Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23.11. do 30.11.2020.

„Veliko resetovanje“ će biti tema jedinstvenog samita koga organizuje Svetski ekonomski forum u januaru 2021. „Veliko resetovanje je neophodno za izgradnju novih odnosa u društvu koji poštuju dostojanstvo svakog čoveka“, rekao je Klaus Švab, osnivač i izvršni predsednik Svetskog ekonomskog foruma. „Globalna zdravstvena kriza ogolila je neodrživost našeg starog sistema u pogledu socijalne homogenosti, nedostatka jednakih mogućnosti i sveobuhvatnosti. Ne možemo okrenuti leđa pošastima rasizma i diskriminacije. U ovaj novi društveni ugovor moramo ugraditi međugeneracijsku odgovornost kako bismo ispunili očekivanja mladih ljudi.“ - Adrian Monk, Svetski ekonomski forum, „Veliki reset: Jedinstveni samit koji počinje 2021. godine“, public.affa@veforum.org, 3. jun 2020.

Trenutno prisutnoj eri gubljenja snage nema kraja do otprilike januara 2020 +/- nekoliko meseci. Ekonomija, društveno-politička arena, a samim tim i kolektivna vladavina se ne menja - nema mandat da se promeni pod rukovodstvom (ili nedostatkom rukovođenja)  - do tada. To znači da će u tim uslovima trenutna globalna frustracija, cinizam i potištenost verovatno ostati sve dok prave inovacije, informacije i težnja ka jedinstvu, povezane sa novinama i novom erom, ne počnu da budu prisutnije s početka naredne dekade." Rajmond Meriman, „The Great Reset: The End Days of the Waning Saturn Aspects“, Prognoza za 2017. godinu, napisana u novembru 2016.

Ove nedelje ću malo zanemariti tržišta (hej, to je ipak moja rubrika) zbog onoga što se događa u SAD-u na političkom planu, jer sam preplavljen pitanjima čitalaca.

Navedena dva citata su samo još jedan pokazatelj iznošenja opažanja u ovoj rubrici - prognoza –o važnim promenama u aktivnostima ljudi pre nego što se dogode. Uobičajena je pojava da ovde iznesene uvide do kojih dolazimo čitajući poruke kosmosa drugi kasnije „otkriju“ kao sopstvene ideje. Nažalost, astrološki uvidi se retko navode kao izvorni jer... to je astrologija. Društvo propušta priliku da podrži i uvaži analize i istraživanja ove izuzetne oblasti koja može biti od velike pomoći tokom odlučujućih “planiranja”, bilo na lokalnom, nacionalnom ili globalnom nivou.

Ovo iznosim zato što shvatam - kao i svi profesionalni astrolozi - kako je osećati se „žrtvom“, kao da je sistem „namešten“ protiv vas zbog onoga u šta verujete. Takođe, nije važno šta mislite ili osećate po tom pitanju. Važno je šta znate i šta radite po tom pitanju - kako se ponašate. Da li „odustajete?“ Da li kukate i žalite se? Da li besnite dovodeći u opasnost karijeru i dobrobit onih iz vašeg okruženja (ili stranke)? Ili radite na ispravljanju nepravde, diskriminacije, služeći kao uzor nekome, sigurni u svoje postupke tako što neprestano na najbolji način, etički i pošteno širite istinu o tome ko ste i šta se može uraditi ako ste posvećeni studijama i iskrenom izveštavanju? Na vama je izbor kako ćete se ponašati. Vi ste odgovorni za posledice tih izbora. Ako vam se ne sviđaju posledice, neće pomoći da se žalite, kukate ili besnite. To neće promeniti rezultat a verovatno će biti loše za budućnost.

Osećaj „viktimizacije“ pripada carstvu Neptuna. Pod Neptunovim tranzitima, čovek je često žrtva laži, glasina, priča koje se ne mogu dokazati, a u stvari mogu biti samo rezultat nesporazuma koji bi se prevazišao da su pitani, umesto što su osuđivani. Ili neko može biti počinilac istog, čineći druge žrtvama njegovih (njenih) navoda koji se ne mogu dokazati i koji mogu biti štetni po dobrobit drugih, čak i poslušnika.

Najčešća pitanja koja su mi postavljana u ove poslednje dve nedelje povezana su sa predsednikom Trampom, njegovim odbijanjem da prihvati rezultate izbora. Umesto toga, on tvrdi da su izbori namešteni, uprkos činjenici da su „savezni bezbednosni zvaničnici rekli da su ovo najsigurniji izbori u istoriji SAD-a“ (Deanna Paul,„ Giuliani Claims Fraud Conspiracy“, Wall Street Journal, 20. novembra, 2020). Dakle, dozvolite mi da ovde, u ovoj rubrici, odgovorim na najčešće postavljana pitanja, kako bi svi čitaoci znali kakav je moj pogled na događaje kroz prizmu astrologije čiji jezik razumem. 

„Mislite li da će Tramp na kraju poništiti izbore?“ Ne.

 Da li mislite da će nastaviti da kontroliše Republikansku stranku?“ Ne. Ne više. Verujem da je za njega kraj. 

„Da li ste demokrata?“ Ne. "Jeste li republikanac?" Ne. "Jeste li pristrasni?" Svi su. To je neizbežno. I na kraju, nije važno.

Važno je kako se svako prilagođava realnosti. I tu dolazi do problema sa tranzitnim Neptunom koji ne zna ili ne želi da prihvati poruke stvarnosti. Neptun sada pravi veoma izazovni T-kvadrat ka natalnoj konjunkciji Sunca i Urana predsednika Trampa koji su u opoziciji sa njegovim Mesecom. Kao što je nedavno rečeno u ovoj rubrici i u poslednje dve knjige Prognoza, ovo će biti period u kojem će predsedniku biti veoma teško da vidi stvari onakve kakve zaista jesu. Za njega će biti izazov da ostane u realnosti. A stvarnost nije prijatna (verovatno će izgubiti nakon završetka svih prebrojavanja ili ću biti veoma iznenađen). Zašto? Jer je u to vreme Pluton u opoziciji ka njegovoj natalnoj konjunkciji Venere i Saturna. Pod Plutonovim tranzitom niko ne ostaje neoštećen. Kada je naspram Saturna, nečije dužnosti - nečija uloga - često se okončava. Njegova predsednička dužnost, verovatno će biti okončana, bez obzira koliko se tome opire.

„Da li će morati da bude nasilno uklonjen iz Bele kuće?“ Sa Plutonom, i to je moguće.

„Da li će pokušati da izvede državni udar i preuzme vladu?“ Da nisu u pitanju Sjedinjene Države, mislim da bi i to bilo moguće. Možda će pokušati. Ali s obzirom na tranzite Neptuna i Plutona ka natalnim pozicijama, plus progresivni Asc koji iz Vage prelazi u Škorpiona, mislim da je veća verovatnoća da bude uklonjen nego da uspešno izvrši preuzimanje. Ali sa Neptunom u usponu, to ne znači da mu ta ideja nije negde na pameti.

U diskusiji u formi vebinara na temu predsedničkih izbora, koju je u septembru organizovao ISAR (www.isarastrologi.org), ukazao sam da će u periodu između izbora i inauguracije Trampov progresivni Ascendent iz Vage preći u Škorpiona. Ovo se otprilike dešava na 30 godina. Izjavio sam da bi prelazak progresivnog Asc iz Vage, gde je njegov natalni Jupiter (sreća), u Škorpiona mogao ukazati na neudoban životni period. Neće biti tako lako kao što je bilo dok je progresivni Ascendent bio u Vagi, kada je mogao da dobije šta god poželi podržan Jupiterom u Vagi. U Škorpionu on nema ništa. Pa, možda ima dug. Škorpija ponekad uspeva da potraživanjem dugovanja dobije ono što želi. U Škorpiji, nečija realnost se menja za 180 stepeni u odnosu na onu u Vagi sa Jupiterom. Otuda mislim da je sa politikom završio. Ali Škorpija je znak novca, znak koji voli da sklapa poslove sa drugima. On i dalje može da posluje.

„Postoji li način da on to prebrodi?“ Da naravno. Pluton zahteva da se predate neizbežnom, nešto što trenutno nije na njegovom repertoaru. Jednom kada osoba prepozna da je došlo do promene i da je potrebno otpustiti i pristupiti obnovi - Pluton je namiren. Osoba se preporodi, a uspeh može biti veći nego ikad. Do tada, okovi sve čvršće i čvršće stežu.

I na kraju, „Da li mislite da su izbori namešteni? Da li je na ovim izborima došlo do prevara? “Pa, isti tranzit Neptuna takođe pravi T-kvadrat ka natalnom američkom kvadratu Marsa i Neptuna. Varanje i prevara dolaze pod simboliku Neptuna. Uvek je pitanje da li je vlasnik natalne karte prevaren ili je baš on onaj koji prevaru čini. Neptun obično više optužuje nego što može da pruži čvrste, uverljive dokaze koji potkrepljuju navode. Dakle, odgovor je - ne znam. Moguće je. Ali mislim da rezultat neće promeniti trenutni status predsednika Trampa. On je prilično ugrožen. I želim mu brzi oporavak i ličnu transformaciju koju zahteva Pluton da bi nastavio sa svojim životom.

Sada, za trgovce i investitore koji ovu rubriku čitaju radi uvida u trgovanje i investiranje, glavni geokosmički potpisi ove nedelje su opozicija Venere i Urana i Neptun koji se okreće direktno 27. i 28. novembra. Oba aspekta koreliraju sa oštrim promenama i preokretima cena. U četvrtak je praznik Dana zahvalnosti u SAD-u, pa će i finansijska tržišta biti zatvorena. 

Istorijski gledano, akcije najčešće skaču tokom ovog prazničnog perioda i nastupajućeg perioda kada potrošači troše mnogo novca na poklone. Nadam se da će svi čitaoci dobiti poklon koji zaista žele. Možda primerak knjige Prognoza 2021? Moj poklon će biti odmor nakon što ove nedelje dovršim knjigu. Zaista uživam u pisanju ovogodišnje knjige, mnogo više nego dok sam pisao prošlogodišnju. Sada je lako. I biće to sjajno štivo!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD