Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Uvod u tumačenje natalnog horoskopa U četvrtak, 13. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje prvi čas za prvu godinu astrologije. Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Ti astrološki simboli koji čine astrološko pismo su definisani sa 3 faktora: planete, znaci i kuće. Kombinacijom ova 3 faktora dobijamo sposobnost da stvorimo sliku
» prikaži celu vest
Tehnologija svesti Meseca U subotu 15. septembra, Aleksandar Imširagić će održati kurs iz Tehnologije Svesti, posvećen Mesecu i četvrtoj čakri. Tehnologija Svesti predstavlja sistem aktiviranja, buđenja i oživljavanja svakog energetskog centra, odnosno čakre.
» prikaži celu vest
Energetska Astrologija Meseca Na ovom kursu se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Pozicije planeta u znacima i kućama, kao i aspekti, retrogradnost i sl., pokazuju našu energetsku anatomiju i fiziologiju, a preko pravila Energetske Astrologije stičemo i detaljniji uvid u funkcionisanje svakog od sedam energetskih centara tela. Ovaj kurs će biti održati dr Lea Imširagić u subotu, 15.09. od 16h u na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Upis u školu: Postanite profesionalni astrolog ili astroterapeut U toku je upis u prvu godinu studija na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju. Za upis u školu nije potrebno predznanje i mogu je pohađati svi ljubitelji astrologije, kao i oni koji žele da prošire svoje astrološko znanje
» prikaži celu vest
Tehnike Tranzita u Astrologiji U sredu, 05. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

Isceljivanje arhetipa Vodolije

“Nisam luda da budem normalna”, rekla bi jedna tipična Vodolija. Polako ulazimo u kraj mesečne vladavine Vodolije, a opet uveliko se pripremamo za eru ovog arhetipa. Neki bi čak rekli da je era Vodolije već stigla. Normalno više nije moderno, uobičajeno je dosadno, a autentičnost i sloboda izražavanja svoje jedinstvenosti postaju sve važniji i traženiji aduti. (R)evolucija je u toku za sve one koji su spremni da prihvate uslove Urana koji vlada ovim znakom i traži od nas da ne sudimo (poput Saturna) već da znamo da prihvatimo sve opozitne strane, stvarajući naš unikatni pristup i pogled na svet.

Arhetip Vodolije daje nezavisnu i sposobnu ličnost, koja se usuđuje da stvori a zatim i krene svojim putem. U ovom znaku Neptun je egzaltiran, i Vodolija se nikada ne pita da li veruje u nešto, ona jednostavno svoju ideju, promisao, inspiraciju stavlja u delo. I upravo su ovim arhetipom predstavljeni svi oni koji otvaraju nove puteve, koji predvode izbore Trećeg puta, koji ne biraju ni jednu stranu, nisu ni za ni protiv, već su spremni da se izdignu iznad suprotstavljanja i pronađu tačku spajanja, u kojoj po zakonima Urana čovek može dostići kosmičku svest. A tada se tek otkriva znanje ko-smo-sa. Vodolije znaju da smo svi jedno, i da dualnost ne postoji.

Ipak, u procesu evolucije ovog arhetipa kroz vreme, imamo nekoliko nivoa njegovog izražavanja.

Bahova cvetna esencija za Vodoliju – Water Violet

Cvet vodene ljubičice je nežnih, savršeno belih latica, dok mu je stabljika tanana i visoka, dovoljno da se izdigne iznad močvarnih voda u kojima cveta. Poput ovog cveta tako i Vodolije (Sunce, Mesec,  ascedent ili vladar ascedenta u Vodoliji) često mogu da se osećaju potpuno neprilagođeni u svom staništu. Ove osobe su vrlo nezavisne, svoje, sa snažnom potrebom za izražavanje sopstvene slobode i individualnosti. Često su ekstravagantni, i spremni su da biraju okruženje koje podržava njihovu jedinstvenost i način posmatranja sveta, zbog čega mogu biti vrlo usamljeni iako uvek u društvu. Tip Water Violet je pre svega samodovoljan. Međutim, ukoliko ovaj tip nema dovoljno razvijenog Saturna koji daje podršku kroz poznavanje granica, može doći do prevelikog distanciranja od okruženja gde osoba stvara jednu vrstu neprirodne nezavisnosti. Ova nezavisnost služi poput štita kako bi se suštinski odbranila osetljiva ličnost koja ni sama sebe ne prihvata – te se često javlja kao osećaj stida, kompleksa, nezadovoljstva, ali i hladnog ponosa i nadmenosti. Ako osetite da je osoba previše rezervisana, ili pak eksentrični autsajder koji odbacuje svaku bliskost koja mu je ponuđena znajte da iza te maske stoji preosetiljiva duša koja nije znala kako drugačije da se zaštiti.

Da, Vodolije predstavljaju znak koji važi za najboljeg prijatelja, uvek okruženog društvom, a ipak baš među predstavnicima ovog znaka ima onih koji se osećaju najusamljenije.

Ovaj tip osobe je pre svega introvertan, čak više i od Riba, jer u Vodoliji je Neptun egzaltiran. On nas poziva da uđemo u najveću tišinu svog bića kako bismo tu pronašli inspiraciju, međutim ukoliko nemamo izgrađen sistem koji to podržava (Saturn kao prvi vladar ovog znaka) često ćemo tu svoju intimu odbaciti mi sami – stavljajući je u senku koja vremenom postaje sve veća i sve snažnija. Ova Senka oduzima izuzetno puno energije, jer sadrži sve one emocije, sećanja, misli koje osoba ne prihvata, a naši mehanizmi odbrane pripisuju to drugim ljudima...jer tako je lakše. Zapitajte se šta je ono što vas najviše iritira, nervira i plaši kod drugih ljudi, i znajte – to je vaše ogledalo. To ukazuje na vašu Senku, koja u sebi krije ključ ka Uranu – oslobađanju svoje najistinitije jedinstvenosti. Ukoliko ne krenemo na put suočavanja i osvetljavanja Senke, ona će uvek biti vladalac naših nesvesnih i podsvesnih reakcija – a upravo se na tom nivou dešava kreacija. Arhetip Vodolije u sebi nosi to znanje, i proziva nas da naučimo da privatimo i crno i belo, i ružni i lepo, i da u svemu pronađemo autentičnu lepotu.

U suprotnom, odbacivanje i zatvaranje iza zidova Saturna i maski Neptuna vodi u usamljenost, aroganciju, preziranje, emocionalnu hladnoću, ponos i na kraju dovodi do jedne od najvećih patnji bića – odvojenost od drugih.

Kompenzatorno stanje  - Chestnut bud

Ova esencija poput munje Urana unosi elektrošok u svest, sa ciljem da probudi osobu koja se previše udaljila i izolovala. U praksi se najčešće koristi za situacije kada osoba stalno ponavlja iste greške i nikako iz njih da nauči. Tako i za jednu Vodoliju koja se isključila iz sveta jer ne zna kako da promeni svoju vibraciju autsajdera, Chestnut bud daje podršku da promeni tačku gledišta, i da neke stvari sagleda iz  druge perspektive, a zatim i donese odluku da promeni pristup.

Vodolije, iako u sebi kriju kod za genija, mogu delovati rasejano, čak i priglupo zbog zavrzlame svojih prebrzih misli. Često su ovo tipovi poput rasejanog profesora, ili programera koji pričaju svojim jezikom iako ih niko drugi ne razume...ali oni ne odustaju od toga. Chestunt bud je esencija za mentalno sazrevanje i iskustvo, i pomaže osobi da se suoči sa životom.

Međutim, ukoliko osoba odbija da se suoči sa sopstvenim greškama i nastavi da odbija lekcije života, kao i sve ono što je iritira a hrani njenu Senku – razvija se intolerancija.

Dekompenzatorno stanje – Beech

Sa jedne strane imamo otvoreni duh Vodolije spreman da prihvati sve i da razume svakoga, a sa druge strane individualce, i osetljivce koji su predugo potiskivali sve što im smeta, zataškavali svoje greške a od tuđih pravili dramu. Ukoliko se ove dve suprotnosti prepliću i smenjuju posle nekog vremena se razvija snažan unutrašnji konflikt koji dovodi do stvaranja duboke intoleranicje. Zapitajte se na šta ste alergični?  Da li je zaista moguće da maleni polen bude toliko moćan da mesecima ugrožava normalno funkcionisanje toliko mnogo ljudi? Polen je tu samo kao poslednja kap u već punoj čaši, koja aktivira sinuse (kojima vlada Uran) – zamagljuje vid, i stvara osećaj svraba u očima – ukazujući da upravo treba promeniti poziciju gledišta...videti nešto što se predugo odbacuje i trpi.

Beech je esencija za sva trpna stanja, koja prikrivaju izrazitu netoleranciju, i strah od konflikta. Vremenom se ova intolerancija razvija u alergije koje su psihosomatski jezik našeg tela koji nam ukazuje da ispod tepiha puno toga treba da se pročisti. Međutim, često će se desiti da su ovi ljudi najmanje tolerantni upravo prema svojoj netrpeljivosti, te razvijaju fenomenalne mehanizme odbrane. I tada postaju oni koji sve tolerišu. Ovo je dobar  znak da esenciju Beech traba dodati u kombinaciju.

U prirodi sve postoji u granicama tolerancije. Ukoliko nemamo jasno definisane granice (Saturn) tada ne možemo ići napred (Uran). Tek sa jasno postavljenim granicama možemo imati stabilan oslonac za naredni korak, a sa jasno postavljenim i osvešćenim sistemima vrednosti koji su uvek vrlo intimni i autentični možemo se usuditi da krenemo na svoj Put. Do tada, Senka je tu da nas podseća šta je ono što još uvek nismo naučili. A era Vodolije da nas poziva da rastemo i budemo dovoljno hrabri da budemo svoji...nikako normalni, već pre svega baš takvi kakvi jesmo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD