Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vaga (četvrti deo)

Prošlog puta smo govorili o Merkuru koji je egzaltiran na 13. stepenu Device, kao o najinteligentnijem delu ovog znaka, koji predstavlja inteligenciju same fiziologije što je DNK i genetski kod. Ovaj 13. stepen je na tačnom srednjem rastojanju između 15. stepena Raka (egzaltacija Jupitera) i koji je centar duše i 11. stepena Škorpiona gde je egzaltiran Uran. Govorili smo koliko je značajno da se oživi ova veza između genetike na 13. stepenu Device, da bi čovek mogao da propušta svoju ličnu misiju i prirodu Jupitera i Urana. Ako pogledamo prirodu znaka Vage, vidimo da se nalazi između Device i Škorpiona, ili između fiziologije i energije, koja omogućuje čoveku da iz svoje fiziologije, iz svog ljudskog dela, oživi viši stepen svoga ja koje živi u polju energije.

Da bi čovek dodirnuo taj kontakt između tela i fiziologije, mora imati prolaz preko znaka Vage, a to je veza ili odnos koje čovek uspeva da uspostavi između tela i energije. Taj osećaj mora da bude lagan, baš kao što je Vaga, a to tada znači da je energija ispravna. Ako čovek uspe da na datu situaciju ili na bilo koju stvar koju je imao u životu ili neprijatan događaj koji je možda ostao zapamćen i izrazio se u odnosu sa nekom osobom, da se toga seti (Merkur) i istovremeno uspe da svoje telo oseti laganim, on povezuje svoje telo sa ovim poljem lakoće i menja karmu i disbalans koji je ostao u njemu. Svi nosimo u svojoj fiziologiji zapise svih genetskih sećanja i svaku od tih stvari možemo da izmenimo ako uspostavimo balans kada mislimo o datoj stvari, to je balans misli i tela. Te dve stvari uspostavljaju vezu između 13 Device i 11 Škprpiona, a da bi se ta veza uspostavila mora postojati ovaj osećaj lakoće. Vaga nije samo presuda, ona je i mehanizam u kojem se stvari čiste, preko ovog znaka mi menjamo svoje okolnosti i događaje u životu, kao i prošlost. Prošlost je apsolutno promenjiva kategorija i ona mora da se promeni, da bi se promenilo nešto u budućnosti i to nije kategorija koja stoji kao takva zapisana, jer geni se menjaju. Mi nosimo svoj genetski kod, ali svakim svojim danom, svojim osećajem koji imamo, onim što volimo, mi dodajemo nove zapise, modifikujemo stare, mi reagujemo na njih na ovaj ili onaj način. Ako umemo da uspostavimo ovu vezu kroz znak Vage, preko tog mehanizma balansa, mi možemo objektivno izmeniti događaje oko sebe.

Sam reljef znaka Vage je kao i kod drugih znakova heterogen, ima svoja brda i doline i različite nivoe priče. U zavisnosti od toga gde nam se šta nalazi, mi razlikujemo 3 posebna dekanata, ili 3 strukture u ovom znaku.

Prvih 10 stepeni u znaku Vage je u prirodi Meseca u Venerinom znaku, pa je ovo mesto vrlo važan opis sećanja na neke karmičke ljubavi koje su imale jak emotivni doživljaj spram nas. Možda su bile pozitivne, a možda i ne i to ćemo videti iz odnosa Meseca i Venere. Bilo koja planeta da se ovde nalazi, ona ima Mesčevu podlogu i pogledaćemo kako je Mesec sam po sebi postavljen. Ako postoji sećanje između Meseca i Venere koje je lepo, onda natus ovde dobija osobu sa kojom je i bio. Ovo je 19. dekanat od znaka Ovna, a 7. dekanat od znaka Lava. Kako su prvih 12 dekanata do znaka Lava, drugih 12 dekanata do znaka Strelca a do kraja znaka Riba su trećih 12 dekanata, svaka od ovih trećina opisuje iskustvo tri dela nas, tri različita dela postojanja. Ovaj ovde drugi deo počevši od 0 Lava opisuje sve ono što smo doživljavali u prethodnom životu, a ovaj 7. dekanat od nula Lava govori o prethodnim vezama koje će sada biti ponovo date, ako imamo nešto između 0 i 10 Vage. Priroda Meseca će opisati kakve su to veze, zbog čega su nam ponovo date i zašto nisu završene, a naravno i Venera i njen odnos sa tim.

Drugi dekanat ima sasvim drugačiju sudbinu. Ovo je Saturnovski deo i jako bitan deo, ovo je centralni deo Vage i upravo ono mesto gde se određuje sudbina, to je jako i snažno mesto moći i presude. Ovo naglašava sudbinu ili upravljanje sudbinom, sve u zavisnosti od pozicije Saturna. Bilo koja planeta koja se nađe ovde, njoj će Saturn opisati životni put i koje stvari treba da ispuni ili popravi. Ali, tu je presuda izrečena i ovo je mesto vrlo bitno za događaje koji se mogu ticati braka, ali ovo je i mesto moći i politike, ovo je mesto jakog upravljanja i statusa, a sve u zavisnosti od pozicije Saturna. Ako je Saturn dobar, ako je jak i povezan sa prirodom 10. kuće natusa, to su snažne veze i pozicije koje će imati u društvu i koje od njega čine nekog ko ima posebnu moć, nastupe u javnosti i karijeru koja se može kroz to razviti. Ovde naravno možemo govoriti i o određenim sudbinskim stvarima na nivou odnosa, ovo može biti slika napuštanja odnosa, naročito ako je Saturn problematičan sa Venerom, onda se ovo izražava direktnije i jače nego bilo gde.

Treći dekanat od 20. do 30. stepena Vage je vezan za Jupitera i opisuje najsretniji deo koji Vaga može da da, jer ne samo što je Jupiter benefik, već daje to iskustvo da Jupiter može lakše da dođe do svoje pravde i da postigne to ispunjenje. Jupiter takođe daje mogućnost bogatstva i sticanja raznih vrednosti, govori o ljubavi koju će osoba možda sresti u inostranstvu ili o aferama koje eventualno postoje u braku. Sve u zavisnosti od pozicije Jupitera, posebno spram Venere, pa ako natus ima dobar odnos Jupitera i Venere, ovo svakako može biti uspeh ili dobitak kroz brak ili kroz neke poslove, ali ovo uvek daje uspeh preko neke druge osobe. Vrlo često se kaže da ako natus nešto nema u svom horoskopu, može to da pozajmi od partnera, od osobe sa kojom živi i onda te stvari mogu da dođu osobi u odnosu sa njom, kao da odatle poprima neku sreću. Ako je Jupiter snažan, povoljan, dobar, posebno sa vladarem znaka, čovek ima svu podršku koju je zaslužio i koju će dobiti brakom ili nekim odnosom, kao neka pozitivna presuda. Ovo i ne treba da nas čudi, jer ovaj dekanat počinje sa pozicije egzaltacije Saturna, pa ako ima neku stvar koja je vredna, gde je gradio pozitivnu karmu, ovaj dekanat tada nudi ovo pozitivno rešenje i čovek dobija tu pravdu. Moramo videti u kojim oblastima to ide, ali dobiti nešto iz ovog ogledala života je velika stvar i svako je zaslužio ako je dobio nešto dobro, jer taj deo stoji zapisam u ovom delu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD