Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19. do 26.02.2018.

Očito smo već neko vreme tvrdili da je održavanje knjigovodstvenog bilansa stanja rizik u eri rastućih kamatnih stopa i veće nestabilnosti tržišta što ima ograničenu korist a značajan nedostatak. (Andrew Lapthorne, Societe General, 12. februar 2018.)

"To (Trumpov budžet) se nije pokazao kao ispravna fiskalna politika", rekao je Justin Bogie ove nedelje, konzervativni politički analitičar Heritage Fondacije, napominjući da je prošle godine Trampova administracija predložila balansiranje saveznog budžeta za narednih deset godina. "Ovaj predlog dodao bi dodatnih 7 triliona dolara državnom dugu - nešto što čak ni veliki potrošač kao što je predsednik Obama nikada nije predložio", rekao je on. "Inflacija plata i cena u SAD-u ubrzano raste, što dovodi do intenzivnog pritiska na finansijskim tržištima", rekao je Albert Edvards, globalni strateg u Societe Generale, dodajući da će se "post mortem identifikovati nespretni fiskalni podsticaji predsednika Trampa kao ključni okidači za kolaps. " - Nataša Turak, "Ekonomski Rip Trumpovi troškovi pada kao" Foolhardi "," Ludicrous "i" The Dumbest. "Vvv.cnbc.com, 15. februara 2018.

Iza nas je prilično neverovatan tronedeljni period. Mnoge svetske berze su krajem januara (23.-31.) probile nove najviše višegodišnje vrednosti ili najviše vrednosti svih vremena. A onda, dve nedelje kasnije, 9. februara, mnogi su napravili nove višemesečne padove, jer su akcije brzo pale 10% ili više od toga. Naš posebni   izveštaj o berzi objavljen je veče pre, 8. februara, kada sam savetovao sve pretplatnike da budu spremni za preokret u bilo kom trenutku, jer je primarni ciklus produžen (kašnjenje), a idealno vreme za najniže vrednosti bi bilo tog dana ili sledećeg (9. februar). To je bilo zbog toga što je 4. i 10. februara Mesec takođe bio u Strelcu, znak preterivanja, u harmoničnom aspektu ka  Suncu i Veneri, koji su pak bili kvadrirani od Jupitera (vladar Strelca, takođe simbol preterivanja). Specijalni izveštaj nije mogao biti blagovremeniji.

Ovo je bio jasan pokazatelj posebne pozicioniranosti odredjenih astroloških faktora unutar ciklične structure koji daju rezultat. 

Uobičajeno, Sunce i Venera u aspektu sa Jupiterom ne bi imali takav snažan efekat preokreta, čak i sa Mesecom u Strelcu. Međutim, to je bio sam kraj cikličnog vremenskog perioda kada je došlo do niske cene na berzi što je bio jedini značajni geokosmički potpis u blizini. Stoga je imao veću težinu nego što je uobičajeno. Međutim, kako je navedeno prošle nedelje, ovaj preokret se desio i na sredini tranzita Urana koji je povezan sa natalnim Saturnom njujorške berze, a u opoziciji sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u Vagi (njujorške berze) svi između 23. i 27. stepena Ovna i Vage. Uran je (naročito u Ovnu) taj koji se povezuje sa takvim dramatičnim padom, naročito ubrzo nakon što su postavljene nove ili višegodišnje najviše vrednosti.

Kratak pregled nekih svjetskih tržišta kapitala će osvetliti ono što se nedavno dogodilo. U Aziji i na Pacifiku, Indijska Nifti i Hong Kongovi Hang Seng indeksi su 29. januara dostigli nove maksimalne vrednosti, istog dana kada je kineski Šangaj porastao na najvišu cenu unazad više od dve godine. Japanski Nikkei indeks je nedelju dana ranije dostigao najviši nivo u poslednjih 26 godina (23. Januara), dok je australijski ASX 10. Januara postigao novi desetogodišnji maksimum. Dan nakon našeg specijalnog izveštaja 9. februara, kineski indeks u Šangaju se srozao 14,6%, dok je Hang Seng pao za 13%, za samo dve nedelje. Nifti i ASX su padali od 6. do 9. februara, ali nisu prešli 10%. Japanski  Nikkei je nastavio sa padom do 14. februara, i to 13% u odnosu na najvišu postignutu vrednost 23. januara. Svi su se brzo oporavili od onih padova prošle nedelje.

U Evropi se priča ponovila. Nemački DAX, ciriški SMI i londonski FTSE indeksi postigli su nove maksimalne vrednosti od 16. do 24. januara. Svaki od njih se 9. februara brzo spustio na višemesečne najniže vrednosti. DAX je izgubio 11,7% u vrednosti, dok su ostali pali 9,2-9,9%.

U Americi, DJIA je pao sa najviših vrednosti svih vremena 26.616  (26. Januara), na 23.360 (9. Februara) što je gubitak od 12.2%. NASDAK Composite se smanjio 11,65%, sa maksimalnog nivoa od 7505 (26. Januara), na najniži nivo od 6630 (9. februar). Svi su se dobro oporavili od prošle nedelje.

Vredno je pomenuti gubitak u državnoj blagjni, koji se podudario sa rastom kamatne stope. Ono što je ironicno i istovremeno je znak da se odnosi tržišta mijenjaju, jeste da je i američki dolar pao na najniži nivo od decembra 2014. godine. Ovo nije dobar znak. To ukazuje da će investitori zabrinuti za ekonomsku budućnost SAD-a, tražiti bolje investicione prilike u inostranstvu. Takođe ukazuje na problem budućih federalnih deficita kao rezultat neuravnoteženog budžeta ove administracije, koja pokazuje iznenađujuće povećanje potrošnje i nagomilavanje duga, dakle svega onoga čemu bi republikanci trebalo da se suprotstave. Da li postoji razlika između obećanja političkih partija i reči "licemjerje"? Ovo sve se dobro uklapa u balzamičku fazu Saturna i  Plutona.

Jedno drugo tržište pokazalo je značajnu aktivnost prošle nedelje. To je Bitcoin. Ova kriptovaluta je naglo porasla sa 5911 (6 februara), na više od 10.000 u petak, 15. februara. Nije loš porast od 70%  za trgovinu u jednoj nedelji. Ipak, on je znatno pao od svog najvišeg nivoa od 19.458 (18. Decembra), pre nešto manje od dva meseca. Ovo je uzbudljivo tržište, koje takođe sugeriše da ima veze sa Uranom. Biće veoma zanimljivo posmatrati kada Uran, planeta poremećaja i noviteta, uđe u Bika, znak novca i valuta. Samo da napomenem da Bik takođe upravlja stokom. Prošle nedelje je pokazatelj ugovaranja žive stoke skočio na 130.32, što je novi godišnji najviši nivo.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA 

I šta sad? To pitanje će verovatno biti postavljano sve češće u danima i nedeljama koje dolaze, jer Neptun i Ribe - planeta i znak koji se odnose na nesigurnost i sumnju - dolaze do izražaja. Imajte na umu da se ova dva geokosmička faktora odnose i na sirovu naftu i zdravstvenu zaštitu. U subotu, 17. februara, Mars u Strelcu će kvadrirati Neptun. Ovo je kao preterana pretnja zasnovana na lažnim podacima, možda ih je napravio neko ili neki entitet koji je preterao. Ovo je isti dan kada Merkur (informacija) ulazi u Ribe (nedostatak jasnoće), a dan kasnije Sunce ulazi u Ribe, a 21. februara ga prati Venera (novčana sredstva) koja ide u konjunkciju sa Neptunom. Ova klima neizvesnosti, izostanka kontrole i neodgovornosti može trajati do 4. ili 6. marta, nakon konjunkcije Sunca i Neptuna koja se dešava 4. marta i ulaska Merkura i Venera u Ovna 6. marta. Tako bi sledeće dve nedelje mogle biti borba između iracionalnog veselja i samozadovoljstva Riba i Neptuna, dok tržište nastavlja da se moli, a ljudi zaboravljaju šta se dogodilo od 2. do 9. februara, nasuprot silama histerije i panike, ako tržište oslobodi još jedano podsećanje na onesvešćivanje  u period od 2-9. Februara. Nisam siguran šta će dominirati (kako bilo ko može biti siguran sa ovakvom dinamikom na delu?). Čak je moguće da će se obe teme manifestovati u dinamičnom ritmu jedna nakon druge.

Jedno je sigurno i to mi je potpuno jasno. Najniže vrednosti od 9. februara, čime je završen dvonedeljni pad  DJIA od 3256 poena, desio se dosta kasno u primarnom ciklusu. Nije verovatno da će se ovaj pad oporaviti tako brzo. Pored toga, počela je sezona za finansiranje penzionerskih računa u SAD-u, što znači da će puno svežeg novca (verovatno rekordna količina) uskoro ući u akcijski kapital. Mislim da je veća opasnost u tome što je kratka, a ne duga, sve dok se ne upoznamo sa ovim novim primarnim ciklusom, i prošle sezone finansiranja IRA. Sve je u vezi sa likvidnošću, i mada mislim da će nedavna politika Federalne vlade o povećanju kamatnih stopa i zaustavljanju QE programa uskoro dovesti do smanjenja likvidnosti, mislim da to neće biti očigledno sve do kraja marta-aprila. Sav taj novac mora se negde  udomiti, a američka ekonomija i dalje može izgledati dobro dok se ne okonča prolaz Saturna i Urana, a Jupiter i Neptun izađu iz opadajućih trigona što će biti okvirno u avgustu ili par meseci pre ili kasnije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD