Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. do 13.09.2021.

Tokom ove nedelje aktiviraće se stepen najveće inteligencije u celom zodijaku. U ponedeljak 06. septembra, Sunce će osvetliti 13° Device, koji je stepen Merkurove egzaltacije. Ovde se čuva znanje o našem nastanku i našoj genetici. Sve ono što nasleđujemo od svojih roditelja u vidu dara i talenta ovde je zapisano. Naš ceo genetski kod nalazi se ovde. Pored aktiviranja najinteligentnijeg stepena u celom zodijaku, ponedeljak nam donosi i druge zanimljive aspekte. 

Pluton, kao najdalja planeta, ove nedelje će biti aktiviran sa čak dva aspekta i to sa Venerom i Marsom. Prvo će Venera u Vagi biti u kvadratu sa njim, a potom će Mars iz Device praviti trigon. Devica je znak naše unutrašnje čistoće, a Pluton sa druge strane nosi sećanje na sve ono što imamo potrebu da odbacimo daleko od sebe, jer smatramo da nije lepo i čisto. Sve ono što nas duboko plaši je predstavljeno Plutonom u našem horoskopu. Venera i Mars u aspektu sa Plutonom, jasno ukazuju da će polje našeg čišćenja u narednom periodu biti neki zaostali nesređen odnos. Ovo može biti i neki jak karmički odnos, koji nas istovremeno jako privlači i plaši. Venera u kvadratu sa Plutonom, uvek aktivira priču o Persefoni i Bogu podzemnog sveta Hadu, koji je Persefonu odveo u svoj podzemni svet prevarom. To je uvek odnos u kojem ćemo lako prepoznati nečiju potrebu da nekome drugom oduzme slobodu i na silu nametne svoj model života. Zato svi koji imaju natalno izazovni aspekt ove dve planete, treba posebno da budu oprezni narednih dana. Glava se lako gubi i lako se bude velike strasti i ljubomora. Ovo je jak karmički aspekt!  

U ponedeljak je Mesec iza Sunca, što je faza balzamičnog Meseca te mnoge stvari ostaju skrivene i neobjašnjive. Ovo je vreme kada se otvaraju kapije, kroz koje lako prolaze sadržaji iz naše davne prošlosti. Na ovo su posebno osetljivi svi koji su rođeni u poslednjoj fazi Meseca, neposredno pre mladog Meseca. Takođe su prozvani i svi koji imaju Veneru u aspektu sa Plutonom. Stare karmičke ljubavi se iznenada mogu vratiti u vaš život. Takođe, ovo je veliki izazov za sve osobe rođene u znaku ili podznaku Vaga. Vage će posebno biti osetljive u narednim danima. Kod mnogih Vaga će se probuditi sećanje na staru ljubav, koju nikako da zaborave. Neki odnos je ostao nedovršen i sve vreme vibrira u skrivenom delu njihovog srca. 

Venera u kvadratu sa Plutonom će kod mnogih probuditi osećaj da klize ka crnoj rupi koja može da ih “usisa” i prebaci na drugu svetliju stranu. Ta svetlija i srećnija strana života je uvek predstavljena trigonom između Venere i Jupitera, koji ćemo takođe imati kao poslednji aspekt ponedeljka. Ovo je jedan od najsrećnijih aspekata, koji treba da nam otvori dušu, kako bi primili tu veliku ljubav od nekoga ko nas ludo voli. Možda je ta ljubav skrivena, jer kao što je već rečeno, Mesec se sve vreme krije iza Sunca, ali se ljubav oseća u vazduhu!

Utorak nam donosi osećaj da je vreme da krenemo u nešto novo i drugačije. Imaćemo mladi Mesec u Devici na 14°. Ovo je pentada kojom vlada Anđeo JEHUIAH, koji ima planetarnu prirodu Mars-Uran. Ovaj Anđeo je posebno vezan za ljudski rod, jer on vodi evoluciju čoveka ka božanstvu. Njegova uloga je da nas poveže sa našom vertikalnom linijom. Svi mi, svaki dan živimo svoju horizontalu, ali podići sebe na viši nivo zahteva da smo povezani sa onim božanskim delom u sebi. Upravo je to izazov ovog mladog Meseca u Devici. Razum je izuzetno jak, ali razum nije dovoljan! Devica ima direktan link ka 12. kući i znaku Ribe, što često odbacuje, postavljajući razum na prvo mesto. Ovaj 13° Device čuva tajnu našeg postanka. Poreklo čoveka nije vezano samo za planetu Zemlju, već je delom i kosmičke prirode. Kada se stvari postave na ove osnove, onda se dolazi do dubokog spokoja i mira. Onda razumemo da smo savršeni baš ovakvi kakvi jesmo i da na sebi ne treba ništa da menjamo. Zaista jesmo savršeni, ali to ne prihvatamo. To i jeste zamka koju znak Devica nosi u sebi. Ona uvek želi sve da popravi i nikada nije zadovoljna do kraja. Zapravo, mi smo savršeni i nema potrebe da se popravljamo, već samo da se povežemo sa svojom 12. kućom, kućom bogova. Ako smo stvoreni po liku svog tvorca, onda se postavlja pitanje: Šta tu treba popravljati, kada je sve savršeno? Zato je ovaj mladi Mesec za sve nas prilika da probudimo u sebi to više znanje, koje se nalazi na 13° Device. 

Da nam Anđeo JEHUIAH šalje ovu poruku vidimo i preko trigona, koji će Sunce i Uran formirati odmah nakon mladog Meseca. Otvara se direktan link ka kosmičkom znanju. Ovo možda zvuči previše imaginarno, ali treba da razumete da tokom godine imamo dane koji su kao stvoreni za filozofiju. Na praktičnom nivou, Sunce u dobrom aspektu sa Uranom daje jednu posebnu hrabrost i spremnost na rizik. Originalne ideje lako nalaze put do nas. Zato je ovo sjajno vreme, kako za filozofiranje, tako i za patentiranje neke sjajne ideje. Svako će već u skladu sa sopstvenom prirodom prepoznati šta je najbolje da uradi.

I na kraju, imaćemo ove nedelje još jedan poseban i važan dan, a to je petak 10. septembar, kada Venera prelazi u znak Škorpion. Venera će narednih mesec dana, sve do 07. oktobra, boraviti u znaku svog izgona. Ovo je znak gde su ženske planete u lošem dostojanstvu, a gde su Mars, Pluton i Uran izuzetno jaki. Ona priča o Persefoni i Hadu će se aktivirati i zato treba povesti računa. 

Imaće Venera u znaku Škorpiona, dosta izazova u narednim danima i nedeljama o čemu će biti reći u narednim hronikama. Sam nulti stepen Škorpiona je stepen prognane žene, prve Adamove žene - Lilit. Žena izuzetne snage, koja je mogla i da leti, i koja je zbog svoje snage i moći bila prognana i zaboravljena, kako od strane Bogova, tako i od strane ljudi.

Lilit je stvorena ravnopravno sa Adamom ali je imala veću snagu i moć od njega. Zbog svoje snažne prirode i potrebe za ravnopravnošću prognana je, a na njeno mesto je došla slabija Eva. 

U narednih mesec dana ćemo imati priliku da osvestimo, koji deo sebe ne prihvatamo i odbacujemo. Sve što ne prihvatamo i odbacujemo, dobija simboliku Lilit. Sve to će se posle okrenuti protiv nas, kao što je to i Lilit uradila. Sva njena ljubomora i potreba da povredi muškarce, žene i decu, je samo revolt na nepravdu, koju je doživela. Zato ako osetite nepravdu ili mislite da zaslužujete više nego što dobijate, treba da prepoznate da je to odraz nečega što ste odbacili daleko od sebe. Lilit nas vodi ka kosmičkom buđenju i slobodi. U znaku Škorpiona su Pluton i Uran egzaltirani. Ali da bi došli do 3. i 11. stepena Škorpiona, gde su mesta egzaltacije Plutona i Urana, moramo proći nulti stepen gde nas čeka Lilit.  Ona je ta koja nas vodi na onu drugu, tamnu stranu Meseca, koju nikada ne vidimo, ali znamo da postoji! To je ona druga strana naše duše sa kojom moramo da se povežemo kako bi postali celoviti!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD