Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Na svakom kraju je novi početak

Svet dualnosti u kome živimo je primarno predstavljen svetlima – Suncem (muški princip) i Mesecom (ženski princip). Nedavno smo imali pomračenje Meseca (Lunarna eklipsa), a sada imamo pomračenje Sunca (Solarna eklipsa). Ovo je potpuno prirodan proces, koji nosi u sebi svu kosmičku inteligenciju. Od naše svesnosti zavisi koliko ćemo i kakve ćemo imati učinke „pomračenja“ U kolektivnoj svesti postoji uverenje da to nešto „nije dobro“.

Između ove dve eklipse imali smo veliki kardinalni krst, gde retrogradan Mars, Jupiter, Uran i Pluton padaju na 13º kardinalnih znakova (analogno znaku Ovna koji egzaltira Sunce). Ovo je bilo vreme Uskrsa i Pashe. Prilika je za obnovu, regeneraciju, postavljanje novih sistema vrednosti. Prema ljudskom telu ovaj kvadrat je u analogiji grlenog energetskog centra i planete Merkura (čoveka). Čovek treba da razvije svoju svest kroz osećaj bez suvišnih reči.

Sunce (svest) je pomračeno, Mesec – osećaj je egzaltiran. Ovo je uzdah iz grudi zrele žene od kojeg se čoveku zanesvesti, od čega čovek nije pri sebi! Snaga ove eklipse nas vuče ka unutra prema sebi, u samoodnosnost. Postanimo ono što želimo da nam se desi jer pravo je vremo. Budimo ljubav ako želimo ljubav.

Bikovi su prozvani najdirektnije da podignu svest o svojim emocijama, osećanjima. Materijalna opsesija bi mogla da bude prevelika cena za Bikove. Ovaj period je učenje malo težih lekcija. Aktivnosti su u stanju mirovanja do 3. maja kada Venera ulazi u znak Ovna. Počinje jedno neudobno vreme buđenja i osveščivanja iz untra. Prvi partnerski nesporazum može biti oštar, posesivan oko 11. maja. Razdvajanje partnera neće doneti smiraj. Produbljivanje sukoba (ostrašćenosti) je oko 14. maja kada Venera uđe u kvadrat sa Plutonom. Iznenadno - očekivan prekid se može desiti oko 16. maja kada se desi konjunkcija Venere i Urana. Ovde nije kraj, jer Bikovi moraju da iskažu svoju snagu u preterivanju, u aferi oko 18. maja. Vreme je da prekinete ovisnost o partneru! Ljubav je ljubav samo ako je slobodna i neuslovljena. Ona nema mernu jedinicu, ona samo postoji ili ne postoji.

Blizanacima eklipsa pada u 12. polje, a i sam vladar Merkur je učesnik eklipse. Sve je u prirodi kako treba. Blizancima, lek za ovo vreme je post od reči. Kako mogu Blizanci iskazati emocije ako ne rečima? Govor tela je novi izazov za Blizance. Kako su prošli kroz ovaj izazov, Blizanci mogu otkriti 5.maja kada Merkur i Venera naprave sekstil. Samo malo truda treba da se dobiju lepe vesti kada 7.maja Merkur pređe u znak Blizanaca. Samo polako, jer ako budu očekivanja prevelika već 11. maja razočarenje je neminovnost. Nemiri će početi od 14. maja, naizgled bezazleno. Ako preterate oko 15. maja možete očekivati prekid emotivne veze i rasprave oko 24. maja. Kad god osetite nemir u grlu, a vi onda uposlite noge. Hodajte, povežite potrebu reči sa potrebom stopala. Kao što bi reči htele da se kreću neka se stopala kreću.

Rakove još uvek nosi Jupiter, daje im nadu da je život lep u harmoniji i izobilju. Rakovi se moraju čuvati u ovom periodu dobro - namernih preterivanja u savetovanjima. Vaše namere su časne, ali zašto dajete savete kad vam ih niko ne traži? Pokažite svom partneru svojim stavom, svojim odlukama kako to rade mudre osobe. Petog maja će biti veoma lep harmoničan dan u komeće te postići svoju ravnotežu sa partnerom, prenesite energiju ovog dana u svoje srce i odatle širite dalje. Planeta koja vlada rakovskim 5. poljem (ljubavi) – Mars – je još uvek u retrogradnom hodu i u znaku koji ga ne podržava. Sumnje u ispravnost ljubavnog odnosa će se menjati već od 20. maja kada Mars krene u svoj direktni hod. Sve će biti mnogo jasnije.

Lavovi su dobili priliku da iskažu svoje hrabro srce, odustajanjem od ega, egocentričnosti i samoljublja. Već 5. maja nagrada sledi, podrška okolnosti je prisutna. Lavovi koji su u braku mogu imati krizu kao potrebu za separacijom (razdvajanjem) oko 10. maja. Emotivni fokus će biti naglašen 15. i 16.maja kada Mesec bude u znaku Strelca. Ovaj period je priprema za Lavovsku sreću koja dolazi na velika vrata od 16. jula. Vreme je velikih priprema, oslobađanja od mentalnih zaključaka, čvrstih stavova i verovatno strahova od Saturna koji Lavove već izvesno vreme preslišava naučeno. Teško je Lavove savetovati. Hrabrost koju oni nose u svom solarnom pleksusu često biva izrečena kroz grlenu čakru, kroz reči. Sve to ne bi bilo tako previše da nema te Lavovske drame. Svetlo je ugašeno i nije vreme za dramske scene, vreme je za osećaj i za hrabrost u tišini i miru.

Devicama eklipsa pada u deveto polje i one traže smisao i svrhu u ovom vremenu. Um je spor i misli su spore, a to donosi nemir Devicama. Svako vreme ima svoj pečat. Ovo vreme za Device je dodeljeno da isprazne svoj mentalni ram. Dozvoliti telu da govori i tako dati šansu onome što je pametnije od uma! Nema briga, nema problema, sve je uredu. Sve je onako kako treba da bude. Kada Merkur 7. maja uđe u znak Blizanaca, svoju mentalnu energiju Device mogu fokusirati u poslovnoj oblasti. Ljubavni život nije uslovljen mentalnošću. Ako nešto uslovljava ljubav, onda je to poverenje. Ovo je vreme kada Device moraju, trebaju da steknu poverenje u svoj osećaj. Kada god Device ne znaju šta će da urade, donesu odluku, samo je potrebno ućutati, biti tih da bi čuli govor svoga tela. Veoma lepa atmosfera će biti sredinom meseca maja za ljubav i partnerske odnose. Neka novi početak bude za vas ples, muzika. Kretanje u ritmu što jeste ples, za Device je poruka ovog vremena.

Vage su jednim delom sebe još uvek egzaltirane i uživaju u ljubavnim čarolijama. Sve vreme potpunu harmoniju Vagama narušava prisustvo Marsa (sada retrogradnog) u njihovom prvom polju. Ovaj Mars donosi, može biti gubitak energije kroz poslovne aktivnosti što kod Vaga stvara osećaj nesigurnosti. Od 3. maja Venera menja svoj znak. Ova promena bi mogla biti za mnoge Vage prilično dramatična i zato je neophodan mir da se ne bi donosile nekakve odluke za koje bi se kasnije Vage mogle kajati. Oko 11. maja postoji predispozicija da se raziđete sa partnerom u mišljenju i da vas on navede na sumnju. Ovo su sve kratkotrajni aspekti ali će ih biti u maju često. Nije uobičajeno da Vage budu ljubomorne, ali i to se može desiti oko 14. maja. Kao što nije uobičajeno da Vage prve prekinu neki odnos i to se može očekivati oko 16. maja. Sve će to proći jer to su kratki trzaji površnog disanja. Vage imaju zadatak u ovom periodu da nauče duboko i sporo da dišu, da postanu svesne da ljubav stanuje u njima. Okolnosti su samo posledica koje one privlače u svoj život svojom vibracijom daha.

Škorpionima, naročito mlađima trebamo iskazati divljenje i oduševljenje za njihovu izdržljivost i sposobnost da se varaćaju na staro po stoti put u nadi da će videti nešto novo. Već izvesno vreme Venera je egzaltirana u njihovom 5. polju ljubavi, čarolija je prisutna samo jednim delom. Partner će promeniti svoje raspoloženje, atmosferu i Škorpionima će opet biti čudno: „odkud sada to, opet?“ Oduvek je bilo tako. Ljubav je za Škorpione strast, potpuno predavanje i nadasve očekivanje da se tako i partner ponaša. Ta vrsta razočarenje bi mogla biti veoma naglašena kao ljubomora, opsesija ili posesivnost negde oko 14. maja ali samo kratkotrajno. Od 20. maja mlađi pripadnici znaka Škorpiona će se okrenuti u dobrom smeru, treba proći kroz još neka iskustva samo kao proveru da bi se utvrdilo da li je lekcija naučena. Lekcija ovog vremena za Škorpione je predavanje bez očekivanja, razumevanje bez objašnjenja.

Strelčevi žive svoju fazu prepuštanja i predavanja u ljubavi, potpuno i bezuslovno. Venera će drugog maja ući u Strelčevsko 5. polje ljubavi. Može doneti naglu i iznenadnu ljubav, zaljubljivanje. Ništa to Strelcu nije strano niti teško, pa ne treba mnogo ni kritikovati Strelčeve, bar ne sada dok žive svoju fazu egzaltacije i najveće istine. Možda će Strelčevi partneri, naročito ako su dosta mlađi (oko 7 godina) posumnjati u istinitost ovih emocija oko 11. maja, ali već 15.maja će biti harmonija u ljubavi. Skoro da je prirodno da Strelčevi preteraju ili odu u aferu oko 18. maja ali i to je kratkog daha. Ravnoteža, a možda i odluka ulaska u brak je izvesna oko 24. maja. Šta god da je, poruka ili lekcija ovog vremena – za Strelčeve je da nauče postaviti granice!

Jarac je svoju fazu promena, transformacije i otopljavanja emocija u ovom periodu proveo blažen sa Venerom u Ribama, koja je sve vreme veoma lepo gledala Saturna u Škorpionu. Obzirom da se ova eklipsa dešava u Jarčevom 5. polju ljubavi, izvesna je najveća promena baš u toj oblasti. Promena će biti najočiglednija u promeni uverenja. Za Jarčeve se oduvek smatralo da su ambiciozni, hladni i rigidni. Sada je došlo vreme da Jarčevi ulaze u aferu, da imaju paralelne veze i da se „pod stare dane“ razvode. Takav nekakav nesporazum je moguć oko 14. maja kada može da proključa davno ugašeni vulkan strasti. Ljubav nema nikakve potrebe osim da bude, nema merač vremena, ne broji nikakvu materiju. Ona samo daje. Glavna lekcija ovog vremena je da Jarčevi nauče lekciju da je davanje največi oblik primanja.

Vodolije su učesnici svih prethodnih događaja, a naročito mlađi pripadnici ovog znaka. Vladar 5. polja –ljubavi kod Vodolija je Merkur, a on je direktan učesnik ove eklipse i nosi osnovnu poruku za Vodolije: Umiriti um, smanjiti broj reči, usporiti i zastati. Kroz sve ove aktivnosti neophodno je preuzeti odgovornost na nivou svesnosti. Ispit će već 7. maja polagati kada Merkur uđe u znak Blizanaca. Da li su položili ovaj važan ispit Vodolije će znati 15. maja kada Venera bude u konjunkciji sa Uranom (vladarem Vodolija) i u sekstilu sa Merkurom (vladarem Vodolijanske ljubavi). Sve dok je Sunce u znaku Bika, fokus Vodolijanskih partnera je na materiji, a to je u stvari osnovni nesporazum u partnerskom odnosu za Vodolije. Dok se njihovi partneri vezuju za materiju (šta god to bilo), Vodolijama je jedno bitno biti slobodan i davati slobodu u ljubavi. Mesec je 19. maja u znaku Vodolije i podizaće emocije. Budući da je fazi opadanja, to je faza poznata i kao idealna faza čišćenja i generalnog spremanja organizma.

Ribe i dalje uživaju u blagodetima velikog vodenog trigona i sada još u društvu sa egzaltiranom Venerom. Ovo je velika prirodna zaštita za hipersenzitivne Ribe. Solarna eklipsa se odigrava u Ribljem 3. polju. Opet kažem, prirodno je da mesto gde Ribe razmišljaju nema svetla. Otuda su pripadnici znaka Riba vrlo intuitivni. Vreme isceljenja će potrajati sve dok je Kiron u znaku Riba. Kako pravi kontakt sa planetama, Kiron tako podstiče isceljenje određenih oblasti u Ribljem životu. Već 1. maja Kiron pravi sekstil sa Merkurom (vladar 7. polja u Riba), pa isceljenje u ovom periodu Ribe počinju od svojih partnera, jer to su njihova ogledala. Isceljujući partnera, isceljuju duboki nesvesni deo samog sebe. Oko 11. maja postoji mogućnost da samo isceljenje proizvede proces čišćenja. Ovo čišćenje se može očitovati kod starijih pripadnika znaka Riba. Kuliminacija je u noći punog Meseca (14. maja) kada se može očekivati prirodni ambijent za Ribe i puno vode. Ove vode ne treba zadržavati jer nose u sebi sećanje na loša iskustva. I na kraju 24. maja imamo dobru i sigurnu konekciju u prijateljstvu, a kasnije se iz toga može razviti i bliskost.

Ovnovi su se, može biti, malo umorili. Nije lako biti u drštvu pomahnitalog Urana. Osnovna lekcija koju Ovnovi uče u ovom periodu je istrajavanje i dovršavanje. Koliko puta su Ovnovi u žaru svog entuzijazma započeli nešto?! Ako to nešto ne ide željenim tokom, Ovnovi odustanu ili prekinu. A onda se na prvoj krivini pojavi identična situacija, samo drugačije upakovana. Ovan svojom detinjom naivnošču počne opet ispočetka. Ovnovi su bebe u Zodijaku sa svim dobrim i lošim stranama. Iskreni su, naivni, energicni i velikodusni ali i egocentricni, ratoborni, nestrpljivi i prgavi. Sve pobrojane osobine su u periodu kardinalnog krsta, upravo Marsom iz Vage korigovane. Partnerski odnos za Ovnove je često problematičan jer su oni ekstremno principijelni (pravolinijski). Sam retrogradni hod Marsa u Vagi je ponavljanje nenaučenih lekcija iz partnerskih odnosa. Ulazak Venere u znak Ovna od 3. maja može biti dobar podstrek i prilika da se malo uživa. Iako je "malo ili kratko" upravo ono što Ovnovi ne umeju, 11. maja imaju priliku da pokažu da znaju i umeju! Savet za Ovnove u ovom periodu je da nijednog trenutka ne smeju da zaborave osećaj svojih stopala i povezivanje sa korenom, što je za njih najbolji lek.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD