Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. juna do 06. jula 2020

Period od 2. do 30. juna jedan je od najmoćnijih geokosmičkih perioda godine, u godini koja sadrži nekoliko moćnih geokosmičkih perioda. Samo u toku jednog meseca (juna) imamo osam geokosmičkih aspekata uključujući četiri koji su prvog nivoa (najdoslednija povezanost sa najvišim ili najnižim nivoima primarnog ciklusa) čineći ovaj period veoma važnim iz ugla aspekata. Uz tih osam aspekata, dodajemo i dva moćna pomračenja i divljanje heliocentričnog Merkura kroz Strelca (16. i 28. juna). Možemo se prisetiti događaja iz juna i uočiti da je jun zaista bio kritičan, od ponovnog pokretanja svetske ekonomije, do rekordnog rasta novih slučajeva COVID-19 u SAD-u, do protesta protiv policije i rasno obojenih nereda, pljački i poziva na ukidanje policijskih fondova do rušenja spomenika koji su deo američke istorije i kulture. Bio je to mesec građanskih nemira i kolektivnog straha koji ćemo dugo pamtiti.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

MMF je u sredu izneo procenu da će umanjenje globalne ekonomije ove godine biti 4,9% u odnosu na aprilsku procenu od 3%. Među najteže pogođenim ekonomijama biće SAD, za koju se predviđa pad od 8%. - Josh Zumbrum, Wall Street Journal, 25. jun 2020. 

Trostruka retrogradnost, Saturna, Venere i Jupitera, od 10. do 14. maja, povezana je sa ponovnim pokretanjem ekonomije Sjedinjenih Država i drugih zemalja širom sveta. Ali to se takođe odnosilo i na bujanje COVID-19. I sada smo u još jednom trostruko stacionarnom periodu (Merkur i Neptun kreću retrogradno, a Venera kreće direktno), od 18. do 25. juna, i ponovo se vraćamo strahovima i sve većem broju slučajeva koronavirusa, nalik onima u martu i aprilu.

Koncept “histerije i panike" (kao suprotnost "iracionalnom preterivanju") pripada planetarnoj simbolici Jupitera u teškom aspektu bilo sa Uranom, Neptunom ili Plutonom. I sasvim sigurno, druga konjunkcija Jupitera i Plutona je takođe pred nama ove nedelje, 30. juna. Prva je bila 4. aprila, a period panike +/- 2 nedelje. I ne samo to, već će se Saturn ponovo vratiti u Jarca 1. jula, nakon kratkog izleta u Vodoliju od 30. marta do 1. jula. Vraćamo se u kraj marta, osim što je ekonomija pokrenuta (ili će biti ponovo obustavljena?). Vratili smo se kosmičkom izazovu "stelijuma u Jarcu", dok Jupiter, Pluton i Saturn tranzitiraju kroz Jarca.

Mnogi pitaju: „Koliko dugo će trajati ova pandemija?“ Pa, stvari su počele da idu na bolje nedugo nakon što je Saturn 21. marta napustio Jarca i prešao u Vodoliju i nakon prve konjunkcije Jupitera i Plutona, 4. aprila. Tada je bio vrhunac letalnosti. Sada, kada se Saturn vraća u Jarca, gde će boraviti do 17. decembra, zaraza bi se mogla održati do tada. Takođe napominjem da će se 1) treća i poslednja konjunkcija Jupitera i Plutona u Jarcu dogoditi 12. novembra 2) Mars će u tri navrata kvadrirati u tranzitu Jupitera, Plutona i Saturna od 4. avgusta 2020. do 23. januara 2021. godine. i 3) tranzitni Neptun će napustiti opoziciju ka super-stepenima od 15-19 Device u februaru 2021. Dakle, iz kosmičke perspektive izgleda kao da će ova zdravstvena pretnja dostići drugi vrhunac u periodu od oktobra 2020. do februara 2021. I potom će polako sve manje privlačiti pažnju.

Imajući to u vidu, logično je da bi međunarodne zabrane putovanja mogle ostati na snazi do kraja ove godine, što nije dobro za aviokompanije, hotelijere i poslove vezane za turizam. Jupiter i Strelac vladaju dugim putovanjima, a Saturn i njegov vladar Jarac odnose se na ograničenja. Stoga, kada uzmete u obzir da se Jupiter (putovanje) nalazi u Jarcu (ograničenje) i kreće se u konjunkciju sa Saturnom (ograničenje) 21. decembra, možete uočiti astrološku vezu sa „zabranama putovanja“. Jupiter i Saturn počinju razdvajanje nakon 21. decembra, kada će Jupiter iz Jarca preći u Vodoliju. Nakon toga ponovo nastupa vreme za međunarodna putovanja.

Kratkoročno gledano, ova nedelja je važna jer će se Jupiter pridružiti Plutonu u utorak, 30. juna, a Merkur proći sredinu retrogradnog ciklusa u sredu 1. jula. U prvom slučaju, aspekti Jupitera i Plutona mogu se povezati sa preteranim strahom da se sve raspada, da država ili svet nepovratno tonu. Ali to je sve u znaku Jarca, tako da je malo verovatno da se sve dešava bez kontrole. Više se radi o iracionalnom strahu. U Jarcu, oni koji zahtevaju zakon i red biće glasni koliko i pozivi na uništenje i izazivanje haosa. Jupiter i Pluton možda vole haos, ali Jarac to ne voli, a ove planete se nalaze u kući Jarca. Jarac kaže da ste dobrodošli u moj dom, ali vam to ne daje pravo da krečite moje zidove. Morate se pridržavati mojih pravila (zakona) ili trpeti posledice.

Idemo u susret još jednom važnom periodu tokom koga će Sunce biti u opoziciji sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, od 14. do 20. jula. Merkur takođe postaje direktan 12. jula. Opozicije predstavljaju prekretnice. Kombinacija sugeriše da bi situacija mogla biti sve jasnija i da će odluke biti donošene sa novim osećajem svesnosti. Svaka od ovih opozicija u korelaciji je sa prvim nivoom skoka ili pada u primarnom ciklusu. Stoga su tržišta sklona da promene pravac. Ali ovo bi takođe moglo biti vreme novih političkih usmerenja. Verovatno će se doneti odluke koje mogu uticati na ekonomiju i finansijska tržišta, a moguće je da će i poruka u obliku „red i zakon“ biti veoma glasna.

Čini se da će to biti tema naredne 2-3 nedelje: Red i Zakon. Novi zakoni ili pravila koja se bave manjkom reda. Ovaj princip je veoma značajan svima koji žele da uvedu disciplinu u svoj posao. Uz disciplinu (sve one planete u Jarcu i Raku!), može doći do velikog uspeha i ostvarenja. Bez discipline i pridržavanja plana i / ili rasporeda, lako se uđe u sukob, haos i gubitke. Ovo nije tako težak izbor za one koji svesno biraju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD