosti i svega onoga na šta se 2. čakra odnosi (potreba za ljubavlju i srećom u partnerskim odnosima, kao i na potrebu za čulnim zadovoljstvima i užicima kroz seksualnost i hranu u materijalnom svetu). Iz tog nesklada može da nastane netolerancija na određenu vrstu partnera ili osoba, na neku hranu ili na bilo koje fizičko i čulno zadovoljstvo. Osoba može imati prilično slobodne i neobične odnose, može biti homoseksualac, može da teži kiču na nivou kreativnosti i stvaralaštva i sl. Na fizičkom nivou ovo će se ispoljiti kroz razne vrste alergije i netolerantnosti na razne stvari (hrana, kozmetika, piće, polen, prašina ili neke druge supstance), može da doprinese i neplodnosti, hormonskim disbalansima i pobačajima kod žena, govori i o psihofizičkim problemima kao što su stres, nervoza i uznemirenost.

U balansu ova dva centra daju osobu čiji je sistem vrednosti prilično avangardan, a potreba za zadovoljstvima i skladom prilično slobodnih i humanih načela. Ova osoba ima jako napredne ideje i talente kojima svakako može doprineti i široj društvenoj zajednici.

Venera i Neptun

Devetu čakru čiji je Neptun predstavnik sačinjava srednji emotivni prsten koji pravi kruženje energije 2. i 6. čakre ili Venere i Jupitera. Kontakt 2. i 9. čakre ili Venere i Jupitera govori o velikoj suptilnosti, nežnosti i potrebi osobe da se poveže sa nečim uzvišenijem i univerzalnom ljubavlju. Osoba i u dobrom i u lošem aspektu Venere i Neptuna ima potrebu za nekim svojim ličnim ritmom i načinom života. Disbalans opisuje da je svakodnevnica nadvisuje i da je izuzetno opterećuje i iscrpljuje neki teži fizički rad i bavljenje svakodnevnim rutinskim ili banalnim stvarima. Potreba ove osobe ja da živi u lepom, skladnom i mirnom okruženju, kao i da se bavi nekim lepim i suptilnim stvarima, tako da sve suprotne situacije kod nje izazivaju razočaranje i veliki unutrašnji nemir. Energija ove osobe i moć regeneracije dolaze iz inspiracije, pa su u balansu ovo divni umetnici, osobe koje su povezane na viši kanal univerzalne ljubavi, a koje takodje mogu da inspirišu i druge na ljubav i kreativnost.

Venera i Pluton

Disbalans Venere i Plutona ili 2. i 10. čakre govori da je osobi potreba za partnerstvom, za lepotom, zaljubljivanjem, srećom, za čulnim i materijalnim uživanjem kao i sistem lične vrednosti otišao na neki način u regradaciju. Ta osoba ili stalno posesivno želi nešto što nema i što neko drugi ima ili je izgubila nešto ili nekoga što je vodi u stanje očaja. Plutonova 10. čakra je sačinjena od kruženja energije Marsa i Saturna i nalazi se duboko pod zemljom, ona spaja osobu sa jezgrom Zemlje i najdubljim i najnesvesnijim sadržajima i onim što se prenosi kroz genetiku i ima veliki uticaj fatalnosti. To su veliki iracionalni, morbidni i paranoični strahovi, napadi panike i gubljenje kontrole nad telom, emocijama i ponašanjem, pa osoba koja je prosto vođena ovom energijom reaguje uvek prilično nekontrolisano i agresivno. Pluton uvek teži potpunom spajanju i integraciji i kada oseti da nešto ne može da ima ili da druga strana odlazi od njega, on kao magnet ide za tim delom. U partnerskim odnosima su to izuzetno ljubomorne osobe koje će fanatično zvati telefonom partnera svaki čas, pratiti ga i proveravati. U težim slučajevima, osoba iz strasti može i da ubije partnera koji želi da je napusti, ili će iz očaja da izvrši samoubistvo što nekog ili nešto ne može da dobije ili da ubije partnera pa sebe.

U balansu ove dve energije daju jednu strastvenu prirodu, osoba poseduje magnetizam koji joj pomaže da privuče ono što želi, da transformiše ili regeneriše, kao i da pomogne drugima da naprave pozitivne promene kod sebe.

- U sledećem članku biće reči o astrološkom isceljivanju i balansiranju 2. energetskog centra.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD