Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

05. - 11. decembar 2011.

I ova sedmica neće obilovati aspektima, tačnije samo će ponedeljak biti obeležen direktnom uzajamnom vezom planeta – kvadratom Merkura i Marsa i trigonom Venere i Marsa, a onda ćemo do kraja sedmice „mirovati“ ako izuzmemo Uranovu promenu smera kretanja iz retrogradnog u direktno. Ova Uranova promena kretanja se dešava istovremeno sa Lunarnom eklipsom.

Mars je glavni nosilac događaja ove sedmice, a kako prvog dana pravi aspekte sa ličnim planetama Merkurom i Venerom, to je za očekivati da sam ponedeljak, ali i ostatak sedmice, bude dinamičan, a ljudi inspirisani na delovanje (na šta upućuje i Mesec u Ovnu kojim otpočinjemo nedelju), energični i otvoreni za kontakte. I Mars i Merkur su u promenljivim znacima, a sam njihov kontakt uvek donosi obrte, drukčija rešenja, pa uz retrogradnost Merkura, ovaj izazovni kvadrat izvesno može doneti probleme u komunikaciji, saobraćaju, kao i one sa tehnikom. Za očekivati je da budemo više verbalno agresivni, posebno u radnom okruženju, tokom vožnje, u kontaktu sa susedima i rodbinom, skloniji upotrebi ružnih i uvredljivih reči, ali i izgovaranju onoga što ne mislimo, bilo da želimo nekoga s namerom da povredimo, bilo da to uradimo nehotice. Brojne svađe mogu rezultirati i pretnjama i fizičkim obračunima – jedna reč može uzrokovati dalekosežnije probleme, pa stoga treba voditi računa o onome što pričamo ovih sedam dana. Ovo sve potvrđuje i Lunarna eklipsa koja se odigrava u znaku Blizanaca, uz istovremenu poziciju Marsa na stepenu egzaltacije Merkura, pa, ma kako ovaj Mars „voleo“ Merkura, izvesno je da može povrediti ono najbolje od simbolike Merkura, a to jesu deca i oni nama najbliži i najsrodniji. Evo mladića koji telefonira dok neoprezno vozi, izaziva udes i povredu rođenom bratu; evo i onoga koji izgovara prejaku reč, time svađu i tuču, a najdeblji kraj izvlači njegov brat. Tu je i lekar, koji ma kako da je precizan i ma kako da želi da pomogne bolesnom detetu, pravi grešku u proceni...

Evo i najboljih kradljivaca automobila na delu, ali ne samo automibila, već i najvažnijih dokumenata, informacija, kao i znanja, jer se ovaj kvadrat odvija sa Merkurom na 11. stepenu Strelca gde se trenutno nalazi najveća zvezda iz sazvežđa Zmaj – Rastaban. Ova zvezda se nalazi u glavi Zmaja, a njen prevod sa arapskog znači „Onaj koji će biti uništen“, a u kombinaciji sa malefikom (u ovom slučaju kvadrat od Marsa koji istovremeno živi u Merkuru), ukazuje na kriminal. Kako se i samo sazvežđe Zmaj vezuje za krađu zlatnih jabuka to možemo očekivati smišljenu veliku prevaru, krađu, bilo da je u pitanju najprimitivniji oblik ispoljavanja, bilo da su u pitanju velika svetska znanja i dostignuća, a što bi moglo uticati na dešavanja na opštem, svetskom nivou, jer sazvežđe Zmaj jedino „pokriva“ ceo Zodijak.

Istovremeno, kako je u pitanju „pogrešna reč“, aktivacija ovog sazvežđa može uputiti i na događaj, reč, dokument, koji će inicirati dublja i šira dešavanja, na isti način na koji je boginja svađe Erida bacivši jabuku sa natpisom „Najlepšoj“. Ova „Jabuka razdora“ bačena je među boginje Heru, Atinu i Afroditu, što je dovelo do spora među njima, a zatim i do izbijanja Trojanskog rata.

No, ova aktivacija, uz energičan kvadrat izuzetno inteligentnog Marsa i Merkura, može ukazati i na novo dostignuće na polju nauke, koje može biti primenjeno i u pozitivne, ali na žalost i negativne, katastrofalne svrhe (ipak je u pitanju Zmaj). Ovo potvrđuje i pozicija Merkura u trenutku Eklipse, koji se nalazi na 4º Strelca (pri čemu je Mars na egzaltaciji Merkura, a Mesec u Blizancima) gde se nalazi Džabah – zvezda u čelu Škorpiona, koja je upravo prirode Merkura i Marsa (što naglašava ovaj uticaj), a koja govori o tajnim, zabranjenim znanjima, kao i opasnostima koja ta znanja prate. Ovo potvrđuje i Mars na zvezdi Koksa iz sazvežđa Lav, koja poput Zosme može ukazati na određeno žrtvovanje.

No, da se nećemo baviti samo naukom i krađom, bilo znanja, bilo informacija, bilo telefona i automobila, kao i nepropisnim obilaženjem na autoputu u najvećem špicu – upućuje trigon Venere i Marsa koji se takođe odvija u ponedeljak, i time obeležava celu sedmicu. Pa evo druženja, uživanja, posebno među kolegama i u radnom okruženju, ali i među starim ljubavnicima. Ova nam Venerica obožava Marsa, ali ne i Mars nju, pa treba biti obazriv i ne očekivati previše, jer na kraju puta kroz znak Jarca čeka Saturn iz Vage čiji kvadrat će Venera teško podneti.

Uranovo direktno kretanje (subota) ne može se sigurno odraziti trenutno, ali najavljuje period promena koje nas očekuju na proleće. Zanimljivo je što on, kao viša oktava Merkura i kao spoj Merkura i Marsa, kreće direktno baš onda kada se odvija i Eklipsa na Nebu sa Marsom na stepenu egzaltacije Merkura i Merkurom na Džabahu, pa i ovo govori o proboju na polju nauke i tehnologije. Sve je ovo naglašeno jer se Uran nalazi na nultom stepenu Ovna, pa brojni neuspeli pokušaji imaju tendenciju da se pokrenu sa mrtve tačke.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju Marsa i Merkura u bilo kakvom aspektu, posebno nepovoljnom, kao i oni sa Marsom u Devici ili Blizancima, ali i oni sa Merkurom u Ovnu ili Škorpionu. Mogu biti prozvani i oni sa Marsom ili Merkurom na početnim stepenovima Strelca, na zvezdama Škorpiona ili Zmaja. Oni sa Venerom i Marsom u aspektu, posebno ako i Saturn boji ove planete (ili znak Jarca), će imati šansu da uživaju i ostvare kontakte koji im mogu omogućiti da završe nedovršeno, ali i sa mogućnošću ponavljanja iste greške, iste reči...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD