Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ples Venere i Meseca

Venera je planeta ljubavi, lepote i radosti i u bilo kom znaku da se nalazi uvek će govoriti koliko smo sposobni da budemo srećni, a znak će nam dopuniti sliku, na koji način se to ostvaruje.

U energetskom smislu Venerin centar upravlja svim materijalnim i emotivnim uživanjima. Jednako su važne materijalne vrednosti kao i one na polju odnosa, koje nam zajedno čine osećaj zadovoljstva i sreće.

Mesec u horoskopu govori o svemu onome što nosimo u našoj Duši, u našem iskonskom postojanju. Mesec je odraz dobrote, plemenitosti i nežnosti koje čine naše Biće. Od ovih kvaliteta zavisi i naš život, rekli bi i sudbina, jer nas oni čine istinitim i postojanim. U Mesecu je skrivena naša suština, sva sećanja i svi odnosi. Od njegovog kvaliteta zavisi koliko stvarno, istinski i duboko možemo prihvatiti život.

Energetski centar Meseca smešten je u predelu srca i poznat je pod nazivom Srčana čakra. Ovaj centar govori o ljubavi, ali onoj bezuslovnoj koju dajemo i primamo. Rekli bi da je ovo najvažniji centar jer preko njega ostvarujemo bliskost sa sobom i drugima. Kada smo bliski sa sobom, znači da smo prihvatili sebe, sve svoje različite delove i da smo ostvarili radost u srcu. Samo ovaj osećaj daje nam lakoću postojanja i potpunog sklada sa sobom i svime što nas okružuje.

Venera i Mesec u dobrom aspektu u horoskopu naglašavaju njihove osobine, govore o dobroj vezi ova dva energetska centra. To znači da se radost u srcu lako živi. Intezitet osećajnosti, nežna i topla priroda stvaraju unutrašnju lepotu kojom zračimo i privlačimo. Dva ženska principa daju sklad osećanja i emocija. Ljubav u srcu (Mesec) lagano se prenosi u emotivnim odnosima (Venera). Ovde se zaljubljenost pretvara u ljubav i rekli bi da živimo svoje snove. Uspevamo da ostvarimo svoje želje jer smo motivisani i radosni iz dubine svogBića. To radimo spontano, zadovoljni smo i nikada ne zaboravljamo na pricnip zahvalnosti svemu što nosimo u sebi i oko sebe.

Ukoliko su Venera i Mesec u lošem aspektu, radi se o slaboj ženskoj energiji. Glavni problem, ogleda se u unutrašnjem osećanju nezaodovljstva. Sa ovim aspektom ne možemo dovoljno i potpuno biti uključeni u sopstveni život jer nedostaje zainteresovanost, motivacija i kreativnost. Kada ne osećamo zadovoljstvo u sebi, nismo sposobni ni da potpuno uživamo u bilo čemu, što na kraju vodi u stanje apatije. Lako se mirimo sa tim nedostatkom jer je energija generalno pasivna i na kraju odustajemo od svoje suštine. Kako nismo celoviti u svojim osećanjima, materijalizujemo i takve polovične odnose. Počinjemo da igramo podvojene uloge, posebno u emotivnim odnosima, gde smo ili žena (Mesec) ili devojka (Venera). Ovo se događa usled toga što unutar sebe ne možemo pomiriti ova dva modela. Jedna bi da ostane večno mlada i ne želi da odraste, a drugoj je već sve prošlo i ne može više sebi dozvoliti da bude zavodljiva i privlačna. Balans će dati da ova devojka voli kao žena.

Isceljenjem negativnog aspekta između Venere i Meseca postižemo osećaj sreće i postajemo zadovoljni sobom. Unosimo svežinu i radost u svoj život, odakle sve što nas okružuje dobija potpuno drugačiji izgled. Sa lakoćom ostvarujemo svoje potrebe jer smo u lepoti podržani od drugih i od prirode same.

“Za sve nas devojčice, devojke, žene i majke.”

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD