Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28. oktobra do 04. novembra 2013

Pred nama je jedna izuzetno važna nedelja. Na početku će Mars sa Plutonom napraviti trigon, a kasnije – kada se Uran po četvrti put sukobi sa Plutonom (Uran kvadrat Pluton) – Sunce i Merkur će sa drugim planetama formirati nekoliko egzaktnih aspekata. I na kraju nedelje Mesec će se Suncu približiti, a poslednjeg dana će sasvim zakloniti njegove zrake ostvarivši pomračenje Sunca.

Dakle, na nebu se ove nedelje aktiviraju snažne energije koje uglavnom neće uticati da se povučemo i utihnemo, već da tišinu iznesemo spoljnom svetu i živimo je. Kako je ascendent u trenutku egzaktnog kvadrata između Urana i Plutona na 26° Strelca, stepenu centra galaksije zajedno sa Venerom na istom stepenu – ovo je trenutak kada trebamo da progovorimo, a glas koji ćemo čuti će biti naš u mnogo stvarnijem smislu nego što je to bio ranije. Ne trebamo ga se stideti, a ne trebamo ga ni skrivati već se veseliti svakom tonu, jer ova Venera ima mnogo toga lepog za reći.

Prvi aspekt ove nedelje biće trigon između Meseca i Venera. Mesec će biti u Lavu, Venera u Strelcu, pa je ovo odličan dan za izlaske i susrete sa bliskim i dragim ljudima. Iskoristite ovaj dan za neke susrete koji su vam od bitnog značaja, jer u ovom danu možete očarati svakog sagovornika (Mesec u Lavu).

Sa utorkom se stvara već i sasvim drugačija atmosfera na nebu. Došlo je vreme Demetre (Mesec u Devici), pa će se i neke brige javiti. Merkur će toga dana napraviti konjunkciju sa Saturnom, pa eto poteškoća u saobraćaju, teških misli i briga. Neki će se setiti obaveza koje nisu na vreme završili (retrogradan Merkur), a stari račun još od prošle godine stići će na naplatu, zajedno sa brigom o posledicama koje mogu čekati zbog nemarnosti. Naravno, sve su to male sitnice koje vam se toga dana, što zbog Meseca u Devici što zbog konjunkcije Mekura sa Saturnom, mogu činiti nepremostivim problemima i jedan veliki razlog za brigu (Saturn).

Sredinom nedelje, ulaskom Meseca u znak Vage neke će se stvari promeniti. Mars iz Device napraviće jedan dobar zemljani kontakt sa Plutonom i učvrstiti tlo po kome hodate (Mars trigon Pluton). Dve jake muške planete ovog puta jedna drugoj daju podršku. Jedna je ideja i razum (Mars u Devici), a druga odgovornost i trajnost (Pluton u Jarcu). Tada je potrebno nakupiti energije, jer će vam ona biti potrebna za dane koji su pred vama. Mesec se prbližava Suncu i polako pokriva njegovu svetlost (pomračenje Sunca). Ali pre tog dodira Meseca sa Suncem, Uran će napraviti četvrti po redu kvadrat sa Plutonom. Ovo je izuzetno jak momenat, jer se istog dana dešava kontakt nekoliko planeta. Sunce će pre spajanja sa Mesecom napraviti egzaktnu konjunkciju sa Merkurom i sekstil sa Plutonom. Slika na nebu će tada izgledati kao da ste se duboko zamislili pred nekim činom, pred nekom važnom odlukom, pred neki izuzetno važan sastanak koji se dešava samo jednom u životu ili pitanje koje se postavlja samo jednom, a odgovor će biti znak u smera u kome treba gledati. Ovde su planete koje predstavljaju svesni nivo (Sunce i Merkur) izuzetno naglašene, ali su snažno povezane sa slikom donjeg sveta preko Merkurove retrogradnosti u Škorpionu koji će praviti dogovor sa Plutonom, bogom noći i podzemlja, a tu je Sunce čije je zrake Mesec polako prikrio, pa i ono odlazi u ovaj nevidljivi svet nesvesnog... Kao da se nalazite u dubokom podzemlju iznad kojeg je izlaz vidljiv, a staza utabana, ali je dozvoljeno samo hodanje po noći. Zbog prejake energije Urana i Plutona koji je u znaku koji ne zaboravlja (Pluton u Jarcu), mogu se neka prijateljstva prekinuti, ali i spoznaja da to, zapravo, i nije bilo prijateljstvo, već ste se vi iz nekog razloga držali tog davno završenog odnosa, ali nije imalo smisla i kvaliteta. Neki će biti posebno uznemireni, pa ukoliko se jave takvi osećaji, bolje se primirite i sačekajte da vam vreme da neke odgovore koji u vama bude nemir.

U petak, kada se kvadrat Plutona i Urana bude odigravao, Hiron će biti na istom stepenu (9º) i gradiće aspekte sa ovim planetama. Mit o Hironu nosi priču o prvom astrologu, Učitelju i isceljitelju, ali i o povredi koju je doživeo od svoje strele i ruke svog prijatelja. Sve je bilo nenamerno, ali povreda je ostala. Treba ovih dana posebno povesti računa o fizičkom telu. Može se neka fizička bol ili povreda javiti tražeči od vas joj se posvetite i izlečite njen uzrok. Neki će se, pak, razočarati u prijateljstva i rešiti da okrenu novi list, te sebi prizovu nove osobe i bolje okruženje.

Kako se sve dešava na 09º, ovi aspekti nose simboliku Strelca i 9. polja. U ovom će periodu neko nov život započeti, negde daleko u nekoj drugoj zemlji (Strelac), neko će shvatiti svoj smisao (9. polje) i put koji vodi ka njemu, a neko će baka ili deka postati (9. polje) i na taj način zaokružiti svoj vatreni trigon (spajanje 1-og, 5-og i 9-og polja) kroz ostvarivanje jedne nove celine.

Ova nedelja će pokrenuti neke nove stvari u našem životu. Iako je ovaj kvadrat jako buran aspekt, pa na mundanom nivou može pokrenuti razne nemire u mnogim zemljama, dovesti do avionskih nesreća, eksplozija vulkana ili raznih havarija u nuklearnim elektranama – na ličnom nivou će, takođe, svi doživeti promene. Kako se u tom trenutku dešava više protočnih aspekata, tako nam se nudi mogućnost da na najblaži mogući način prihvatimo nadolazeće promene. Takođe, odluke će biti ispravne ukoliko se u tišini i samoći donesu (Mesec konjunkcija Sunce), jer dispozitori ovog kvadrata (Mars i Saturn) prave aplikacioni sekstil.

I šta god budete radili tih dana, ne zaboravite da se radujete. Venera je stala na sam Ascendent u trenutku ovog kvadrata, pa jasnu poruku daje da ona vlada ne samo Zemljom, već čitavom Galaksijom (Venera i Ascendent na 26° Strelca – stepen Galaksije)!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD