Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.10. do 12.10.2020.

U četvrtak uveče bio je pun Mesec. Mlad i pun Mesec sa Suncem u znaku Vaga često se podudaraju sa naglim preokretima cena svetskih berzanskih indeksa. Razmatrajući širu sliku kosmosa, Mars je retrogradan u svom vladajućem znaku Ovan, formirajući rastući kvadrat ka Saturnu, Plutonu i Jupiteru u Jarcu (stelijum u Jarcu ili Velika konjunkcija iz 2020.). U nekoliko navrata smo govorili o ovom planetarnom obrascu kao o potencijalno jednom od najizazovnijih i najuznemirujućih perioda u godini. Kao što smo rekli prošle nedelje: „Sada počinje kosmički uragan. I upravo ovog trenutka ulazimo u centar kosmičke oluje. Zabarikadirajte se i usredsredite se na zaštitu svojih sredstava, zdravlja i opšteg blagostanja u naredne tri nedelje jer će Mars formirati rastući kvadrat ka Saturnu (29. septembra), Plutonu (9. oktobra) i Jupiteru (19. oktobra). Ovaj izazovni period započinje Saturnovim direktnim kretanjem ovog ponedeljka, 28. septembra, što je moćna geokosmička korelacija prvog nivoa sa primarnim ili većim ciklusima u roku od 9 trgovačkih dana (stopa učestalosti 70%). Saturnova priroda može biti represivna, rađajući anksioznost i strahove. Sutradan, 29. septembra, Mars formira kvadrat sa stacionarnim Saturnom kada je geokosmička korelacija još veća (od 80%) prema primarnim ciklusima u roku od 11 trgovačkih dana.“

Moguće je da je berza postigla dno u četvrtak, 24. septembra, samo dva trgovačka dana pre nego što je ovaj potencijalno opasni kosmički aranžman dostigao svoj vrhunac. To je u okviru našeg dozvoljenog orbisa od tri trgovačka dana. Taj dan je prepoznat kao kraj najdužeg i najstrmijeg pada američke berze od 23. marta kada je pad bio uzrokovan panikom, a Mars bio u konjunkciji sa planetama u stelijumu u Jarcu (20-31. marta). To je bila verovatno najsnažnija kombinacija planetarnih aspekata 2020. godine, a verovatno i najizazovniji period godine za ceo svet. Većina glavnih berzanskih indeksa izgubila je približno 40% vrednosti i milione radnih mesta u samo mesec dana. Američka berza (i ekonomija) nikada nije doživela tako nagli pad, u tako kratkom vremenskom periodu. To je takođe bio vrhunac histerije i straha oko pandemije COVID-19.

Prognozirano je da će period od 28. septembra - 19. oktobra biti u simbolici povratka na te teme. I evo nas, sa predsednikom Sjedinjenih Država i Prvom damom zaraženim sedmim najsmrtonosnijim virusom u svetskoj istoriji („Istorija najgorih pandemija sveta“, www.publichealthonline.org ), koji je ove nedelje premašio milion smrtnih slučajeva. 

Ove nedelje je sirova nafta naglo pala, ponovo testirajući dno primarnog ciklusa od pre tri nedelje. Zlato i srebro su lepo odskočili sa višednevnih najnižih vrednosti iz prethodne nedelje. Ali sada ulazimo u središte ove zvezdane vatrene oluje od 28. septembra do 19. oktobra.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

„Pod retrogradnim Marsom, agresor je obično gubitnik.“ Raymond Merriman, nekoliko puta, u ovoj kolumni.

Znam da je svrha ove kolone da iznosi gledište o sadašnjim i budućim geokosmičkim ciklusima i njihovoj korelaciji sa finansijskim tržištima, ali želim da prokomentarišem tranzitne aspekte na predsednikovu natalnu kartu i njegovo zdravlje.

Zanimljivo je, sa geokosmičke tačke gledišta, da je američki predsednik Donald Tramp sada pozitivan na COVID-19. S obzirom na teške tranzitne aspekte Neptuna i Plutona ka njegovom natalu i njegovim godinama, ovo bi moglo postati ozbiljnije nego što se u početku mislilo. Biće mu potrebna stručna nega, i naravno, imaće izvanredno medicinsko osoblje koje nadgleda njegovo stanje. Ovaj razvoj događaja mogao bi snažno uticati na cene na finansijskim tržištima.

Pored toga, ovo stvara priliku da pružimo uvid u to kako astrologija funkcioniše. Za one koji su zainteresovani za istraživanje koje sam sproveo u vezi sa geokosmičkim faktorima i najsmrtonosnijom pandemijom u istoriji, i kako bi oni mogli uticati na današnju pandemiju COVID-19, možda ćete želeti da naručite primerak knjige Prognoze 2021. Pitate se zašto? Zato što ovu studiju završavam ove nedelje, a odeljak na ovu temu šaljemo kao najavu svima koji se unapred ove nedelje prijave za primerak. Materijal je trenutno aktuelan i može zastareti do momenta izdavanja knjige koja je zakazana za sredinu decembra. 

U proučavanju medicinske astrologije, Neptun predstavlja podložnost bolestima i zarazama, posebno onim povezanim sa oslabljenim imunološkim sistemom. Kombinacija Saturna i Neptuna (srednje rastojanje) ukazuje na najslabiji deo nečijeg fizičkog tela. Kada Neptun napetim aspektima gađa lične tačke u natalnoj karti, čovek je podložniji na bolesti i zarazu nego obično. Ako su Saturn i(li) Pluton takođe uključeni preko teškog tranzita ka kritičnoj poziciji u natalu, to može biti opasnije nego obično. Naravno, postoje i druge moguće manifestacije ovih tranzita, ali kada se pojave ozbiljne bolesti, kombinacija ovih faktora će verovatno biti prisutna. Kod predsednika Trampa, tranziti trenutno aktiviraju kritične i lične tačke u njegovoj natalnoj karti. Stoga, kao Astrolog, shvatam da bi ova situacija mogla postati ozbiljna. Ali dozvolite mi da iznesem i druge načine na koje bi se ovi geokosmički faktori mogli manifestovati.

Prvo, tranzitni Neptun pravi T-kvadrat ka natalnoj opoziciji Sunca i Meseca predsednika Trampa na 21-22°, Blizanci-Strelac (rođen je pod pomračenjem Meseca, a Neptun aktivira ovo pomračenje tokom 2020-2022). Sunce je vladajuća planeta gospodina Trampa, što znači da vlada njegovim zdravljem, a posebno srcem i vitalnošću. Javljaju da oseća umor, što je uobičajeno kada Neptun teško aspektuje Sunce ili vladajuću planetu. Treba napomenuti da se pomračenje Sunca 14. decembra dešava na 23° Strelca, u konjunkciji sa njegovim Mesecom i opoziciji sa njegovim Suncem. Pomračenja Sunca su takođe snažno povezana sa velikim promenama u nečijem životu bilo zbog posla, odnosa ili zdravlja.

Postoje i druga područja života koja mogu biti pogođena teškim tranzitom Neptuna, poput remećenja mentalnog i psihološkog stanja, gde se čovek može osećati (ili zapravo biti) odvojen od realnosti („Pobedio sam u velikoj debati na osnovu zbirnih anketa itd. Hvala“). Ovo može biti dobro za nekoga ko je umetnički, muzički ili duhovno usmeren, jer se može podudariti sa periodom intenzivnih vizija i duhovnih uvida, ili izolacijom. Takođe je vreme kada čovek može osećati - ili zaista biti - žrtvom, akterom (ili počiniocem) lažnih i štetnih glasina koje se ne zasnivaju na činjenicama, ali mogu ugroziti nečiju reputaciju.

Takođe, trenutno je aktuelan tranzit Saturna i Plutona u opoziciji sa natalnom Venerom i Saturnom predsednika Trampa u Raku 23-25​°. Pluton će ostati u opoziciji do 1. novembra 2022. I ovo se može podudariti sa periodom većeg zamora nego obično. Međutim, sa Plutonom u takvom aspektu, kao što je već ranije rečeno, „Niko ne prođe neoštećen“. To je period koji dovodi do lične transformacije, povezane sa prethodnim aktivnostima i ponašanjem koje više ne funkcioniše u najboljem interesu natusa. Potrebno je izvršiti simbolično „prepuštanje“ pre nego se stvore uslovi za boljitak na tom polju. S obzirom na to da su Trampova Venera i Saturn u znaku Rak, koji vlada porodicom, ovo se može povezati sa zajedljivim prikazom njegovog porodičnog okruženja ispričanom u knjizi koju je nedavnoj napisala njegova rođaka Meri Tramp.

Ipak, stvar je u tome što je gospodin Tramp pod udarom teških tranzita Neptuna, Plutona i Saturna i zaražen je COVID-19, a to je kombinacija koja može ukazivati na ozbiljne izazove u njegovom životu, kao što je zdravstveno stanje. Uobičajeno je da neko sa Marsom u usponu u Lavu bude snažan i vitalan, i moguće ja da zbog te urođene snage dobro prođe. Međutim, bilo bi najpametnije da se predsednik odmori izbegavaajući stres i možda dozvoli sebi “prosvetljenje” koje bi omogućilo američkoj javnosti da ponovo prati građansku i pristojnu debatu za najvišu funkciju u SAD-u.

U međuvremenu, nalazimo se u vremenskom periodu višestrukih geokosmičkih aspekata u velikoj meri povezanih sa onima koji su bili na snazi od 20. do 31. marta kada je kulminacija panike započeta mesec dana ranije rezultirala padom svetskih berzi. Ako se objavi pogoršanje zdravstvenog stanja predsednika, berze će ponovo naglo pasti. Međutim, s obzirom na to da je Neptun planeta dezinformacija i obmana (kada nema duhovnog prosvetljenja), nisam siguran da će zvanične informacije za javnost zaista biti slika onoga što je posredi. Sa Neptunom ne možete verovati onome što vidite, čujete ili čitate. Ipak, za one koji veruju u moć molitve i podržavaju predsednika, ovo bi bilo prikladno vreme da se mole za celokupni oporavak i blagostanje predsednika. A za one koji ne veruju u molitve ili čuda, možda će ovo biti vreme u kome će im se probuditi empatija ka čovečanstvu. Svetu je sigurno potrebno mnogo više od toga, a na sreću, Neptun vlada saosećanjem kada nije uhvaćen u mrežu obmana i laži.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD