Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
New Moon radionica - Kamen mudrosti Ova New Moon radionica „Kamen mudrosti“ je sasvim magična i jedinstvena! Radionica će se održati 05.01.2019. u online varijanti i trajaće od 19h do 20:30h. Mlad Mesec se odigrava u centru znaka Jarca gde je mesto Jupiterovog pada, a ujedno će predstaviti parcijalnu Solarnu eklipsu jer je u blizini Južnog čvora.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Seminar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na seminar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 16. decembra od 13h na Kepler Institutu. Ovaj seminar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika. Seminar je moguće pohađati i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Snaga identiteta Svaka osoba u sebi poseduje potencijal svesti, a on počinje potragom za sopstvenim identitetom i posebnošću. Na ovom seminaru ćete naučiti kao da energetskim vežbama razvijete snažno samopouzdanje i naučite da sijate u potpunosti. Seminar vodi dr. Lea Imširagić, koji se održava u subotu, 22.12. u prostorijama Kepler Instituta na Novom Beogradu od 16h do 20h.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnoilogija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 22. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 03.12. do 10.12.2018.

Gospodin Povel (Powell, predsedavajući Fed-a) rekao je da su procene za kamatne stope "nešto ispod" neutralnog nivoa - postavka osmišljena tako da ne može ni ubrzati niti usporiti ekonomski rast. Investitori tumače njegove komentare kao sugestiju da povećanja FED-a mogu prestati ili će se odvijati sporije, iako on to nije tako direktno rekao. Akcije su skočile odmah nakon izjave gospodina Povela. - Wall Street Journal, 29. novembar 2018. 

Akcije su okončale ovaj nesabilan mesec snažnim dobicima u petak nakon obnovljenih nagađanja da bi SAD i Kina mogle zaključiti sporazum o trgovini. - Fred Imbert, www.cnbc.com, 30. novembar. 

Prošla nedelja je imala dobar signal za akcije kao refleksiju nedavnog ulaska Jupitera u svoj vladajući znak Strelca. Zapravo, Sunce i Merkur su se prošle sedmice sjedinili sa Jupiterom, a ovaj stelijum je za posledicu imao spektakularnu reakciju na globalnim tržištima kapitala. 

Jedini problem je što sa stanovišta Univerzuma ove optimističke i podržavajuće teme Jupitera i Strelca počinju da gube na snazi. Merkur je retrogradan, što je dovoljno izazovno, a uz nepredvidivost Prevrtljivca koji je sada u punoj snazi. Međutim, u subotu ujutru, 1. decembra, Merkur ulazi u Škorpiona, a već 2. decembra u ovom skeptičnom znaku pridružuje mu se Venera. U ponedjeljak, Mesec ulazi u Škorpiona, tako da sve ono što je bilo radosno i sretno ove prošle sedmice na početku nove nedelje biće trezvenije cenjeno. Ipak, Sunce i Jupiter ostaće u Strelcu u naredne tri nedelje, a u četvrtak, 6. decembra, Merkur će završiti svoj retrogradni hod, tako da je ovo još jedna prilika za predsednika da prikaže svoju magiju i pokaže svetu šta je "Umetnost sklapanja poslova". Ili ne. Na kraju krajeva, Jupiter i Strelac su dobro poznati po svojim obećanjima. Oni su takođe poznati po tome da obećavaju mnogo više nego što mogu da ispune.

Mnogi svetski berzanski indeksi iskazali su dobit prošle nedelje, nakon niskih nivoa prethodne sedmice. Izgleda da ima dosta potencijala da gospodin Tramp "zaključi posao". Možda se to neće dogoditi ovog vikenda, a ako se ipak desi, može biti predmet revizije ubrzo nakon toga.

Bitkoin je i dalje prisutan u vestima, jer je 25. novembra pao na 3457$. To sada predstavlja gubitak od 82,2% u odnosu na vrhunac, pre manje od jedne godine kada je bio na 19,458$, 18. decembra 2017. Mnogi strahuju da će bitkoin propasti.

Sirova nafta, koja nije propala u periodu 2008-2009 kada je doživela najveći pad vrednosti, takođe je bila u vestima prošle nedelje, pošto je u četvrtak, 29. novembra, pala na novi godišnji minimum od 49,41$. Još uvek neće propasti. To je samo ciklus, dugoročni ciklus, ali ipak ne toliko dug ciklus kao onaj u periodu 2008-2009. Mislim da će sa bitkoinom biti isti slučaj kao i sa sirovom naftom, NASDAK ili srebrom; međutim, bilo je potreno nekoliko godina da svako povrati svoju izgubljenu vrednost. Ovim tržištima obično je potrebno vremena da ponovo uspostave stabilnost i povrate veru tržišta, nakon epizoda sunovrata. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

"Mislim da smo stvarno blizu da postignemo nešto sa Kinom, ali ne znam da li želim da to učinim", rekao je Tramp novinarima. "Zato što sada imamo milijarde i milijarde dolara koje dolaze u Sjedinjene Države u obliku tarifa i poreza, tako da stvarno ne znam." - www.cnbc.com, 29. novembar 2018. 

U trgovinskom ratu obe strane su gubitnici. "Samo pobednik gubi manje", rekao je Alan Grenspan. "Ludilo. Zašto to radimo verovatno je duboko skriveno u nečijoj psihi ... "Ova budalasta politika definitivno stoji iza neverovatnog pada prodaje američke soje od 94% u Kini, daleko najvećeg svetskog kupca soje. Trump je pokrenuo program podrške,(ali) nije dovoljno da pokrije gubitke poljoprivrednika ... "Trgovinski ratovi se lako dobijaju", tvrdio je Tramp u martu. Evo nas u gradu ludaka. -Froma Harrop, Republika Arizona, 28. novembar 2018. 

Ovo najavljuje još jednu bizarnu sedmicu, ispunjenu obećanjima, uzburkanu, možda ispunjenu pretnjama, verovatno uz dosta optuživanja ili pak uzdržanosti i bez činjenica. Naracija i slike će verovatno biti na nivou fantazije. Nećete verovati onome što čujete ili šta se obećava. Ovo je nedelja u kojoj će se Mars pridružiti Neptunu u Ribama, a mlad Mesec u Strelcu će ih kvadrirati. Ovo je kombinacija koja može uticati na tržište sirove nafte, jer su Strelac i Ribe znaci koji imaju vladavinu nad sirovom naftom, zajedno sa vladajućim planetima Jupiterom i Neptunom.

Ali evo i zašto je to ludo i neverovatno. Mars je agresivan, a Neptun i Ribe su pasivni. Dakle, ono čemu ćete svedočiti je težak slučaj pasivne agresije od strane svetskih lidera, pokušavajući da postignu napredak, forsirajući stvari (kao što su sporazumi) u koje stvarno ni sami ne veruju. "Stvarno smo blizu dogovora, ali ne znam da li želim to da učinim." Šta? Oni glume, i preuveličavaju (Strelac), ali ne veoma ubedljivo. Oni su ljuti, ali uglavnom su ljuti na same sebe zbog toga što ne mogu da urade ono što žele. Predstavljaće kao da su saglasni, želeći da se pojave ujedinjeni i u miru s drugima (Neptun, Ribe), dok ispod površine ključaju (Mars) jer ne mogu postići dogovore koje su zaista želeli. Kako će reagovati tržišta? Zavisi od toga da li veruju u ovu predstavu, ili ne. Ako poveruju, berzanski indeksi mogu uzleteti sledeće nedelje, pogotovo uz "iracionalno veselo" Sunce u Strelcu u kvadratu ka Marsu i Neptunu. Ili, može se desiti suprotno, ako investitori osete da to neće funkcionisati, ako je sve suviše apstraktno, ako nedostaju detalji i specifičnosti; u tom slučaju negativna strana ovih aspekata manifestuje se kao izgubljeno poverenje koje dovodi do histerije i panike.

Inače, ove se ne odnosi samo na lidere na svetskoj pozornici ovog vikenda, već na sve nas. Izazov za sve ove nedelje je da budemo pošteni, otvoreni, iskreni i autentični. Sve manje od toga odavaće utisak kao varljivo i moglo bi nekoga dovesti do ludila.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD