Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Između dva sveta lebdim

„Hodamo Dunavskim kejom. Davno je prošla ponoć. Oženio se naš školski drug i bila je svadba ko u pesmi: „parada pijanstva, kiča i veselja“. Ja nisam bila svesna ničega od trenutka kada se Dejan pojavio na vratima male kafanske sale. Hodali smo nemi, i ponekad mi se činilo da mi ne hodamo, već to život maršira a mi smo samo zaneseni dahom vetrova. Bilo mi je hladno, ali ne spolja nego iznutra. Imala sam osećaj da mi je sva krv iz celog tela ušla u srce i da hoće da se raspukne na komade. Ruke i noge su mi bile kao ledenice. U daljini su se čuli glasovi mladih koji su se omamljeni vraćali sa splavova... Moj stan je u trećoj ulici od Keja. Ne znam kako smo došli do moga stana. Nisam znala šta treba da kažem, da li da ga pozovem unutra, ili da izmislim nešto. On mi je prekratio muke. Rekao je „Bićeš dobro, molim te odmori se... ovo je i za mene i za tebe novo poglavlje...“ Koje novo poglavlje? On ne zna da kod mene nikad nije ni prestalo. Poljubio me u čelo i tromo se spustio niz stepenice. Nisam stigla ni da progovorim, a učinilo mi se da govorim. Grlo mi je bilo suvo, a reči zapele kao kosti, pa ne mogu i ne znaju da izađu. Stajala sam ispod tuša ko zna koliko, sve dok nisam osetila da me preliva hladna voda. Prošlo mi je deset godina života kao deset sekundi. Ja sam kao onaj brod na vetru. Plašim se nevremena, tražim svetionik. Ne mogu sama!“

Darija

„Bila sam na trećoj godini studija“ – govorila mi je Darija u oktobru 2012. godine, kada je došla kod mene na konsultaciju. Želela je da čuje kako njezin život izgleda kroz prizmu astrologije. Darija je dupli Blizanac sa Merkurom u Biku u 12. polju. Ona je zatvorena, vrlo fokusirana ka unutra. Nastavila je tiho i bolno da iznosi iz sebe čemer, jad, bol i ljubav. Merkur je vladar Ascendenta, dispozitor Sunca, vladar 5. polja (ljubavi), u opoziciji je sa Uranom i u kvadratu sa Saturnom. Ljubav o kojoj je ona pričala bila je veoma neobična, a ipak cela. Voleli su se snažno i iskreno, ali tajno i skoro nemoguće. Ona živi fiksni T kvadrat, na čijem je vrhu Saturn! Ovo je ljubavna priča vezana za „dužnički odnos“. Njezin um je veliki kontrolor emocija i vrlo lako donosi pogrešnu odluku (Merkur kvadrat Saturn). Dispozitor Saturna je Jupiter u 12. kući i u opoziciji je sa Mesecom i Neptunom. Ona tugu i bol iz srca seli u glavu i tako nastaju njene unutrašnje patnje, nesporazumi i samoobmane. Nastavila je svoju priču: „Dejan i ja smo imali puno planova za budućnost.

Voleli smo se onda kao i sada. Moji roditelji nikako nisu mogli da prihvate našu ljubav. Naša ljubav je krenula u gimnaziji. Bili smo prijatelji, a onda ljubavnici i na kraju par. Moj otac je užasnut bio tom idejom (Saturn u Lavu u 3. polju). Roditelji su mi stari. Danas su prema meni nedostupni kao i pre dvadeset godina (Sunce i Mesec u opoziciji). Bili su profesori, otac profesor književnosti (Sunce konjunkcija Jupiter u Blizancima), majka profesor istorije (Mesec konjunkcija Neptun u Strelcu, trigon Saturn). Mislila sam, obrazovani su ljudi, razumeće, shvatiće, prihvatiće. Nikako mi nije bilo jasno šta to fali Dejanu? Moj stariji brat je bio na mojoj strani. Pričali smo i on bi u šali govorio: „Ko zna da nije ćale nešto tu 'brljao', pa sada neda tebi?! Radi kako hoćeš, nisi mala.“ Brat se oženio i okrenuo se svom životu i stvaranju svoje porodice. Ostala sam sama sa svojom mukom. Tata se ljutio i svakodnevno gunđao. Mama nije imala svoj stav, ali je nemo podržavala oca.

Ja sam sve više osećala potrebu da jednom o svemu razgovaram sa Dejanom. I on je bio dosta tvrdoglav, baš kao i ja. Uopšte ga to nije zanimalo. Bio je ambiciozan, govorio mi je da me voli, a za ostalo „nek se brine vreme“ – on neće! Bilo mi je teško. Na četvrtoj godini studija Dejan je dobio mogućnost da ide u Moskvu, a isto je to i meni ponuđeno. Moji roditelji nisu hteli ni da čuju za to. Dejan se naljutio. Pokušavali smo nekako da se dogovorimo, ali okolnosti su nas razbijale (Merkur kvadrat Saturn). Jednog dana mi je brat rekao da me je Dejan zvao telefonom dok sam ja bila van kuće i da je otputovao. Nismo se ni pozdravili. Bila sam u šoku. Nisam stigla da mu saopštim... da sam, izgleda, trudna... Bila sam mnogo tužna. Prišla sam majci da joj se poverim... i tu sam sebi presudila. Mama je napravila haos u porodici, a o tati da ne pričam. U toku tog haosa dobila sam spontani pobačaj i završila sam na ginekološkoj klinici. Za sedam dana koje sam provela na klinici roditelji me nisu ni posetili. Bila sam mnogo tužna...

Osećaj odbačenosti

U septembru 2001. godine sam aplicirala za posao u Skandinaviji preko mog fakulteta. Nikom ništa nisam rekla. Novu 2002. godinu sam dočekala u Stokholmu. Do proleća sam bila jako zauzeta oko integracije, kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Onog trenutka kada su se složile kockice, ponovo su izronile moje tuge i nemiri. Bilo mi je teško. Prolazilo je vreme u spoljašnjem svetu, a u mom unutrašnjem svetu je sve stajalo u mestu. Stotinu puta sam prošla kroz situacije i nisam našla odgovor na pitanje šta se dogodilo, gde je nastao nesporazum? Milion bubnjeva je lupalo u mojim ušima. U mom srcu je postojalo mesto samo za jednu ljubav za ceo život.

„Te dve ipo godine su mi bile jako teške“ – nastavila je da priča Darija. U tom periodu Darijin progresivni Mesec je išao kroz znak Škorpiona, kroz 6. polje. Ona je osećala težinu, tugu i potrebu za „kreativnom samoćom“ (tako je ona nazvala to stanje). Sa porodicom je održavala slabe kontakte. Rekla mi je da nije ni imala potrebu za nekim razgovorima. Stalno je u njoj bio prisutan osećaj odbačenosti (vladar Ascendenta je Merkur u 12. polju u opoziciji sa Uranom).

„Pomislila sam da sam već prilično svoja i stabilana. Mnogo vremena sam trošila na posao i učenje jezika. Naprosto, naišao je novi talas iskušenja. Iz Beograda su došle kolege i bila sam i ja pozvana na nekakav formalni sastanak. Nije bilo mesta za odbijanje ili razmišljanje. Težak mi je bio kraj oktobra 2003. godine. Nisam se raspitivala ni za koga. Koleginica sa fakulteta koja je bila u Moskvi, pa su je prebacili na projekat u Švedsku onako usput mi je rekla: 'Drago mi je da te vidim da si dobro, i Dejan je dobro. Život ide dalje. Muškarci brže prebole, oni nađu za tren oka zamenu.' Ja sam ćutala kao nema, a nešto me je kopkalo... ipak mi je rekla da se verio sa nekom devojkom, kćerkom našeg diplomate u Moskvi. Bez obzira što sam to sve čula i saznala, ništa se u meni naspram Dejana nije promenilo. Postojala je tuga, ali ja sam ga volela...

Povratak i novi susret

Ceo poslovni projekat je bio završen 2008. godine. Mogla sam da biram, da ostanem sa novim ugovorom na nekoj novoj destinaciji ili da se vratim u Beograd. Odlučila sam da se vratim u Beograd i da nastavim da radim na fakultetu. Priča sa roditeljima je bila teška. Kada sam se vratila u Beograd, otišla sa prvo kod brata, posle sam sa njim posetila roditelje. Nikako nisam mogla da shvatim tu priču mojih roditelja. Oni su se ponašali kao da je sve u naboljem redu, ali među nama nije bilo bliskosti. U narednih par meseci brat mi je ponudio svoj dom dok ne uredim svoj. Kupila sam mali stan koji sam adaptirala. Nije bilo dana kada mi Dejan nije prošao kroz glavu.

Pozvali su me na svadbu. Nisam ni slutila da bi Dejan mogao doći... pojavio se sa suprugom... Kao i uvek kada dođe trenutak iskušenja, ja se povučem u sebe. Nestanem. Umrem u spoljašnjem svetu. Samo čujem svoje srce i ništa drugo ne čujem. On i ja smo disali u istom ritmu. Muzika je bila glasna, ali ja sam čula samo njegovo srce. Ja sam sedela do kraja svadbe. Ne znam kako se desilo da je Dejan ostao sam. Prišao mi je i pružio ruku, rekavši: 'Idemo, mala...'

Oduzeo mi se dah. Koliko dugo ga poznajem, čini mi se vekovima, ali svaki put osećam da mi kolena klecaju. Ostajem bez reči u njegovom krilu. Volim njegove poljubce, njegove dodire, volim njega celog...

Već dve godine mi živimo paralelne živote. U mom stanu su njegove stvari. U mom ormanu su njegove košulje. U mom kupatilu je njegova četkica za zube…“

Odnos sa roditeljima – odnos sa partnerom

Upitala me je tiho, valjda se plašila i sama sebe da čuje: „Dokle ćemo ovako? Želim roditi njegovo dete!“

Pokušala sam je dovesti u stanje realnosti i svesti. Odatle je počeo njen rad na sebi. Imalo je mnogo toga da se pospremi u njenom životu. Morala je najpre prihvatiti svoje roditelje u sebi, zavoleti ih kao sebe samu, pa tek onda ovaj ispravljen odnos oživeti i u svojoj emotivnoj priči.

Darija je u razgovoru sa astrologom naučila kako da napravi prioritet u svom životu koji dolazi iz potrebe njenog sopstva, a ne njenog ega. To nije laka lekcija. Set pravila za oživljavanje svog sopstva je dobila. Dogovorile smo se i da razvija osećaj poverenja. Negde davno je doživela da bude izneverena i taj kod je ostao kao hologram upisan u njenoj duši, koji se zatim prenosio na njen odnos sa voljenom osobom. Da bi krenuli napred i pronašli svoju pravu priču, ponekad je neophodno da napravimo prvi korak “unazad”, naročito ako nam je vladar Ascendenta u 12. polju!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD